Dodaj do ulubionych

wesele w APLAUZ Środula

IP: 193.46.181.* 29.06.10, 10:18
Witam, czy ktoś zna bliżej restaurację APLAUZ na Środuli? Jeśli tak,
to prosiłabym o szczegóły jaka obsługa, jakie jedzenie itp. Jestem
zainteresowana zrobić tam wesele i zastanawiam się, ponieważ nie
mogę znależć opinii na temat tego lokalu. Pomozcie prosze !!
Obserwuj wątek
    • wdziek Re: wesele w APLAUZ Środula 04.07.10, 15:19
      To jest nowy lokal. Nie pamietam dokladnie kiedy otworzony. Pewnie dlatego nie mozesz znalesc opini. Powodzenia
    • Gość: karla Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 188.33.1.* 05.07.10, 22:44
      Witam!W czerwcu organizowałam w restauracji Apaluz urodziny na 30 osób.Mogę z
      ręką na sercu napisać, że impreza była super pod każdym względem.Jedzonko
      pyszne,obsługa rewelka, sala czysta i elegancka, toalety duże i przestronne -
      jak dla Pań to bardzo ważne z wiadomych przyczyn zwłaszcza że w dniu
      ślubu!Widać, że z racji tego iż lokal jest nowy wszystko jest na wysokim
      poziomie i obsługa całego lokalu naprawdę się stara by klient był
      zadowolony.Polecam! AHA! Plusem są pokoje nad restauracją....jeszcze z nich nie
      miałam okazji skorzystać,ale na pewno polecę moim przyjezdnym znajomym.
      • Gość: Koneser Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 188.33.1.* 05.07.10, 23:11
        Witam.
        Do restauracji Aplauz zostałem zaproszony z żoną na wesele w marcu.
        Moje wymagania względem każdej restauracji są dosyć wysokie.
        Spotykam się z moimi partnerami biznesowymi w Katowicach na obiadach, gdyż
        uważam że Katowice są kolebką dobrej gastronomii Górnego Śląska.
        Myliłem się.
        Świetne jedzenie i fachowa obsługa- tak nas przywitał Aplauz.
        Najlepsze wesela na jakim byłem.
        Zamówiłem urodziny na sierpień.
        Zaszokowała mnie oferta 200 pozycji menu i fachowe doradztwo szefa kuchni.
        Żałuję że restauracja nie powstała w Katowicach.
        Tak trzymać
        polecam
        • Gość: DAREK Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.quarto.pl 05.07.10, 23:47
          zarowno karla jak i koneser wyrazaja bardzo pochlebne opinie, dziwne troszke ze maja takie samo ip, czyzby reklama??
        • Gość: bea Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.chello.pl 17.10.10, 23:19
          Dziwna ta wypowiedź!!. Od dwóch miesięcy poszukiwałam dobrego lokalu na komunię i żaden nie przedstawił mi propozycję 200 dań. Każdy szanujący się lokal ma swoje przykładowe menu na różne uroczystości i jest otwarty na propozycje i życzenia klienta. Dla mnie ten komentarz to ściema!!
    • Gość: Bartek Stowarzyszenie Rozwoju Środuli IP: *.chello.pl 03.08.10, 17:20
      Wie ktoś jak można się zapisać do tego stowarzyszenia?
      • Gość: Miśki dwa Re: Stowarzyszenie Rozwoju Środuli IP: 46.113.251.* 15.01.11, 21:57
        Lokal poleca... chrzest,urodziny, wesele itp.
        Złośliwe wypowiedzi to gra konkurenci -wystarczy popatrzeć na ip.
    • Gość: gość Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 12:49
      byłem gościem na organizowanym tam weselu. Zastanów się poważnie
      zanim wybierzesz tą salę!!! To jedno wielkie dno! Obsługa totalnie
      Cię oleje- nie robi nic poza siedzeniem za barem i gapieniem się na
      gości- na stoółąch bród smród i ubóstwo a kelnerzy papieroski i
      ploteczki! Chora oszczędność na klimatyzacji i kłamstwa w żywe oczy
      że niby klimatyzacja puszczona jest na full tylko musi się rozkręcić
      po prostu mnie dobiły. Za oknami plus 30stopni a tam na beszczelnego
      wyłączają Ci klimę!!! Szef to jakiś Gall Anonim albo po prostu
      tchórz ukrywający się przed gośćmi- z pewnością wie co ma do
      zaoferowania i boi się zlińczowania- oszust jeden!
      Jedzenie też pozostawia wiele do życzenia- frytki smarzona na starym
      oleju i przesiąknięte kurczakiem to jakaś pomyłka!!
      Nie polecam tego lokalu a właściciel niech zajmie się sprzedażą
      pietruszki bo na nic innego go nie stac!
    • Gość: gosc76218687 Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.10, 17:26
      popieram przedmówcę
      • srodula Re: wesele w APLAUZ Środula 27.09.10, 16:52
        Moim skromnym zdaniem opis właściciela lokalu jest bardzo zgodny z opinią mego przedmówcy ... Wstyd , brak jakiej kol wiek wiedzy na tematy gastronomiczne ! Nie polecam
        • Gość: logiczny Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 109.243.128.* 30.09.10, 22:17
          bla bla bla
          nędzne forum
          mało faktów dużo ściemy
          nikt o zdrowym umyśle nie sugeruje się forum gdzie każdy może sobie napisać co chce.
          lokal na taka imprezę wybiera się poprzez znajomych którzy wcześniej byli w danym miejscu.
          ja tak wybrałem a nie pisałem na forum... gdzie.. co..jak.
          zdrowy rozsądek
          • Gość: hello Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 188.33.52.* 17.10.10, 21:44
            jedyna mądra wypowiedź
            • Gość: anna Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 193.106.84.* 11.11.10, 20:10
              Wesele mogę spoko zorganizować tam jeszcze raz, poznałam właściciela i szefa kuchni, bo jak inaczej uzgadnia się warunki współpracy? Wspomnienia mam b. miłe mimo, że zawsze - jak w życiu - można część skierować do poprawki. Jedzenie było dobre, pokoje czyste, toaleta też, bawiłam się świetnie.Takiego miejsca Środuli brakowało, 200 dań nie widziałam, ale też na nie nie liczyłam, bo pisana umowa tego nie zakładała. Aplauz: trzymajcie się i poprawiajcie jakość.
              Obsługa, fakt, może być szybsza i lepsza ....
              • Gość: cd Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 46.113.54.* 14.11.10, 22:49
                Popieram Annę.
                Aplauz tak trzymać.
              • Gość: kasia Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.quarto.pl 27.12.10, 22:11
                czytam te wszystkie posty i nie wierzę !!! takich bzdur już dawno nie czytałam- ta sala to jakaś porażka- dno totalne! pozytywne opinie o niej wystawiają zapewne tylko właściciele- proponuję tam wejść i zadać jedno konkretne pytanie obsłudze albo najlepiej szefowi- he he. gwarantuję profesjonalną odpowiedź:) Obsługa i organizacja jest jeszcze lepsza he he- tylko zobaczycie jak szybko zwiną ten psi interes!
      • Gość: bert Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.cable.smsnet.pl 11.03.12, 20:04
        Wlaściciel to burak jakich mało :)
    • Gość: wiola Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 188.33.123.* 04.12.10, 22:50
      Robić, robić wesele
      warto
      byliśmy i było ok
    • Gość: Ela i Jacek Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 46.113.96.* 09.12.10, 22:47
      Witamy.
      Jesteśmy mieszkańcami Środuli S-c.
      Obserwowaliśmy Aplauz od czasu jego budowy aż po otwarcie.
      Mieliśmy tam wesele,niedawno chrzest.
      Cieszy nas że powstała w naszej dzielnicy restauracja z prawdziwego zdarzenia.
      Można śmiało powiedzieć " od taka nasza lokalna knajpa"
      Polecamy
    • Gość: kasia Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.quarto.pl 27.12.10, 22:07
      DNO- jedna wielka tragedia- najgorszemu wrogowi nie polecę tego lokalu!!!
      • Gość: edzio Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 94.254.130.* 27.12.10, 23:18
        Co za nienawiść ze strony "Kasia" żadnych konkretów tylko obelga.
        Bylem tam załatwiać imprezę i organizacja,rozmowa wstępna była ok.
        Jakieś prywatna porachunki?
      • Gość: wwwieś Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 00:46
        Mało sprecyzowana odpowiedź .
    • Gość: Sosnowiczanin Re: wesele w APLAUZ Środula IP: 46.113.218.* 09.01.11, 22:01
      Lokal polecam.
      Jedzenie, obsługa, organizacja ok.
      Organizację całości polecam jednak nie przeprowadzać z właścicielem, człowiek ma małe pojęcie i gada trochę głupot. Poprosić najlepiej szefa kuchni lub inną osobę.
      Ogólnie byliśmy zadowoleni.
      • Gość: Monia Przyjęcie IP: *.quarto.pl 24.01.13, 18:46
        Nie polecam nikomu zamawiania przyjęcia w lokalu APLAUZ.Oprócz obiadu, serwowane przekąski nie jadalne. Za to zieleniny ,uzytej do dekoracji podawanych posiłków mozna się najeść do woli./ pietruszka, szczypior,listki sałaty tu i ówdzie pomidorek koktajlowy jak i cwiartki mandarynek/.Zielenina a raczej cały ten " warzywniak" maskuje ilośc podanego na stół dania. Pisząc -dania, mam na mysli wszystko to co podano nam na stół. A podano....... skąpo.Proponuje wszystkim którzy zechca skorzystać z usług Aplauzu, w ogóle nie brac tegoż lokalu pod uwagę. No, chyba że na obiad.
    • Gość: kazio Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.telpol.net.pl 10.01.11, 18:50
      Aplauz to sieć marketów ? ...jak tak to co nie smakuje wam 4 życie kurczaka ?
      • Gość: Jozef Kazio IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 00:44
        Tak Kozio-markety
        Kurczaczki lubię
        Ty umyj się po paszkami ludwikiem jak w tesco
        pozdrawiam
        • Gość: Zosia wesele IP: *.surfprotect.exa.net.uk 15.08.11, 23:43
          Parę dni temu (sierpień 2011r) byłam na weselu w w.w restauracji.
          No cóż...
          Jako kobieta która przywiązuje uwagę do szczegółów - bo w tym tkwi diabeł, moja ocena niestety jest bardzo niska.
          Ani lokal, ani lokalizacja, ani klimat nie przekonują mnie do tego miejsca.
          Ponuro, bez gustownie, bez klimatu.
          Lokal na max 40osób.
          Parkiet na 3 pary - wymiary 4m na 3m.
          Siedzieliśmy trochę jak sardynki w puszce (bardzo mało miejsca przy stole i na stole).
          Obsługa-dosyć miła
          Jedzenie-widać że nie podchodziło tylko mi.
          Cena którą słyszałam od brata -wygórowana za daną usługę.
          Proszę brać moją opinię za sugestywną. Wybór zawsze należy do młodych.
          Pozdrawiam
          • Gość: agata Re: wesele IP: *.cable.smsnet.pl 23.10.11, 11:58
            byłam w październiku tam na weselu i powiem, że całkiem przyzwoicie jest. czytając wcześniej opinie byłam lekko wystraszona, ale na miejscu okazało się inaczej. podobno wymienili cały personel. mnie osobiście jedzenie smakowało, gdyż było i część tradycyjnych potraw i część kulinarnych nowości. widocznie nowy kucharz lepiej gotuje. no cóż jeśli chodzi o parkiet to fakt, nie za duży ale na przyjęciu na 50 osób pomieściliśmy się bo przecież nie wszyscy równocześnie tańczą. ogólnie mam dobre wrażenie po weselu jak za taką cenę jaką oferują gościom!
            • Gość: ania przyjęcie IP: *.cable.smsnet.pl 22.11.11, 22:48
              lokal jak za czasów socjalistycznych...jedzenie pozostawia wiele do życzenia , a mianowicie długi okres oczekiwania ( impreza 19.11.11r. ), mięso surowe w środku, a sosu nie dostaliśmy w ogóle.
              szef wyzywający i przeklinający na personel, który starał się jak mógł ( kelnerki ), żeby przeprosić za niedoskonałości jego i kucharza
              panie weź się pan za handel marchwi na targu, bo restauracji to ty nie umiesz prowadzić!
              • Gość: klient Re: przyjęcie IP: *.play-internet.pl 24.11.11, 17:48
                Zmieniłem zdanie o Aplauzie po sierpniowym weselu.Do czasu gdy w restauracji pracowal prawdziwy szef kuchni było smacznie,miło i bardzo kulturalnie. Obecnie syf, brud i smród...widać że właściciel restauracji idzie swoim torem - w tłumaczeniu zróbmy tu bar mleczny dla przydrożnych pijaczków. Oby tak dalej panie właścicielu - po trupach jeszcze nikt nie zaszedł do celu - wymieniając kadrę profesjonalistów na buraków zyskał Pan sławę miernej knajpki środulskiej.No ale jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie!
                proponuje już lepiej isć do Jacka i Placka na ul.Wieczorka na Sroduli-przynajmniej jest klimat i wiadomo że nie będzie na drugi dzień niespodzianek w toalecie!
                Pozdrawiam zagorzałych zwolenników Aplauzu hehehehheh
                • Gość: aneta 77 Re: przyjęcie IP: *.cable.smsnet.pl 29.11.11, 09:21
                  andrzejki nieudane! tyle pieniędzy za taki chłam! jedzenie okropne, zespół kiepski, obsługa nie nadążała. niestety najgorszy był właściciel, który nie ma pojęcia jak prowadzić restaurację i kłóci się z personelem i klientami bez zahamowań:( już tam nie pójdziemy, odradzam wszystkim!!!
                  • Gość: Bogna aplauz beznadzieja... IP: 79.175.211.* 04.12.11, 19:38
                    totalna porażka w tym lokalu, a od szefa zalatuje minimalizmem i nędzą! kucharz nie [potrafi gotować dla ludzi! beznadzieja!
                    • Gość: gosc Re: aplauz beznadzieja... IP: *.quarto.pl 23.01.13, 15:59
                      popieram
                  • Gość: gosc Re: przyjęcie IP: *.quarto.pl 23.01.13, 16:01
                    zgadzam sie z opinią
                  • Gość: asia Re: przyjęcie IP: *.quarto.pl 30.01.13, 02:44
                    Odradzam, dobre określenie: za takie pieniadze taki chłam!
                • Gość: gosc Re: przyjęcie IP: *.quarto.pl 23.01.13, 16:03
                  przyznaje rację
    • Gość: Magda Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.tktelekom.pl 06.09.12, 09:31
      Witam,

Dwa tygodnie temu robiłam przyjęcie weselne w tej restauracji. I przyznam szczerze bałam się po przeczytaniu wszystkich tych opinii. A , że zależało mi również na pokojach dla gości zaryzykowałam. I muszę przyznać , że jestem zadowolona. Podobno kucharz zmienił się rok temu i na naszym przyjęciu jedzonko było super. Obsługa też była ok. Pokoje czyste i przytulne.Panie bardzo miłe :) Sala na wesele została pięknie ozdobiona , więc lokal wyglądał zupełnie inaczej niż na codzień. Mogę spokojnie polecić ten lokal.
      • Gość: piękna Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 19:53
        Witam! Byłam ostatnio w tej restauracji jako gość na weselu . Sala bardzo ładnie przybrana , jedzenie było pyszne , obsługa bardzo dobra. Toalety bardzo czyste i zadbane . U góry była możliwość wynajęcia pokoju co też uczyniłam ze znajomymi . Pokoje zadbane i czyste . Będę polecała wszystkim moim znajomym ten lokal .
        P.S Jedzenie bardzo dobre i smaczne . Na sali pełna klimatyzacja . Polecam !
    • Gość: gość Re: wesele w APLAUZ Środula IP: *.quarto.pl 23.01.13, 15:56
      Stanowczo odradzam.
      • borynkowa Re: wesele w APLAUZ Środula 30.05.18, 16:12
        jęsli mam być szczera bardziej mis ie podobało wesele na którym byłam rok temu też w Sosnowcu ale na milowickiej sali Atena, obsługa super miła, ładny wystrój, jedzonko przepyszne. Teraz tam na komunii bylismy i tak sobie przypomniałam o tej sali
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka