Dodaj do ulubionych

Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o studiach

11.02.06, 11:42
Witajcie ,
Jeśli studiujecie na AP informatykę, napiszcie jak na dzień dzisiejszy
wygląda poziom na tych studiach.Zastanawiam się jak wygląda też sytuacja w
dziekanacie, a raczej poziom kompetencji osób tam pracujących .

Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • daemonnarch Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 11.02.06, 19:20
      Na informie na ap stawia się na ilość a nie na jakość. Jak człowiek chce umieć coś dobrze to baardzo ciężko jest się rozwijać bo jest cała masa przedmiotów, które się nigdy do niczego nie przydadzą. Ciężko mi obiektywnie ocenić, zwłaszcza, że odchodzi najlepszy z nauczycieli. Może ktoś więcej się wypowie. Moim zdaniem za dużo bzdurnych przedmiotów, które uniemożliwiają samorozwój, przez co oceniam miernie tą uczelnię. Jest kilku ludzi, którzy cos umieją, jednak tylko kilku....
      • kate_mail Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 11.02.06, 20:14
        Witaj ,
        Jeśli studiujesz to podejrzewam że możesz mieć rację i nic się nie zmieniło od
        jakiegoś czasu :(
        Beznadziejne przedmioty , które trzeba było zaliczać i wogóle nie były na
        czasie, AP była z innej epoki ;) Min Ac Logo(nie pamiętam jak to się nawet już
        pisze bo szkoda miejsca w głowie na takie języki)

A kto odchodzi ?z AP? Tylko nie mów że Pę...k albo B...ak????
        • daemonnarch Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 11.02.06, 20:45
          Nie - te przedmioty to już historia :) Zapewniam Cię że logo nie ma. Ale i tak
          nie jest dobrze - kadra się mało orientuje w rynku IT. Żaden z nich nie
          odchodzi, ale zapewniam Cię, że gdyby jeden z nich odszedł wszyscy studenci by
          skakali z radości....
      • siedlczanin_chuck Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 12.02.06, 00:09
        No to którzy są tacy dobrzy? Który lepszy od Chucka ? :) Ale serio pytam -
        możesz powiedzieć, kto Cię nauczył czegoś fajnego...

Co do uczelni, wydaje się, że się zmienia... tylko cholernie wolno... A teraz
        jeszcze z tym rektorem-dziadziuniem to już w ogóle bez speeda będzie... Chociaż
        informa chyba na tle innych kierunków całkiem dobrze stoi, co?

• daemonnarch Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 12.02.06, 11:10
          Hmm. Moze lepiej, żebym na publicznym forum nie sypał nazwiskami. Powiem za to ogólnie:
          - większość magistrów jest spoko (są ludźmi),
          - większość doktorów do wymiany,
          - profesorzy w większości - szczególnie ci z Instytutu Podstaw Informatyki z Wawy, wykładają dobrze, są dziwacy, ale to normalka - każdy po tylu latach nauki ma jakieś "efekty uboczne" :) Jednak nie wszyscy uczą rzeczy "na czasie".
          Teraz wchodzą specjalności - moze będzie dobrze, jednak kadra musi się poduczyć i śledzić rynek IT, to wtedy będzie ok. Jednak musi się zmiejszyć ilość przedmiotów, aby nie przeszkadzać w samorozwoju - student w końcu sam sie uczy.
          • 12b5 Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 12.02.06, 14:47
            Poziom nauczania jest taki jaki reprezentują pogląd ludzie zatrudniający. Jeśli
            reprezentują otwarcie się na osoby walące konkretną ściemę to jak może być
            dobrze. A po drugie informatyka nie gra za muzyka.
    • daemonnarch Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 14.02.06, 13:44
      Podsumowując moje wypowiedzi - nie polecam informy tutaj. Wszyscy narzekają.
      Może coś się zmieni, ale bardzo w to wątpię...
      • kate_mail Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 17.02.06, 10:54
        Widzę że w takim razie niewiele się zmieniło.Dokładnie jakiś czas temu
        powiedziałam że mam nadzieję że się zmieni , ale jak widzę się nie zmieniło :(

Pozdrawiam

• kate_mail Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 17.02.06, 10:57
          Przepraszam za składnię zdań, wyszło mi masło maślane :)
          • krzycho1252 Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 17.02.06, 11:20
            kate_mail napisała:

> wyszło mi masło maślane :)
            E tam. Jest masło roślinne. Maślanka jest co prawda produktem ubocznym przy
            produkcji masła ze śmietany ale może z niej można zrobić masło maślane?
            • kate_mail Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 17.02.06, 13:09
              To powiedzenie i :)na końcu oznaczał żart :)
    • zapka78 Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 19.04.06, 20:35
      widzę, że nic się nie zmienilo, choc skonczylam informatyke juz ladnych pare
      lat temu :) bylam z tych co uczyli sie m.in logo i pascala :), z poziomem
      roznie, zalezy na kogo sie trafilo, ale z tego co wiem to sa nadal tacy, co
      zadaja zadanie i ida sobie, a ty rob co chcesz...Wielu z nich nadaje sie do
      wymiany, jak ktos napisal, nie potrafia przekazac swojej wiedzy. Moze warto
      zastanowic sie nad ktoras uczelnia warszawska??
      ja robilam na uw magisterke, ale juz nie informatyke :)
      • kate_mail Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 24.04.06, 10:56
        zapka78, jak czytam co napisałaś to mam wrażenie że chyba się znamy ,dobrze że
        teraz zmienił się zakres tematyczny i specjalizacje :)

Serdecznie pozdrawiam,
        Kate
        • zapka78 Re: Akademia Podlaska -Informatyka-dyskusja o stu 25.05.06, 17:09
          ja studiowalam w latach 1999-2002 i na tym edukacja na AP sie skonczyla :)
          pozdrawiam serdecznie
          Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka