Dodaj do ulubionych

Telefon Stacjonarny

23.07.08, 14:48
No właśnie. Nie chcę rezygnować z w/w. Korzystam z niego co prawda niewiele, ale jednak.
Ostatnio dostałem rachunek- 64 zł. w tym abonament bodajże 45 zł.
Miałem zamiar zmienić abonament w tpsa na najtańszy z droższymi rozmowami, ale może lepiej byłoby zmienić operatora?
Czy ktoś z Was "przeszedł" na Netię, Dialog, Tele2, Energis lub do innego? Ciekaw jestem wrażeń. Dodam tylko, że nie wchodzi w grę pakiet z internetem, ponieważ do końca roku mam jeszcze umowę na net z Vectrą.
Za wszelkie informacje będę wdzięczny. Ciekaw jestem jak ma się telefonia stacjonarna w Siedlcach u innych niż tepsa operatorów.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • bambii Re: Telefon Stacjonarny 23.07.08, 15:07
      Voip kolego VOIP , mam telefon i płace za numer 10 zł rocznie i tyle ile
      wydzwonię czyli ok 50 zł na 3 miesiące (0,1 zł za min) :
      przykładowy cennik (ale są tez inni)
      www.halonet.pl/index.php?gid=103
      a jak czasem nie działa internet (bo i tak się zdarza) to i tak mam komórkowy
      więc jest spoko.
      • breuszek Re: Telefon Stacjonarny 23.07.08, 20:40
        gdzie masz numer za 10zł rocznie?
        bo tutaj jest drożej.
        www.halonet.pl/index.php?gid=126#p2
        • brycee Re: Telefon Stacjonarny 23.07.08, 21:46
          breuszek napisał:
          > gdzie masz numer za 10zł rocznie?
          > bo tutaj jest drożej.
          > www.halonet.pl/index.php?gid=126#p2

Tak, ale:
          "Do każdego konta można przypisać dowolną ilość numerów telefonicznych - np. z różnych stref numeracyjnych. Za każdym razem gdy ktoś zadzwoni na którykolwiek z aktywowanych numerów, niezależnie od strefy numeracyjnej, nastąpi wywołanie konta HaloNet, do którego numery są przypisane"

Za to tutaj jest chyba ciekawy artykuł: tinyurl.com/2jnqz7
          • brycee Re: Telefon Stacjonarny 23.07.08, 22:46
            W easy call cena numeru to 5 zł. i numer ten jest aktywny przez cały okres ważności konta. W ogole chyba ich oferta jest atrakcyjna, zapoznam się z nią dokładnie. Dla zainteresowanych: www.easycall.pl
            Chyba wystarczy płacenia abonamentu dla tepsy dosłownie za nic.
            Dzięki bambii, bo choć sporo słyszałem o voip, to jednak jakoś mi umknęło i w ogóle nie brałem tej możliwości pod uwagę.
            • bambii Re: Telefon Stacjonarny 24.07.08, 07:46
              żeby byla jasnosc, po przesiadce z TP na VOIP mozesz odczuwac pewien dyskomfort
              (delikatne opoznienia glosu) i uzaleznienie telefonu od internetu ale ja nie
              zaluje tego kroku i tak posiadam telefon komorkowy wiec stacjonarny jest jedynie
              uzupelnieniem łącznosci ze mną.
              Mam do tego bramkę PAP2 pod ktore podlaczyłem zwykłe telefony. Jesli nie chesz
              aby dzwonili na ten numer do Ciebie to nie musisz wykupować numeru bedziesz mogl
              za to dzwonic.
        • bambii Re: Telefon Stacjonarny 24.07.08, 07:49
          tak masz racje przepraszam za pomylke (place raz w roku wiec nie pamietam ile :))))
    • bambii Re: Telefon Stacjonarny 24.07.08, 07:48
      3 lata temu tym sie interesowałem :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=29252329&a=29252329
    • wredzioch Re: Telefon Stacjonarny 24.07.08, 07:51
      Jeśli już musisz mieć stacjonarny to może to:
      www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/taryfy_stacjonarne
    • brycee Re: Telefon Stacjonarny 24.07.08, 11:32
      Dzięki za odpowiedzi, zwłaszcza bambiemu. Na razie zdecydowałem się na Netię okres 12 m-cy. Pomysł z Voip jest napewno przyszłością i prawdopodobnie te 12 m-cy będzie moim pożegnaniem z telefonią stacjonarną. Zdecydowałbym się pewnie już teraz, ale do końca umowy z Vectrą mam łącze jedynie 1mb, a i tak stoją na nim serwery ftp, Team Speaka i DMW. Necik zrobił się jednak na tyle tani, że przy nowej umowie o internet z łączem zapewne 6mb, zdecyduje się na Voip.
      Pozdr.
      • shakur123 Re: Telefon Stacjonarny 09.09.08, 17:16
        Ja tam mam stacjonarny w tp i nie zamierzam go zmieniać, a co gorsza likwidować.
        Z tego telefonu korzystam właściwie tylko wieczorami i na weekendzie, bo całymi
        dniami jestem w pracy. Płacę nie całe 100zł miesięcznie i mam rozmowy za darmo.
        Teraz zmienili nieco ofertę, ale z tego co czytałem to z korzyścią dla klienta.
        • bambii Re: Telefon Stacjonarny 10.09.08, 06:58
          > Teraz zmienili nieco ofertę, ale z tego co czytałem to z korzyścią
          dla klienta.

nie patrz co oni piszą tylko sam policz, oni zawsze zmieniają "z
          myślą o klienta" ;)
        • wredzioch Re: Telefon Stacjonarny 10.09.08, 07:29
          shakur123 napisał:

> dniami jestem w pracy. Płacę nie całe 100zł miesięcznie i mam rozmowy za darmo.

To w końcu płacisz czy masz za darmo???
          • 1kudlaty Re: Telefon Stacjonarny 10.09.08, 09:03
            Długo zwlekałem ale w końcu poszedłem do miłych pań na Błnie i zlikwidowałem
            każdy w domu ma komórkę,niema sensu płacić za dodatkowy abonament.
            • brat_szczepana Re: Telefon Stacjonarny 10.09.08, 17:22
              > każdy w domu ma komórkę,niema sensu płacić za dodatkowy abonament.

To zależy. Żadna komórka nie zastąpi tradycyjnego telefonu "na
              kablu".
              Wystarczy awaria zasilania, albo rozładowana komórka i już po
              łączności. Telefon stacjonarny to telefon "kablowy", który działa,
              gdy inne nie działają.
              • wredzioch Re: Telefon Stacjonarny 10.09.08, 18:44
                Na wypadek awarii zasilania sa agregaty (nie wiem czy akurat sa przy bts) rozładowaną komórke mozna podłączyć do ładowania (przecież jesteśmy w domu/firmie skoro porównujemy do telefonu kablowego).

Miałem sytuacje gdy telefon kablowy nie działał, bo coś się popsuło na centrali, innym razem ktoś zaorał kabel niechcący, wtedy komóra była jedynym działającym telefonem. Oczywiście są telefony kablowe które też bez zasilania nie będa działaś więc patrz początek.

Jak komuś zależy na łączności bez względu na koszty to nie będzie zadawał pytania na forum oprując kwotami rzędu 100 pln tylko zakupi urządzenia i stosowne abonamenty zapewniające mu wszelaką łączność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka