Gość: Gacek IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 20:40 Kto wymyslil taka bzdure? Proponuje jeszcze budy dla bezpanskich psów i golbniki dla golebi i schronienia dla robiacych kupy wron. A tak w ogóle to uwolnic orke:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bambi Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:41 ale oo sssoo chossii ? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 08.12.04, 20:56 Czyżbyś nie lubił zwierząt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog amator Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:56 Dobre pytanie, ale co to "lubić zwierzęta" . Czy to znaczy więzić np . psy w nie swoim środowisku- w bloku . Pies, którego srodowisko to duże przestrzenie zostaje zamknięty w czterech ścianach no i od czasu do czasu wyprowadzany na smyczy.Ci co lubią zwierzęta nie mogą patrzeć na te utuczone karykatury, które pokrzyżowali "mądrzy' hodowcy .Idzie taka klucha i sapie, jak nie z wysiłku to w wyniku zmodyfikowanego pyska którym ciężko oddychać, nie mówiąc o szczekaniu. A niekiedy widzi się pieski w kubraczkach , a nawet w majtkach. Toż to normalne kpiny z cierpienie zwierząt . A takie akcje jak budki dla kotów , czy sezonowe dokarmianie ptaków przynoszą więcej szkody niż pożytku . Ułatwiaj tylko rozmnażanie i potęgowanie się problemów. Najlepiej jakby natura sama to regulowała, ale człowiek pcha tam swoje grube paluchy Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 09.12.04, 14:07 > Pies, którego srodowisko to duże przestrzenie zo > staje zamknięty w czterech ścianach no i od czasu do czasu wyprowadzany na > smyczy Po pierwsze są rasy tzw.pokojowe które nieźle się czują w domu po drugie-dog arlekin wymaga trochę mniej przestrzeni do biegania niż chart,wyżeł,ogar czy posokowce. Po trzecie masz słuszność,żeby trzymać psa trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki,pies nie może sam całymi dniami przebywać zamknięty w mieszkaniu,jeżeli mieszkasz w bloku to przynajmniej spacery powinny zapewnić porcję ruchu niezbędną dla danej rasy. > Ci co lubią zwierzęta nie mogą patrzeć na te utuczone karykatury, które pok > rzyżowali "mądrzy' hodowcy Hodowcy zajmują się rozmanżaniem osobników jednego gatunku, z krzyżówkami raczej już się nie eksperymentuje(chociaż są wyjątki np.terier rosyjski),jeżeli tworzy się nowe rasy to porzez wyselekcjonowanie odpowiedniej linii z gatunków "dzikich"(np.owczarek środkowoazjatycki). A mądrzy hodowcy "stworzyli" np.dobermany.Pomyśl ile pracy musiał pan poborca podatkowy Fryderyk włożyć,aby wyhodować tak wspaniałą rasę psów pięknych i niezwykle inteligentnych. Jeżeli "karykatura" jest utoczona jest to tylko i wyłącznie wina właściciela.Brak ruchu i sucha karma robią swoje. > A takie akcje jak budki dla kotów , czy sezonowe dokarmianie ptaków > przynoszą więcej szkody niż pożytku . Ułatwiaj tylko rozmnażanie i > potęgowanie się problemów. Najlepiej jakby natura sama to regulowała, ale > człowiek pcha tam swoje grube paluchy Jeśli człowiek coś spieprzył to powinien przynajmniej próbować to naprawić. Stada bezpańskich psów i kotów to nie wybryk natury! Miasto też nie jest naturalnym środowiskiem dla ptaków,ale powiedz mi kto zabrał im ich lasy,łaki czy pola? Ale myślę że w jednym się zgadzamy,zwierzęta w domu powinni trzymać tylko ludzie odpowiedzialni. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 09.12.04, 14:12 Zastanawiałem się długo,czy Pawełek mi wybaczy... Może ktoś ma ochotę obejrzeć zdjęcia owczarków środkowoazjatyckich,są śliczne,prawie tak ładne jak dobermany :-) www.cao.pl/?body=pies&numer=262 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:29 > Zastanawiałem się długo dokładnie 5 min :) (roznica w postach) > Może ktoś ma ochotę obejrzeć zdjęcia owczarków A ja i tak kocham swetery koniecznie irlandzkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 10.12.04, 10:27 No to specjalnie linka dla Ciebie, za to że kochasz swetery rysi_wykrot.w.interia.pl/SETER/setery.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.bci.net.pl 09.12.04, 14:33 no_login napisał: > Zastanawiałem się długo,czy Pawełek mi wybaczy... > Może ktoś ma ochotę obejrzeć zdjęcia owczarków > środkowoazjatyckich,są śliczne,prawie tak ładne > jak dobermany :-) > www.cao.pl/?body=pies&numer=262 wybaczam, ale tylko ze względu na to, że mowa o psiakach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 09.12.04, 20:10 > wybaczam, ale tylko ze względu na to, że mowa o psiakach :-) A gdybym wstawił linka do strony z moim domowym ulubieńcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.bci.net.pl 10.12.04, 08:43 no_login napisał: > A gdybym wstawił linka do strony z moim domowym ulubieńcem? ze zdjęciami jak Ci alkohol z barku wypija? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 10.12.04, 10:24 Sugerujesz że zwierzę upodobniło się do właściciela ? Mylisz się,to właściciel zawsze upodabnia się do swojego ulubieńca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 16:35 no_login napisał: > to właściciel zawsze upodabnia się do swojego ulubieńca :-) Teraz rozumiem dlaczego wszyscy mówią że jestem taki kochany:) Mój rotfajler cieszy się powszechnym uwielbieniem moich znajmoych, którym kładąc pysk na kolanach każe się nieustannie po nim głaskać Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 10.12.04, 19:38 Szczególnie miło jest położyć pysk na damskich kolanach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: domki dla kotów!?!?!?!? 11.12.04, 17:28 Gacek ma rację! Nie ulega wątpliwości, że jedna pani "ma kota" nie tylko na punkcie kota. Patrząc na dziesiątki psów i kotów wałęsających się po osiedlach (które wyrzucili niby ci co kochają zwierzęta, jak ich dziecku znudziła się zabawka) to trzeba by postawić dziesiątki bud. Lubię zwierzęta, a szczególnie psy, ale potępiam tych, którzy w blokach trzymają duże psy, które w żaden sposób do bloku nie pasują. To właśnie tacy ludzie nie lubią psów, bo trzymając je w M3, czy M4 wyrządzają im największą krzywdę, choć często zabierają głos i mówią, ze kochają zwierzęta. -Ciekawe czy chcieliby być kochani w klatce? Kiedyś to po Siedlcach jeździł hycel, albo jak kto woli rakarz i wyłapywał wszystkie wałęsające się psy. Jeżeli on nie wróci ponownie na ulice to nic nie pomoże. A budy na osiedlach dla kotów czy psów to czyjaś chora wyobraźnia. Zapytajcie weterynarzy ile chorób roznoszą bezpańskie koty i psy. Szczęście, że nie mieszkam w blokach, bo pierwsza bym te budy rozebrała. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 11.12.04, 18:11 > Patrząc na dziesiątki psów i kotów wałęsających się po osiedlach > (które wyrzucili niby ci co kochają zwierzęta, jak ich dziecku znudziła się > zabawka) to trzeba by postawić dziesiątki bud. zgadzam sie z Tobą w 257%.Dla bezpańskich psów są schroniska,dla kotów mogą być budy. Chyba że wolisz szcury w piwnicy? > To właśnie tacy ludzie nie lubią psów, bo trzymając > je w M3, czy M4 wyrządzają im największą krzywdę, choć często zabierają głos > i mówią, ze kochają zwierzęta Znowu się z Tobą zgadzam a ponieważ mieszkam w bloku to nie mam psa :-( > pierwsza bym te budy rozebrała. zwierzęta uśmierciła a tych co je dokarmiają poddała eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: domki dla kotów!?!?!?!? 11.12.04, 18:19 odnośnie uśmiercania i eutanazji, to Twój pogląd?, bo mój napewno nie!. Odnośnie szczurów to macie adm i są tzw deratyzacje żeby temu zapobiec. A z drugiej strony, jeżeli kot będzie w budce, a nie w Twojej piwnicy to i tak szczury bedą, a jak w piwnicach okna na zimę nie będą zamykane (jak niektórzy piszą)to kot i tak wybierze piwnicę, a nie budę. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 11.12.04, 18:41 No cóż ludzie dzielą się na lubiących zwierzęta i na mówiących że lubią zwierzęta. Mam nadzieję że tych pierwszych będzie więcej. Ponieważ moich poglądów nie zmienisz a ja nie widzę potrzeby czczych dyskusji z różnej maści "ekologami" i "miłośnikami" ===>EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:37 I vice versa ciemnej maści no-loginie Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: domki dla kotów!?!?!?!? 11.12.04, 21:18 ekolog - tak trzymać popieram Cię. Niektórzy to już mają kota w głowie, a nie tylko w budce. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: domki dla kotów!?!?!?!? 11.12.04, 23:09 > I vice versa ciemnej maści no-loginie ROTFL,dzieki! Zanim skończymy tę rozmowę wyjaśnij mi jeszcze,jeśli łaska,dlaczego ciemnej maści? I pisz prawidłowo mojego nicka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: domki dla kotów!?!?!?!? IP: *.bci.net.pl 13.12.04, 12:42 przybleda napisał: Lubię zwierzęta, a szczególnie > psy, ale potępiam tych, którzy w blokach trzymają duże psy, które w żaden > sposób do bloku nie pasują. To właśnie tacy ludzie nie lubią psów, bo trzymając > > je w M3, czy M4 wyrządzają im największą krzywdę, choć często zabierają głos i > mówią, ze kochają zwierzęta. -Ciekawe czy chcieliby być kochani w klatce? Albo czegoś nie dopowiadasz, albo potępiasz nie mając zielonego pojęcia o czym mówisz. Nie znam rasy, która nie mogłaby zamieszkać nawet w 20 metrowym mieszkaniu w bloku. Problemem nie jest metraż, bo pies w domu potrzebuje tyle miejsca, aby wygodnie się rozłożyć i podejść do michy!:-) W bloku z powodzeniem można trzymać charty, wyżły, ogary, bernardyny i cokolowiek przyjdzie Ci do głowy, pod warunkiem, że zapewnisz im odpowiedni wybieg (nie 15 minutowy spacer, ale codzienny, porządny - często kilkugodzinny - wybieg). Po takim wybiegu bez stresu pies z przyjemnością wróci do mieszkania w bloku, aby położyć się na legowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: domki dla kotów!?!?!?!? 14.12.04, 15:19 Pawełku, tylko w niewielkiej części przyznaję Ci rację. Pokaż mi pana, albo panią, która robi tak jak Ty mówisz, czyli gdzie te duże psy biegają tak długi czas na powietrzu?. Najczęściej widzę, jak takie psy ciągają na smyczy swoje panie (rzdziej panów), które nie bardzo mają siłę je na smyczy utrzymać. Po obejściu 200-300 m osiedlowymi alejkami, przymusowym "podlaniu" przez pieska kilku drzewek i zostawieniu coś grubszego na trawinku, pani(n) ciągnie na siłę swego pupila do domu. Cągle to widzę jak przechodzę przez osiedla. Jeżeli tacy ludzie mówią, że kochają zwierzęta to ja się z tym nie zgadzam. A co powiesz o tych, dla których wybieg dla psów, to trawnik pod oknem czy balkonem sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: domki dla kotów!?!?!?!? 14.12.04, 17:12 przybleda napisał: > Pawełku, tylko w niewielkiej części przyznaję Ci rację. Pokaż mi pana, albo > panią, która robi tak jak Ty mówisz, czyli gdzie te duże psy biegają tak długi > czas na powietrzu?. Najczęściej widzę, jak takie psy ciągają na smyczy swoje > panie (rzdziej panów), które nie bardzo mają siłę je na smyczy utrzymać. Po > obejściu 200-300 m osiedlowymi alejkami, przymusowym "podlaniu" przez pieska > kilku drzewek i zostawieniu coś grubszego na trawinku, pani(n) ciągnie na siłę > swego pupila do domu. Cągle to widzę jak przechodzę przez osiedla. Jeżeli tacy > ludzie mówią, że kochają zwierzęta to ja się z tym nie zgadzam. A co powiesz o > tych, dla których wybieg dla psów, to trawnik pod oknem czy balkonem sąsiada? Ok, ale pierwotnie mowa była o mieszkaniach w blokach, które Twoim zdaniem nie nadają się do trzymania psów. Moja opinia dotyczyła właśnie tych mieszkań, a nie wiedzy właścicieli dotyczącej "potrzeb biegowych" poszczególnych ras. Odpowiedz Link Zgłoś