efaster Re: Łuków potrafi 01.09.11, 00:54 oddana w terminie, szeroka (dwujezdniowa, tj. 2 x 7m, przedzielona pasem zieleni), nie to co u nas :(( www.tygodniksiedlecki.com/N_artykuly.php?id=14137 Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: obwodnica zachodnia? 01.09.11, 13:46 Do 1 września mięli skończyć ronda.Nie wiem jak pozostałe,ale przy tym obok Drosedu jeszcze im się zejdzie.Pracowało dzisiaj sześciu ludzi.Układali chodnik z kostki.Według mnie powinni się skoncentrować na dokończeniu jezdni i puścić ruch samochodowy,ale ktoś zdecydował inaczej.A tak samochody stoją w korkach aż do Chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: obwodnica zachodnia? 02.09.11, 08:49 Na ostatnie sesji RM były kandydat na prezydenta i oczywiście członek koalicji Zgoda i Rozwój pytał prezydenta o obwodnice. Odpowiedź ma dostać w najbliższym czasie. On nie wie, prezydent nie wie, nikt nie wie. Robią. Starają się. Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: obwodnica zachodnia? 02.09.11, 09:53 ale jak dobrze wiedzieli gdy przy fleszach podpisywali umowy. Teraz nawet stosują procedury na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: obwodnica zachodnia? 02.09.11, 23:18 rdc.pl/index.php?/pol/aktualnosci/aktualnosci/obwodnica_siedlec_najwczesniej_za_miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: obwodnica zachodnia? 05.09.11, 18:57 w łukowie przynajmniej coś odrzuca podlasie24.pl/wiadomosci/lukow/lukow-stanowczy-sprzeciw-zastepcy-burmistrza-7a29.html W Siedlcach nikt nic nie odrzuca bo to ich nie obchodzi. Podpisali umowy zrobili zdjęcia przy tym, a teraz tylko bronią Jonka (wykonawcę) Odpowiedz Link Zgłoś
0walle Re: obwodnica zachodnia? 06.09.11, 21:50 www.siedlce.pl/aktual/aktual.php#obw co znaczy oddanie do użytku? To, że jest bałagan, ale jakoś się da przejechać? To parodia jakaś jest. A co oznaczają niekorzystne warunki? Że padał deszcz latem? Normalnie kosmos, komu by to do głowy przyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: obwodnica zachodnia? 07.09.11, 09:15 Wczoraj przejechalem sobie rowerkiem te odcinki , ktore sa przejezdne.Cała Polnocna,odcinek do Sokolowskiej potem Strzała Piaskowa. Tutaj widzialem juz prace dalsze , nawet widac juz cześc ścieżki rowerowej z chodnikiem. Jednak pojechalem przez dzialki i cofnałem sie pod Niklowa-Pradzyńskiego aby popatrzec jak wyglada praca przy wyjezdzie z Karieru. I tu mam pytanie - czy ta obwodnica będzie przewidywała ruch samochodów ciezkich (np TIR) czy tylko do jakiegoś tonarzu? Może mam coś nie tak z wyobraznią , może wzrok mnie myli ale ten "wkop" w Pradzyńskiego jest dość mocno wąski? Czy to złudzenie czy fakt? Miną sie tam kiedyś dwa ciężkie samochody? Pomijam już sam przesmyk pod mostem w karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: obwodnica zachodnia? 07.09.11, 19:37 Mie już ta wyobraźnia dwno zawodzi,nie tyle w tym wykopie bo tu raczej się te cięzarówki miną ale pod mostem ? Cóż będzie stało ograniczenie zakaz ruchu pojazdów powyżej 5 T. i wysokości 3,5m. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: obwodnica zachodnia? 07.09.11, 21:24 Skoro tak ma być to co da ta niby obwodnica? No fakt ludkowie jadacy na Wawkę z tysiaclecia będą mieli lepszą drogę i szybszą przez miasto. Ale to chyba ciut inaczej mialo być. Mam nadzieję , że się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
darek640 Re: obwodnica zachodnia? 11.09.11, 19:14 Uwaga Uwaga,pierwszy słup na rondzie przy ul.Warszawskiej zaliczony.biedak miał szczęście bo tylko skasował bok pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: obwodnica zachodnia? 12.09.11, 08:52 > ludkowie jadący na Wawkę z tysiąclecia będą mieli lepszą drogę i szybszą przez miasto. Ale to > chyba ciut inaczej miało być. Właśnie tak miało być. Wszystko po to aby odciążyć, skrzyżowanie przy banku, przepraszam skrzyżowanie przy galeriach Strusa. Wynieść chociaż trochę ruchu poza centrum, choć trochę wynieść. To się zapewne uda. Dlatego władza cały czas podkreśla, że są to obwodnice wewnętrzne. Prawdziwe obwodnice (przykład Mińska M.) buduje państwo i może jeszcze wojewoda. Miasto może... Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: obwodnica zachodnia? 12.09.11, 09:27 > Miasto może... Niech zgadnę... misto może pomyśleć jak sensownie wydać pieniądze w swoim budżecie? Albo- miasto może mieć w głębokim poważaniu rozsądek, sztukę inżynierską i na dodatek mieszkańców i fundować im "obwodnicę wewnętrzną" A czy przypadkiem już wcześniej Popiełuszki i 10 Lutego nie miały odciążyć centrum? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: obwodnica zachodnia? 12.09.11, 09:38 > A czy przypadkiem już wcześniej Popiełuszki > i 10 Lutego nie miały odciążyć centrum? ;-) Też. To z za wiaduktu a "obwodnica wewnętrzna" przejąć ruch przed wiaduktem > miasto może mieć w głębokim poważaniu rozsądek, > sztukę inżynierską To już inna sprawa. Co to za obwodnica - "łamana" powiedzmy. Hasło "obwodnica wewnętrzna" otwiera nowe tereny na budownictwo mieszkaniowe. Zaczną stawiać bloki i znowu trzeba będzie coś odciążać, czyli budować nad obwodnicę obwodnicy. Piętrowe ulice. Miasto może... Trochę lepiej zaplanować, i słuchać np. mnie i ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: obwodnica zachodnia? 12.09.11, 10:40 Nie wiem,czy ktoś z oś.Tysiąclecia jadąc na W-wę pojedzie do Strzały,aby zawrócić w drugą stronę.? Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: obwodnica zachodnia? 12.09.11, 23:20 Ale na pewno całe Siedlce zachodnie w drodze na Węgrów i Sokołow, będa korzystać z obwodnicy. Co do samochodów ciężarowych to ten przesmyk strasznie mnie ciekawi.. Ale z drugiej stronie na Zakopiance są podobne przesmyki a tiry jakoś jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsed09 Re: obwodnica zachodnia? 13.09.11, 07:22 zdjęcia www.siedleckierealia.za.pl/najnowsze.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: obwodnica zachodnia? 13.09.11, 08:53 Ja tak się wczoraj popatrzyłem,to na odcinku od Sokołowskiej do Kazimierzowskiej to będzie raj dla motocklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: obwodnica zachodnia? 13.09.11, 21:46 > Hasło "obwodnica > wewnętrzna" otwiera nowe tereny na budownictwo mieszkaniowe. I będzie tak jak na Poznańskiej. Tam też kiedyś otwarto nowe tereny. I teraz pasażerowie MPK mogą podawać ręce znajomym mieszkającym przy Poznańskiej, bez wysiadania z autobusu... Odpowiedz Link Zgłoś
qawsed09 Re: obwodnica zachodnia? 14.09.11, 18:51 kilka nowych fotek z budowy obwodnicy www.siedleckierealia.za.pl/najnowsze.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: obwodnica zachodnia? 14.09.11, 19:16 Pogoda wykonawcom sprzyja.Ciekawe,czym się teraz wytłumaczą w razie poślizgu z terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: obwodnica zachodnia? 07.11.11, 20:35 podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/kolejny-etap-budowy-siedleckiej-obwodnicy-8427.html Odpowiedz Link Zgłoś
andy85 Re: obwodnica zachodnia - jaki c.d? 13.11.11, 17:25 Czy, jadąc od Strzały, obwodnica będzie skręcała za torami tylko w prawo, czy również planowany jest dalszy jej przebieg na wprost Karierem, w kierunku Łukasińskiego. Jest tam zrobionych kilkadziesiąt metrów nawierzchni, tak jakby miała być prowadzona dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: obwodnica zachodnia - jaki c.d? 13.11.11, 17:59 Plany są takie, żeby puścić dalej karierem, zrobić wiadukt nad partyzantów i połączyć ze składową, ale co z tych planów wyjdzie, czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: obwodnica zachodnia - jaki c.d? 20.11.11, 12:51 Co raz bliżej terminu zakończenia budowy obwodnicy zachodniej ,zostało zaledwie 10 dni. Czy zdążą?Raczej nie,może zrobią przejezdną ale nie zakończą budowy bo jeszcze wiele brakuje,zwały na poboczach(nie wspomne o innych wykończeniach).Obwodnica też miała wprowadzić ruch do miasta ze strony zachodniej aby rozładować ul.Warszawską tylko jak ? jeśli nie można wiechać ulicą Piaskową do centrum gdyż wychodzi w pole i trochę potrwa aby można było ją przjechać(zabrakło funduszy na budowę Piaskowej). Przeskok przez Strzałę nie rozblokuje Warszawskiej. Ul.Hasko-Prądzyńskiego też miała być oddana 4.12.2011.Widać że i tu wykonawcy nie zdążą. img]http://s1.pokazywarka.pl/i/789768/1262594/102-1685.jpg[/img] Blisko ,coraz bliżej końca. [img]https://s1.pokazywarka.pl/i/789768/1262598/102-1687.jpg[/img] [img]https://s1.pokazywarka.pl/i/789768/1262600/102-1683.jpg[/img] [img]https://s1.pokazywarka.pl/i/789768/1262607/102-1689.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: już prawie gotowe 28.11.11, 12:51 www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=460&menu_id=0 obejżyjcie galerię, kurna chyba w tą środę albo czwartek otworzą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
podrozny113 Re: już prawie gotowe 01.12.11, 10:14 Już nawet przejezdna. Wczoraj wieczorem po zderzeniu pociągu z samochodem w Strzale wjazd do miasta od strony Sokołowa został zablokowany. Policja kierowała samochody na obwodnicę w kierunku Monte Cassino, więc była okazja się zapoznać z trasą. Od wiaduktu kolejowego do Strzały drogowcy ustawili ograniczenie do 70. To jest pierwsze podwyższenie prędkości maksymalnej w naszym mieście ponad 50/60 km/h. Niestety, chyba skręt spod tegoż wiaduktu w prawo (i pod górę) jest zbyt wąski. Widziałem jak tir musiał wyjeżdżać na przeciwny pas aby się wyrobić a i tak naczepa pojechała prawymi kołami po krawężniku, a może nawet przeszlifowała kawałek nowej barierki. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: już prawie gotowe 01.12.11, 11:16 Niestety, chyba skręt spod tegoż wiaduktu w prawo (i pod górę) jest zb > yt wąski. Podobnie jest w przypadku kierunku odwrotnego. Sądzę, że wysepka tam się znajdująca będzie musiała być w niedalekiej przyszłości zlikwidowana albo przynajmniej radykalnie przebudowana. Sam podjazd jawi mi się jako przyszły koszmar dla kierowców, którzy będą się po nim "wdrapywać" w okresie zimowym. Myślę, że przejazd będzie notorycznie zablokowany przez niemogące go pokonać po śniegu auta. Drogowcy z solą będą chyba tam dyżurować non-stop. Zima lada dzień, więc przekonamy się czy mam rację. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: już prawie gotowe 01.12.11, 15:49 podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/otwarcie-drugiego-etapu-polnocnej-obwodnicy-siedlec--za-kilka-dni-881d.html podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/parkingi-i-parkometry-znow-beda-tematem-dyskusji-8825.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: już prawie gotowe 05.12.11, 08:12 Chciałem w czwartek przejechać od Strzały a na rondzie przy Piaskowej mój pas był zamknięty. Ktoś tu buja. Obwodnica północna zadziałała. Na Mireckiego, na Dąbrowskiego ruch się zmniejszył o dwie trzecie ( takie moje subiektywne odczucie). Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvbnm65 Re: już prawie gotowe 05.12.11, 14:34 Kolejny termin oddania (ukończenia prac) obwodnicy walną w łeb.Prece na ukończeniu ale co za oddanie inwestycji jak ona zablokował dojazd ul.Piaskowej do Centrum.A zaczem dokończą przejazd przez tory i zakręt do ul.Piaskowej -maj za pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: już prawie gotowe 05.12.11, 19:53 Mnie to nie dziwi. Porównaj sobie nawierzchnię. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: już prawie gotowe 06.12.11, 00:32 Co do samej obwodnicy, wąsko, wąsko, wąsko i jeszcze raz wąsko. Ta "łezka" na dole będzie szybko nadawał się do wymiany, bo jest (wg. mnie) za wąski asfalt między tą wysepką, a barierką od strony ścianki (patrząc z Prądzyńskiego w dół w stronę karieru). Dalej, ziemia a właściwie glina, która jest wyżej od jezdni (zaraz po skręcie z Kruszcowej w Prądzyńskiego jadąc od Warszawskiej w stronę karieru) jest niczym niezabezpieczona, mór oporowy zaczyna się jakieś 2-3 m dalej w dół. I ten kawałek małej skarpy zapewne spłynie (jeśli już nie spłyną) w raz z deszczem, na jezdnię. Pewnie położą tam płyty ażurowe i obsieją trawą. Nie mniej ziemia, a właściwie glina już penie spłynęła. Pod samym wiaduktem, za szeroko i za wysoko nie jest, chodnik i ścieżka rowerowa się zwęża do ok. 1m każda. Na samym skrzyżowaniu w karierze, na środku ścieżki (szara kostka) będzie stał znak (a właściwie tablica ostrzegawcza) czerwone strzałki na białym tle na prostokątnej tablicy + 2 -3 latarnie. Ale w S. stawianie znaków i latarni na środku ścieżek rowerowych czy chodników to jest standard (patrz Brzeska, Składowa). Dalej za wiaduktem w miarę ok. Rondo jak rondo, bez rewelacji zwykłe 4 wylotowe jednojezdniowe, jakich "setki" w mieście. Przejazd, cóż dopiero go przekładają, ja wiem jakieś 10 może 15 m w stronę strzały (na północ względem tego, co było). Tak, aby był na wprost wylotu z ronda. Piaskowa ma być robiona w przyszłym roku (do Cmentarnej), dalej za działkami do Piasków Zamiejskich nie wiadomo :( Za rondem mamy znak koniec obszaru zabudowanego, ale zaraz za nim obniżenie do 70, a zapomniałem odcinek od wiaduktu kolejowego do ronda też ma podwyższenie do 70 (obszar zabudowany). Przed samym rondem znak do 50, a przed wiaduktem do 30 km/h. I dalej leci cały czas prosto aż do Strzały, tam są dwa pasy jeden w lewo (w stronę Strzały, Łomży) drugi w prawo do centrum. Cóż, po tym wypadku na przejeździe (w ubiegłą środę) kilka nowych znaków już ucierpiało (m.in.) znak Stop-u z krzyżem św. Andrzeja. Mogliby je wymienić, trawniki też zniszczone po kolizji. Cóż dalej jest jedna rzecz denerwująca, witacz zajmuje połowę chodnika, nie można było przesunąć go w prawo za chodnik ?? Cóż dalsza część Sokołowskiej (do ronda z ul. ppłk. Drobika) jak był w fatalnym stanie tak jest nadal. Za rondem został też mały kawałek do ul. Mieszka I. Dalej aż do Rynkowej i Popiełuszki gładko jak na stole, oby cała Sokołowska, Wojskowa i AK tak wyglądały !!! Co do całości obwodnicy. Wąska to wąska, trudno. Może kiedyś pomyślą na dobudowaniem drugiej jezdni. Na razie widocznie miasta nie stać, choć mniejszy Łuków było ?? !!! Obawiam się, że na JP II (I etap obwodnicy) po wybudowaniu aquaparku, będzie dużo potrąceń, tam po drugiej stronie budowy, za ogrodzeniem Szpitala Wojewódzkiego jest taka ośla łączka, grali tam rugbiści, obywały się koncerty na Dni Siedlec i obawiam się, że tam będą parkować wysadzać dzieci rodzice, a te nie będą szły z powrotem do Poniatowskiego do świateł, tylko będą przechodzić na dziko w tym miejscu. Ba już budowlańcy tędy chodzą, bo widać wydeptaną ziemię na trawniku. Kolejne przejście (wyznaczone) jest dopiero na rondzie na Kazimierzowskiej. Ot i takie moje małe przemyślenia o obwodnicy. A jak wam się podobają "nowe" światła na Jagiełły/Sokołowskiej. Lepiej gorzej ?? Dla aut się wiele nie zmieniło, po za lewoskrętem do Kauflanda. Dla mnie dziwną synchronizację (strasznie się długo czeka) na przejściach dla pieszych. Wiem, że taka nowoczesna, aby nie było potrąceń, na lewoskrętach. Ale poprzednia była czasowa, bez detekcji i jakoś czyściej się przechodziło. Do tej jakoś się przyzwyczaić nie mogę. (jako pieszy) podobnie zagmatwana jest na Brzeskiej z Buczyńskiej, Wyszyńskiego i Kleberga, a plus wjazd do "sprężyn". I ta następna pod wiaduktem Łukowskim (Buczyńskiej, Torowa, Łukowska, 1 Brygady Legionów). Odpowiedz Link Zgłoś
vaders1 Re: już prawie gotowe 06.12.11, 06:11 Swiatła na Sokołowskiej są ok ale jest mały problem. Wyjeżdżający z Chrobrego za nakazem w prawo, zawsze na światłach zawracali aby pojechać Jagiełły. W tej chwili skręcający w prawo z Sokołowskiej w Jagiełły mają bezkolizyjny skręt ale taki sam skręt w lewo mają z Jagiełły w Sokołowską w lewo. Wszystko jest dobrze dopóki ktoś starym zwyczajem nie zawraca!!!! Już kilka razy widziałem kolizyjne momenty no i krzyk tych zawracających, że przecież mają bezkolizyjny skręt. Oczywiście zapominają (raczej nie mają bladego pojęcia), że przy bezkolizyjnym skręcie w lewo zabronione jest zawracanie. To tylko takie moje spostrzeżenie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: już prawie gotowe 06.12.11, 10:37 Mnie ciekawi kiedy zrobią coś z kamieniami które z wiaduktu kolejowego spadają na obwodnice, tylko czekać aż komuś w szybę trafi. Co raczej nie spadną, ale ktoś przechodząc przez tory może nawet niechcący kopnąć i szyba wybita jak trafi się auto. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvbnm65 Re: już prawie gotowe 06.12.11, 20:00 krzycho18 napisał: > Mnie ciekawi kiedy zrobią coś z kamieniami które z wiaduktu kolejowego spadają > na obwodnice, tylko czekać aż komuś w szybę trafi. Co raczej nie spadną, ale kt > oś przechodząc przez tory może nawet niechcący kopnąć i szyba wybita jak trafi > się auto. No właśnie też zauważyłem ten problem,koczująca tam młodzież z piwkiem i nie tylko jest zagrożeniem dla bezpieczeństwa tam przejeżdżających.I obawiam sie że może dojść do "zabaw" .Pole do popisu miała by tu Straż Miejska i Policja ale nie wtedy jak dojdzie do tragedji tylko profilaktycznie zlikwidwać zabawy na torach i obok nich w klubie pod chmórką na betoniakach.Zapewne trzeba zabezpieczyć siatkami i uniemożliwić przejście przez tory kolejowe.Tylko ilu dziennie ludzi tam przechodzi ,widać to po wydeptwnej ścieżce od Szkolnej do Przymiarki i dalej do ogródków działkowych.Trzeba coś z tym zrobić aż prosi sie o wybudowanie bardzo prostej kładki przy torach na mostem i jeszcze wiele ludzi przechodzi przez tory i idzie na osiedle w kierunku Warszawskiej ,może warto pomyślić o jakiś schodach (nie takich cudownych jak z prądzyńskiego do karieru) choć by takich jak przy moście kolejowym nad Muchawką i wtedy i te cudowne schody miały by wykorzystanie bo tak aż sie serce kraje jakie pieniądze zostały wydane na te bieluśkie schody z chromowymi barierkami. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: już prawie gotowe 06.12.11, 22:48 A to już jest otwarte? Można przejechać samochodem pod wiaduktem po obwodnicy? Jeżeli tak, to super, bo to kolejna możliwość "przeprawienia się" przez tory kolejowe. Nie chodziłem tamtędy, ale widzę, że jest jakieś przedłużenie chyba obwodnicy aż do Siedlec Zachodnich z Prądzyńskiego. Biegnie równoległa droga do Warszawskiej. W ogóle ten teren wokół Siedlec Zachodnich zaczyna być bardzo atrakcyjny dla dojeżdżających do Warszawy. Szkoda jedynie, że np. Łukowianka się tutaj nie zatrzymuje... . Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: już prawie gotowe 07.12.11, 12:46 Oficjalnie jeszcze nie otwarte, kierowcy jednak jeżdżą. Od strony Kruszcowej wjazd był/jest zastawiony barierkami. Ciągle ktoś je przewraca lub odsuwa. Od strony Strzały nie ma żadnych znaków o zakazie wjazdu, więc chyba można spokojnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: już prawie gotowe 07.12.11, 18:31 Nie mozna jezdzic co mnie strasznie wkurza. Dzisiaj chcialem sobie skrocic i przy okazji skrocic droge - przejezdzam od Monte Cassino bez żadnych trudności, nie było żadnych znaków, barierek itp itd - wjezdzam pod karier pod most i jade spokojnie, a tu pod mostem mi droge zajezdza wózek widłowy, otworzylem okno spytalem sie grzecznie "co jest?" a kolega z wózka mi równie grzecznie odpowiedział że "przejazdu nie ma" Więc wróciłem grzecznie i spokojnie na piekielne rondo i dalej przez centrum w godzinach szczytu do Strzały. Zaznacze że nie było żadnych znaków ani barierek, ograniczających przejazdu Jak komus sie uda przejechac bez natrafienia na Pana "widłowego" to prosze o relacje. Dla mnie dzisiaj obwodnica nie była przejezdna. i co gorsza - nie wiem kiedy bedzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yfter Re: już prawie gotowe 07.12.11, 18:37 Nie trzeba wierzyć, podpuszczjącym wiadomościom na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: już prawie gotowe 07.12.11, 19:23 Niestety mam przykrą przypadłość zawierzania oznakowaniom przy drodze - jak nie widze zakazu wjazu ani zakazu ruchu to logiczne że wjeżdżam w taką ulicę. Tylko proszę mi wyjaśnić dlaczego robotnik zajeżdża mi drogę na ulicy która nie jest oznakowana w żaden sposób iż jest zamknięta do przejazdu?? Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: już prawie gotowe 07.12.11, 21:19 Dlaczego zaraz podpuszczajacym - w niedziele był dosc spory ruch na tym kawalku obwodnicy miedzy Warszawska a Strzała. A że w tygodniu zamknieta to nie dziwota, bo widac bylo w niedziele ze prace przy terenach zieleni w pelni, tak samo rondo tylko z wygladu bo ani wjechac ni zjechac z Piaskowej nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: już prawie gotowe 07.12.11, 21:34 Ja też nadziałem sie w ubiegłym tygodniu,widziałem namalowane znaki na jezdni, żadnego znaku zakazu wjazdu ani ruchu żadnej barierki więc jade a u widlak z paletami na środku drogi.I powrót prawie z pod ronda z Piaskową.Dziwię sie że jeśli prowadzone są prace wykończeniowe to moąna postawić zakaz ruchu np.w wyłaczeniem pojazdów budowy i proste .Od kilku dni wisi taśma ostzegawcza na wieżdzie na Prądzyńskiego i poprzewracane barierki więc może to dać do myślenia.I jeszcze jedno dziwnie że żadne siedleckie media nie nagłaśniają sprawy że obwodnica powinna być już oddana 30 listopada po przedłużeniu terminu z 30 września.A tu nici i cisza wszyscy obawiaja narazić się inwestorowi i wykonawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: już prawie gotowe 07.12.11, 21:57 Przede wszystkim jak ulica jest zamknieta to stawia sie znak "ZAKAZ RUCHU", a nie widlaka na środku drogi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: roboty dodatkowe na 2 mln 400 tys. zł 06.12.11, 16:05 www.spin.siedlce.pl/2011/12/06/roboty-dodatkowe-na-obwodnicy-za-25-miliona/ czyli koszt II etapu 26 mln 673 tys. zł. + oddzielnie za rondo i przebudowę przejazdu kolejowego na Strzale. Drogo, jak na "jednojezdniówkę". Ciekawe, jaki będzie koszt (całkowity) I i II etapu obwodnicy wewnętrznej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: obwodnica zachodnia? Kto otworzy ?? 12.12.11, 18:01 W Kielcach sam J. Kaczyński czy do Siedlec się "pofatyguje" ?? kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10798130,Prezes_PiS_otworzyl_ulice_w_Kielcach__WIDOK_PANORAMICZNY_.html Zapewne tak, więc możliwe, że przed świętami, a może po nowym roku znów będzie najazd ekip telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: obwodnica w TV 16.12.11, 13:44 www.tvsiedlce.pl/video_tv.php?id=7022 Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: obwodnica w TV 16.12.11, 22:13 Bardzo ładnie pokazano przykład poruszania się po rondzie na Warszawskiej tyko co z tego jak wielu kierowców jeżdzi jak po kartoflisku.Rondo bardzo upłynniające ruch i niektórzy bardzo dobrze jażdzą jak na tym filmie ale są i tacy że krew zalewa .Wyjezdża taki z Monte Casino na Warszawską w kierunku Warszawy pedzi zewnętrznym pasem smiejąc się z tych co wieżdzaja wewnętrznym i chcą zjechać na zewnętrzny w kierunku Warszawy,nie mówiąc już o tych co uniemożliwił im zjazd z Warszawskiej w Kruszcową lub przejazdy na wprost. Ale tu brakuje patroli policji ,szybko by nauczyli jeździć po rondzie, a i trochę miasto by budżet podreperowało. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: obwodnica w TV 16.12.11, 23:58 Bardzo dobry film, instruktaż łopatologiczny. Czy uczą tego na kursach jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: obwodnica w TV 17.12.11, 00:48 > Czy uczą tego na kursach jazdy? Z pewnością. Zadaniem instruktora jest przygotowanie kursanta do egzaminu, a jak jeździć prawidłowo omawia właśnie egzaminator WORDu. Najbardziej bolą mnie te długie proste obwodnicy kończące się na Strzale i na Poniatowskiego. W pierwszym przypadku nie bardzo rozumiem ograniczenie do 70 km/h (skoro teren zabudowany...), w drugim przypadku, tym bardziej podniesienie prędkości być powinno. Jaki uzasadnieniem jest, że z uliczek włącza się ruch lokalny? Identyczna sytuacja jest w Strzale, gdzie też ludzie wyjeżdżają z posesji, a jest podwyższona prędkość (jak najbardziej słusznie) do 70 km/h. Na Północnej ruch lokalny przeszkadza, a w Strzale nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kombii.23 Obwodnica zachodnia 19.12.11, 19:17 Obwodnica zachodnia CHYBA już otwarta,co pawda nie poświęcona ale zapory i znaki zakazu pozdejmowane i od Strzały i od strony ul.Kruszcowej .Otoczenie już posprzątane nawet zwały betonu przy Prądzyńskiego już zabrane i ziemia zniwelowana .Elektrycy podłączali słupy z latarniami i jakieś tam prace kosmetyczne jeszcze trwały.Ruch niewielki .Ciekawe kiedy oficjalna pompa? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Obwodnica zachodnia 19.12.11, 19:26 > .Ciekawe kiedy oficjalna pompa? W Nowym Roku? podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/siedleckie-drogi-nie-beda-oddane-do-uzytku-na-czas-8ae5.html Odpowiedz Link Zgłoś
kombii.23 Re: Obwodnica zachodnia 19.12.11, 20:08 Przebudowa linni energetycznej mogła opóźniać prace przy ulicy Prądzyńskiego,to prawda choć wszystko robiła firma z Krynicy Górskiej i jej podwykonawcy.Ale ul Haski przeszkód energetycznych nie mniała.Do położenia asfaltu wiele nie zostało ,wiem że jeszcze chodniki itp.Za to prace renowacyjne po uszkodzeniach zimowych też będą trochę kosztować ,piach zasypie studzienki i kanały nie mówięc o krawężnikach.Podejrzewam że inewstorowi zabrakło funduszy i przecenił swoje mozliwości ,więc i wykonawca nie wywizał sie z obietnic Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Obwodnica zachodnia - do poprawki 29.12.11, 16:25 1 grudnia napisałem: "Sądzę, że wysepka tam się znajdująca będzie musiała być w niedalekiej przyszłości zlikwidowana albo przynajmniej radykalnie przebudowana." ... i wykrakałem :( Krawężniki wysepki są już powyłamywane przez TIR-y, a znajdujący się na niej znak drogowy miał już bliskie spotkanie 3-go stopnia z jakimś autem - jest mocno przechylony. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Obwodnica zachodnia - do poprawki 29.12.11, 16:48 Jakość rozwiązania drogowego sprawdzana w praniu. Widocznie projektantowi nie starczyło wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Obwodnica zachodnia - do poprawki 29.12.11, 19:56 wystarczyło... z resztą posta się zgadzam w 100%, ale jak projektantem jest znajomy znajomego to tak wypada (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Obwodnica zachodnia - do poprawki 29.12.11, 20:23 Miejsca spora ale projektantowi taki ładny róg nosorożca i naczej by się nie udał. Ładny projekt jest ważny a rozsądny kierowca jakoś sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsed09 Re: Obwodnica zachodnia - do poprawki 30.12.11, 20:28 wąsko i ciasno dla dużych samochodów po paru dniach użytkowania tak to wygląda www.siedleckierealia.za.pl/najnowsze.htm a co będzie dalej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Obwodnica zachodnia - do poprawki 31.12.11, 00:04 Następna w kolejce jest "moja" latarnia :D Odpowiedz Link Zgłoś
yfter Re: Obwodnica zachodnia 19.12.11, 19:28 Pocięcie wstęgi w kolorach narodowych (?????) nazywasz p........ O tych imprezach nikt z nas zwykłych mieszkańców miasta nic nie wie, są tajne i nie nagłaśniane. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: obwodnica zachodnia. 04.01.12, 08:54 Redakcja przyczepiła się do chwastów www.markopm.za.pl/inffoto.htm a przecież one umacniają zbocze i dają pożywienie dzwońcom, dzierlatkom i rzadko już widywanym szczygłom. Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 13:15 Czort z chwastami... zimy brak i przegrywam powoli zakład, że ta latarnia z 5 zdjęcia padnie przed początkiem wiosny... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 13:48 xaveri napisał: > Czort z chwastami... zimy brak i przegrywam powoli zakład, że ta latarnia z 5 z > djęcia padnie przed początkiem wiosny... ;) To miejsce jest bardziej niebezpieczne dla przechodniów niż analogiczne przy moście garwolińskim gdzie samochody zamiast skręcić w lewo jadą na wprost. Tu jest jeszcze z górki. O słup się nie martwię, będzie drugi. Martwię się o przechodniów. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 13:58 poprawka "samochody zamiast skręcić w lewo jadą na wprost." ma być w prawo Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 16:18 > Tu jest jeszcze z górki. Zjazd Partyzantów pod wiadukt garwoliński też jest z górki, minimalnie mniejszej, ale jednak.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 16:44 Chodzi o wypadki, wyjazd spod mostu garwolińskiego i jazda na wprost, na chodnik. Tu nie jest z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 17:03 > Tu nie jest z górki. ???!!! Chyba pomyliły Ci się wiadukty - piszasz o garwolińskim, a masz na myśli łukowski :) Zjeżdżając z Partyzantów pod wiadukt masz cały czas z górki, a przedłużenie tej ulicy kończy się na chodniku. Dla niektórych dosłownie. Dziesiątki razy widziałem zniszczoną przez samochody barierkę oddzielającą jezdnię od chodnika. Przy wyjeździe na 3-go Maja jest zakręt pod niemal prostym kątem - niektórym kierowcom zdarza się o nim zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: obwodnica zachodnia? 04.01.12, 17:10 Nic mi się nie pomyliło. Koniec na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Zima zastopowała przejazd przez tory 16.01.12, 20:02 Przebudowa przejazdu kolejowego w ciągu ulicy Piaskowej wstrzymana przez zimę i śnieg. Przejazd jest przesunięty o kilkadziesiąt metrów, aby dopasować jego położenie do ronda na nowej obwodnicy miasta. "Zakład Linii Kolejowych uporał się ze swoją częścią, przyszła zima i prace wstrzymano. Ulica Piaskowa pozostaje cały czas ślepa." Są zdjęcia. podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/wstrzymano-prace-przy-przejezdzie-na-piaskowej-8eeb.html Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 16.01.12, 22:14 Informacja p24 niezbyt ścisła. Obecny stopień zaawansowania robót na przejeździe można było zaobserwować co najmniej przed miesiącem. Drogowcy wykorzystują nadejście zimowych warunków jako wygodnego pretekstu do nicnierobienia. Kierowcy jednak tamtędy, od Piaskowej przez rondo, jeżdżą. Po chodniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 16.01.12, 22:32 > Po chodniku :) po chodniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 16.01.12, 22:52 Tak, po chodniku. Od strony Piaskowej, po lewej stronie przyszłej drogi, ktoś podsypał piasku tak, że jest możliwe wjechanie na przejazd kolejowy. Z przejazdu daje się wjechać na chodnik, a po nim dalej na rondo. Daje się to zaobserwowac na fot. nr 5. Oczywiście tylko samochodem osobowym. Widziałem to parę razy na własne oczy. Polak potrafi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 17.01.12, 11:23 Wyższa ekwilibrystyka. Zważywszy na różnicę poziomów między chodnikiem a nieistniejącą jeszcze jezdnią wystarczy mały błąd i mamy piękne zawiśnięcie podwoziem na krawężniku. No i na moje oko takie numery są możliwe tylko na mrozie. Ten nowy podjazd pod nasyp nie jest utwardzony - to zwykła kupa piachu, z grubsza tylko uformowana. Jak jeździłem tam na rowerze pod koniec grudnia, kiedy jeszcze nie było mrozu, to zwyczajnie grzązłem (mam w rowerze opony zwykłe, nie terenowe). Kilka dni temu chodziłem tam na piechotę i mimo temperatury trochę poniżej zera też było podejrzanie miękko. Samochodem bym się nie odważył. Chyba że spuściwszy 1/3 powietrza z kół dla poprawienia własności terenowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 17.01.12, 19:56 Może ekwilibrystyka, ale jednak możliwe. Jak pisałem wcześniej:"Polak potrafi" :) Co do rożnicy poziomów.. Wystarczyło przeczytać dokładniej mój wcześniejszy post aby zrozumieć cała "operacja" przebiega. Dla niedowiarków dokumentacja fotograficzna: img685.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=p1040107t.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 17.01.12, 20:07 Dodam jeszcze, że z jazdą na rowerze jestem dosyć "oblatany" :) Po tym dojeździe do przejazdu przez tory jeździłem już ponad miesiąc temu. Jeśli mnie pamięć nie myli, to pod koniec listopada lub na początku grudnia. Opony też mam zwykłe "miejskie" i jazda na nich, po po tym podjeździe, nie sprawiała mi jakichś specjalnych trudności. Zapewniam jednak, że tam gdzie ugrzęźniesz na rowerze, samochodem przejedziesz bez najmniejszych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Zima zastopowała przejazd przez tory 18.01.12, 09:38 kerac32 napisał: > Może ekwilibrystyka, ale jednak możliwe. Jak pisałem wcześniej:"Polak potrafi" > :) > Co do rożnicy poziomów.. Wystarczyło przeczytać dokładniej mój wcześniejszy pos > t aby zrozumieć cała "operacja" przebiega. Dla niedowiarków dokumentacja fotogr > aficzna: > > rel="nofollow">img685.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=p1040107t.jpg Dokumentacja jest przekonująca. Rozbieżność wzięła się z tego, że podchodziliśmy do tego miejsca od dwóch różnych stron :-) Od strony ronda faktycznie jest prosto. Wszystko widać, można łatwo się wpasować. Pisząc o ekwilibrystyce i ryzyku zawiśnięcia miałem na myśli nadjeżdżających od strony Cmentarnej - zwłaszcza tych, którzy próbują tego po raz pierwszy i nie zdają sobie jeszcze sprawy z różnicy poziomów między chodnikiem a miejscem na jezdnię. Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Nadal się buduje 26.01.12, 15:49 jeden z punktów sesjii obrad RM na 31.01.2012r. 19. Podjęcie uchwały w sprawie pozbawienia działki nr 202/2 z obrębu 56 stanowiącej ulicę Kruszcową oraz części działki nr 269/1 z obrębu 56 stanowiącej ulicę Generała Ignacego Prądzyńskiego w Siedlcach kategorii drogi gminnej oraz w sprawie zaliczenia ulic Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego połączonych Rondem Pamięci Ofiar Katastrofy Smoleńskiej, części ulicy Generała Ignacego Prądzyńskiego oraz ulicę Kruszcową w Siedlcach do kategorii dróg powiatowych położonych w ciągu budowanej obecnie Obwodnicy Wewnętrznej Miasta Siedlce. To się buduje, a miało być skończone 31.09.2011r. Nie ma to jak wybrać ofertę dobrej firmy budowlanej za jaką uważa Mostostal i tak mówi jej Prezez Jonek. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: Nadal się buduje 26.01.12, 16:36 Żebyś wiedział że się buduje ,lepią poręcze na schodach "do nieba".Na znakach drogowych jeszcze są czerwone przekreślenia ale w wyszukiwarce Targeo pl pokazuje trasę przez nową obwodnice tylko według targeo od ul.Kruszcowej do ronda jest to ulica Kaczyńskiego a na znaczkach ulic ze słupków że Kaczorowskiego jak to w końcu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnababka2 Re: Nadal się buduje 26.01.12, 17:38 A gdzie kary za niedotrzymanie terminów? Panie Głowacki obudź się pan,panie Cylwik to samo.Czyżby w umowie nie było takiego punktu?Przecież to chyba działanie na szkodę miasta jeśli sie nie zabezpiecza tak ważnej kwestii jak termin oddania? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Nadal się buduje 01.02.12, 20:14 podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/problemy-z-obwodnica-siedlec-91e5.html Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Nadal się buduje 01.02.12, 21:35 "Podczas wykonywania robót na terenie kolejowym okazało się, że jest tam kabel telekomunikacyjny, który nie był zainwentaryzowany na geodezyjnych mapach kolejowych. W związku z tym, zgodnie z wymogami prawa budowlanego, trzeba było więc pokonać ten problem, a to zajmie dodatkowy czas i w związku z tym termin zakończenia prac uległ przesunięciu." "Uzupełnieniem tego etapu trasy mają być przebudowane ulice Prądzyńskiego i Hłaski, które przejmą część ruchu z zatłoczonej ulicy Warszawskiej. Roboty na nich zostały jednak wstrzymane z powodu silnych mrozów." "na obwodnicy wciąż jest ciemno ponieważ „Energetyka” nie rozstrzygnęła jeszcze przetargu na wykonanie przyłączenia, a miasto musi czekać, aż zostanie wyłoniony wykonawca robót. Zapewnił jednocześnie, że wszystkie lampy znajdujące się przy obwodnicy są sprawne, niedawno wykonano bowiem próbę oświetlenia. " "Jeśli chodzi o samą drogę, to jest ona już odebrana, a wskazane przez inwestora poprawki – wykonane. – Zstały już zrobione wszystkie najważniejsze rzeczy- zapewnia Cylwik i dodaje, że wiosną będzie trzeba jeszcze raz posiać trawę, bo ta wysiana jesienią nie wzeszła." Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 a tymczasem 17.02.12, 16:03 www.esiedlce.pl/2012/02/16/miasto-planuje-przedluzenie-ii-etapu-wewnetrznej-obwodnicy/ Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: a tymczasem z II etapie ciemno 17.02.12, 16:18 podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/egipskie-ciemnosci-na-siedleckiej-obwodnicy-9486.html link do przetargu (doc.) www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file/Przetargi/JOWITA%202012/Opracowanie%20dokumentacji%20-%20II%20Etap%20Obwodnicy//Og%C5%82oszenie%20o%20zam%C3%B3wieniu.DOC termin składania ofert 23 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: a tymczasem z II etapie ciemno 17.02.12, 16:28 coś nie jest jak potrzeba na linni Zakład Energetyczny, a Urząd Miasta. Chyba nie temu co trzeba rok temu PM przyznał nagrodę (odchodził na emeryturę). Teraz inni mają obwodnicę w poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: otwarcie oficjalne 02.03.12, 21:17 W siedleckich medach cicho ,a w ogólnopolskim dzienniku program uroczystości www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20120302&typ=po&id=po25.txt Trochę bym polemizował z informacją posła K.T. ,bo ulica L.Kaczyńskiego będzie najbardziej śmierdzącą ulicą w Siedlcach a prezydenta Kaczorowskiego w wąwozie napewno będzie obudowana. Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: obwodnica zachodnia? 02.03.12, 21:29 "Tchórzewski zwraca zarazem uwagę na fakt, że ta część Siedlec, w której znajdują się nowe ulice i rondo, jest obecnie w trakcie aktywnej zabudowy." Wynika z tego, że Pan Poseł Tchórzewski gdy będzie przecinał zobaczy tą aktywną zabudowę. Swoją drogą to dziwne, jest z Siedlec, a plecie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
comodin Re: obwodnica zachodnia? 03.03.12, 09:01 Taki sam z niego siedlczanin jak i Kudelski. Jeden z Rozbitego Kamienia, drugi z Rzążewa. Zresztą wystarczy popatrzeć na twarze, to nie są miastowe gęby, a ich styl wypowiedzi świadczy dokładnie o dzieciństwie na wsi :) Kudelski to by pasował tam u siebie na wójta gminy Bielany, bo chyba pod nie podlega :) A ten kto "Nasz dziennik" nazywa ogólnopolskimi mediami powinien się wstydzić !!! A obwodnica jest do dupy, jak można było nie zrobić przelotu Północnej na wprost Sokołowską do Nowej obwodnicy. Po drugie, po cholerę tyle wyjazdów z osiedla między odcinkiem Graniczna-Poniatowskiego. Po trzecie kto na tych wyjazdach projektował ekrany? Po czwarte, gdzie jest światło na ul. Ks. Biskupa Mazura? Po piąte i najważniejsze: taka obwodnica to śmiech na sali, nawet Łuków czy Węgrów ma szersze obwodnice i lepiej zaprojektowane. Zresztą co tu mówić. JAKI PREZYDENT TAKIE MIASTO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: obwodnica zachodnia? 21.03.12, 19:22 Rozbierali dzisiaj wielopoziomowy przejazd przez tory. Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: obwodnica zachodnia? 21.03.12, 19:29 Myślałem, że on taki wg. planu. Przecież jak ktoś sprawdzi, że będzie inaczej, zatrzymają albo cofną dofinansowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: obwodnica zachodnia? 03.06.12, 19:46 Budowa przejazdu finiszuje, zostało do ułożenia kilkadziesiąt mb. ostatniej warstwy asfaltu na południowym pasie ul. Piaskowej. Niestety wygląda to, że remont zaczął i kończy się na samym podjeździe do ronda. Na pozostałej części drogi nie widać żadnych oznak przygotowań do przebudowy. Czy prace na tym się zakończą? Przecież ta ulica to jeden ciąg kolein, wyrw i dziur. Z nią, pod tym względem, mogą konkurować tylko Floriańska, Łukasińskiego i Ceglana. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: w Łukowie też Lecha i Marii Kaczyńskich 01.06.12, 13:29 podlasie24.pl/wiadomosci/lukow/aleja-kaczynskich-i-aleja-kaczorowskiego-a808.html Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: przejazd na piaskowej oddany 02.07.12, 21:31 już chyba gotowe, linie wymalowane, chodniki porobione, ba ile słuków z łańcuchami na Piłsudskiego nawet tyle nie ma. Bardzo to ładnie wygląda, naprawde wykonawca się postarał. Aż prosi się o kontynłacje ul. Piaskowej zarówno w stronę centrum (do ronda ks. Hoffmana) jak i do ul. Piaski Zamiejskie. PS. Szkoda, że nikt nie chce inwestować wzdłóż ul. L. Kaczyńskiego, nazwa źle się kojaży czy blikosć oczyszczalni ścieków przeszkadza ?? A szkoda, może znalazłby się inwestor który w zamian za połącznie ul. Żytniej (może skrzyżowanie bezkolizyjne ??) mógłby postawić jakiś obiekt handlowy (galerię/C.H.) no bo wokół nie ma małych sklepików więc nic w okolicy nie padnie, za miastem więc nikt nie będzie protestował, że TiR-y z towarem o 5-6 rano czy wentylatory chłodnicze buczą. Miesjca w brót, a może jakaś stacja paliw ?? jakiś fast food, ale MC drive ?? W oczyszczlni niedługo przetanie śmierdzieć, albo przynajmniej mniej (ninwestycja ze środków UE), ba już mało co czuć, nic tylko inwestować. Tylko małe ale RM musi zmienić uchwalić odpowiedni PZP, bez tego nikomu nie będzie się chciało tam inwestować (a szkoda). Ba może z KM i marszłkiem Struzikiem pogadać i szynobusy do Sokołowa P. puścić ?? Wtedy można by przytanek kolejowy tam zrobić. Jakoś zagospodarować te tereny. Panie Prezydencie, Panie Przewodniczący RM, Państwo Radni RM, J.E. ks. Biskupie, Proszę Księdza Proboszcza .... zróbcie coś naród Was prosi Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: przejazd na piaskowej oddany 03.07.12, 00:01 no chyba, że UM będzie tak "pazerny" jak Prezydent Kosztowniak w Radomiu :) radom.gazeta.pl/radom/1,48201,12055150,Castorama__wymagania_wladz_Radomia_nierealne.html Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc można ominąć 03.07.12, 00:51 Bardzo fajna droga zrobiła się po otwarciu tego ronda. Wystarczy zjechać z obwodnicy na Piaski, dalej na Nowy Świat, bo jest przebicie i jeszcze dalej obok Kauflanda wyjeżdżamy na kościół św. Józefa. Stąd co prawda nie ma ścieżki, ale już ul. Chrobrego nie jest zbyt ruchliwa i można nią śmiało dojechać do błoni siedleckich. Z powodzenie w ten sposób omija się fragment ul. Sokołowskiej na której nie ma ścieżki rowerowej, a ruch jest ogromny (czasami bardzo trudno wyjechać spod Topaza w lewo na Strzałę). Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: można ominąć 03.07.12, 10:54 > Bardzo fajna droga zrobiła się Chyba chodziło Ci o zjazd z ronda na Piaskową, a nie na Piaski? :) Droga będzie fajna dopiero jak ją wyremontują. Na razie bardziej przypomina tor przeszkód niż miejską ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: dwa przetargi 16.08.12, 21:05 wybrano wykonawców ul. Piaskowej (wg. KRP "konsorcjum kilku miejscowych firm") BIP UM milczy :( mowa też o roztrzygniętym przetargu na budowę sieci szerokopasmowej, tu jednak nie podano wykonawcy, oczywiście na BIP UM też nic na ten temat nie ma. podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/rozstrzygnieto-dwa-wazne-przetargi-b44e.html Ale mam też "good news" :)) UM narazie odkłada plany budowy nowego ratusza na pl. gen. Sikorskiego, tunel pod torami na przedłużeniu ul. Kilińskiego ma priorytet Ponadto miasto chce przenieść wydziały z Oskara Langego (wydz. dróg) i Piłsudkiego róg AK do budynku komendy policji na Prusa, a te (zwolnione) sprzedać. podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nowy-ratusz-jeszcze-nie-teraz-b44c.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: obwodnica zarosła 22.08.12, 12:37 Komosa jak drzewa a prezydenci patrzą z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: obwodnica zarosła 22.08.12, 12:52 no właśnie, też się zastanawiałem dlaczego obwodnica dawno nie widziała ostrza kosiarki czy kosy spalinowej może trzeba wysłac ekipę PUK-u ?? czy w ramach gwarancji PXM musi zajmować się swoim "wyrobem" ponoć nie tylko w S. zaniedbują zieleń przy swoich inwestycjach (słyszałem w mediach o "zarośniętym" dojeździe do nowego mostu w Płocku, który budował PXM). Czyżby "echa" problemów finasowych Polimex-Mostostalu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: wybrali (oficjalnie) wykonawców ul. Piaskowej 05.09.12, 20:19 www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file/Przetargi/PRZETARGI%202012%20ILONA/Piaskowa//Informacja%20o%20wyborze.jpg startowała też firma z Krakowa (nowość) ale niestety najdroższa, "tradycyjnie" wygrało konsorcjum RDP i Kombudex (czytaj robimy najtańszym kosztem, co z tego, że za rok zacznie się kostka zapadać, a przy studzienkach asfalt) Nie mniej cieszy zainteresownie (jakby nie patrzył wymuszone przez kryzys) firm z poza Siedlec i okolic (na poprzednie przetargi startowały tak znane firmy jak np. Strabag) Odpowiedz Link Zgłoś