Dodaj do ulubionych

Żeglowanie to jest to

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 06:39
W sobotę z przyjaciółmi wyruszamy na tydzień pod żagle. Wielkie Mazurskie
czekają. Nie piszę o tym żeby was drażnić:), ale może i w Siedlcach wśród Was
są tacy, którzy kochają wodę i wiatr. Przy Okręgowym WOPR w Siedlcach planuję
utworzenie grupy, których pasjonuje tego typu aktywny wypoczynek. Mam
możliwość szkolenia nowych adeptów sztuki żeglarskiej i gdyby zebrała się
grupa, to kto wie? Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: Żeglowanie to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 07:36
      A my na to jak na lato:-) Ja sie zapisuje. A z zaglami tez mam duzo do
      czynienia. Moje korzenie siegaja Mazur (no a wlasciwie Warmii), a dokladniej
      Ilawy i fantastycznego jeziora Jeziorak. I jak przystalo na kogos kto zyl pare
      ladnych lat nad woda zeglowanie nie jest mi obce. W kazdym razie podpisuje sie
      po tym.
    • krzycho1252 Re: Żeglowanie to jest to 07.07.05, 12:26
      ..." białe żaagle ". Przyjacielskiej dłoni i wiatru. Ty to masz dobrze ..ja też
      zaciągnąłbym się na herbaciany kliper i.. Jeszcze się rozczulę.
      • Gość: mariano Re: Żeglowanie to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:22
        A jeszcze kilka dni temu szukałem załoganta:)
        Na zupełnie poważnie warto zastanowić się nad powołaniem do życia Klubu
        Żeglarskiego. Moim pierwszym klubem był Klub w Bielsku - Białej gdzie wody jest
        dostatek:) - i jak widać nie przeszkodziło to niczemu w rozwijaniu pasji
        żeglarskich. Jestem przekonany, że i w Siedlcach byłoby to możliwe.
        • Gość: lizak Re: Żeglowanie to jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:31
          tym ardziej, że już wkrótce będziemy mieli komunalne jachty na zalewie
        • bydlaq Re: Żeglowanie to jest to 07.07.05, 16:49
          To ja się piszę na Siedlce. A jak nabiorę doświadczenia to może porwę się na
          mazurskie wody. Tyle że absolutnie nie chcę być majtkiem pokładowym. ;)
          • jkobyla Re: Żeglowanie to jest to 07.07.05, 21:19
            Ahoj żeglarze - zwłaszcza Ci z Siedlec!!!!!!!!!!

Jeśli będziecie mieć czas na coś więcej niż ciąganie fałów i piffka na
            mazurskich jeziorkach to zapraszam na koncerty "Orkiestry Dni Naszych", która w
            tym sezonie grzewczym zwłaszcza na Mazurach będzie pogrywać wyjątkowo często. A
            poza wszystkim zawsze miło jest spotkać ziomali na obczyźnie. Ujawniajcie się
            więc śmiało i "żagle staw!". Polecam szczególnie Giżycko - największy frstiwal
            Szanty i Folk w Europie!!! - o czym mało kto wie! Gramy tam 16 lipca (sobota),
            a jeśli nie pasi to zapraszam, gdzieś indziej. Na naszej stronce znajdziecie
            m.in. TRASĘ i inne mptrójki na ten przykład: www.odn.pl
            Stopy wody pod kilem, gorących dziewczyn i zimnego ( i taniego) piffka!!
            Ahoj!

Kobyła
            • Gość: mariano Re: Żeglowanie to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:59
              Sprawdziłem Jerzy i jestem przekonany, że w Węgorzewie będzie okazja:)
      • Gość: ty Re: Żeglowanie to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:50
        o yeah
    • no_login Re: Żeglowanie to jest to 12.07.05, 19:57
      Mariano nie drażnij :-)
      miłego żeglowania
      I zapisz mnie do tej grupy.
      • Gość: mariano Re: Żeglowanie to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:16
        Podrażnię Cię jeszcze troszkę:)
        Sześć dni ze słońcem i wiatrem w granicach 3 do 4 - rewelacja. Takiej pogody nie
        miałem od kiedy pływam.
        Komcert ODN w Węgorzewie super. Przyjemnie było czuć się Siedlczaninem, patrząc
        jak Jerzy z zespołem rozbujali Węgorzewską publiczność. Brać żeglarska śpiewała
        i tańczyła a zespół bisował kilkakrotnie.
        Ech - wrócić jeszcze choćby na parę dni:)))
        • no_login Re: Żeglowanie to jest to 16.07.05, 18:28
          no to ja Cię podrażnię :-)
          przy okazji wczorajszego szkolenia, trochę pogadałem
          w jednej firmie, mają osiem jachtów, z dwóch korzystają
          prezesi, na pozostałe zbyt wielu chętnych nie ma.
          Na przyszły sezon zrobiłem rezarwację na jeden z trzech
          pływających po Mazurach,
          czarter za symboliczną opłatę :-)
        • Gość: miś Re: Żeglowanie to jest to IP: 81.15.159.* 16.07.05, 22:23
          mariano. Lepiej powiedz na którym miejscu na liście wylądował Ambroziewicz?
          • Gość: Mariusz Re: Żeglowanie to jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:47
            Wrócił człowiek z głębokich mazur i odrazu go na płytką wodę polityki
            wrzucają...
    • Gość: R@fi Re: Żeglowanie to jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:39
      A ja się wybieram ...jak co roku.. nad jezioro Solińskie, w odróżnieniu od
      mazur jest tam inne żeglowanie, mniej przewidywalne i właśnie w tym jest piękno
      Woda, wiatr, góry i ....piękna dziewczyna. Zapraszam wszystkich w Bieszczady
      • Gość: mariano Re: Żeglowanie to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:26
        Nigdy nie byłem:(
        Mam nadzieję, że jednak się to kiedyś zmieni. Napisz jak było, a na razie stopy
        wody pod kilem. Mi jej nieco brakło na Niegocimiu, ale zawsze musi być coś, co
        zaskoczy - (pęknięty fał płetwy sterowej i znios na mieliznę) - a wydawało mi
        się, że na tych wodach to już nic mnie nie zdziwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka