Dodaj do ulubionych

magisterskie dziennikarstwo w Humanitas

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:35
Wyższa Szkoła Humanitas w Sosnowcu otworzyła studia magisterskie na
dziennikarstwie! Teraz można tam zrobić i licencjat, i magisterium. Kadra
właściwie ta sama co na UŚ, a jest to dziennikarstwo a nie politologia o
specjalności dziennikarskiej (na UŚ nie ma typowego dziennikarstwa). Do tego
Humanitas ma dość niewysokie czesne. Jeśli ktoś jest zainteresowany -
www.humanitas.edu.pl/rekrutacja
Obserwuj wątek
    • Gość: prosze Panstwa Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.10, 23:30
      "W zasadzie" to Humanitas jest PGRem, a nie wyzsza uczelnia. Smiech.
      • Gość: Batka Humanitas to dobra uczelnia - ranking IP: *.chello.pl 28.06.10, 08:30
        Ukazał się raport dotyczący kierunków studiów na polskich uczelniach
        przygotowany przez MillwardBrown SMG/KRC. Twórcy rankingu wysoko sklasyfikowali
        Wyższą Szkołę Humanitas w Sosnowcu, która została zaprezentowana wśród 30
        uczelni publicznych i niepublicznych z całej Polski.

Wśród prowadzonych w WSH kierunków studiów najlepiej wypadła administracja - np.
        pod względem udostępnianych studentom zbiorów bibliotecznych znalazła się na 1.
        miejscu zestawienia (ex aequo z Uniwersytetem Ekonomicznym w Krakowie),
        wyprzedzając m.in. Uniwersytet Łódzki i Krakowską Akademię im. A.
        Frycza-Modrzewskiego. Administracja znalazła się również wysoko pod względem
        potencjału naukowego i umiędzynarodowienia studiów (miejsce 3).

Wśród kierunków studiów WSH w rankingu MillwardBrown SMG/KRC uwzględniona
        została również politologia, którą sklasyfikowano wysoko (miejsce 3) pod
        względem dostępu do źródeł naukowych (zasoby biblioteczne, możliwość korzystania
        z baz danych) oraz bazy materialnej (miejsce 5).

Badanie uczelni wyższych, którego wyniki zaprezentowano w raporcie, to wspólny
        projekt portalu Gazeta.pl i Stowarzyszenia PR i Promocji Uczelni Polskich
        "PRom", zrealizowany we współpracy z instytutem badawczym MillwardBrown SMG/KRC.
        W przeciwieństwie do najpopularniejszych polskich rankingów uczelni, w badaniu
        skoncentrowano się na zbieraniu danych nie o uczelniach, a o funkcjonujących na
        nich kierunkach. Kierunki porównane zostały w oparciu o kilka kryteriów, takich
        jak: potencjał naukowy, dostęp do źródeł naukowych, obiekty uczelniane,
        informatyzacja, umiędzynarodowienie, inicjatywy badawcze. Twórcy rankingu
        wybrali do przedstawienia kierunki najliczniej reprezentowane przez uczelnie i
        popularne wśród kandydatów na studia. W ramach każdego kierunku przedstawili
        wybrane uczelnie, w tym Wyższą Szkołę Humanitas.

Raport dostępny jest na portalu www.edulandia.p
      • Gość: ? ? IP: 62.29.175.* 06.07.10, 17:17
        A ktoś się wybiera na magisterskie?
    • Gość: asik Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: 62.29.175.* 28.06.10, 16:43
      Super, ja studiuję licencjackie dziennikarstwo i jestem bardzo zadowolona. Polecam.
      • Gość: propaganda Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.telpol.net.pl 01.07.10, 18:21
        ktoś tu na silę próbuje ludziom wciskać tą pseudo uczelnię - niestety miałam
        okazję tam studiować i szczerze nie polecam !!
        • Gość: student Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 01.07.10, 21:25
          a ja polecam! właśnie dziennikarstwo - bardzo OK studia
    • Gość: walter Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 09:40
      Dziennikarstwo w Humanitas jest bardzo dobrze prowadzone, przede wszystkim -
      wykładają praktycy, głównie dziennikarze. Do tego są bardzo fajne specjalności,
      np. dziennikarstwo sportowe i internetowe.
    • doctoralstudent polecam 03.07.10, 14:49
      Polecam ten kierunek w Humanitas!
    • Gość: student świetnie! IP: *.chello.pl 04.07.10, 21:06
      bardzo dobra wiadomość, czekałem na możliwość kontynuacji dziennikarstwa po
      licencjacie w Sosnowcu. Brawo dla szkoły!
    • Gość: aaa Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: 62.29.175.* 05.07.10, 16:26
      z wszystkich kierunków na tej uczelni ten wydaje mi się najciekawszy. Czy trzeba
      najpierw robić licencjat, by móc studiować magisterską, czy też można od razu
      zapisać się na tzw. studia jednolite magisterskie?
    • Gość: Gość gość Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 05.07.10, 22:15
      Czy żeby zostać dobrym dziennikarzem, potrzebne są studia na kierunku dziennikarstwo? Może lepiej ukończyc z wyróżnieniem jakiś konkretny kierunek, a obsługi dyktafonu nauczyć się samemu?
      • Gość: kik Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 05.07.10, 22:20
        No cóż, jeśli uważasz że dziennikarstwo to wyłącznie obsługa dyktafonu, to
        pewnie masz rację...
    • Gość: Janek Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 05.07.10, 22:22
      podobno Humanitas jest już w pierwszej setce uczelni na swiecie?
      • Gość: xxx Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 06.07.10, 08:19
        w pierwszej setce na świecie to chyba nie, ale w czołówce prywatnych szkół w
        Polsce - na pewno!
    • malpka-afrykanska Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas 07.07.10, 12:47
      A więc miłego studiowania:)
    • Gość: jurek Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 08.07.10, 19:16
      Podobno na magisterskim dziennikarstwie zajęcia będzie miał prof. Jerzy Paszek.
      To jest świetny wykładowca, miałem z nim na UŚ. Super człowiek, naprawdę
      szczerze polecam jego zajęcia.
      • Gość: :) Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.ip.netia.com.pl 10.07.10, 15:56
        uważam, ze studia humanistyczne to strata czasu. Mam znajomą która pracuje w
        urzedzie pracy i mówi, ze absolwenci pedagogiki, politologii, socjologii,
        europeistyki, dziennikarstwa i innych humanistycznych kierunków to tylko
        rejerstrują się w urzędzie. a co do dziennikarstwa to uważam ,że nie warto
        choćby dlatego , że opłata wakacyjna wynosi 400 złoty i opłąta za obrone 700 no
        chyba, że wywalisz 1100 złoty tak sobie ;)A i jeszcze jedno Humanitas to ciągle
        humanitas a nie Uniwersytet. I MAM PTE CIAGŁE POSTY Z IP CHELO.PL WSZYSCY WIEDZĄ
        , ZE TO PISZĄ PRACOWNICY HUMANITASA. POZDRAWIAM
      • Gość: marta Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 16:52
        ja w WS Humanitas skończyłam dziennikarstwo licencjackie dwa lata temu i sobie
        chwalę. Poziom wysoki, bardzo fajni wykładowcy i w porównaniu do innych szkół
        tanio! Można porównać ceny w Humanitas i innych szkołach - są dużo bardziej
        opłacalne. Ja polecam, żałuję, że jak kończyłam nie było magisterium, bo już
        jestem gdzie indziej ;)
        • Gość: albert Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.chello.pl 18.07.10, 19:51
          Świetnie! fajny kierunek :)
        • Gość: R.M. Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 00:22
          Matro, studiowałyśmy w tym samym czasie ;) I grupę miałyśmy świetną i wygadaną :D Studia z ludźmi nastawionymi na dysputy są bardzo rozwijające. Bardzo miło wspominam humanitas. Nie ukrywam, że uważam, że czegoś się tam nauczyłam ;) Jedynie co najbardziej mnie wtedy denerwowało to burdelik w dziekanacie :P Magisterskich jeszcze nie zdążyłam zacząć, więc chyba się tam ponownie wybiorę. Na specjalizację zarządzanie mediami - połączenie humanistyki z odrobiną logicznego, ścisłego myślenia - dla mnie niemal idealne rozwiązanie.
    • Gość: Ja Re: magisterskie dziennikarstwo w Humanitas IP: 62.29.175.* 19.07.10, 15:15
      Gratulacje, kolejny kierunek magisterski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka