Dodaj do ulubionych

Radio Podlasie - nowy portal

07.12.03, 01:30
Wygląda teraz zupełnie inaczej, chyba ciekawiej. Nareszcie jest wyszukiwarka.

www.radiopodlasie.pl/
Obserwuj wątek
    • skaruzg Re: Radio Podlasie - nowy portal 07.12.03, 10:03
      Przecież na stronie nic się nie zmieniło, a czy to jest portal... do tego trochę
      mu daleko.
    • Gość: admin Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 15:52
      Tak, trochę się chyba jednak zmieniło... a G.Skaruz zajrzał wtedy, jak były
      jeszcze małe poprawki :)...

Myślę, że jednak wygląda zdecydowanie lepiej, a i "smakuje" zupełnie inaczej...
      Jak - zobaczcie sami!

P.S.

Pozdrawiam i życzę samych radości. :)
      • Gość: Westwind Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 22:42
        Optycznie prezentuje się lepiej. Z układu pionowego (trzy główne "słupki")
        nastąpiło przejście do poziomego. Nie bardzo wiem, jak dotrzeć w tej nowej
        wersji do wiadomości. W koncu to jedyne miejsce w sieci, gdzie CODZIENNIE
        zamieszczane są informacje z regionu (czego nie ma stronach TS i ŻS). Przedtem
        wystarczyło kliknąć w wiadomości - regionalne i było OK. Teraz widoczny jest
        jeden news i nie wiadmo gdzie szukac pozostałych.
        • Gość: admin Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 23:27
          Jasne, westwind... wtedy było prościej... żeby nie powiedzieć prostacko...
          Teraz, żeby obejrzeć wiadomości, trzeba kliknąć serwis albo archiwum (tego
          wcześniej nie było), poza tym w serwisie diecezjalnym jest nawigacja na dole,
          mówiąca o tym, ile informacji jest dostępnych w tym dziale. Taka sama
          informacja będzie pod wiadomościami z regionu.

A jak klikniesz na którąś z inf. z lewego słupka, oprócz niej (rozwiniętej)
          masz jeszcze inne, z tej kategorii :).
          Pozdrawiam i czekam na inne, równie ciekawe sugestie!
          • Gość: Westwind Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 00:05
            Rzeczywiście, to pływające menu jest super. Ale z drugiej strony, gdy zadałem
            pytanie: 2003 - grudzień - wydarzenia, otrzymałem odpowiedź: W Serwisie
            RadiaPodlasie nie znaleziono żadnych pasujących informacji
      • skaruzg Re: Radio Podlasie - nowy portal 08.12.03, 10:07
        No teraz to są widoczne zmiany!

Jak patrzyłem wcześniej to była poprzednia wersja - układ kolumnowy.

Wygląd - zdecydowanie gorszy od poprzedniego, niezbyt szczęśliwie dobrane kolory.

Nie wiem o jakim pływająym menu mówicie, bo u mnie wystąpił błąd Javascript.

Na razie zasubskrybowałem newsletter :)
        • Gość: izabel Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.12.03, 13:56
          A ja przesylam gratulacje administratorowi, ktory stworzyl to dzielo. Wielkie
          dzieki za strone!
          • Gość: admin Radio Podlasie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 00:58
            Dzięki Izabel,ale TY miałaś już nie zaglądać na forum....? A gratulacje to nie
            tylko dla mnie... przekażę chłopakom :)

• e.w.u.n.i.a Re: Radio Podlasie - nowy portal 12.12.03, 09:58
      Strona bomba,gratuluję:)
    • singleman Re: Radio Podlasie - nowy portal 12.12.03, 18:24
      A to moe by takie fajne radio... Ale jak czarni sie za to biora to tak juz
      jest. OKi- jest piatek- piora wpasc do pubu na jakies juz weekendowe pifffko .
      Pa
      • gaziarz Re: Radio Podlasie - nowy portal 12.12.03, 23:39
        obawiam sie, ze niewiele wiesz na temet tego radia i czarnych w nim udziale,
        oraz zmian, jakie sie dokonuja w jego programie.
        Jesli by Cie to interesowalo, to przestudiuj ramowke, znajdz "czarni-time" i
        swiecki-time (local-commercial time)... :) to tak, jakby Ci 101,7 wpadlo do na
        wyswietalaczu
        pzdr
        A Adminowi J tez gratuluje :)
        • razowiec Re: Radio Podlasie - nowy portal 14.12.03, 00:33
          Portal jest superzasty. Samo radio jednak dosyć monotonne i wszystko widzi
          tylko z jednego winkla. Nawet audycje b. posła, mimistra i wojewody
          p.Tchórzewskiego nie mają odwagi zaprosić do rozmowy osób z poza opcji
          prawicowych i wieść polemikę. Szkoda, ze radio marnuje swoją szansą. Angażuje
          się też w z góry dęte projekty (lotniska Turka w Białej Podlaskiej), celował w
          tym zwłaszcza p.Materski. Niby były to wywiady a to z prezydentem BP, a to z
          ludźmi z EPIT-u, ale bez krzty krytycyzmu. Bardzo dobrze, ze KRP jest radiem
          katolickim i ma wiele ciekawych audycji religijnych, ale nie musi być
          radiem "na klęczkach" (sposób prowadzenia przez p.Ewę Pankiewicz). O rzeczach
          swiętych można mówić spokojnie i bez egzaltacji, a to na pewno bardziej trafia
          do słuchacza. Zauważcie, że radiowi księza mówią spokojnie i bez zbytecznego
          podniecania się, a jednak słucha się tego z uwagą.
          • gaziarz Re: Radio Podlasie - nowy portal 14.12.03, 12:14
            razowiec napisał:

> Portal jest superzasty. Samo radio jednak dosyć monotonne i wszystko widzi
            > tylko z jednego winkla. Nawet audycje b. posła, mimistra i wojewody
            > p.Tchórzewskiego nie mają odwagi zaprosić do rozmowy osób z poza opcji
            > prawicowych i wieść polemikę.

Ale zwroc uwage, ze np w rozmowach Tomka Marciniuka nie brakuje tematow tych,
            ktore sa na pierwszych stronach gazet, do rozmow zapraszani sa wszyscy- z lewa
            i prawa, krytykowani sa politycy "prawi"- ostatnio slyszalem rozmowe, ktorej
            efektem bylo prawdopodobnie wykluczenie pewnego posla z klubu LPR, wiec nie do
            konca sie z Toba zgodze. Tomka Marciniuka mozesz posluchac w "O tym sie
            mowi..."- nie powiem Ci tylko w ktore dni.
            Szkoda, ze radio marnuje swoją szansą. Angażuje
            > się też w z góry dęte projekty (lotniska Turka w Białej Podlaskiej), celował
            w tym zwłaszcza p.Materski.

To byla bardziej zlozona sprawa. Zaangazowalo sie w nia wiele osob, a pomoc
            medialna mogla byc bardzo pomocna. Gdyby gleboko wejsc w tamtem projekt-
            uwierzylbys (ja tak zrobilem), ze mial szanse powodzenia. A faktem jest, ze
            silniejsze media lobbowaly przeciwko temu projektowi (a dokladnie
            umiejscowieniu jego). I chyba to nie p. Materski sie sprawa zajmowal, ale to
            szczegol :)
            Niby były to wywiady a to z prezydentem BP, a to z
            > ludźmi z EPIT-u, ale bez krzty krytycyzmu.

Bardzo dobrze, ze KRP jest radiem katolickim i ma wiele ciekawych audycji
            religijnych, ale nie musi być radiem "na klęczkach" (sposób prowadzenia przez
            p.Ewę Pankiewicz).

Ten akapit wyslij moze do dyrekcji... Chociaz i tak wiem, ze cale prawie radio
            czyta te wpisy (co prawda szukajac innego typu sensacji), wiec...
            O rzeczach
            > swiętych można mówić spokojnie i bez egzaltacji, a to na pewno bardziej
            trafia
            > do słuchacza. Zauważcie, że radiowi księza mówią spokojnie i bez zbytecznego
            > podniecania się, a jednak słucha się tego z uwagą.

Mam nadzieje, ze juz niedlugo KRPS bedzie w internecie, bo w Warszawie odbiera
            mi tylko w samochodzie i to tez nei zawsze.
            pzdr
            • emenemki Re: Radio Podlasie - nowy portal 14.12.03, 14:08
              gaziarz napisał:

> Ale zwroc uwage, ze np w rozmowach Tomka Marciniuka nie brakuje tematow tych,
              > ktore sa na pierwszych stronach gazet, do rozmow zapraszani sa wszyscy- z
              lewa
              > i prawa, krytykowani sa politycy "prawi"- ostatnio slyszalem rozmowe, ktorej
              > efektem bylo prawdopodobnie wykluczenie pewnego posla z klubu LPR, wiec nie
              do
              > konca sie z Toba zgodze. Tomka Marciniuka mozesz posluchac w "O tym sie
              > mowi..."- nie powiem Ci tylko w ktore dni.

W kwestii sprostowania, nie słyszałem jeszcze Marciniuka w "O tym się mówi", za
              to co drugi dzień prowadzi audycję "Wokół wydarzeń", po 16. 40. Też nie wiem
              dokładnie, które to dni.

• gaziarz Re: Radio Podlasie - nowy portal 14.12.03, 14:48
                co dwie glowy, to nie jedna... :) Dlatego moze dobrze jest operowac trzema lub
                czterema :)
                I gaziarz sie moze pomylic lub rozpedzic...

Emenemki-> witajcie na forum i nie szczedzcie wpisow
                • e.w.u.n.i.a Re: Radio Podlasie - nowy portal 14.12.03, 18:51
                  Eeee,gaziarz,co Ty wymyslasz???

Ale fajnie,ze beda wpisy emenemkowate:))))) Caluje cala trojke:)))
    • brat_szczepana Radio Podlasie - do admina! 08.01.04, 15:02
      Proszę o instrukcję, jak wyszukiwać na nowym portalu regionalne informacje.
      Na stronie wyswietlana jest obecnie jedna tylko wiadomość dnia. Nie bardzo
      wiadomo jak dotrzeć do wszystkich informacji np. z wczoraj, z minionego
      tygodnia czy miesiąca. W archiwum mozna zadać konkretne pytanie, a ja chciałbym
      zapoznać się ze WSZYSTKIMI wydarzeniami np. z ostatniego tygodnia grudnia. Jak
      to zrobic?
      • Gość: admin Re: Radio Podlasie - do admina! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:59
        wiesz... masz rację, że nawigacja jest - delikatnie mówiąc - niezbyt dobra...
        ale mam nadzieję, że przeczekasz jeszcze cierpliwie ten tydzień, bo będą
        wprowadzane zmiany...
        jednak muszę trochę usprawiedliwić radio, bo nie jedna, a pięć najnowszych
        informacji pokazuje się na stronie głównej, (z lewej strony), poza tym w
        serwisie diecezjalnym nawigacja działa, więc można czytać wszystkie aktualności.

proszę o cierpliwość i wyrozumiałość, bo serwis cały czas "jest w trakcie
        tworzenia", jednocześnie dziękuję za te słowa, bo właśnie dzięki nim może on
        być coraz lepszy ;)

pzdr,
        admin
        • razowiec Re: Radio Podlasie - do admina! 12.01.04, 23:50
          Dziś sobie kliknąłem na portal KRP i też widzę, że jest trochę lepiej.

Ale teraz z innej beczki. Na forum "SŁowa Podlasia" w Białej Podlskiej jest
          taki wątek:"W Radzyniu bedzie radio!" Toczy sie zażarta dyskusja pomiędzy
          pomysłodawcami i przeciwnikami z Białej P. Na marginesie jest też melodyjka
          tadiowo-siedlecka.
          Oto smakowite cytaty:
          I. "Ale rynek zbytu w okolicach Białej Podlaskiej jest o wiele większy niż
          w Radzyniu. Prostą sprawą jest, że nikt z bialczan nie będzie chętnie
          słuchał reklam, które są nadawane z małego Radzynia Podlaskiego.
          Z analogiczną sytuacją mamy do czynienia z KPR, które nadaje ze
          znienawidzonych Siedlec... Trzeba kalkulować wszystko - także ludzkie
          sympatie regionalne. PODPIS yeti"

II."...Yeti: Mysle, ze reklamodawcom az tak bardzo to nie bedzie przeszkadzac
          tak jak Tobie, ze radio bedzie w Radzyniu. W KRP jest tak malo reklam
          dlatego, ze to radio specyficzne, tarfiajace do okreslonej bardzo waskiej
          grupy odbiorcow. Mysle tez, ze tak to wszystko krytykujesz, bo kole cie to
          ze w takiej miejscowosci jak Radzyn bedzie rozglosnia radiowa, a nie
          w Bialej, w ktorej widac tylko zastój i czekanie na zbawienie lub jakiegos
          turka. Czekajcie sobie dalej... PODPIS lukasz"

No i co Wy na to, szanowni forumowicze?
          • gaziarz Re: Radio Podlasie - do admina! 13.01.04, 01:04
            razowiec napisał:
            > II."...Yeti: Mysle, ze reklamodawcom az tak bardzo to nie bedzie przeszkadzac
            > tak jak Tobie, ze radio bedzie w Radzyniu. W KRP jest tak malo reklam
            > dlatego, ze to radio specyficzne, tarfiajace do okreslonej bardzo waskiej
            > grupy odbiorcow. Mysle tez, ze tak to wszystko krytykujesz, bo kole cie to
            > ze w takiej miejscowosci jak Radzyn bedzie rozglosnia radiowa, a nie
            > w Bialej, w ktorej widac tylko zastój i czekanie na zbawienie lub jakiegos
            > turka. Czekajcie sobie dalej... PODPIS lukasz"

Jezeli chodzi o komentarz w sprawie KRPS, to nasuwa sie jeden. Piszacy niewiele
            wie o tym radiu. Niby specyficzne, a sluchaczy ma z kazdego przekroju- wieku,
            wyksztalcenia itd. w ilosci, wg badan SMG KRC rowniez nie odbiega od Zet, RMF
            czy Jedynki. Ilosc reklam jest wykladnikiem tego, co sie dzieje na rynku. Nie
            jest mala. I kazda jako taka firma sie w nim reklamuje, tak jak w kazdym innym
            periodyku lokalnym...
            Wiec moze ktos po prostu sie nie zastanowil piszac?
            • tramwajsiedlecki Re: Radio Podlasie - do admina! 13.01.04, 02:30
              Całkowicie zgadzam się z opinią Gaziarza, gość nie wiele się orientuje.

Ale w tym "nasłuchu" ze Słowa Podlasia jest także takie zdanie - "analogiczną
              sytuacją mamy do czynienia z KPR, które nadaje ze znienawidzonych Siedlec... "

Dlaczego ze znienawidzonych? O co moze mu chodzić? Co ma piernik do wiatraka,
              czyli Sce do B.P.?
          • Gość: admin Nowe radio?... Ma szansę przetrwania??? IP: 195.117.240.* 13.01.04, 12:42
            A wiecie coś więcej o tym nowym pomyśle na radio w Radzyniu? Do mnie doszły
            słuchy, że będzie nadawać na falach... średnich.

Z tego co wiem, w radzyńskie radio chce zainwestować pewna spółka zależna od
            PRI, ale lepiej może o nich nie pisać... ;(

Myślicie, że taka druga lokalna rozgłośnia ma szansę przetrwania, zdobycia
            rynku? A przede wszystkim - czy będzie mocną konkurencją dla KRP?
            • gaziarz Re: Nowe radio?... Ma szansę przetrwania??? 13.01.04, 15:39
              Bylo juz radio na srednich falach w Radomiu pare lat temu. Coz z tego, ze
              koszty koncesji odpadaja, skoro sprzet nadawczy jest strasznie drogi? moze
              demobil.

Ale kto tego bedzie sluchal? W samochodzie odpada- marna jakosc AM (technika
              modulacji). W domach... Trzeba kombinowac, zeby nie szumialo. Ograniczenia w
              pasmie przenoszenie (mnie denerwuje gluchy dzwiek na AM). To ograniczenia
              techniczne.

Bariery wejscia na rynek- wysokie.

Wlasnie pobieznie przeprowadzam w glowie analize strategiczna (moze w tym
              przypadku lepiej taktyczna, czy wrecz operacyjna).
              Wszystkie wyniki wychodza negatywnie dla nowego radia. Piec sil portera:

analiza konkurencji- rynek podzielony, rywalizacja wewnatrz sektora.
              sila dostawcow- ogromna w tej sytuacji
              sila nabywcow- ogromna, wynika z konkurencji
              mozliwe substytuty- pelno, i to lepszych i nie drozszych (stacje na FM)
              zagrozenie nowymi wejsciami- istnieje KRP, R. Lublin i RdC moze spokojnie
              zdominowac rynek lokalny(informacyjnie i reklamowo), nie pozwalajac sie
              rozwinac niczemu nowemu.

Jesli jedna analiza wypada tak fatalnie, nie warto robic nic wiecej.

Ale szybko- profil ekonomiczny sektora... Beznadzieja

A jak juz dojsc do metod zintegrowanych...
              Niewazne.
              Wg mnie nie ma najmniejszych szans. To sa ogromne koszta, a nie widze rynku,
              ktory zechce to utrzymac. Chyba, ze to panstwowy twor.
              • Gość: lukasz Re: Nowe radio?... Ma szansę przetrwania??? IP: 195.94.216.* 31.01.04, 11:13
                Witam. Mam na imie Łukasz i jestem pomysłodawca radia w Radzyniu Podlaskim.
                Całkiem przypadkowo trafiłem na to forum i musze wyjasnic kilka spraw i
                niescislosci.
                Mysle, ze kazdy sie ze mna zgodzi, ze nowa rozglosnia radiowa dawnemu woj.
                bialskopodlaskiemu jest potrzebna. Praktycznie jedyna lokalna rozglosnia na
                naszym terenie jest KRP i tak jak juz pisalem na forum Slowa Podlasia KRP tio
                bardzo specyficzne radio, bo katolickie. No coz co z tego, ze nie podoba sie
                nam muzyka w KRP, prezenterzy, sposob prowadzenia programow, skoro i tak
                jestesmy "zmuszeni" do jego sluchania, bo INNEJ ALTERNATYWY W TEJ CHWILI NIE
                MA. Jest to jedyna rozglosnia, z ktorej mozemy dowiedziec sie, co sie dzieje
                np. w Radzyniu, Parczewie, Siedlcach czy Białej Podlaskiej. Sam przepracowałem
                w jednej z lubelskich rozglosni 2 lata i wiem, co to jest radio i jak powinno
                sie robic radio. KRP wogole nie ma ustalonego formatu muzycznego. Muzyka,
                ktora gra zalezna jest od realizatora. I tak przygladajc sie programowi "Dzis
                w regionie" mozna stwierdzic po pierwszej piosence, ktory realizator siedzi
                przy stole mikserskim. Jeden z nich puszcza przeboje typu 2+1, Irena Jarocka
                etc. Drugi same piesni religijne. Drugi fascynuje sie w Vaya Con Dyos.
                Chcialbym, zeby nasze radio bylo taka alternatywa. No coz poczatek bedzie
                ciezki, zaczynamy nadawac na falach srednich 1395 KHz w systemie cyfrowym DRM,
                co oznacza ze bedzie sie nas sluchac normalnie jak na UKF-ie bez zadnych
                szumow i zaklocen, to bedzie kwestia tylko zmienienia skali na zakres AM,
                ktory posiada kazdy radioodbiornik (zgodnie z Konwencja Genewska musi posiadac
                AM, moze nie miec nawet UKF-u). No coz za granica, a szczegolnie w USA
                wiekzosc stacji nadaje na AM i to w przyszlosci czeka polskie radio. Znajac
                jednak przyzwyczajenia ludzi do UKF-u wystapilismy takze o koncesje na UKF i w
                tej chwili wiem, ze takową otrzymamy w polowie tego roku, dzieki czemu pod
                koniec roku 2004 bedziemy gotowi nadawac na UKF - ie obejmujac zasiegiem
                obszar dawnego woj. bialskopodlasiego.
                Co do rekalmy, musze sie nie zgodzic z opinia jednego z poprzednikow
                wypowiadajacych sie na tym forum. Osobiscie znam wiele osob, ktore byly by
                chetne zamiescic swoja reklame w rozglosni radiowej, ale nie w KRP, bo tego
                nie sluchaja i nie zamorzaja sluchac
                Uwazam, wiec ze nowa lokalna stacja radiowa jest jak najbardziej potrzebna.
                Porownujac wschod Polski i zachod Polski musze stwierdzic, ze jestesmy daleko
                w tyle pod wzgledem ilosci i wyboru rozglosni lokalnych.
                Do usłyszenia na 1395 KHz!
                • Gość: Kendo Nowa świecka tradycja? :) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 13:29
                  Gdyby ktoś nie zauważył, nazywa się ona klonowanie postów. Ale skoro niektórym
                  to sprawia radochę... Miłej zabawy.
    • razowiec Re: Radio Podlasie - nowy portal 03.02.04, 20:56
      PORTAL RADIO PODLASIE - w ubiegłym tygodniu były zacięcia, ale teraz znów
      działa (chodzi mi o regionalne wiadomości).
      • Gość: Kendo Do Mister Łukasza IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 13:22
        Nie znam Cię, Kolego, choć i o Lublin w swym krótkim życiu zdążyłem się otrzeć
        (!).
        Na razie nie będę wyrokować, czy jesteś oszołomem, jednak trudno nie zauważyć,
        że tupetu Ci nie brakuje. Doświadczenie nauczyło mnie, iż nadmiar tej cechy
        prawie zawsze oznacza braki w inteligencji, a wręcz elementarnej nawet wiedzy.
        Ale że zdarzają się odstępstwa od tej reguły (np. jeden z siedleckich
        dziennikarzy, dość często pojawiający się na tym forum), nie tracę nadziei.
        Jeśli zechcesz przyjąć moją braterską radę, sugeruję, byś pozwolił przemówić
        owocom swojej pracy, zamiast skupiać się na odsądzaniu od czci i wiary
        wszystkich ewentualnych konkurentów. Jeśli naprawdę są kiepscy, niech odpadną w
        uczciwym współzawodnictwie o słuchacza, a nie internetowych pyskówkach.
        Łącząc wyrazy szacunku,
        KENDO - FM STEREO
    • muchawka 250 tysięcy słuchaczy Radia Podlasie 05.02.04, 16:25
      Znane już są najnowsze wyniki słuchalności Katolickiego Radia Podlasie. Według
      SMG/KRC w okresie od lipca do grudnia było z naszą stacją co tydzień średnio
      250 TYSIĘCY mieszkańców byłych województw siedleckiego i bialskopodlaskiego.
      Tak wysokiego wyniku nie zanotował w tym okresie żaden inny lokalny środek ma-
      sowego przekazu mający główną siedzibę w naszym regionie.
      Największą liczbę słuchaczy w ostatnim półroczu Katolickie Radio Podlasie miało
      w powiatach siedleckim, bialskim, łukowskim i łosickim. Nasze radio w ogólnym
      rankingu (udział w rynku słuchalności stacji radiowych) miało stabilną grupę
      słuchaczy, podobną ilościowo do grupy słuchaczy takich stacji jak Radio Lublin,
      Trójka i Radio Maryja. Przed nami uplasowały się stacje o zasięgu ogólnopol-
      skim: Radio Zet, RMF FM i Pierwszy Program Polskiego Radia. Monitoring Słuchal-
      ności Stacji Radiowych Radio Track jest prowadzony przez Instytut Badania
      Opinii i Rynku SMG/KRC w systemie ciągłym. Katolickie Radio Podlasie
      uczestniczy w nim od sześciu lat.

www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=191&news_cat=1
      • Gość: lukasz Re: 250 tysięcy słuchaczy Radia Podlasie IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 08:43
        Zapomnieliscie tylko dodac, w jakiej grupie wiekowej są Ci słuchacze, a to
        bardzo ważne.
        • gaziarz Re: 250 tysięcy słuchaczy Radia Podlasie 06.02.04, 10:51
          gdybys cokolwiek wiedzial o tego typu badaniach, to nie zadalbys takiego
          pytania.
          Rzecz jasna, ze SMG/KRC podaje w tym przypadku ogolna grupe wiekowa, czyli
          wyprzedzajac to, co chciales tu zasugerowac- Radio Podlasie plasuje sie na tej
          pozycji wsrod sluchaczy w wieku od 15 do 65 lat, czy jakos tak, mozesz to
          sprawdzic, jesli sobie zadasz trud i przeczytasz badania, ktore sa udostepnione.

Pozdrawiam
          • Gość: lukasz Re: 250 tysięcy słuchaczy Radia Podlasie IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 14:02
            Na portalu tak napisano:" Tak wysokiego wyniku nie zanotował w tym okresie
            żaden inny lokalny środek masowego przekazu mający główną siedzibę w naszym
            regionie."
            Oczywiscie, jak tu nie zgodzić się z tym zdaniem skoro innej lokalnej
            rozglosni radiowej w naszym rejonie nie ma.
            A ja oprę się na badaniach, które drukowane są w miesięczniku PRESS, rowniez
            przeprowadzane przez Instytut SMG/KRC w grupie wiekowej 15 - 75 lat.
            Jak mozna przeczytac z tabeli KRP ma tylko 0,90 procenta udziału w rynku
            lubelskim. KRP przesciga Radio WaWa (slyszalne wlasciwie u nas tylko na terenie
            Lublina i Siedlec -ale to juz nie woj. lubelskie) - 1,16 procenta, dalej RDC -
            1,51, Bon Ton z Chełma - 1,84 (to powinien byc wzor dla KRP), Radio Maryja -
            3,52, Twoje Radio Puls Złote Przeboje -3,62, pr III - 4,87, Radio ESKA (tez
            slyszalne tylko na terenie Lublina) - 5,36, Radio Lublin - 8,07. PR I - 17,78,
            Radio Zet - 22,42 i oczywiście RMF FM - 24,12 procenta.

• Gość: Zadawacz Pytań Re: 250 tysięcy słuchaczy Radia Podlasie IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 21:13
              Łukasz, Łukasz... Ech...

1) ŻADEN INNY ŚRODEK MASOWEGO PRZEKAZU... odnosi się nie chyba tylko do RADIA,
              ale do MEDIÓW. Z tego co mi wiadomo MEDIA to PRASA RADIO TELEWIZJA OUTDOOR i
              wszystkie inne instytucje, których wspolną cechą jest to, że jeden NADAWCA
              emituje przekaz do szerokiej grupy ODBIORCÓW, a więc owo stwierdzenie:'Tak
              wysokiego wyniku nie zanotował w tym okresie żaden inny lokalny środek
              masowego przekazu mający główną siedzibę w naszym regionie' należy traktować
              (raczej mam rację) globalnie, bo nie ma w nim nic TYLKO o stacjach radiowych,
              ale o MEDIACH wogóle.
              Musisz wiedzieć, (będziesz przecież menedżerem lokalnej stacji radiowej, która
              rzuci nas na kolana), że Radio Track i Polskie Badania Czytelnictwa robi ta
              sama instytucja - SMG/KRC. Do tych danych można dotrzeć (np. wspomniany przez
              Ciebie PRESS je publikuje w podziale na regiony). Uznany monitoring
              oglądalności TV robi natomiast AGB. Jeśli chodzi o tą zapomnianą część Polski
              w której mieszkamy, oprócz Radia Podlasie inne media wypadają w tych badaniach
              naprawdę kiepsko, co jest o tyle smutne, że w naszych gazetach czytam naprawdę
              dużo świetnych tekstów...

2) "... KRP przesciga Radio WaWa (slyszalne wlasciwie u nas tylko na terenie
              Lublina i Siedlec -ale to juz nie woj. lubelskie)..."
              Jak to się stało, Łukasz, że powołując się na PRESS zauważyłeś okrojony zasięg
              Radia WaWa, a okrojonego zasięgu Radia Podlasie nie zdołałeś zauważyć?
              Otóż, 0,9 proc. to bardzo dobry wynik, zważywszy na to, że lokalny lider
              rankingu - Radio Lublin mając 8 proc. udziału pokrywa CAŁE województwo
              lubelskie, czyli 7 x większą powierzchnię (nie mówiąc już o liczbie
              mieszkańców) niż Radio Podlasie !

Nie wiem jaki proc. udziału w Rynku zdobyło by Radio Podlasie nadając na
              terenie CAŁEGO województwa lubelskiego. Osobiście życzyłbym mu wyniku 7 x
              większego, bo to radio jest ewenementem w skali kraju - z jednej strony
              zanadto się nie pieni a z drugiej - nie markuje ono bezbarwności prezenterów
              muzyczką odbrywaną wg. tego samego schematu (oops pardon! FORMATU),
              jak to bywa dziś w prawie każdej ze stacji lokalnych...

Naprawdę czekam na Twoją stację radiową i mam głęboką nadzieję, że nie usłyszę
              w niej co trzy piosenki dżingielka "OTO SZEJSNAŚCIE PIENKNYCH MELODII JEDNA ZA
              DRUGOM". Bo dla mnie - od kiedy mam CD z funkcją RANDOM - nie jest to już
              radio, tylko odtwarzacz, który gra mi w samochodzie, gdy nie chce mi się
              włożyć kasety do magnetofonu, a chyba nie o to w tym chodzi...
              Pzdr,
              zadawaczpytan@interia.pl
              • Gość: Kendo Do Mister Łukasza IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 13:25
                Nie znam Cię, Kolego, choć i o Lublin w swym krótkim życiu zdążyłem się otrzeć
                (!).
                Na razie nie będę wyrokować, czy jesteś oszołomem, jednak trudno nie zauważyć,
                że tupetu Ci nie brakuje. Doświadczenie nauczyło mnie, iż nadmiar tej cechy
                prawie zawsze oznacza braki w inteligencji, a wręcz elementarnej nawet wiedzy.
                Ale że zdarzają się odstępstwa od tej reguły (np. jeden z siedleckich
                dziennikarzy, dość często pojawiający się na tym forum), nie tracę nadziei.
                Jeśli zechcesz przyjąć moją braterską radę, sugeruję, byś pozwolił przemówić
                owocom swojej pracy, zamiast skupiać się na odsądzaniu od czci i wiary
                wszystkich ewentualnych konkurentów. Jeśli naprawdę są kiepscy, niech odpadną w
                uczciwym współzawodnictwie o słuchacza, a nie internetowych pyskówkach.
                Łącząc wyrazy szacunku,
                KENDO - FM STEREO
                (TERAZ SIĘ WYJAŚNIŁO, DLACZEGO STEREO :))
                • Gość: lukasz Re: Do Mister Łukasza IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 08:51
                  To nie jest zadan pyskówka, jak to nazwales. To jest po prostu dyskusja.
                  • Gość: Kendo No właśnie... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 14:45
                    Skoro TO jest dyskusja, ja wysiadam. Poczekam na Twoją rozgłośnię. Do dyskusji
                    włączę się, gdy wreszcie będzie o czym dyskutować.
                    Spóźnione, ale szczere życzenia walentynkowe ;)
    • razowiec Re: Radio Podlasie - nowy portal 09.02.04, 13:03
      Dzis po 10-tej słuchałem KRP. Była rozmowa z kimś znającym się na obrocie
      bydłem, ktory mówił o zasadach tych działań (kolczyki, paszporty, kart
      systemowe). Ciekawe, bo nowe, ważne, bp przydatne wszystkim zainteresowanym.
      Prowadzący audycję uznał jednak za właściwie pokpiwać i utyskiwać, zamiast
      pomóc ludziom zrozumieć istotę sprawy. Cos nawet bąknął o biurokracji pod
      strzechami. Typowy redaktorek PAN NIE, wszystko jest be dla niego.
      • gaziarz ciekawe, co na to redaktor? 09.02.04, 16:25
        • brat_szczepana Re: ciekawe, co na to redaktor? 10.02.04, 00:03
          O tej porze pewnie śpi.
      • Gość: sluchacz Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 08:47
        czyzbyś nie lubił najlepszego dziennikarza w KRP???
        • Gość: Mama Re: Radio Podlasie - nowy portal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 08:58
          Oho - odezwał się najlepszy słuchacz KRP!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka