Dodaj do ulubionych

koncert dla Ani

17.02.07, 12:00
www.aniaszyba.org/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=30&lang=pl
Obserwuj wątek
    • klemens.klemens Re: koncert dla Ani 18.02.07, 00:50
      Dlaczego tylko link? Sprawa jest tak ważna, że należy zamieścić cały tekst, nie
      jest długi.

Mamy okazję poinformować i zaprosić wszystkich na koncert charytatywny na
      rzecz Ani, który odbędzie się 4 marca 2007 roku w Siedlcach, rodzinnym mieście
      Ani.
      Patronat honorowy objęli: Prezydent Siedlec, biskup Kiernikowski i Ambasador
      polsko-niemiecki Reinhard Schweppe. Koncert już cieszy się zainteresowaniem,
      a mają wystąpić bracia Molędowie, Hania Stach, aktorzy z Teatru Roma i Buffo.
      Niebawem podamy dalsze informacje odnośnie tejże imprezy!
      • muchawka Re: koncert dla Ani 19.02.07, 15:45
        W jakiej sali koncert?
        • muchawka Re: koncert dla Ani 23.02.07, 13:24
          Popycham wątek. Trzeba ludziom w nieszczęściu pomagać.
          • klemens.klemens Re: koncert dla Ani 25.02.07, 23:36
            Dziś ogłaszano w kościołach zbiórkę na koszty operacji w przyszłą niedzielę.
            • misinka81 Re: koncert dla Ani 25.02.07, 23:53
              A czy coś wiadomo więcej o koncercie?Gdzie będzie?
              • mysterieux Re: koncert dla Ani 26.02.07, 00:19
                4 marca, w Sali Podlasie
                • muchawka Re: koncert dla Ani 26.02.07, 19:04
                  Radio Podlasie podało szczegółowe informacje:

Odbędą się trzy koncerty.

O godz. 11.00 w Centrum Kultury i Sztuki. Będzie to występ grup tanecznych
                  Akademii Musicalowej z Warszawy wraz z aktorami Teatr Roma, Caro Dance oraz
                  grupą Spasiba Breakers, która wystąpi z Alexem.

O godz. 18.00 odbędą się dwa alternatywne koncerty:
                  w Sali Podlasie zagra tutaj 5 zespołów rockowych,
                  w Centrum wystąpią aktorzy Teatru ES, chór Miasta Siedlce oraz Bartek Wrona
                  i Hania Stach.
                  www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=2096&idk=1&PHPSESSID=766a2535c16c1655490ed3d23eb45dff
                  • brytanbrytan Re: koncert dla Ani 26.02.07, 20:42
                    3 i 4 marca w Siedlcach zorganizowany zostanie cykl szereg imprez pod wspólnym
                    hasłem: „Kawałek serca dla Ani”. W tej wyjątkowej akcji charytatywnej wezmą
                    udział miejscowi artyści oraz zaproszeni goście. Pomysłodawcy chcą, by
                    zapoczątkowało to coroczną akcję, podczas której siedlczanie będą zbierać
                    pieniądze dla potrzebujących pomocy mieszkańców miasta.

18 czerwca 2006 r., podczas niedzielnej wycieczki rowerowej, 25-letnią
                    studentkę Annę Szybę potrącił samochód. Połowa jej twarzy została całkowicie
                    zmiażdżona, straciła oko i większość zębów, odniosła też poważne obrażenia
                    kręgosłupa. Później zapadła w trwającą wiele dni śpiączkę. Choć odzyskała
                    przytomność, czeka ją długie, bolesne leczenie i rehabilitacja. Ich koszty
                    oszacowano na setki tysięcy złotych. Przerasta to w znacznym stopniu możliwości
                    finansowe rodziny i bliskich Ani, NFZ zaś nie pokryje wszystkich kosztów. W
                    akcję pomocy włączyło się wiele osób dobrej woli. W październiku w warszawskim
                    klubie „Metal Cave” odbył się koncert charytatywny na rzecz Ani. Wspierają ją
                    także koledzy z Europejskiego Uniwersytetu Viadrina we Frankfurcie nad Odrą,
                    gdzie Ania studiowała.
                    Zaangażowanie siedlczan w tę sprawę zaczęło się od inicjatywy uczniów z
                    samorządu szkolnego ZSP im. Kazimierza Wielkiego, którzy ze swoją opiekunką
                    Beatą Tarkowską zgłosili się do Urzędu Miasta i Centrum Kultury i Sztuki z
                    prośbą o pomoc w zorganizowaniu koncertu charytatywnego. Odzew był oczywiście
                    pozytywny, a dzięki wsparciu wielu instytucji i osób, przedsięwzięcie zakrojono
                    na dużą skalę. Honorowy patronat nad akcją objęli: bp Zbigniew Kiernikowski,
                    ambasador Republiki Federalnej Niemiec dr Reinhard Schweppe i prezydent Siedlec
                    Wojciech Kudelski. Organizatorami akcji są: Samorząd Uczniowski ZSP im.
                    Kazimierza Wielkiego, Centrum Kultury i Sztuki, Caritas Diecezji Siedleckiej
                    przy wsparciu Urzędu Miasta, Miejskiego Ośrodka Kultury, Młodzieżowej Rady
                    Miasta oraz siedleckich mediów. Wsparcie zadeklarowały także Iwonex, PEC, PWiK,
                    ZUO, Kodak Express, Dom Pracy Twórczej „Reymontówka”. Zgłaszają się także
                    kolejni darczyńcy i wspierający.
                    W sobotę, 3 marca, o 16.00 w Centrum Kultury i Sztuki z publicznością spotkają
                    się pochodzący z Siedlec aktorzy Rafał Mroczek i Piotr Siwkiewicz. Po spotkaniu
                    każdy, kto wesprze akcję swoim datkiem, może liczyć na zdjęcie z ich osobistymi
                    dedykacjami.
                    4 marca od 9.00 do 19.00 na terenie całych Siedlec trwać będzie kwesta uliczna.
                    Ponad 200 odpowiednio oznakowanych wolontariuszy ma zbierać pieniądze do
                    puszek. Poza tym odbędą się 3 koncerty, z których dochód w całości przeznaczony
                    będzie na rzecz leczenia Ani.
                    O 11.00 w CKiS ruszy „Gala taneczna”. Miłośników tańca we wszelkich odmianach
                    powinny zadowolić występy: Formacji Tanecznej „Caro Dance”, wspieranej przez
                    Aleksa (beat box) Grupy Tanecznej „Spasiba Breakers” i Warsztatowej Akademii
                    Musicalowej z Warszawy, z którą wystąpią Marcin Wortmann, Malwina Kusior oraz
                    Paweł Podgórski - aktorzy Teatru „Roma”. O 18.00 w Sali „Podlasie”
                    odbędzie „Gala Rockowa”. Na rzecz Ani zagrają wówczas kapele: „Nidorha”, „Sun
                    in the glass”, „Vanity”, „Apple pie” i „DeLaCore”. Także o 18.00, ale w Centrum
                    Kultury i Sztuki, odbędzie się „Gala piosenki”. Wystąpią w niej siedleccy
                    laureaci krajowych festiwali piosenki, Chór Miasta Siedlce z programem nie
                    tylko klasycznym, Teatr ES, a wreszcie goście, którzy odpowiedzieli na
                    zaproszenie organizatorów: Bartek Wrona i Hania Stach. Podczas koncertów oraz
                    za pośrednictwem Katolickiego Radia Podlasie prowadzone będą licytacje
                    gadżetów, upominków i specjalnie ofiarowanych darów.
                    Włączmy się w zbieranie artystyczne zbieranie pieniędzy na leczenie Ani!
                    Podarujmy jej kawałek serca!
                    • taela Re: koncert dla Ani 01.03.07, 16:48
                      brytanbrytan napisał:
                      >
                      > > > Włączmy się w zbieranie artystyczne zbieranie pieniędzy na leczenie Ani!
                      > Podarujmy jej kawałek serca!

Cel szczytny i wart poparcia, ale organizacja - z mojego, czyli matki dziecka,
                      które się zgłosiło do akcji, punktu widzenia FATALNA. Co drugi dzień zmienia
                      się godzinę rozpoczęcia zbiórki ulicznej - teraz to już ma być od siódmej do...
                      może szesnastej, może siedemnastej. Nie wyobrażam sobie chodzenia tyle godzin w
                      niepewną pogodę, jednak nie letnią, po mieście. Trudno uzyskać informację, kto
                      ubezpiecza uczestników od nieszczęśliwych wypadków (o ile ubezpiecza), do
                      dzisiaj nie wiem, kto z dorosłych będzie z grupą, nie udało mi sie dowiedzieć,
                      w jakim rejonie miasta będzie moje dziecko.
                      Jednym słowem prowizorka.
                      • westwind2 Re: koncert dla Ani 04.03.07, 21:10
                        Nie wiem jak było z frekfencją na koncertach, ale wolontariuszy widać było w
                        mieście całkiem sporo.
                        • partyzant76 Re: koncert dla Ani 04.03.07, 22:20
                          W sobotę na Siwkiewiczu i Mroczku - kilkadziesiąt osób (50 max). Za to w
                          niedzielę wieczorem w "Centrum" pełna sala.
                          • partyzant76 Re: koncert dla Ani 04.03.07, 22:23
                            Aha, i jeszcze jedno. Na początku niedzielnego wieczornego koncertu
                            organizatorzy napomknęli, że po przeliczeniu około 1/3 kasy z puszek mieli
                            jakieś 37 tys. zł. Pełne podliczenie - pewnie jutro.
                            Licytacja podczas koncertu nie przyniosła powalających kwot. Ale trochę fantów
                            zostało do zlicytowania na antenie KRP w nadchodzącym tygodniu.
                            • vipeeer Re: koncert dla Ani 04.03.07, 22:33
                              A jakie sumy padały, coś ciekawego ? Mowa o licytacji, bo to, ze skrzynki
                              wolantariuszy były pełne to już wiem :] Z resztą pewnie każdy to z nas widział,
                              idąc chodźby do kościoła ?
                              • partyzant76 Re: koncert dla Ani 04.03.07, 22:36
                                Np. karnety na kurs niemieckiego, o których powiedziano, że są warte - jeśli
                                pamiętam - chyba półtora tysiąca, licytowano z ceną wywoławczą 300, a doszły
                                do: pierwszy 530, drugi 500 zł.
                                • vipeeer Re: koncert dla Ani 04.03.07, 22:43
                                  To największe "zdobycze" finansowe podczas tej aukcji ? I tak szczerze mówiąc
                                  dziwie się, że znaleźli się tacy siedleccy obywatele co wyłożyli pięc stowek -
                                  gratki dla nich - chodź nie wiem czy się nalezą, ale mniejsza o to, poprostu
                                  ciesze się, ze są jeszcze szlachetni ludzie w tym mieście. Znam ta Anię i jej
                                  wspołczuje... :(
                      • diaboloo19 Re: koncert dla Ani 07.03.07, 17:24
                        taela napisała:

> brytanbrytan napisał:
                        > >
                        > > > > Włączmy się w zbieranie artystyczne zbieranie pieniędzy na le
                        > czenie Ani!
                        > > Podarujmy jej kawałek serca!
                        > Cel szczytny i wart poparcia, ale organizacja - z mojego, czyli matki
                        dziecka,
                        > które się zgłosiło do akcji, punktu widzenia FATALNA. Co drugi dzień zmienia
                        > się godzinę rozpoczęcia zbiórki ulicznej - teraz to już ma być od siódmej
                        do...
                        >
                        > może szesnastej, może siedemnastej. Nie wyobrażam sobie chodzenia tyle godzin
                        w
                        >
                        > niepewną pogodę, jednak nie letnią, po mieście. Trudno uzyskać informację,
                        kto
                        > ubezpiecza uczestników od nieszczęśliwych wypadków (o ile ubezpiecza), do
                        > dzisiaj nie wiem, kto z dorosłych będzie z grupą, nie udało mi sie
                        dowiedzieć,
                        > w jakim rejonie miasta będzie moje dziecko.
                        > Jednym słowem prowizorka.
                        Wypraszam sobie bardzo!!!!!!
                        Proszę nie rzucać fałszywych oskarżeń!!! W tej chwili znieważa Pani publicznie
                        głównego organizatora zbiórki jakim jest Caritas. Gdyby wszyscy uważali podczas
                        zbiórek to każda informacja dotarła by do rodziców!
                        Na głównym spotkaniu gdzie był przedstawiciel policji Pan Siwkiewicz, zastępca
                        dyrektora Caritasu Ks. Paweł Smarz, Dyrektor ZSP nr 4 w Siedlcach im.
                        Kazimierza Wielkiego Pan Leszek Rozbicki, Opiekunka Samorządu Szkolnego ZSP nr
                        4 w Siedlcach im. Kazimierza Wielkiego ( inicjatorów tej akcji) Pani Beata
                        Tarkowska i koordynatorzy całej akcji którzy byli łącznikami między młodzieżą a
                        organizatorami Martyna Rembelak i Paweł Śledź.
                        Wolontariusze zależnie od wyznaczonego miejsca musieli być już na mieście w
                        różnych godzinach. Wolontariusze przy kościołach od rozpoczęcia pierwszej mszy
                        ok. 7,00 oprócz Katedry gdyż tam pierwsza msza rozpoczyna się o 6,30.
                        Wolontariusze na ulicach od godziny 8,00 do 17,00 przy kościołach do
                        zakończenia ostatniej mszy.
                        Zbiórka była dobrze zorganizowana ponieważ inaczej trudne było by zarządzanie
                        250 wolontariuszami!!!
                        Chcę podziękować wolontariuszom za udaną i bezproblemową współpracę!!! Dzięki
                        Wam udało się zebrać ponad 55,000 złotych.
                        Wiele przeszkód na swojej drodze spotkali organizatorzy i często ich pomijano-
                        czego im współczuje. Całe laury zebrał kto inny podczas koncertu- ale ZSP nr 4
                        popularny „ROLNIK” zniesie to ponieważ często ich się pomija. Może pomija się
                        ich dlatego że prawda jest niewygodna, że popularna Królówka(megalomani)
                        przegrywa w wyścigu reprezentowania szkoły i rozpowszechniania wolontariatu.
                        Świadczyć może o tym fakt iż megalomani nie przyłączyli się do wspólnej zbiórki
                        pieniędzy bo parę osób uniosło się dumą. Przykro mi jako współorganizatorowi że
                        nie mogliśmy wystawić 30 prac uczniów do aukcji, ale fizycznie tego się nie
                        dało zrobić. Może te kilka osób nie rozumie na czym polega aukcja podczas
                        koncertu, dlatego tez odsyłam ich do osób które znają się na tym np.: Pan
                        Dyrektor CKiS Andrzej Meżercki. Ten Pan powinien wam wszystko wytłumaczyć.
                        Wszystkim innym szkołom które przyłączyły się licznie do wsparcia tej
                        inicjatywy gratuluje i dziękuje. Tym którzy się nie przyłączyli, a to nie
                        liczne szkoły, współczuje. Szkoda że takie szkoły nie potrafią się dostosować
                        do pracy w grupie. Niesienie pomocy powinno łączyć nie dzielić- może sama nazwa
                        szkoły nie wystarczy już- a po dawnej słynnej Królówce została sama nic
                        nieznacząca nazwa.
                        Wielkie dzięki w szczególności młodzieży z Kazimierzaka- dzięki nim nareszcie
                        działo się coś w Siedlcach.

• vipeeer Re: koncert dla Ani 04.03.07, 22:50
      A jak koncert wypadł od strony wokalnej ? Tzw. "GWIAZDY" nie zawiodły ?
      • partyzant76 Re: koncert dla Ani 04.03.07, 23:00
        Większość wykonawców lokalna, więc dobrze znana. Pokazali to, czego można się
        było spodziewać ("znacie? - to posłuchajcie"). Choć na przykład Chór Miasta
        Siedlce słyszałem już w lepszej formie. Co do gwiazd - no cóż, boysbandowe
        brzmienia Bartka Wrony i gładki popik Hani Stach jakoś nie przyspieszyły mi
        pulsu. Osobiście gustuję w cięższej muzyce. Ale młodszej publice chyba się
        podobało.
        • vipeeer Re: koncert dla Ani 04.03.07, 23:13
          Jeśli gustujesz w cięższej muzyce było iść na koncert do MOK-u. Z tego co wiem,
          to tam własnie mogłes czegoś takiego posłuchać. Moja dwie kolezanki były i
          mówią, ze Stach im się bardzo podobała i za to chór coś bardziej rozrywkowego
          pokazał. Nie podobał im się za to teatr, ale one zawsze coś do niego miały nie
          tak. Mi się osobiście podoba. Dobra, czyli podsumowując, koncert wypadł ok :]
          Ciekawe ile pieniędzy udało się zebrac ?
          • muchawka Re: koncert dla Ani 05.03.07, 07:56
            Mam nadzieję, że udało się zgromadzić trochę środków na dalsze skuteczne
            leczenie Ani.
            Oby odzyskała zdrowie i radość życia.
          • etea Re: koncert dla Ani 05.03.07, 11:17
            podobno ponad 5 tysięcy, a radości życia to Ania chyba raczej nie straciła -
            patrz Jej wpisy na Jej str. internetowej :)
            • etea Re: koncert dla Ani 05.03.07, 11:30
              jedno zero mi uciekło :(
              podaję za "TS"

Serce dla Ani
              Podczas kwesty na rzecz Ani Szyby zebrano 54.755 zł.

• vipeeer Re: koncert dla Ani 05.03.07, 12:09
                Czyli prawie tyle samo jak na WOŚP. Tyle, że orkiestra jest wręcz
                ogólnoświatową akcją zbierania funduszy dla potrzebujących - z czego jakieś
                kilkanascie procent albo kilkadziesiąt to kasa dla organizatorów. A my
                siedlczanie się sprężyliśmy! 100% co bądź wielkiej sumy dla naszej Ani. Brawo
                dla wszystkich z nas. Więcej takich akcji - jak trzeba mamy wspaniałych
                obywateli naszej małej ojczyzny :]
                • westwind2 Re: koncert dla Ani 05.03.07, 20:25
                  A ile trzeba na tę operację? Wystarczy?
                  • ajtam1 Re: koncert dla Ani 06.03.07, 11:04
                    bardzo ładnie zachowała się british school- dali 2 karnety do licytacji, a po
                    reklamie w naszych mediach zrezygnowali z tej licytacji. bosko! bojkotujemy?
                    • vipeeer Re: koncert dla Ani 06.03.07, 17:24
                      Zrezygnowali? Dlaczego ?
                      Wiem,że była jakaś licytacja na kursy języka niemieckiego. Ktoś coś wspomniał o
                      tym, ale to chyba nie to samo.
                      • phanta1 Re: koncert dla Ani 06.03.07, 21:59
                        kursy niemieckiego- 2x roczny kurs w deutsche schule. na nich moz na polegać, ale podobn z tą drugą szkołą to jakaś ściema...
                        • vipeeer Re: koncert dla Ani 06.03.07, 22:08
                          Szkoda, że nie udało mi się kupić jednego z tych kursów na niemiecki.
                          Zazdroszczę nabywcom.
                          • ajtam1 Re: koncert dla Ani 07.03.07, 09:58

> Szkoda, że nie udało mi się kupić jednego z tych kursów na niemiecki.
                            > Zazdroszczę nabywcom.
                            i szkoda, że poszły za 1000 zł. taki cel...
                            • vipeeer Re: koncert dla Ani 07.03.07, 10:14
                              Cel szczytny. I nie liczy się za ile poszły i jak, i gdzie itp. Tylko liczy się
                              chęć dania coś od siebie na ten cel - Deutsche Schule dało kursy, a osoby X i Y
                              kupiły go nie za małe pieniądze. W końcu pięć stówek po drodze nie chodzi. Tak
                              uważam.
                  • etea Re: koncert dla Ani 06.03.07, 11:17
                    podaję za informacjami ze str. internetowej Ani - operacji ma być ok. 5, a
                    koszty leczenia oszacowano na 150 tys. zł - czyli ciut ponad 1/3.
            • diaboloo19 Re: koncert dla Ani 07.03.07, 16:38
              zebrane zostało już ponad 55 tysięcy złotych (55,000:))
    • westwind2 Re: koncert dla Ani 06.03.07, 18:12
      > operacji ma być ok. 5, a koszty leczenia oszacowano na 150 tys. zł - czyli
      > ciut ponad 1/3
      ...... zebrano.
      Piękny gest Lidii Chojeckiej. Super sportsmenka, ale i super dziewczyna.

Siedlecka lekkoatletka była dziś honorowym gościem Rady Miasta i tam właśnie
      zapowiedziała wystawienie na licytację jednego ze swoich sportowych trofeów.
      Chodzi o medal z zawodów w Paryżu w 1997 roku. Chojecka zajęła wtedy czwarte
      miejsce, ale po późniejszej dyskwalifikacji jednej z medalistek, znalazła się
      na podium. Sam krążek otrzymała jednak dopiero niedawno, po blisko dziesięciu
      latach.
      Kiedy trzymałam medal w ręku, pomyślałam sobie, że chciałabym zrobić z niego
      jakiś dobry uczynek i pomóc potrzebującym. Dzisiaj po rozmowie z prezydentem
      Wojciechem Kudelskim, dowiedziałam się, że była organizowana akcja dla Ani
      Szyby. Bardzo chciałam jej pomóc i mam nadzieje, że te pieniądze, które zdobędę
      za ten medal bardzo jej pomogą.
      6 marca będę w Telewizji Polskiej, gdzie również to ogłoszę i mam nadzieje, że
      ktoś w tym mi pomoże.
      www.radiopodlasie.pl/index.php?
      m=135&idw=2165&idk=1&PHPSESSID=30cea4bca734094008426dd37af9fac

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka