raks5 13.11.07, 19:12 1. Podatek liniowy i co? co będzie z resztą obietnic? Kiełbasa wyborcza, a potem wykorzystanie tego, co już zrobił PIS? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: Platforma Obywatelska obiecala 13.11.07, 19:36 Jeszcze oficjalnie nie ma rządu a ty już rozliczać chcesz. Poczekaj cztery lata. Co tam podatek liniowy? 16 mostów przez Wisłę i Zielona Wyspa - to jest wyzwanie. W cuda nie wierzę, więc nie wspomnę o cudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Platforma Obywatelska obiecala 15.11.07, 23:41 ja tam akurat uważam, że po to lżejsze wydanie pis. na cuda też nie liczę. o czym w pseudo-felietonie raczyłem naskrobać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Platforma Obywatelska obiecala 16.11.07, 08:55 Na cuda również nie liczę. Liczę na normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 10:01 raks5 napisał: > 1. Podatek liniowy > > i co? > > co będzie z resztą obietnic? Kiełbasa wyborcza, a potem wykorzystanie tego, co > już zrobił PIS? powyższe dowodem na to, że ideologia pis to choroba, a podatnych nie brakuje. Jak się cieszę, że pisowcy tak skutecznie wzajemnie się teraz wyżynają...to chyba najlepszy sposób na tę zarazę. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 13:53 a wytłumacz mi bogini, co to ma wspólnego z ideologią PiS? ciesz się z tego, co się dzieje w PiS, bo masz prawo. Faktem jest, że jedna z kluczowych obietnic PO już umarła. Faktem jest, że zostają przy modelu podatkowym PiS, który wcześniej krytykowali, a teraz to już jest "prawie podatek liniowy". Dlaczego teraz cicho siedzą ludzie, którzy tak bardzo krytykowali obietnice PiS, a z koalicji z LPR i SO robili zamach stanu. Ja myślę prosto- koalicja mnie po kieszeni nie biła, a różnica między obiecywanym podatkiem liniowym a pozostawieniem status quo to już oszustwo bijące w kieszeń Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 14:45 "koalicja mnie po kieszeni nie biła" napisał raks5. To zobacz na półki sklepowe, inflację i efekty twojej koalicji za 1-2 miesiące. Wtedy dopiero bedziesz mógł zobaczyć ile dostałeś po kieszeni. Szybko zapomniałeś obietnice tej twojej koalicji. A mieli dwa lata i co dobrego zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 15:49 siedlczanin, w tym poscie to nawet bambii cie nie poprze. Podstawy makroekonomii, zeby wiedziec, z czym sie wiaze inflacja i inne wskazniki oraz odrobina mikroekonomii, zeby wiedziec, skad sie wzrost cen wzial? Nie jestem bezkrytycznym milosnikiem polityki gospodarczej PiS (w ogóle mi sie nie podoba, ale PO miala zmianić, a na razie podtrzymuje status quo, mimo kluczowej obietnicy o podatku liniowy), a moje pytanie dotyczy losów obietnicy wyborczej. Nie odpowiadaj na zasadzie: "a u Was bija murzynów"- tak czesto używany wcześniej argument w dyskusji przez zwolenników PO powiedz mi, ktory wzrost cen jest zwiazany bezposrednio z rzedzeniem.? Czy jestes w stanie zapewnic, ze rzady PO przy jednoczesnym wzrostem PKB i dynamika rozwoju gospodarczego (oby lepiej wykorzystanego niz przy PiS) obniżą inflację do poziomu z czasów marazmu gospodarczego? Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 16:17 Widzisz Raks, Ciebie coś teraz bije po kieszeni a mnie osobiście PIS robiąc koalicję z Samoobroną napluł mi w twarz ,jako o0bywatelowi tego państwa. Takich rzeczy nie powinno się zapominac ,przynajmniej ja nie potrafię.Ja osobiście tak jak poprzedniemu rządowi tak i temu daje wotum zaufania na pewien czas ,a nóż może coś zrobią.PIS też myślałem że coś dobrego zrobi i wolałem nie wyrabiać sobie za wcześnie opinii. Co ciekawe nie twierdze, że nic nie zmienili, mogli wiecej ale do tego trzeba szanować obywateli ,czego nie potrafili. Za chamstwo i olewanie młodego pokolenia ,pychę i butę, zapłacili przegrywając wybory. Jak widać dla szefa PIS-u walka trwa ,tym razem w swoim obozie, niszczy swoje .A mogło być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 16:31 ja się z Wami wszystkimi po części zgadzam. Ale dziwne jest to, że ja pytam o to, co się stało z kluczową obietnicą wyborczą PO, a wszyscy piszą o tym, jak zły był PiS. Rozumiem, że błędy PiS są wytłumaczeniem dla oszustwa PO? Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Platforma Obywatelska obiecala 17.11.07, 16:49 OK Raks może masz i rację z tym oszukaństwem.Ale daj trochę czasu temu rządowi.Ile on jest dni ,kilka ,parę?Dodatkowo mamy koalicję z PSL. Może przyznam Tobie rację ale powiedzmy za pół roku.Czy widziałeś rząd który spełnił wszystkie bądz większość swoich obietnic wyborczych? Ja nie widziałem i sądzę że nigdy nie zobaczę bo to bajki. Polsce potrzebna jest chwila spokoju na szczeblach rządowych, mniej walki więcej współpracy. A skoro przywołujesz kluczowe hasła wiec ja też przywołam:3 miliony mieszkań ,pamiętasz? Po dwóch latach powinno byc już 1,5 mln?I co - Odpowiedz Link Zgłoś