isoxazolidine 14.02.05, 11:37 miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,2547718.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Westwind Re: multipleks w siedlcach :) IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 13:49 Agnieszka Woźniak, Włodzimierz Pawłowski 11-02-2005 , ostatnia aktualizacja 11- 02-2005 17:57, Gazeta Płock miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,2547718.html Multipleksy na Mazowszu Czy Siedlce będą miały szybciej multipleks od Płocka? Max-Film zdradza plany, z których wynika, że w byłych miastach wojewódzkich uruchomi całą sieć wielkich ekranów pod wspólną nazwą Nowe Kino. Płock miał być w tej sieci pierwszy, może być ostatni. Pierwszym multikinem nowej sieci miało być przebudowane płockie Przedwiośnie, ale szanse, by tak się stało, maleją z dnia na dzień. W ubiegłym tygodniu prezydent Siedlec Mirosław Symanowicz sprezentował Instytucji Filmowej Max-Film prawie 40-arową działkę w centrum miasta. Siedlecki multipleks za prawie 10 mln zł ma mieć cztery sale, zatrudni ok. 30 osób. Jego budowa ruszy latem i potrwa do końca 2006 r. Czy to możliwe, że Siedlce wyprzedzą Płock? - Jeśli Płock będzie podejmował decyzje tak jak to robi, to owszem. Tam klimat do rozmów jest zupełnie inny. To Siedlce do nas przyjeżdżają - mówi wicedyrektor Max-Filmu Jacek Rusiecki. Na razie najbardziej zaawansowana jest warszawska inwestycja Max-Filmu - przebudowa kina Praha. Za chwilę ruszy jego rozbiórka. Ale za to bardzo długo potrwa realizacja. - Naprawdę chcieliśmy, by Płock był pierwszy. Poważnie planowaliśmy otwarcie Przedwiośnia w 2005 r., ale powoli tracimy nadzieję - dopowiada Rusiecki. Zapewnia jednak, że jego firma jest w stanie prowadzić kilka potężnych inwestycji naraz. Goni nas też Radom, w którym aż pięciokrotnie władze oferowały teren pod kino Max-Filmu, bo inwestorzy mieli duże wymagania. - W Radomiu bierzemy się za ostatnie uzgodnienia i projektowanie - informuje wicedyrektor. Na liście miast, w których pojawić się ma sieć Nowe Kino, znalazł się też Ciechanów. Choć tu konkretów jeszcze brakuje. Max-Film Instytucja Filmowa Max-Film podlega samorządowi województwa. Ma majątek w czterech województwach (mazowieckim, lubelskim, podlaskim i warmińsko- mazurskim). Tylko w ub. roku podwoiła dochody ze sprzedaży biletów. Dochody powiększa sprzedażą zbędnego majątku w Warszawie. Pod młotek pójdą m.in. kina Lotnik, Polonia i Wars. -------------------------------------------------------------- Płockie komentarze: Gość: mi 11.02.2005 18:29 + odpowiedz jak się czyta takie wiadomości , to dopiero widać jaka u nas wieś . Nasi włodarze jedynie myślą jak tu kabzę zbić , a nie jak inwestorów przyciągać . Zresztą to słychać przy każdej większej inwestycji i jak zwykle winny jest inwestor - bo przecież kto ma być winny.A może panowie u władzy na niczym się nie znają ? roman_j 11.02.2005 20:30 + odpowiedz Chciałem jakoś skomentować postępowanie obecnych władz wobec MaxFilmu, ale... zabrakło mi słów, bo jedyne, jakie przychodzą na myśl po lekturze tego artykułu, są niecenzuralne... Gość: bridge 11.02.2005 22:51 + odpowiedz Albo to jeden temat, a Nowy Rynek ? Dla kogo on ? Dla MTBS i CC ? konrad_wp 11.02.2005 22:56 + odpowiedz Może być ostatni ... o ile w ogóle będzie!Nie zdziwiłbym się gdyby Max-Film po takim potraktowaniu przez Władze Miasta (przypominam - Urząd posiada certyfikat - "PRZYJAZNY INWESTOROM") wyniósł się z Płocka i postanowił zainwestować np. w Białymstoku. A my będziemy jeździć do Włocławka , Ciechanowa , Gostynina... Gość: długopisem 12.02.2005 00:24 + odpowiedz Niedoczekanie ich, przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Ja tam nie będę chodził do tego kina, bo nie lubię chodzić do kina. Wolę teatr, choć ostatnio nic ciekawego nie ma, to z godnie z powiedzeniem "Na bezrybiu i rak, ryba" to pójdę na "Sklepy cynamonowe" choćbym wolał komedię. Oczywiście, nie oznacza to że jestem przeciwnikiem. Nawet chciałbym, żeby było ale to ze względu na inwestycję. Z tymi Siedlcami to myślę, że to jakiś szantarz-prowokacja ze strony inwestora, aby pogonić nasze władze. Niestety, ale przez "biurokratyzację" tracimy sporo inwestycji zwłaszcza tych zachodnich np.Hyundai, Suzuki.... Szkoda :-( .......... daniel.jed 12.02.2005 01:22 + odpowiedz Płocczaninie, jasne że Płock to taka metropolia że bez niego ten projekt się nie uda. Obudź się. To dziura gdzie rządzą debile. I oni chcą tworzyć Park Nowych Technologii jak nie potrafią stworzyć warunków dla wybudowania kina i centrum handlowego. Aż wstydzę się przed kolegami z Wawy gdzie studiowałem i się nadal ze mnie śmieją. itd. itp. itd >dalsze ciekawe wypowiedzi na linku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=20504294&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: multipleks w siedlcach :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:28 Tak ma wyglądać "blokowane" przez władze miasta nowe kino Max-Filmu : www.przedwiosnie.maxfilm.com.pl/nowkino.php Są tam screeny i divx 15 MB z animacją. To kino nie jest obiektem budowanym od podstaw,lecz gruntowną modernizacja istniejącego budynku,trwającą od 7 do 9 miesięcy,tak więc szansa zdążenia w tym roku z oddaniem była i jest nadal. Władze mają ten "kłopot" że mają potencjalnych dwu innych inwestorów,a Max-Film nie był pierwszym z nich (rok temu radni wbrew prezydentowi przegnali 6-salowe kino Cinema City,które podobno chce wrócić innym wejściem oraz drugą lokalizację i drugiego dewelopera,który jest zobowiązany wystawić jakiś obiekt rozrywkowy na terenie,który jest w jego posiadaniu). Być może "blokada" ma jakieś drugie podłoże - a artykuł jest chęcią wpłynięcia na władze miasta przez opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: multipleks w siedlcach :) IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 19:52 Te obrazki są superzaste! Piękny obiekt się zapowiada w ... Płocku. Moze ktoś ma obrazki planowanego kina w Siedlcach? Zafrapował mnie jeden z komentarzy: >jak się czyta takie wiadomości , to dopiero widać jaka u nas wieś . Nasi >włodarze jedynie myślą jak tu kabzę zbić , a nie jak >inwestorów przyciągać . Zresztą to słychać przy każdej większej inwestycji i >jak zwykle winny jest inwestor - bo przecież kto ma >być winny.A może panowie u władzy na niczym się nie znają ? Zupełnie jakbym czytał siedleckie forum. Świat jednak jest mały. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: multipleks w siedlcach :) 17.02.05, 10:11 Twardą mowę mają w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: multipleks w siedlcach :) 21.02.05, 18:24 Tak nasi pocieszają płocczan: Płocczanie nie płaczcie Autor: Gość: Siedlczanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl Data: 18.02.2005 18:44 -------------------------------------------------------------------------------- Nie lejcie łez o o to kino, bo ono tak jak kilka innych bokiem Siedlcom wyjdzie. Wiceprezesem MaxFilmu jest niejaki Jacek Rusiecki spec od wyprowadzania kasy do swej kiesy. To on ci wraz z Walendziakiem i Gasperem nacieli nainy Episkopat na Sieć Plusa. Świetny interes. Max Film juz siuę prywatyzuje macie swoję Orlen gate dajcie nam mieć swoją maxfilmgate w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: multipleks w siedlcach :) 21.02.05, 22:51 Czyżby się jakiś zapaszek rozchodził? Jako urodzony optymista, legalista i przyjaciel ludzi nie wierzę w takie podłe plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: multipleks w siedlcach :) 21.02.05, 23:03 klemens.klemens napisał: > Czyżby się jakiś zapaszek rozchodził? Jako urodzony optymista, legalista > i przyjaciel ludzi nie wierzę w takie podłe plotki. boże broń to tylko wrodzony humor nie pozwala mi poważnie myśleć o tej wiekiej "inwestycji":)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: multipleks w siedlcach :) 21.02.05, 23:27 Czyżby mieli zamiar zbudować multikinko z gotowych prefabrykatów ?- Blacha, wata mineralna i suchy tynk, jak Champion ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: multipleks w siedlcach :) 21.02.05, 23:39 a dlaczeo mieliby to robić? ja już widzę tam marmury i inne drogie materiały. każdy biznes mający styk z publicznymi pieniędzmi wie, że im drożej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś