eulalia10 26.05.06, 23:26 Którą z parafii siedleckich najbardziej sobie chwalicie? Moim zdaniem wspaniała parafia jest św.teresa w której są przemili misjonarze oblaci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emti1 Re: Parafie siedleckie 27.05.06, 00:29 Przemili i malo pazerni... W przeciwienstwie do proboszcza z Bozego Ciała... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Parafie siedleckie 27.05.06, 08:42 No nie wiem, mialem z nim do czynienia w sprawach finansowych i jakos nie zauwazylem tego , co wiecej bylem milo zaskoczony, choc moze dlatego ze bylo to kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Parafie siedleckie 27.05.06, 10:17 Znajomy wkrotce sie zeni. Kiedy uslyszal ile biora "co łaska" w wymienionych parafiach bez wachania wybral Św.Terese. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Parafie siedleckie 27.05.06, 10:20 Nie wiem jak jest teraz w św. Teresie, ale za czasow poprzedniego Ojca Proboszcza podobal mi sie koscial niesamowicie. Atmosfera i cieplo, az milo sie wchodzilo. Na chwile obecna Kosciol Garnizonowy do mnie przemawia. A jesli ktos bedzie przypadkiem, albo jesli ma ochote, polecam Kościol Św. Krzyza na Krakowskim Przedmiesciu w Warszawie. Wnetrze i wrazenie oszalamiajace. Lecz nalezy przyjsc na msze, a nie na "sucho" ;) Na sucho nawet trawa nie rosnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toa1 Re: Parafie siedleckie 27.05.06, 21:43 W parafi Św.Teresy w Siedlcach tylko troche się zmieniło wraz ze zmiana nowego proboszcza i nowych wikariuszy .Dalej jest to najbardziej przyjazna ludziom parafia .Chociaż musze stanąć w obronie proboszcza z Bożego Ciała nie jest On wcale taki zły ani pazerny na pieniądze - wiem coś o tym załatwiałam kilka posług w tamtej parafi , ale z nim osobiście bo wikariusze pszechodzą samych siebie sa tacy nadgorliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz34 Re: Parafie siedleckie 28.05.06, 10:48 Najlepszą parafią jest św. Józef !!!! 3E - trzeeeciii Eeetapppp, trzeeeciii Eeetapppp, trzeeeciii Eeetapppp, Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Parafie siedleckie 28.05.06, 14:41 A ja uważam, że wszędzie jest dobrze, bo zgodnie ze słowami Ojca Świętego, we wszystkich parafiach księża żyją "skromnie":)) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekszy Re: Parafie siedleckie 28.06.06, 09:38 a dla mnie najlepszą parafią jest parafia Ducha Świętego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ettee Re: Parafie siedleckie 29.06.06, 08:19 no dobrez, a w której parafii ochrzczą dwuletnie dziecko, nie wymagając od rodziców, (po cywilu) automatycznie wzięcia ślubu kościelnego? Odpowiedz Link Zgłoś
mmjm3 Re: Parafie siedleckie 29.06.06, 15:37 W parafi Bożego Ciała - należy rozmawiać z proboszczem .W ubiegłym roku ochrzciliśmy tam dziecko , rodzice dziecka żyja w wolnym związku bez żadnych ślubów( oboje po rozwodzie).NIe było przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarka Re: Parafie siedleckie 29.06.06, 22:21 dominikanie Freta 10 w W-wie. a w Siedlcach księża skutecznie odstarszali mnie od koscioła Odpowiedz Link Zgłoś