Dodaj do ulubionych

ExtraGazeta - komentarze

18.12.04, 20:24
dostała mi się dzisiaj w rece ExtraGazeta, oczywiście drugi numer. Mi sie
podoba i treściowo i graficznie. Zresztą strona plastyczna i graficzna tej
gazety jest EXTRA!!! A co Wy na to? Ciekaw jestem waszych opinii. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hejj1 Re: ExtraGazeta - komentarze 18.12.04, 20:39
      Niestety, dziś nie udało mi się dostać nr.2 "Extra"
      • gentelmen36 Re: ExtraGazeta - komentarze 18.12.04, 22:33
        Ja akurat byłem w SONEXie i tam były przy wyjściu. Także jest kalendarz, nawet
        fajny, czytelny i rzucający sie w oczy. Może troche reklamy firm za duże ale
        ogólnie w porządku. Widziałem jaki kalendarz wydał w tym roku Tygodnik
        Siedlecki, powiem tak: to wstyd w tych czasach wydawać taki kalendarz! On się
        nadaje do powieszenia w remizie strażackiej w gminie (nie obrażając Gminy). kto
        to robił, jaki to grafik zrobił??? Chyba nie grafik, jakiś amator.
        • Gość: synoptyk Re: ExtraGazeta - komentarze IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.04, 22:46
          Fakt, kalendarz TS natychmiast wyrzuciłem. Powiesić w firmie wstyd, czytelność
          żadna, czy nie widzieli jak wygląda porządny kalendarz? Nie mówię, że ma to być
          od razu Pirelli, ale taki żeby z odległości 5 m widzieć dni i daty.

A EXTRA, dlaczego w jakimś Sonex'ście, kto tam chodzi? W Championie nie ma,
          w Carlosie nie ma, w Reserved nie ma.
          • gentelmen36 Re: ExtraGazeta - komentarze 20.12.04, 23:19
            No, już dziaj widziałem EXTRA w kilku miejscach. Słyszałem opinie np. że
            przerost formy nad treścią, no ta forma jest znakomita a treści pewnie ci,
            którzy tak powiedzieli nie przyswoili sobie. Ogląda sie EXTRAgazetę super.
            Grafika, palstyczność jak najlepsze gazety polskie. Uważam, że świetny jest
            list Mariusza Orzelowskiego "Protest" o Spotkaniu J.Borella w hali sportowej
            LO "Prusa". Pan Orzełowski może trochę w emocjach ale powiedział w końcu prawdę
            o naszej siedleckiej rzeczywistości w sferze kultury i organizacji takich
            imprez. Popieram Go w 100%.
            • Gość: kanye Re: ExtraGazeta - komentarze IP: *.aster.pl 20.12.04, 23:44
              no nie no nie moge,zeby kupowac gazete,aby poogladac ladne obrazki?ładna szata
              graficzna i takie tam, a jakas ciekawa tresc jest??
              • emektb Re: ExtraGazeta - komentarze 21.12.04, 00:02
                No nie, no nie moge. Extra jest za darmo. Za te obrazki płacić nie trzeba:))
                • siedlczanin1 Re: ExtraGazeta - komentarze 21.12.04, 00:37
                  No wreszcie dostałem od Mikołaja gazetę Extra. Popieram opinię gentelmena36. To
                  co napisał M. Orzełowski to strzał w 10-kę. ...........? czy aby sobie tym nie
                  zaszkodzi?? - Ale podobno do odważnych świat należy. Gratuluję Panie Mariuszu.
            • Gość: mariano Re: ExtraGazeta - komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 07:52
              "Protest" to niewątpliwie jedna z ciekawszych wypowiedzi jaką miałem przyjemnośc
              przeczytać w ostatnim czasie. Emocje, które wręcz biją z treści świadczą
              dobitnie, że autor napisał to co rzeczywiście czuje i co go boli. Zgadzam się z
              Mariuszem w dużej części tego, co przekazał nam w swoim liście.
            • Gość: mariano Re: ExtraGazeta - komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:14
              Wizyta Josepa Borella tak naprawdę do promocji została wykorzystana jedynie
              przez MW, która sprytnie wykorzystując wizytę Przewodniczącego Parlamentu
              Europejskiego nagłośniła swoją obecność w Siedlcach. Na temat przygotowanej
              części artystycznej wypowiedzino już tyle słów, że każdy następny komentarz jest
              zbędny. Niestety, dopóki nie zostanie doceniona rola promocji miasta (przede
              wszystkim poprzez właściwe doinwestowanie tego wydziału, tak by sławetne kubki i
              koszulki nie były jedyną formą promocji) niewiele się zmieni w tej materii.
              Aczkolwiek nie tylko o pieniądze chodzi. Łaczenie referatu promocji w wydział z
              z referatem kultury i sportu nie było moim zdaniem najszczęśliwszym pomysłem.
              Promocja miasta, która spoczywa na barkach dwóch pracowników, oraz naczelnika,
              odpowiedzialnego dodatkowo za sport i kulturę, dziedziny naszego miasta, które
              wymagają gruntownym zmian, nie ulegnie również zmianie do czasu, gdy nie zostaną
              oni wspomożeni przez dodatkowych pracowników, a przede wszystkim przez inne
              wydziały i referaty UM, które niestety muszą sobie zdać sprawę, że jednym z ich
              podstawowych obowiązków jest przygotowywanie syntetycznych i dobrze opracowanych
              materiałów dla promocji, tak by ta miala czym promować to, co w naszym mieście
              najlepsze. Pamiętajmy, że są w tym mieście organizacje i ludzie, których
              włąściwe wykorzystanie i wspieranie może byc najlepszą promocja, ale wymaga to
              zarówno pieniędzy jak i całościowych, gruntownych przedsięwzięć i planów nie
              tylko jednego referatu, ale całego UM z Prezydentem i Radą Miasta na czele.
              • gentelmen36 Re: ExtraGazeta - komentarze 24.12.04, 22:01
                Dziekuję za celne uwagi, widze, że mamy podobne przemyslenia po
                przeczytaniu "Protestu" Mariusza Orzełowskiego. Popieram Cię Mariano.
                Poczekamy - zobaczymy. Może ten artykuł zmotywuje ludzi odpowiedzialnych za te
                sprawy w mieście. Mozna doskonale wykorzystać do promocji miasta obraz El
                Greca. Nie wiem jaka koncepcję przyjmie miasto i nowy wydział promocji. jak na
                razie to promuje to Totalizator Sportowy i firmy sponsorujące to
                przedsięwzięcie. To także o czymś świadczy. Trafiła nam się w Siedlcach taka
                gratka lecz nie widze progresywnych działań ze strony miasta co do tej sprawy.
                Pożyjemy - zobaczymy.
                Tym tematem na forum podpowiadamy im. Zresztą, wiele na forum to podpowiedzi
                dla władz miasta i tych od promocji. Może oni są głusi i ślepi..? Nie wiem juz
                sam co o tym myslec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka