czarny_115 06.06.08, 14:19 czy ktoś wie co sie dzieje nad stawem na ulicy lipowej bo wypompowali wode i niewiem czy zasypuja czy oczyszczają go Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: staw na lipowej 06.06.08, 20:27 czarny_115 napisał: > bo wypompowali wodę Kto dał zgodę na wypompowanie wody właśnie teraz, gdy żaby rechocą i kumkają, gdy pełno w niej kijanek. Ta sadzawka, ostatnia jaka została na tym osiedlu była uważana za zbiornik przeciwpożarowy. W zeszłym roku ( czytałem) ktoś protestował, że mu śmierdzi szlamem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_115 Re: staw na lipowej 06.06.08, 22:49 właśne śmierdziało z niego bo mieszkam niedaleko i tam były tylko żaby i kupe śmieci a zgode wydał użąd miasta ale właśnie sie dzisiaj dowiedziałem że oni go oczyszczą i nowej wody wleją i będzie kompielisko dla ludzi ale są przecież plany na jadnej z działek co jest staw to ma być ulica debowa więc niewiem dlaczego oni go zamiast zasypać do go modernizują przecież on niejest już potrzebny ponieważ jest zrobiony wodociag a za pare lat będzie to samo z nim c było czyli szambo i śmietnisko bo wkolo niego mieszkaja same żule co nonstop śmieci wyżucają ale miasto ma przecież pieniądze na takie głupoty zamiast robić pożądne inwestycje np jak zmiana nawieżchni i chodnika na janowskiej lub zmienić oświetlenie na nowoczesne na tym osiedlu a nie światła to takie że nic niewidać Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: staw na lipowej 09.06.08, 20:04 > właśne śmierdziało z niego bo mieszkam niedaleko i tam były tylko > żaby i kupe śmieci Mnie tam pachnie szlamem i naturą. Czyścić trzeba ale niekoniecznie teraz gdy żaby się mnożą. Kiedyś bocian w pobliżu miał gniazdo ale pewnie zagłośno klekotał... Wypłoszony już nie wraca chyba? Odpowiedz Link Zgłoś