Gość: ABC IP: *.telpol.net.pl 24.05.06, 15:57 To, co robicie (Centrum Zdrowia Dziecka i nie tylko), kompromituje was! Nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wwwrrrrr Re: Lekarze, hańba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:23 Z całego serca popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Lekarze, hańba! IP: 70.159.21.* 25.05.06, 02:18 O tym co sie dzieje w Centrum wiecie tylko tyle co wam napisze gazeta i objasni telewizor. Jakże łatwo napuścić jednych na drugich. Kiedy przestaniecie być tacy naiwni. Może zastanowicie się dlaczego co lepsi i zaradniejsi lekarze i pielęgniarki już pracują poza krajem. Pozostali ci którzy mają jeszcze nadzieję że coś się zmieni, więc walczą o swoje. Wku.....jące to - ale masz jakiś inny pomysł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawija Re: Lekarze, hańba - ????? IP: 70.159.21.* 25.05.06, 15:07 Coś w tym jest. Do tej pory prasa wszelkiej masci stała murem za lekarzami. Nagle, jakby na rozkaz, gazety zaczęły ich atakować - dziwne, kto prasę ukierunkowuje że działaja jak na gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Lekarze, hańba - ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:46 zgadzam sie ze pensje (niektórych) lekarzy i pelęgniarek są niskie i zgadzam sie z tym zeby dać podwyżki i popieram to!!!! ale czy to wszytsko musi dziać sie kosztem reszty społeczeństwa ????!!!! drodzy lekarze - społeczeństwo poprze was bo należą sie podwyżki ale opamiętajcie sie !! każdy ma prawo do opieki zdrowotnej !!! a wy strajkujecie - odwracacie sie tym samym od społeczeństwa !!!! moje dziecko jest alergikiem i w tym okresie ma naprawde chorobę bardzo nasiloną !! pojechalam z nim do poradni dermatologicznej ale lekarze strajkowali!! nic nie moglam zrobic !! następnego dnia moje dziecko trafilo na ostry dyżur !!!!!!!!!!! i prosiłam prawie dwie godziny aby ktoś go wreszcie zobaczył i mu pomógł !!!!! teraz lezy na oddziale pod kroplówką !!! jeszcze kilka godzin i by sie udusił taka mial reakcje alergiczną!!!!!!!! i jak ja mam wspierac lekarzy!!! płace podatki nalezy sie opieka zdrowotna mnie i mojej rodzinie !!! jednak o maly wlos stracilabym dziecko wlansie przez wasz strajk!! zastanowcie sie!! spoleczenstwo was poprze ale wykonujcie nadal swoją prace- moze nawet wiecej zaangazowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monikawanda Re: Lekarze, hańba - ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:55 Lekarz,policjant,strażak pełni służbę ,a to zupełnie w obecnych czasach nie jest pojęciem znanym lekarzom niestety.Zgadzam się,że pensje nie są adekwatne do wiedzy lekarzy,ale nie bardzo to widać biorąc pod uwagę zasobność tej grupy zawodowej.Praca poza głównym zakładem pracy np.szpitalem też odbywa się kosztem pierwszego pracodawcy- nie widziałam w S-cu lekarza pracującego na oddziale od 7 do 15,a tak opiewa umowa o pracę. Po 14 można jedynie spotkać dyżurującego w tym dniu.Wszędzie są kasy fiskalne,a w gabinetach lekarskich?Itd,itd Cale nasze społeczeństwo jest biedne i gdyby zakończyć sprawę faworyzowania poszczególnych zawodów byłoby to z korzyscią dla wszystkich,ale wtedy dzielni górnicy znów zdemolują stolicę- błędne koło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomista Re: Lekarze, hańba - ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:08 Przyczyną naszej chorej polskiej gospodarki jest ustrój niby drapieżno kapitalistyczny, ale z przewagą ślepego socjalizmu, z którego bieduje biedniejsza części społeczeństwa. Nastąpiło pomieszanie z poplątaniem i efekt jest właśnie taki. "Dobry" lekarz zarabia 10 000 zł, (oczywiście nie licząc łapówek) tylko, który się do tego przyzna? Odpowiedz Link Zgłoś