mozart64 27.06.09, 09:17 ile jeszcze potrwa ta pora deszczowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malavida Re: zagadka meteo 27.06.09, 20:50 mozart64 napisała: > ile jeszcze potrwa ta pora deszczowa? Według Pogodynki do środy, według portalu Twoja Pogoda będzie lało przez najbliższe dwa tygodnie :-( www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=siedlce www.twojapogoda.pl/16dni.htm Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: zagadka meteo 29.06.09, 15:51 nie sugeruj się twojąpogodą.pl tam ciągle zmienia się prognoza, obserwowałam pierwszy weekend lipca masakra ciągłe zmiany nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: zagadka meteo 29.06.09, 17:20 > nie sugeruj się twojąpogodą.pl I słusznie. Podobnie jest z pogodynką. pl ;) Sprawdzalność prognoz z tych portali jest żenująco niska, a jeśli chodzi o dłogoterminowe, to praktycznie żadna :( Polecam natomiast ICM new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=2726 Zamieszczają meteogramy na dwa dni i aktualizują co kilka, kilkanaście godzin. Jak się wielokrotnie przekonałem sprawdzalność ich prognoz, w stosunku do innych, jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: zagadka meteo 29.06.09, 18:09 Na moim termometrze w cieniu prawie dobija 30-tki.Zaduch okrutny. Niecierpie takiej pogody,poce sie na potege i odchodzi mi ochota na robienie czegokolwiek poza lezeniem plackiem w zaciemnionym pokoju z wiatrakiem skierowanym w strone twarzy.Idealna pogoda to dla mnie 20-21 st,sloneczko i lekki wiaterek.No ale takich rzeczy to nawet w erze nie dają :) Z drugiej strony rolnicy napewno sie cieszą bo po ostatnich deszczach sytuacja na polach robila sie dramatyczna Odpowiedz Link Zgłoś
mozart64 Re: zagadka meteo 29.06.09, 19:10 Ja dopiero powyżej 26 stopni odczuwam komfort termiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: zagadka meteo 29.06.09, 19:23 emti1 napisał: Idealna pogoda to dla mnie 20-21 st,sloneczko i lekki wiaterek. Mam tak samo :) Nie cierpię upałów :/ i chyba większość osób bywających na tym forum ma na ich temat podobne zdanie. No, może z wyjątkiem Mozart i Misinki ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: zagadka meteo 29.06.09, 20:12 Misinka uwielbia upały i klimat śródziemnomorski :) ale nie taką duchotę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: zagadka meteo 09.07.09, 10:05 Pora deszczowa trwa dalej i nic nie wskazuje na jej zakończenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: zagadka meteo 13.08.09, 09:05 mówiło się o suchym sierpniu a tu co dzień deszcze :-/ ech pogodynki Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: zagadka meteo 13.08.09, 12:35 Całe szczęscie, że nie jest już tak niebotycznie gorąco. Nareszcie normalne lato, oby jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: zagadka meteo 13.08.09, 12:37 tramwajsiedlecki napisał: > Całe szczęscie, powiedz to tym, którzy przeprowadzają remonty! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: zagadka meteo 13.08.09, 12:50 Normalne lato??? Dla mnie właśnie jest nienormalne, ciągle albo pada, albo wieje. Beznadziejna pogoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: zagadka meteo 13.08.09, 12:52 A ja się modlę, aby nie wróciły upały. Już wolę deszcz i wiatr, byle nie ta udręka gorąca. Odpowiedz Link Zgłoś
malavida Re: zagadka meteo 13.08.09, 13:35 Bóg wysłuchał twoich próśb. Leje jak z cebra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: zagadka meteo 13.08.09, 15:28 Ja zaryzykowałem i w drugiej połowie lipca pojechałem na Nasze morze i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Miałem tylko 2 dni deszczowe + 3 przelotne opady, ale dzięki temu można było organizmowi dać odpocząć od opalania. relax o wiele efektywniejszy niż w ciepłych krajach :)) Odpowiedz Link Zgłoś