scoobunny 08.06.07, 22:11 ma otworzyć swe podwoje obok Hetmana. Kolejne tanie zakupy, tylko kortów szkoda ehh... a to takie dobre miejsce na boiska i inne tego typu atrakcje, konsumpcja, caly czas konsumpcja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamaica77 Re: Plus... 08.06.07, 22:27 Odwiedzający to forum zwolennicy hipermarketów pewnie sie bardzo cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Plus... 08.06.07, 22:47 Hipermarket to chyba za duze słowo...Ot taka wieksza Biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Plus... 08.06.07, 23:45 Nie wydaje się możliwe, aby w S. pojawił się jakikolwiek HIPERmarket w dającej się przewidzieć przyszłości. W tym mieście jest to niedopuszczalne! Ani to dobrze, ani to źle, tak to już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Plus... 09.06.07, 02:51 nieraz juz pisalem, ze moim zdaniem brak hipermarketow w Siedlcach to rzecz pozytywna. A PLUSa nie lubię. Ze względów wierności Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Plus... 09.06.07, 13:24 raks5, wymień te pozytywy. Ja ich nie mogę jakoś zauważyć. Może Twoje wyjaśnienia mnie przekonają (?). Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Plus... 09.06.07, 13:27 pisalem juz cale wywody na ten temat, prosze poszukaj w wyszukiwarce, jeśli Cię to interesuje, bo teraz nie zdążę. A jak się nie uda, to chętnie podyskutuje w tygodniu. Większość kręciła się wokół jakości, wpływu na zdrowie, złudnych oszczędnościach... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Plus... 18.06.07, 09:05 raks5 napisał: > Większość kręciła się wokół jakości, wpływu na zdrowie, złudnych oszczędnościac > h... To trochę bardziej złożone...moje obserwacje są jednak takie, że jak ostatnio przerzuciłem się z robienia zakupów w hipermarkecie na zakupy w osiedlowym sklepiku, to bardzo szybko odniosłem wrażenie, że lokalni kupcy z radością chcą mnie puścić z torbami....w lokalnych sklepikach kupuję tylko pieczywko i mięsko....w pozostałych kwestiach staram się ich unikać, nie tylko ze względu na ceny...otóż odkąd 2 razy pod rząd nie sprawdzając daty ważności kupiłem w lokalnym sklepiku przeterminowane jogurty to nauczyłem się, żeby zawsze bardzo wnikliwie te daty obserwować. W hipermarkecie niegdy nie trafiłem na nic po terminie, w osiedlowych sklepikach czasami zdarza mi się (przyznaję, raczej nie często, ale jednak) przebierać między produktami zanim znajdę ten z właściwą datą.... Ostatnio moja babcia w jednym z osiedlowych sklepów przy ulicy Granicznej w Siedlcach kupiła produkt proszkowany :-)), którego data ważności skończyłą się w październiku 2006 :-))) Wiem, że to są moje prywatne doświadczenia i sklep sklepowi nie równy, niemniej jak czytam o jakości i niby złudnych oszczędnosciach to przychodzą mi na myśl opowieści mojej kuzynki jak to w sklepie osiedlowych przy Chrobrego odświeżało sie mięso lub obmywało czekoladki z białego osadu....tych numerów nie powstydziłby się "najlepszy" hipermarket, hehe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Plus... do raksa5 01.10.07, 00:45 raks5 napisał: > nieraz juz pisalem, ze moim zdaniem brak hipermarketow w Siedlcach to rzecz > pozytywna. > A PLUSa nie lubię. Ze względów wierności .........kauflandowi zgadłem?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Plus... do raksa5 01.10.07, 16:09 a nie, nie o tę wierność chodziło. Choć Kaufland w mojej prywatnej liście rankingowej wygrywa poza konkursem Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Plus-najniższa półka jak Biedronka i Leader Price 09.06.07, 11:18 Plus, to sieć supermarketów należąca do niemieckiej Grupy Tengelmann, która posiada prawie 8 tysięcy sklepów w 16 krajach świata , min. w Niemczech, Austrii, Czechach, Hiszpanii, Portugalii, na Węgrzech oraz w USA I Kanadzie. Spółka Plus Discount działa Polsce od 5 października 1995 r. Obecnie należy do niej 200 sklepów. Przeciętna powierzchnia handlowa sklepu wynosi 650 m². W marketach Plusa można kupić raczej tylko przedmioty codziennego użytku - artykuły spożywcze oraz najbardziej potrzebne artykuły przemysłowe. Asortyment jest ograniczony do około 900-1000 artykułów. Znaczną część oferty stanowią tzw. własne marki, czyli produkty produkowane specjalnie dla sieci Plus. pl.wikipedia.org/wiki/Plus_(supermarket) I za tą stroną kategorie dużych sklepów spożywczych: Hipermarkety: Auchan | Carrefour | E.Leclerc | Géant | Hypernova | Real | Tesco Supermarkety spożywczo-przemysłowe: Albert|Alma Market|Billa|Carrefour Express|Champion|Elea|Globi|Intermarché| Kaufland|Netto|Piotr i Paweł|POLOmarket| Stokrotka|Tesco Sklepy dyskontowe: Biedronka | Leader Price | Lidl | Plus Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 11:25 A tu ich strona: www.plus-discount.pl/cmspublic/system/modules/de.getit.plus/frameset/index_36409.html Odpowiedz Link Zgłoś
keicam24 Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 12:48 a co to kogo obchodzi. Przed wyborami obiecywali że zagospodarują teren zalewu. No to ładnie, niech jeszcze od romanówki postawią biedronkę czy jakiegoś innego carfura i może Tramwaju poczujesz się jak w prawdziwej metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 14:36 Ja jestem za rozbudową dużych sklepów,lecz jednocześnie rzadko z nich korzystam. Zauważyłem tylko, że jak się pojawi taki sklep ( niech będzie supermarket) w pobliżu, to jakość towarów i obsługi w małych sklepikach bardzo mocno wzrasta. W Plusie byłem tylko raz w Niemczech i raczej prędko spowrotem do tego typu sklepu nie zajrzę, ale skorą są chętni, aby tam kupować to muszą mieć taką możliwośc. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 18:37 > a co to kogo obchodzi. Wydaje mi się, że obchodzi każdego siedlczanina to, co się dzieje w jego mieście tj. co nowego jest budowane, czy jest to ładne, potrzebne, wzbogaca miasto, czyni je wygodniejszym i sympatyczniejszym. > Przed wyborami obiecywali że zagospodarują teren zalewu. I pewnie nadal chcą to zrobić. Tyle, że ta działka to nie teren zalewu, tylko fragment prywatnej posesji, na której stoi Hetman. > No to ładnie, niech jeszcze od romanówki postawią biedronkę czy jakiegoś > innego carfura i może Tramwaju poczujesz się jak w prawdziwej metropolii. A jaki to ma związek z Plusem? Moja uwaga dotyczyła jedynie pozycji tego sklepiku w hierarchii sieci sklepowych w Polsce. Niewątpliwie do atrybutów metropolii należą mi.in. hipermarkety, ale - jak już ktoś wyżej słusznie zauważył - w Siedlcach się na to nie zanosi. A Romanówka, to chyba już zabudowana mieszkaniówką? Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Plus Discount 14.06.07, 13:43 To gdzie dokładnie ma ten budynek stanąć? Na parkingu Hetmana przy Warszawskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Plus Discount 17.06.07, 23:51 westwind2 napisał: > To gdzie dokładnie ma ten budynek stanąć? Na parkingu Hetmana przy Warszawskiej Tak...Dokladnie w tym miejscu gdzie kiedys byly korty (po prawo od Hetmana) Wczoraj po zazyciu kapieli slonecznych na zalewem,korzystajac z okazji ze bylem blisko postanowilem dokladniej przyjrzec sie miejscu gdzie ma stanąc sklep.I tak jak pisalem wczesniej napewno nie bedzie to zaden hiper/super market.Rozmiarami zblizony do Biedronki na Rynkowej (moze nawet ciut mniejszy). Praca wre az milo patrzec.Szkoda ze w takim tempie nie buduja multikina :( Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Plus Discount 18.06.07, 11:11 Masz rację, rzeczywiście szkoda, że ... "w takim tempie nie budują multikina". Pytanie: dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Plus... 07.08.07, 16:16 no i co budują ???????????? kiedy otwarcie?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Plus... 07.08.07, 19:06 Jak dla mnie to dobrze, bo w razie czego blisko będzie :) No i po cichu liczę, że zrobią przy nim mój bankomat ;) Odpowiedz Link Zgłoś