around_the_sun 13.06.08, 23:47 Dali nagrode Cerekwickiej, a za chwile zabrali i dali Zakopałerowi. Że bo sie pomylili takie było tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: Jaja se robio w Opolu 13.06.08, 23:51 hehe:) nawet ja nie oglądając, a przełączając akurat na końcówkę sumowania tych wyników różnych, zrozumiałem że to Zakopower wygrał. jakim sposobem te "nowoczesne technologie" zawiodły? baterie w kalkulatorze wysiadły? czy liczydła krążki pogubiły może? Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Jaja se robio w Opolu 14.06.08, 10:21 Nie widziałam, ale teraz słucham Niedźwieckiego i ten dostaje relacje od słuchaczy... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Jaja se robio w Opolu 14.06.08, 10:56 Zakopowera też mi żal. Widać było, że Sebastian strasznie głupio się czuł, zresztą powiedział, że to dla niego ogromnie krępująca sytuacja i odda nagrodę Kasi. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: Jaja se robio w Opolu 15.06.08, 12:10 trochę się wczoraj zrehabilitowali :-) ale kabarety im nie pzeuściły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Jaja se robio w Opolu 15.06.08, 13:47 Wczoraj nie oglądałam bo ile razy wrzuciłam jedynkę to widziałam gostka z Feel jęczącego jakims zmutowanym głosem, albo dla odmiany Dodę przystrojoną w pierze. A, no i jeszcze Beatę obciśniętą jakimis skórami. Śpiewał tam jeszcze ktoś oprócz wyżej wymienionych? Tak więc spokojnie obejrzałam "Uwaga faceci" z Opolem dając se spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Jaja se robio w Opolu 15.06.08, 15:14 ja widzialam troche:) Feel, faktycznie, tak beczal, jak nigdy w zyciu. malo tego, nawet jak mowil (za cos dziekowal) ciagle beczal. nie potrafie pojac fenomenu tego zespolu, za zadne skarby. zaskoczeniem byl dla mnie zagrobelny (czy cos takiego) - on umie spiewac, ma kawal glosu. nawet flinta przy nim wypadla bladziutko. Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Jaja se robio w Opolu 15.06.08, 15:19 aaa, zapomnialam o bartku wronie, ktory spiewal piosenke z kategorii "przeboj roku" czy jakos tak i byla to piosenka - tadam "barwy szczescia" :). nie sadzilam, ze to jakis przeboj, zwlaszcza, ze sam serial to potwornna miernota. no a zeszlam ze smiechu, jak bartek wrona (baardzo okragly na twarzy) do slabiutkiej, diskopolowej piosenki "barwy szczescia" wykonywal ruchy jakby to jakis mocny rokowy kawalek byl (razem z gitarzysta) - wiecie, takie charakterystyczne ruchy glowa, ugiecie kolan... Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Jaja se robio w Opolu 16.06.08, 07:54 wczoraj trafiłam na Janusza Radka, o kuuurczeeee rewelacyjnie zaśpiewał, facet ma głos! ale oczywiście w Polsce nagrody zbiera beczący kolo z Feel wrrr, jak go słysze to mi sie zbiera :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Jaja se robio w Opolu 16.06.08, 13:59 o tak Janusz Radek to jest gość, mam wrazenie ze publicznosc opolska nie oczekuje jednak na opolu dobrej muzyki i dobrych tekstów tudziez dobrych wykonawców. Dobrze powiedziała jedna z jurorek,że piosenki da sie ocenic w skli od 3-7, dna nie było ale reweli tez nie choc dla mnie wilki i leszcze to dno było i zenuła Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: Jaja se robio w Opolu 16.06.08, 14:29 żenuła to była jak upaprany w błocie wokalista z depres zaczął szlifierką kątową rozcinać beczkę :-/ co do leszczy to akurat ich piosenka była utrzymana w ich charakterystycznym stylu ale wilki.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: Jaja se robio w Opolu 17.06.08, 10:25 żenujące duety: Orłoś i ta jakaśtam Glinka czy ktuś, Rewiński i Piasecki mało śmieszni. Orzech i Steczkoska już wypadli lepiej. Z całego festiwalu widziałam może z 10% i NA SZCZĘŚCIE widziałam występ Janusza Radka. Zawsze twierdziłam, że genialnie śpiewa. Nawet mój mąż raczył oderwać wzrok od komputera i pełen zdumienia zapytał: kto to jest? on UMIE śpiewać!! Beata z Bajmem powoduje u mnie odruch wymiotny, takoż Rynkowski. Na kabaretonie jak usłyszałam odgrzewane kawałki, to poszłam spać. A Feela lubię :) >rumieniec< Odpowiedz Link Zgłoś
figurka_z_porcelany Re: Jaja se robio w Opolu 17.06.08, 11:36 Z Feel-a lubię: kompozycję i aranżację Nie lubię : głosu wokalisty (faktycznie beczy trochę). Teksty - obojętne. Per saldo jednak na plus ze wzgledu na lekką, wpadającą w ucho i taneczną muzykę. Jak se tak ich twórczość porównuję z zagranicznymi kawałkami o podobnym stylu, to jakoś nikt nosem na zagranicę nie kręci. Nie czepia się ani głosu, ani tekstów. A jak polski wykonawca, to usłyszy że albo tekst nadęty (jeśli miał jakieś tam ambicje) albo prymitywny i o niczym. Czasy "wielkich" tekstów do piosenek to lata 70-te, a i te z perspektywy czasu moga już rozbawiać, choć kiedyś były przyczynkiem rewolucji nawet. Nie wymagam wielkich tekstów a ni wielkiej muzyki. Nie każdy jest Dylanem, Claptonem czy Santaną. Jeśli mi sie miło słucha i nogi podrygują - jest OK. A teksty? Ile osób, tyle opinii. W końcu ile mądrego można wymyślić do popowej piosenki ? ;))) Nie każdy tekściarz jest Rimbaudem czy innym Brzechwą, hehe Poza tym nie lubię, nie znam i nie rozumiem poezji, więc nie wim który wiersz jest "dobry", a który "zły". Mnie jednym uchem wlata a drugim wylata nie pozostawiając żadnej refleksji. Taka praktyczna realistka ze mnie :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Jaja se robio w Opolu 17.06.08, 18:36 ale jak słyszysz o "oddychaniu przez różową słomkę" czy "w pustej szklance pomarańcze" to chyba wiesz że to grafomania ? ;))) mnie najbardziej fascynują te pomarańcze w pustej szklance,bo a.jeśli są w niej pomarańcze to szklanka nie jest już pusta b.jak można zmieścic w szklance choc jedną pomarańczę,nie mówiąc już o ich większej ilości? ja mam słabosc do jednej piosenku Feela - Jak anioła głos,podoba mi sie w warstwie muzycznej Odpowiedz Link Zgłoś
figurka_z_porcelany Re: Jaja se robio w Opolu 18.06.08, 08:36 romcia.p napisała: > ale jak słyszysz o "oddychaniu przez różową słomkę" czy "w pustej szklance pomarańcze" to chyba wiesz że to grafomania ? ;))) No właśnie nie słyszę, albowiem, bo, ponieważ w ogóle nie wsłuchuję się w słowa. Równie dobrze piosenki mogłyby być wykonywane w suahili, hehe > mnie najbardziej fascynują te pomarańcze w pustej szklance,bo > a.jeśli są w niej pomarańcze to szklanka nie jest już pusta > b.jak można zmieścic w szklance choc jedną pomarańczę,nie mówiąc już o ich większej ilości? Bełkot twórczy czyli licentia poetica ;DDD Uduchowienie albo szukanie rymu. Z czym sie rymują "pomarańcze"? Z "tańczę", ale to już Tadeusz Woźniak śpiewał ze trzydzieści lat temu. W każdym razie ma być duszeszczipatielnie i może jest... > ja mam słabosc do jednej piosenku Feela - Jak anioła głos,podoba mi sie w warstwie muzycznej W warstwie muzycznej podobają mi się wszystkie piosenki Feel-a jakie znam. Znaczy całe dwie :D Więc pewnie te, ktorych nie znam też by mi sie podobały. Odpowiedz Link Zgłoś