08.06.07, 22:11
ma otworzyć swe podwoje obok Hetmana. Kolejne tanie zakupy, tylko kortów
szkoda ehh... a to takie dobre miejsce na boiska i inne tego typu atrakcje,
konsumpcja, caly czas konsumpcja
Obserwuj wątek
    • jamaica77 Re: Plus... 08.06.07, 22:27
      Odwiedzający to forum zwolennicy hipermarketów pewnie sie bardzo cieszą.
      • emti1 Re: Plus... 08.06.07, 22:47
        Hipermarket to chyba za duze słowo...Ot taka wieksza Biedronka.
        • muchawka Re: Plus... 08.06.07, 23:45
          Nie wydaje się możliwe, aby w S. pojawił się jakikolwiek HIPERmarket w dającej
          się przewidzieć przyszłości. W tym mieście jest to niedopuszczalne!
          Ani to dobrze, ani to źle, tak to już jest.
          • raks5 Re: Plus... 09.06.07, 02:51
            nieraz juz pisalem, ze moim zdaniem brak hipermarketow w Siedlcach to rzecz
            pozytywna.
            A PLUSa nie lubię. Ze względów wierności
            • bambii Re: Plus... 09.06.07, 08:41
              > nieraz juz pisalem

nie tylko TY :)
            • neutron6 Re: Plus... 09.06.07, 13:24
              raks5, wymień te pozytywy. Ja ich nie mogę jakoś zauważyć. Może Twoje
              wyjaśnienia mnie przekonają (?).
              • raks5 Re: Plus... 09.06.07, 13:27
                pisalem juz cale wywody na ten temat, prosze poszukaj w wyszukiwarce, jeśli Cię
                to interesuje, bo teraz nie zdążę. A jak się nie uda, to chętnie podyskutuje w
                tygodniu.
                Większość kręciła się wokół jakości, wpływu na zdrowie, złudnych oszczędnościach...
                • pawelek.mar Re: Plus... 18.06.07, 09:05
                  raks5 napisał:

> Większość kręciła się wokół jakości, wpływu na zdrowie, złudnych
                  oszczędnościac
                  > h...

To trochę bardziej złożone...moje obserwacje są jednak takie, że jak ostatnio
                  przerzuciłem się z robienia zakupów w hipermarkecie na zakupy w osiedlowym
                  sklepiku, to bardzo szybko odniosłem wrażenie, że lokalni kupcy z radością chcą
                  mnie puścić z torbami....w lokalnych sklepikach kupuję tylko pieczywko i
                  mięsko....w pozostałych kwestiach staram się ich unikać, nie tylko ze względu
                  na ceny...otóż odkąd 2 razy pod rząd nie sprawdzając daty ważności kupiłem w
                  lokalnym sklepiku przeterminowane jogurty to nauczyłem się, żeby zawsze bardzo
                  wnikliwie te daty obserwować. W hipermarkecie niegdy nie trafiłem na nic po
                  terminie, w osiedlowych sklepikach czasami zdarza mi się (przyznaję, raczej nie
                  często, ale jednak) przebierać między produktami zanim znajdę ten z właściwą
                  datą....
                  Ostatnio moja babcia w jednym z osiedlowych sklepów przy ulicy Granicznej w
                  Siedlcach kupiła produkt proszkowany :-)), którego data ważności skończyłą się
                  w październiku 2006 :-)))
                  Wiem, że to są moje prywatne doświadczenia i sklep sklepowi nie równy, niemniej
                  jak czytam o jakości i niby złudnych oszczędnosciach to przychodzą mi na myśl
                  opowieści mojej kuzynki jak to w sklepie osiedlowych przy Chrobrego odświeżało
                  sie mięso lub obmywało czekoladki z białego osadu....tych numerów nie
                  powstydziłby się "najlepszy" hipermarket, hehe :-)))
            • konard1 Re: Plus... do raksa5 01.10.07, 00:45
              raks5 napisał:

> nieraz juz pisalem, ze moim zdaniem brak hipermarketow w Siedlcach
              to rzecz
              > pozytywna.
              > A PLUSa nie lubię. Ze względów wierności
              .........kauflandowi
              zgadłem?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • raks5 Re: Plus... do raksa5 01.10.07, 16:09
                a nie, nie o tę wierność chodziło.

Choć Kaufland w mojej prywatnej liście rankingowej wygrywa poza
                konkursem
    • tramwajsiedlecki Plus-najniższa półka jak Biedronka i Leader Price 09.06.07, 11:18
      Plus, to sieć supermarketów należąca do niemieckiej Grupy Tengelmann, która
      posiada prawie 8 tysięcy sklepów w 16 krajach świata , min. w Niemczech,
      Austrii, Czechach, Hiszpanii, Portugalii, na Węgrzech oraz w USA I Kanadzie.
      Spółka Plus Discount działa Polsce od 5 października 1995 r. Obecnie należy do
      niej 200 sklepów. Przeciętna powierzchnia handlowa sklepu wynosi 650 m².
      W marketach Plusa można kupić raczej tylko przedmioty codziennego użytku -
      artykuły spożywcze oraz najbardziej potrzebne artykuły przemysłowe. Asortyment
      jest ograniczony do około 900-1000 artykułów. Znaczną część oferty stanowią
      tzw. własne marki, czyli produkty produkowane specjalnie dla sieci Plus.
      pl.wikipedia.org/wiki/Plus_(supermarket)
      I za tą stroną kategorie dużych sklepów spożywczych:

Hipermarkety:
      Auchan | Carrefour | E.Leclerc | Géant | Hypernova | Real | Tesco

Supermarkety spożywczo-przemysłowe:
      Albert|Alma Market|Billa|Carrefour Express|Champion|Elea|Globi|Intermarché|
      Kaufland|Netto|Piotr i Paweł|POLOmarket| Stokrotka|Tesco

Sklepy dyskontowe:
      Biedronka | Leader Price | Lidl | Plus

• tramwajsiedlecki Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 11:25
        A tu ich strona:

www.plus-discount.pl/cmspublic/system/modules/de.getit.plus/frameset/index_36409.html
        • keicam24 Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 12:48
          a co to kogo obchodzi. Przed wyborami obiecywali że zagospodarują teren
          zalewu. No to ładnie, niech jeszcze od romanówki postawią biedronkę czy jakiegoś
          innego carfura i może Tramwaju poczujesz się jak w prawdziwej metropolii.
          • oxylog Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 14:36
            Ja jestem za rozbudową dużych sklepów,lecz jednocześnie rzadko z nich
            korzystam. Zauważyłem tylko, że jak się pojawi taki sklep ( niech będzie
            supermarket) w pobliżu, to jakość towarów i obsługi w małych sklepikach bardzo
            mocno wzrasta. W Plusie byłem tylko raz w Niemczech i raczej prędko spowrotem
            do tego typu sklepu nie zajrzę, ale skorą są chętni, aby tam kupować to muszą
            mieć taką możliwośc.
            • tramwajsiedlecki Re: Plus-najniższa półka 09.06.07, 18:37
              > a co to kogo obchodzi.

Wydaje mi się, że obchodzi każdego siedlczanina to, co się dzieje w jego
              mieście tj. co nowego jest budowane, czy jest to ładne, potrzebne, wzbogaca
              miasto, czyni je wygodniejszym i sympatyczniejszym.

> Przed wyborami obiecywali że zagospodarują teren zalewu.
              I pewnie nadal chcą to zrobić. Tyle, że ta działka to nie teren zalewu, tylko
              fragment prywatnej posesji, na której stoi Hetman.

> No to ładnie, niech jeszcze od romanówki postawią biedronkę czy jakiegoś
              > innego carfura i może Tramwaju poczujesz się jak w prawdziwej metropolii.

A jaki to ma związek z Plusem? Moja uwaga dotyczyła jedynie pozycji tego
              sklepiku w hierarchii sieci sklepowych w Polsce.
              Niewątpliwie do atrybutów metropolii należą mi.in. hipermarkety, ale - jak już
              ktoś wyżej słusznie zauważył - w Siedlcach się na to nie zanosi.
              A Romanówka, to chyba już zabudowana mieszkaniówką?
    • westwind2 Plus Discount 14.06.07, 13:43
      To gdzie dokładnie ma ten budynek stanąć? Na parkingu Hetmana przy Warszawskiej?
      • emti1 Re: Plus Discount 17.06.07, 23:51
        westwind2 napisał:

> To gdzie dokładnie ma ten budynek stanąć? Na parkingu Hetmana przy Warszawskiej

Tak...Dokladnie w tym miejscu gdzie kiedys byly korty (po prawo od Hetmana)
        Wczoraj po zazyciu kapieli slonecznych na zalewem,korzystajac z okazji ze bylem blisko postanowilem dokladniej przyjrzec sie miejscu gdzie ma stanąc sklep.I tak jak pisalem wczesniej napewno nie bedzie to zaden hiper/super market.Rozmiarami zblizony do Biedronki na Rynkowej (moze nawet ciut mniejszy).
        Praca wre az milo patrzec.Szkoda ze w takim tempie nie buduja multikina :(
        • muchawka Re: Plus Discount 18.06.07, 11:11
          Masz rację, rzeczywiście szkoda, że ... "w takim tempie nie budują multikina".
          Pytanie: dlaczego?
    • konard1 Re: Plus... 07.08.07, 16:16
      no i co budują ????????????
      kiedy otwarcie??????????????
      • misinka81 Re: Plus... 07.08.07, 19:06
        Jak dla mnie to dobrze, bo w razie czego blisko będzie :) No i po
        cichu liczę, że zrobią przy nim mój bankomat ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka