vanila_sky 04.04.05, 13:45 dostałam sms-a aby codziennie o 21.37 do dnia pogrzebu zapalić w oknie świeczkę ku pamięci Ojca Świętego. Proszę Was o to samo i przekażcie innym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:49 na minute, na godzinę, na całą noc? przez najblizsze dni, lata? te smsy mnie wkurzają i na koncu: "wyslij to do 15 osób"-chyba rozsyłają to operatorzy sami wiemy, co robić Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:50 Świece?? Po cholerę świece... Idź do kościoła codziennie o 21 to wyjdzie na lepsze.... może jeszcze włączyć tylko jedną żarówkę i stanąć na jednej nodze?? ehh czego to ludzie nie wymyślą... Odpowiedz Link Zgłoś
vanila_sky Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:59 czemu na mnie napadacie? napisałam to w dobrej wierze Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:01 ale po co te szopki w stylu TVNu? przezyjmy to jak kazdy czuje wewnetrznie, a nie organizacja spędów na zawołanie Odpowiedz Link Zgłoś
vanila_sky Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:07 każdy przeżywa na swój sposób ale że ten pomysł mi się spodobał chciałam go rozpropagować bo pomyślalam, że takie symoliczne, nie chcialam tym nikogo urazić Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:11 Nie zaznaczam, że tu absolutnie nie chodzi o to że np. mnie uraziłaś. Ale poprostu od rana bombardują mnie propozycje typu świeczki, włączone gg żeby było widać słoneczka, albo jp2candle.prv.pl/ i powoli zaczynam mieć tego dość. Jeśli kogoś uraziłem to sorki nie taki był mój zamysł... Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:04 vanila_sky napisała: > czemu na mnie napadacie? napisałam to w dobrej wierze nie nie napadamy tylko wyrażamy swój zdecydowany sprzeciw przeciw takim "pomysłom"... niech każdy przeżywa to jak chce... akurat uważam że np wizyta w kościele jest o wiele mądrzejsza niż zapalanie swieczek... codziennie zresztą...... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:13 Zgredek, spokojnie, bez nerwow..... nie musisz tego przeciez robic, ale nie naskakuj na Vanile, chciala dobrze... takie swiece maja sens, slyszales o studentach w akademikach w Krakowie? jak zaswiecili swiece w oknach i wyszedl im z tego wielki krzyz? to chodzi o zaprezentowanie wielkiej zbiorowej solidarnosci .. w tym wypadku laczenia sie w bolu.... rozumiem to, bo mi przypomina czasy stanu wojennego, gdzie w godzinach nadawania Dziennika wieczornego wylaczano swiatlo w oknach... pamietam, ze sbecka kierowniczka akademika notowala numery pokojow, z ktorych kluczy brakowalo a swiatlo sie nie swiecilo... to byla wtedy dosyc odwazna forma protestu, bo zdarzalo sie, ze lokatorzy takich pokoi mieli potem roznego rodzaju problemy..... z zamknieciem przez milicje na 48 h wlacznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
santa_esmeralda Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:03 zgredek, wyluzuj chłopie. jedna każe zapalać świeczkę punkt 21:37, a drugi mnie wysyła do kościoła. na licytację wam się zebrało. Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:05 nie licytację po prostu wyjaśniam moje zdanie i tyle.... nie powiedziałem nic obraźliwego, nikt posta nie kasował tylko po prostu moja własna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
santa_esmeralda Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:10 a w czym te twoje poganianie do kościoła różni się od agitki vanila_sky? to też "tylko po prostu [...] własna opinia". jak dla mnie EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:12 Tu odpowiedź forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=22370618&a=22371584 Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:58 vanilla_sky właśnie rzuciła się wciskać posta na inne fora-już widziano ja na "kuchni"-żenada i szum Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:17 nie chciałabym nikogo urazić, ale po co to prześciganie się w smutku? ja wolę na chwilę sama się zamyślić niż szukać w takim momencie towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:55 Przyznam, że też mam już dosyć wszelkich "propozycji" co mam robić, kiedy i jak. Każdy odczuwa na swój sposób i wyraża albo nie swoje odczucia tak jak mu serce dyktuje a nie na komendę. Strach włączyć gg bo pojawia się mnóstwo znaków wyklikanych na klawiaturze, które koniecznie zależy rozesłać tylu i tylu osobom, bo jak nie, to nie masz serca ( nawet z czymś takim się spotkałam). I też tu na nikogo nie napadam, żeby nie było, wyrażam tylko swoje osobiste zdanie na temat tego co jest mi narzucane a czego nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
vanila_sky Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 18:49 nic nikomu nie narzucałam ani nie agitowałam ani nic w tym stylu, tylko poprosiłam. A prosbę można spełnić albo nie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 19:01 Nie, no pewnie... Spokojnie, nie ma się o co spierać. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 19:37 nie czepiajcie sie Vanili, nie maja chyba za bardzo sensu spory jak kto chce uczcic Jego pamiec? mysle ze powinnismy sie cieszyc ze tak wiele osob chce, a to czy zrobi to samotnie, czy zapali swieczke podobnie jak inni, chyba nie ma wiekszego znaczenia? ja swieczke zapale, podobnie jak wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 19:43 nikt się nikogo nie czepia, radzę czytać ze zrozumieniem a najlepiej zakończyć ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś