Dodaj do ulubionych

Planowanie ulic w m. Siedlce

30.12.08, 14:19
Ciekawy wątek proponuje bardzo przez mnie ceniony mpppm.

Wydaje się, że planowanie ulic w mieście jest tak ważną sprawą, że
zasługuje z całą pewnością na osobny temat do dyskusji.

A o to, co napisał tytułem wstępu mpppm:
Planowanie ulic
Autor: mpppm 30.12.08, 13:33
Na starych planach Siedlec są naniesione planowane ulice.
Czy w obecnych czasach rozwojowych w budownictwo mieszkaniowe nie
planuje się przyszłych ulic.
Mam tu na myśli tereny od ul. Piaskowej na pólnoc za torami.
Obserwuj wątek
    • klemens.klemens Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 08.01.09, 18:58
      Na dokończenie czeka odcinek ul. Sienkiewicza od Świętojańskiej do
      Wojska Polskiego.
    • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 08.01.09, 20:27
      Od Starowiejskiej do Ogrodowej na wysokości Geodetów (Cukrohurtu)
      robili kanalizację i wodociąg. Będzie nowa ulica!!!
      Aby była szeroka to odciążyć trochę skrzyżowanie przy szkole nr 7
      • klemens.klemens Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 17.02.09, 18:44
        Snieg zasypał i jakoś ulicy nie widać.

Powstała za to ulica Nowy Świat, o czym doniosłeś Krzychu na innym
        wątku. Nazwa ulicy nie pochodzxi od fragmentu traktu królewekiego
        w Warszawie, lecz od nazwy budowanego tam właśnie nowego osiedla.
        Ciekawe, jak będą się nazywać inne ulice na tym osiedlu?
        Warecka? Ordynacka? Foksal?
        • klemens.klemens Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 17.02.09, 19:57
          Warto przypomnieć też inny wpis Krzycha o ustanowieniu ulicy Mariana
          Grabowskiego.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=86832182
          Fragmenty z wpisu krzycha:
          Marian Grabowski urodził się 27.04.1897r. w osadzie Królowa Niwa.
          Uczęszczał do Gimnazjum im. T. Radlińskiego w Siedlcach, następnie
          kształcił się w szkole Mechaniczno technicznej H. Wawelberga i S.
          Rotwanda w Warszawie.
          Od 1927r. był dyrektorem Komunalnej Kasy Oszczędnościowej w Siedl-
          cach. Od tego roku sprawował też funkcję ławnika, a następnie
          radnego miasta z ramienia PPS.

Był inicjatorem przebudowy i rozwoju Siedlec. Do jego zasług można
          zaliczyć m.in. wybudowanie osiedla robotniczego im. B. Limanowskiego
          dla około 100 rodzin. Po kryzysie 1929r. był inicjatorem robót
          publicznych, które w pewien sposób umożliwiały uzyskanie dochodów
          przez bezrobotnych.

W 1939r. został wybrany na stanowisko prezydenta Siedlec. Wybuch
          wojny uniemożliwił mu objęcie funkcji.

Na polecenie władz podziemnych w styczniu 1940r. objął stanowisko
          wiceburmistrza Siedlec. Za działalność w ruchu oporu został
          aresztowany w 1941roku. Po dwóch miesiącach przewieziono go do obozu
          koncentracyjnego w Oświęcimiu, gdzie również włączył się w ruch
          oporu organizowany przez więźniów. Zmarł w obozie 4 września 1942r.
        • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 17.02.09, 21:11
          Napisałem o Nowym Świecie, wiedząc o tym osiedlu.
          • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 17.02.09, 21:15
            Wspólną mamy i współcześnie. Uliczka między segmentami wybudowanymi
            przez Skorupko w prawo od Leśnej jadąc od Garwolińskiej albo po
            lewej stronie jadą od Domanickiej. Za nią jest chyba Grzybowa. W tym
            roku ustanowiła ją RM.
            • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 14:51
              Krzycho w innym temacie napisał, że miasto rozpisało przetarg na
              wybudowanie ulicy Nowy Świat.
              UM powinien działać wg. planu zagospodarowania przestrzennego.
              Niestety działa wg planu budowlańców, którzy po wykupie działki w
              ciągu roku już budują.

Miasto zagospodarowało już przestrzennie Plac Sikorskiego.
              Miasto zagospodarowuje przestrzennie prosokąt między ul.
              Kilińskiego, Sienkiewicza, Florjańską i Pułaskiego.
              Miasto Zagospodarowało już również przestrzennie plac stadionu Pogoń.
              Miasto zagospodarowało już przestrzennie hale za torami.
              i inne
              W żadnym z tych wypadków nic (oprócz stadionu) się nie dzieje.
              Papiery pożółkły i nic.
              Więc niech nikt mi nie mówi, że ul. Nowy Świat była również w
              planach zagospodarowania przestrzennego od kilkunastu lat jak i
              budowy siedleckich budujących.
              • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 16:23
                Jest problem, że nie planuje się ulic 20 - 30 lat do przodu. Był
                zamach na obwodnicę Siedlec z wykorzystaniem Północnej i skończy się
                to na Kazimierzowskiej. Miała być mała obwodnica a nie widać ulicy.
                Plany autostrad też były a ludzie się budowali. Kadencja władz trwa
                cztery lata, czasami osiem i robi się to co najpotrzebniejsze i co
                przemawia do wyborców.
              • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 16:49
                Ulica od Piaskowej do Żytniej jest potrzebna. Ominie rondo Hofmana
                tylko wyjazd z Żytniej....
                • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 17:07
                  Piaskowa remontu nie może się doczekać, a robi się prezenty
                  budowlańcom.
                  Trzeba się spieszyć by zdążyć przed końcem kadencji.
                  Podobnie będzie z odcinkiem Chełmońskiego od Chełmońskiego do
                  Kraszewskiego dawna Kryłowa (nie ma żadnej pomyłki).
                  • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:04
                    Chyba nie jestem w temacie ale czy ta Kryłowa to odcinek jakby
                    polnej drogi , równoległy do Ceglanej? Qrcze a ja latem
                    zastanawiałem sie jadąc rowerkiem czy to nie dojazd do jakiejś
                    prywatnej posesji?
                    • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:18
                      Kilka domków tam stoi i nie taka ona piaszczysta.
                      • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:31
                        Ale to o tą ulicę chodzi co napisałem? Może i domy są ale była
                        strasznie zarośnięty przynajmniej od strony Kraszewskiego
                        • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:39
                          company.yellowpages.pl/Polska/mazowieckie/Siedlce/111873/mapa.html
                          • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:47
                            Uuuuu no to widzę , że musze rowerkiem tam posmigac hahahah. A tak
                            bez żartów , to mi chodziło o ten odcinek w lewo od Chełmońskiego ,
                            niby ślepy z mapy. Nawet nie wiedziałem , że jest ta ulica w prawo
                            odchodząca do Lukasińskiego. Generalnie to nawet nie wiedziałem , że
                            taka ulica o tej nazwie istnieje. No nic , juz wiem.
                            • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:51
                              Domki są tam całkiem całkiem. mpppm chodziło od tą zarośniętą drogę
                              miedzy Chełmońskiego a Kraszewskiego, za PKSem. Kiedyś wstawił
                              zdjęcie pięknego stawu (sadzawki) w tamtej okolicy.
                  • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:33
                    > Podobnie będzie z odcinkiem Chełmońskiego od Chełmońskiego do
                    > Kraszewskiego dawna Kryłowa (nie ma żadnej pomyłki).

Chełmońskiego dochodzi do Ceglanej, Kryłowa była dalej i odchodziła
                    od Łukasińskiego.
                    • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 18:50
                      krzycho1252 napisał:
                      > Chełmońskiego dochodzi do Ceglanej, Kryłowa była dalej i
                      odchodziła
                      > od Łukasińskiego.

czy napewno?
                      Zobacz tu: mapa.szukacz.pl/

a najlepiej jak radzi aro, sam sprawdź
                      • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:02
                        Jak narazie z Chełmońskiego nie można przejechać ul Kriłowa do
                        łukasińskiego jak to jest na planach.
                        Jest tam jakaś ul. ślepa od Łukasińskiego ale nie sądziłem, że to ta
                        Kriłowa. Jutro tam się przejdę.
                        • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:10
                          Na tej prezentacji Kryłowa nie widać ale ładny widoczek
                          www.kstrus.pl/img/up/NAWPROST.jpg
                      • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:06
                        Hhahahah Panowie spoko. Każdy widzę ma rację. Dwie mapy i dwie
                        różne interpretacje ulicy Krylowej. Faktycznie w terenie rzuca się w
                        oczy raczej ten odcinek w lewo, z drugiej strony z mapy Krzycha
                        widać , że jest firma reklamowa o adresie Kryłowa 5 chyba i
                        pokazana jest na części po prawo.
                        • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:12
                          I radca prawny tam mieszka. Napisałem , że domki całkiem całkiem...
                          • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:23
                            Więc należy sądzić, że "Fachowcy" z UM odcinek Kryłowa od
                            Łukasińskiego zostawią. Ale przekonamy się jutro. Zrobię zdjęcia.

PS. Fachowców, radca prawny nie przeraża.
                      • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:29
                        Byłem tam dzisiaj. Trochę trudno nią przejechać, bo tworzą ją głównie
                        głębokie koleiny wypełnione błotem.

> > Chełmońskiego dochodzi do Ceglanej, Kryłowa była dalej i
                        > odchodziła
                        > > od Łukasińskiego.
                        >
                        >
                        > czy napewno?

Rację macie obaj, krzycho1252 i mpppm. Chełmońskiego obecnie
                        dochodzi do Ceglanej. Kryłowa zaczyna się od Łukasińskiego
                        i biegnie na południe do Chełmońskiego. Jest to odcinek ok. 100 m.
                        W dalszej części zaczyna się od południowej strony Chełmońskiego, a
                        jej oś jest przesunięta na zachód o kilka metrów w stosunku do
                        odcinka łączącego Łukasińskiego i Chełmońskiego(jeszcze przed
                        rokiem, niemal dokładnie, w tym miejscu kończyła się Chełmońskiego)
                        i biegnie w kierunku Kraszewskiego, gdzie się kończy niemal na
                        wprost Vogla.

>Jak narazie z Chełmońskiego nie można przejechać ul Kriłowa do
                        >łukasińskiego jak to jest na planach.

Można przejechać, ale tylko osobowym samochodem, bo na pewnym
                        odcinku następuje gwałtowne zwężenie ulicy o jakieś 2-3 m.
                        Mieszkańcy postawili przy wlotach (chyba oni, i to prawem kaduka,
                        jak mi się wydaje) znaki zakazu wjazdu lub ruchu, już nie pamiętam
                        który i traktują tą ulicę trochę jak własność prywatną.
                        • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:33
                          kerac32 napisał:

> Byłem tam dzisiaj. Trochę trudno nią przejechać, bo tworzą ją
                          głównie
                          > głębokie koleiny wypełnione błotem.

Chodzi oczywiście o odcinek pomiędzy Chełmońskiego i Kraszewskiego.
                        • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:38
                          Hmmmm wiesz co Karec , tak teraz zastanawiam sie nad tym co piszesz
                          i tych znakach. Jak Chelmońskiego nie była przebita do Ceglanej , to
                          ulica ta miała znak , że jest ślepa prawda? Zaraz na wjezdzie. Skoro
                          tak , to pewnie te znaki nie są tak dokońca postawione jak piszesz.
                          W innym wypadku ulica ta była by nie ślepa a przejezdna prawada?
                          • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:40
                            Przepraszam , przekręciłem Twój nick: miało być Kerac
                          • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 19:55
                            Zanim Chełmońskiego przebili do Ceglanej, Kryłowa była w takim samym
                            stanie jak obecnie, można nią było przejechać od Łukasińskiego
                            do Chełmońskiego, a znaki stały już wtedy. Jakie to były znaki,
                            to, jak pisałem wcześniej, nie pamiętam dokładnie. Przy wjeździe
                            w Chełmońskiego od strony Partyzantów, o ile dobrze pamiętam, też
                            nie było znaku, że droga jest ślepa.
                          • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 20:10
                            Wstawiam kilka zdjęć ul. Kryłowa, Łukasińskiego, Chełmońskiego
                            z lutego 2008r.
                            Sam jeż nie wiem jaka to ulica.
                            Podpowiadam duża kropka to pozesja z tymi tablicami.
                            Mała kropka to gość z którym rozmawiałem i upewniłem się, że ul.
                            nazywa się Chełmońskiego.
                            Na wprost (na północ) widać dom więc jak można przejechać do
                            Łukasińskiego.
                            • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 20:21
                              podaję link
                              www.markopm.za.pl/inffoto.htm
                              i miała być posesja.
                            • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 20:32
                              mpppm napisał:

> Sam jeż nie wiem jaka to ulica.

Odcinek drogi pomiędzy Chełmońskiego a Kraszewskiego istniał
                              od zawsze od kiedy mieszkałem na Os. Warszawska tj. od roku 1987.
                              To, jak nazywał się wcześniej i to, że teraz będzie nosił nazwę
                              Chełmońskiego dowiedziałem się z Twoich postów. Sam wcześniej,
                              podobnie jak aro333, sądziłem, że to droga/teren prywatny.

> Na wprost (na północ) widać dom więc jak można przejechać do
                              > Łukasińskiego.

Od strony Chełmońskiego, to jest uliczka szer. ok. 3 m i z tej
                              perspektywy jest niewidoczna. Jeśli jutro, jak zapowiadałeś,
                              pofatygujesz się tam jeszcze raz to przekonasz się, że miałem racje.

• kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 22:20
                                Przypomniałem sobie jeszcze, że istnieje jeszcze jedna ulica łącząca
                                Chełmońskiego i Łukasińskiego, a mianowicie Makuszyńskiego.
                                Znajduje się ona jakieś 40 m na wschód od Kryłowa i jest, jeśli
                                chodzi o szerokości, niemal identyczna z tą pierwszą. Występuje na
                                niej także takie same, nagłe zwężenie o ok. połowę szerokości.
                                Główna różnica pomiędzy nimi to taka, że Kryłowa jest utwardzona
                                kostką brukową, a Makuszyńskiego pozostaje nadal gruntowa. Tak więc,
                                wydaje mi się, że miałem wcześniej rację, twierdząc iż Chełmońskiego
                                nie była oznakowana jako ślepa bo przecież miała trzy wyloty.
                                • aro333 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 22:40
                                  Przynajmniej pod koniec przed remontem jestem na 80 procent
                                  pewien , że taki znak istniał . Dlatego też dziwia mnie te "wyloty"
                                  z tej ulicy.
                                  • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 23:31
                                    aro333 napisał:

> Przynajmniej pod koniec przed remontem jestem na 80 procent
                                    > pewien , że taki znak istniał

Przyznaję, że zachwiałeś trochę to moje przekonanie o braku tego
                                    znaku. Skontaktowałem się więc z osobą, która mieszka na
                                    Chełmońskiego od wielu lat i okazało się, że ona też nie pamięta
                                    takiego znaku.
                                  • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 08:05
                                    Na 100% był znak od Partyzantów. Zobacz "rozbiórki" ze
                                    strony "Zwiedzanie miasta". Do Ceglanej nie było dojazdu.
                                    • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 08:34
                                      Zdjęcia potwierdzają, że Chełmońskiego nie dochodziła do Ceglanej.
                                      Nie kwestionowałem tego, a wręcz przeciwnie, patrz mój post z
                                      wczoraj, godz. 19.29 . Nie dowodzą też, o istnieniu znaku
                                      informującego, że droga jest ślepa. Możliwe, że taki znak stał
                                      od strony Partyzantów, ale je tego sobie nie przypominam, jak
                                      również nie pamiętał jeden z jej mieszkańców , z którym wczoraj o
                                      tym rozmawiałem. Pamięć ludzka bywa jednak zawodna. Trzeba by innych
                                      jeszcze o to popytać.
                                      • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 08:46
                                        Te 100% napisałem do aro. Ja pamietam znak przed remontem
                                        Chełmońskiego.
                                        Taką małą dyskusje prowadziłem z mpppm w sprawie asfaltu:
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=67984574&a=78485021
                                        • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 15:36
                                          już wstawiłem zdj. ul. Kriowa.
                                          Dla Krzycha, specjalnie, skrzynkę nr.5.
                                          • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 15:49
                                            > Dla Krzycha, specjalnie, skrzynkę nr.5.

Dziękuję. Pewnie było tak, że jak nie było asfaltowej Chełmońskiego
                                            to wyjazd nie był używany. Makuszyńskiego przy okazji nie zdjąłeś?
                                            • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 18:04
                                              krzycho1252 napisał:

> > Dla Krzycha, specjalnie, skrzynkę nr.5.
                                              >
                                              > Dziękuję. Pewnie było tak, że jak nie było asfaltowej
                                              Chełmońskiego
                                              > to wyjazd nie był używany. Makuszyńskiego przy okazji nie zdjąłeś?

Zdjąłem, tylko nie miałem czasu wstawić bo o 16 było spotkanie
                                              silnej grupy festiwalowej.
                                              • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 18:44
                                                dołączyłem 2 zdj. z papierowego planu miasta z 1997r.
                                                Internetowe plany tego miejsca (nazwy ulic) są nieaktualne.
                                                Tak jak sądziłem ul. Kriłowa została.
                                                • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 19:06
                                                  Podpis pod zdjęciami
                                                  "Tu jest tak jak UM zadecydował. "

Tak jak w 1997. Polna droga za PKS to też Chełmońskiego. A
                                                  Makuszyńskiego szeroka jak Łukasińskiego.
                                                  I tym sposobem problem mamy rozwiązany. Ciekawe tam są ulice np.
                                                  taka Boy- Żeleńskiego
                                                  • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 19:12
                                                    Spojrzałem na zakładki "pomniki i tablice", "kościoły" i "budynki
                                                    administracyjne" i widać dobrze ten kawałek miasta.
                                                  • mpppm Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 19:19
                                                    krzycho1252 napisał:

>Polna droga za PKS to też Chełmońskiego. A
                                                    > Makuszyńskiego szeroka jak Łukasińskiego.

Od tej polnej drogi za PKSsię zaczęło w tym temacie.
                                                    Jeśli chodzi o Makuszyńskiego jest tak samo jak z Kriłowa.
                                                    Od Łukasińskiego szeroka, a przy Chełmońskiego zwężona na 3 kroki.
                        • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 15.03.09, 22:40
                          kerac32 napisał:

> jej oś jest przesunięta na zachód o kilka metrów w stosunku do
                          > odcinka łączącego Łukasińskiego i Chełmońskiego

Eh.. pomyłka, miało być ..na wschód . Sorry :)
                          • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 16:53
                            Szkoda, że nie ma zdjęć tego nagłego zwężenia ulicy o połowę
                            szerokości, takiego dziwactwa nie uświadczy się chyba nigdzie
                            więcej.
                            • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 19:14
                              > takiego dziwactwa nie uświadczy się chyba nigdzie
                              > więcej.

E tam. A słup na Strzeleckiej i Łącznej.
                              • kerac32 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 16.03.09, 19:47
                                >A słup na Strzeleckiej i Łącznej.

Chyba się przejdę tam to zobaczyć :)

Parę dni temu coś podobnego widziałem na nowo budowanym odcinku
                                Mazowieckiej. Niemal w osi drogi stoją dwa słupy. Przestawią je? ;)

• krzycho1252 Re: Planowane dziwadło 16.03.09, 19:19
                              Dodam jeszcze rozjechane przez TIRy rondo J. Barszczewskiej.
                              • krzycho1252 Re: Planowane dziwadło 16.03.09, 19:21
                                i to:
                                www.tygodnik.siedlecki.pl/t4557-byla.sobie.dziurka.htm
                                • mpppm Re: Planowane dziwadło 16.03.09, 19:34
                                  krzycho1252 napisał:

> i to:
                                  > www.tygodnik.siedlecki.pl/t4557-byla.sobie.dziurka.htm

Taką dziurkę trzeba było zasypać siłami TS chociażby piaskiem
                                  naniesionym na butach do redakcji.
                                  Robi się wielkie "coś" z takiej małej dziurki. I to się nadaje do
                                  gazety.
                                  Do gazety nie nadaje się temat kręcenia interesu na "4 Jackach" bo
                                  niby to jest ok.
                • no_login Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 18.03.09, 10:40
                  > Ulica od Piaskowej do Żytniej jest potrzebna. Ominie rondo Hofmana
                  > tylko wyjazd z Żytniej....
                  Z Żytniej która arterią nie jest.
                  Nowe osiedle powstaje, kupa luda zamieszka
                  i znajdą się w czarnej d...
                  Dziurze oczywiście :-)
                  Autobus jak się pojawi to będzie składał
                  lusterka samochodem a pasażerowie
                  będą mogli przez okna mieszkańcom
                  w lodówkach grzebać.

A czy wszyscy już zapomnieli o dawnych planach?
                  Gdy powstawała obecna ul. Jagiełły dokąd
                  miała dochodzić?
                  Nie do Warszawskiej?
                  Nikt już nie pamięta?
                  Byłaby i od Piaskowej, i od Żytniej,
                  i od Sokołowskiej.
                  Ominęłaby nie tylko (puste) rondo Hofmana
                  ale i centrum miasta.
                  • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 18.03.09, 11:56
                    > A czy wszyscy już zapomnieli o dawnych planach?
                    > Gdy powstawała obecna ul. Jagiełły dokąd
                    > miała dochodzić?

To jest brak ciągłości w planowaniu. Przebicie Jagiełły do
                    Warszawskiej to byłoby to ale wiesz, że te plany robione za PRL nie
                    mieściły się w głowie decydentów III RP i IV RP. Droga ta droga
                    teraz byłaby.
                    • no_login Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 18.03.09, 12:03
                      > Droga ta droga
                      > teraz byłaby.
                      Pewnie droższa niż Popiełuszki i rondo Hofmana.
                      Ale ile problemów by rozwiązała :-)
                    • falszywy_klamca Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 18.03.09, 12:37
                      Ja nie pamiętam, a jak miała iść ta droga?
                    • gin11 Planowanie czy improwizacja???? 19.03.09, 19:58
                      To choroba obecnej kadencji. Zapowiadane cuda, a nie prosta
                      kontynuacja rozsądnych wcześniej zaplanowanych projektów, w ramach
                      posiadanych możliwości budżetu. Odrzucono, co widać z forum
                      obwodnicę północną (najwiekszy błąd). Utrata czasu na pomysły
                      chybione (tunel, hala kolejowa, biblioteka w szpitalu, zapewne
                      stadion). Niektórzy uwierzyli w te hasła wyborcze, dziś mamy obraz
                      zaniechań mimo dobrych lat dla budżetu. A nadchodzą być może lata
                      chude, bo na pieniądze unijne dzielone przez PO i PSL dla prezydenta
                      z PiS za bardzo bym nie liczył.
    • krzycho1252 Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 17.03.09, 22:13
      Tu jest o nowych ulicach:
      www.radiopodlasie.pl/?pageId=4&a=1113
      Sucharskiego od Terespolskiej kawałek jest. Od Starzyńskiego żużlowa.
      A ta nowa też chyba trochę jest...
      • brat_szczepana Re: Planowanie ulic w m. Siedlce 18.03.09, 13:54
        > To jest brak ciągłości w planowaniu. Przebicie Jagiełły do
        > Warszawskiej to byłoby to ale wiesz, że te plany robione za PRL
        > nie mieściły się w głowie decydentów III RP i IV RP. Droga ta
        > droga teraz byłaby.

To nie powód, żeby myśleć zaściankowo i bez dalszej perspektywy niż
        własna kadencja. Trasa ulicy została wytyczona i do dziś istnieje w
        planach. To nie wstyd przyznać, że i wtedy niekiedy ktoś rozsądnie
        coś zaplanował.

Obecne władze powinny realizować to, co dobre jest dla miasta i
        mieszkańców, nie ideologizować ulice tylko pozyskiwać środki na
        realizację dobrych pomysłów.
        • krzycho1252 Re:Powiedzcie jej, że ja ją kocham... 18.03.09, 16:42
          Szaleństwo:
          "Miasto szykuje się też do dużych remontów. Jednym z nich będzie
          przebudowa fragmentu ulicy Sokołowskiej. Przygotowujemy projekt
          wykonania tego odcinka od skrzyżowania z ulicą Jagiełły do
          skrzyżowania z ulicą Popiełuszki. Tam planujemy ścieżkę rowerową
          oraz chodniki. Jeżeli chodzi o ulicę 10 Lutego również jesteśmy
          przygotowani, czekamy na potwierdzenie tego, że dostaliśmy
          potwierdzenie, że dostaliśmy pieniądze na tę inwestycje. Natomiast
          jeżeli chodzi o ulicę Prusa też już odebraliśmy projekt, czekamy na
          środki zewnętrzne, jeśli się pojawią wówczas jesteśmy gotowi do
          procedury przetargowej i do wykonania ulicy” – dodał Wojciech
          Cylwik. W najbliższych planach jest również renowacja ulicy
          Formińskiego i ułożenie nowych chodników na ulicy 3 Maja."
          najlepsze jest to:
          "Jeżeli mieszkańcy miasta poinformują nas o jeszcze jakiejś ulicy –
          zainterweniujemy”"
          www.radiopodlasie.pl/?pageId=4&a=1126
          • mpppm Re:Powiedzcie jej, że ja ją kocham... 18.03.09, 17:12
            widocznie pan WC na forum nie zagląda.
          • falszywy_klamca Re:Powiedzcie jej, że ja ją kocham... 19.03.09, 09:54
            Rozumiem, że Prusa jest do poprawki, rozumiem 10 lutego? Ale Sokołowska? Co oni
            chcą tam poprawiać? Jak już to od Strzały tak daleko jak się da zrobić 2 pasy w
            jedną stronę, a nie robić lifting ulicy.
            Ludzie, pomyślcie dalej niż do końca kadencji... Doprawdy co za tłuki w tych
            urzędach siedzą.
            • czesiek0 Re:(złe) źle oznakowane ulice w Siedlcach 21.07.09, 21:57
              ul. 11-tego Listopada brak skrętu do TESCO oraz wyjazdu na ul.
              Bema...policja tam się czai...

ul. Brzeska w kierunku centrum, dlaczego pas ruchu tylko dla
              skręcających do "inwalidów" a na wprost to co...

ul. Brzeska z ul. Wyszyńskiego( obok Św. Ducha), źle namalowana
              linia zatrzymania dla sygnalizatora S-3 dla skrętu w prawo, blokuje
              (jedyny) pas ruchu dla jadących na wprost...

ul. Ziuty Buczyńskiej chodnik, namalowane symbole rowerów na
              chodniku dla rowerów i dla pieszych to gdzie ma iść pieszy jezdnią
              czy drogą dla psów...

ul. Sienkiewicza trzeba podciąć gruszki równo...

ul. Sienkiewicza trzeba podciąć koronę drzew w sześciany aby
              samochody nie czepiały i miasto będzie ładniejsze....

bezmózgowie i brak wyobraźni...
              • wredzioch Re:(złe) źle oznakowane ulice w Siedlcach 22.07.09, 09:52
                czesiek0 napisała:

> ul. 11-tego Listopada brak skrętu do TESCO oraz wyjazdu na ul.
                > Bema...policja tam się czai...
                >
                Możesz rozwinąc myśl z wyjazdem na ul. Bema. Bo od Bema do 11 listopada to kawałek drogi?
                • czesiek0 Re:(złe) źle oznakowane ulice w Siedlcach 22.07.09, 10:24
                  jadąc od Rynkowej z ulicy 11-tego Listopada nie można skręcić w lewo
                  do Tesco bo jest "nakaz jazdy w prawo" i linia ciągła. Wyjężdżając z
                  Tesco można tylko w ul. 11-tego Listopada(a potem trzeba zawrócić),
                  a nie można w Bema i w lewo objechać wysepkę bo jest linia ciągła.
                  • krzycho1252 Re:(złe) źle oznakowane ulice w Siedlcach 22.07.09, 10:27
                    > a nie można w Bema i w lewo objechać

W Jagiełły, w Jagiełły....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka