michaelus 16.03.04, 21:58 Właśnie dzisiaj zauważyłem na swoim osiedlu trzy nowe pojemniki - na papier, szkło i plastik. Czy wreszcie i do nas dotarła idea recyklingu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quickstarter Re: Recykling w Sosnowcu 17.03.04, 09:13 Idea tak ale realia swoją drogą. U mnie obok bloku stoją te pojemniki ale ludzie z nich prawie nie korzystają wrzucając do śmietników całe wory nieposegregowanych śmieci. Potrzebna jest kampania społeczna uświadamiająca nieodzowność recyklingu odpadów. Długa droga do tego bo środków pewno na taki cel braknie. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Re: Recykling w Sosnowcu 17.03.04, 15:42 Wystarczyłoby, aby ktoś przeszedł się po domach rozdając 3 wiaderka: na papier, szkło i plastik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Recykling w Sosnowcu IP: 193.193.181.* 18.03.04, 08:21 To nic nie pomoże.Potrzeba w pierwszej kolejności wymienić społeczeństwo.Każdy teoretycznie mówi o czystości itp. a w praktyce większość ludzi ma to wszystko głęboko w d...Jak wyglądaja ulice i place na osiedlach? Jak wyglądają klatki schodowe?Jak zachowują się gówniarze i ich rodzice?To jest normalne społeczeństwo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Recykling w Sosnowcu IP: 80.48.246.* 19.03.04, 20:05 Faktycznie pojemniki się pojawiły. Mały kroczek został zrobiony. Dalej zobaczymy jak będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Recykling w Sosnowcu 16.05.04, 19:17 wracając do tych pojemników, z wolna ale się zapełniają, przynajmniej te trzy które od czasu do czasu mijam. Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Re: Recykling w Sosnowcu 17.05.04, 10:03 Swego czasu miasto zrobiło jeż taka akcję. Jeśli mnie pamięć nie myli w czasie wizyty papieża. Potem się okazało że nie ma kto przyjąć szkła i plastiku bo w regionie nie ma firm utylizujących. No ale może coś się ruszy. Swoją droga jest bardzo mało zwykłych koszy na śmieci. Na Pogoni prawie wogóle ich nie ma. Nieraz trzeba nieść papierek z 200 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś