Dodaj do ulubionych

państwo wyznaniowe

04.04.06, 09:23
dręczy mnie pytanie:
dlaczego uczniowie zamiast się uczyć w szkole - chodzą na rekolekcje ?
żeby było czytelnie - nie mam nic przeciwko rekolekcjom, koncertom, wiecom, defiladom, paradom równosci i nierówności itp
ale dlaczego przerywa sie lekcje w szkołach ????????

mój syn zamiast liczyć słupki, biegać po boisku - siedzi w domu - bo rekolekcje zaczynają się o 14:30

dla mnie paranoja

a jeżeli ktoś jest innowiercą ? to co ? jego dzieci siedzą w domu, bo nie ma lekcji ...
a jak to jest z odpowiedzialnością ? jeżeli dzieci są w szkole odpowiedzialność za ich bezpieczeństwo ponosi nauczyciel
a jezeli są na rekolekcjach to kto ??? wielebny ? ale który ?

ja nie walcze z wiarą - ja nie akceptuje głupoty i slepego posłuszeństwa czarnej władzy
Obserwuj wątek
    • siedlczanin13 Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 09:45
      uczono mnie , że każdy płaci za udzielane przez siebie ulgi , zwolnienia itp.
      ciekawi mnie czy Kościół katolicki ogłaszając wolne dla nauczycieli zapłaci za
      dni nie przepracowane przez nich , chyba że robią to społecznie,Jakim prawem to
      proboszcz nie MEiN przerywa zajęcia w szkołach , ludzie co się wyprawia w
      Polsce to zadziwia chyba nawet dostojników , patrz zażenowany kardynał
      Dziwisz,popieram przedmówcę , tylko kto powróci do państwa prawa i
      sprawiedliwości bo z pis zostało tylko "i"

• jacox Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 11:05
        nastepny kandydat do Korei Pn. chyba tęsknicie juz za 1-maja i pochodami przed
        I sekretarzem KC
        • siedlczanin13 Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 11:15
          największą głupotą jest komunikowanie się z g....m ( rozmowa lub
          korespondencja)
          • obserwator.ws Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 11:25
            jacox, nikt nie teskni za komuna. Zauwaz tylko, ze to co sie dzieje dookola
            Ciebie, a jak nie Ciebie to Twoich znajomych jest totalna paranoja. Juz nie
            chodzi mi o dwa dni rekolekcji, lecz o sprawy codzienne. Mamy rzad, ktory byl
            reklamowany w RM i TV Trwam. Poprostu reklamowany - najlepszy kandydat to
            Kaczynski a partia to PiS. Inna sprawa jest, ze mlodzi ludzie nie poszli do
            urn, za co swiece im glowy. Poszly dziadki, ludzie starsi, dla ktorych to
            najwazniejsze wydarzenie na 4 lata... Oni wybrali nam rzad, a teraz ich chwala,
            za podwyzke rent i emerytur. Nie widza minusow, tylko plusy, ktorych my,
            patrzac racjonalnie nie postrzegamy.
            Dziekuje za uwage.
        • bppieronek Re: państwo wyznaniowe 05.04.06, 10:06
          czy to nie jest przypadkiem mania prześladowcza ? i nerwica natręctw ?
          zdrowia życze ;)
    • emektb Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 13:08
      polska jest w pełni demokratycznym krajem świeckim i przestrzegającym prawa.
      kto twierdzi inaczej jest z UKŁADU i powinien siedzieć.
      • siedlczanin13 Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 13:33
        tak nam dopomóż Bóg
    • krzycho1252 Re: państwo wyznaniowe 04.04.06, 16:05
      Polecam felietony o cnocie prywatnej - roztropność
      tygodnik.onet.pl/1569,1325688,felieton.html
      i cnocie prywatnej- odwaga
      tygodnik.onet.pl/1569,1317892,felieton.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka