Gość: marcin IP: *.eranet.pl 21.10.06, 13:20 www.zaglebie.info/news_aktualnosci.php?n=2365 Co sądzicie o tych kandydaturach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zag Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.smstv.pl 21.10.06, 15:01 Świetlana Przyszłość - to jak nazwa domu pogrzebowego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:28 Chyba dla tego,kto swoją przyszłość widzi tylko po smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zag Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.smstv.pl 01.11.06, 23:43 Gość portalu: gość napisał(a): > Chyba dla tego,kto swoją przyszłość widzi tylko po smierci Ciekawe czy ten komitecik też zapewnia wypełnienie obietnic po naszym trupie?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Świetlana Przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:48 Co chcecie - ciekawy komitet. Z pewnością najoryginalniejszy w Sosnowcu. Program mają całkiem rozsądny. Sami młodzi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębie Sosnowiec Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:54 Błem na ich stronce www.komitet.cba.pl i myślę, że pomysł mają całkiem dobry. Zagłosuję na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu 21.10.06, 17:08 Ja, jestem niezmiernie ciekaw na kogo będą głosować sejmowi wyborcy PiS- u. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu 01.11.06, 19:12 no cóż orłów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
leff Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu 01.11.06, 22:52 Orły to teraz tylko Górskiego :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zag Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.smstv.pl 01.11.06, 23:47 leff napisał: > Orły to teraz tylko Górskiego :DDDD Na nominalnej zbieżności nazwisk i pokroju osób się kończy, trochę mi się ten nasz Kazio znudził, choć jak patrzę na sąsiednie K-ce i Uszoka to się cieszę, że jak na razie dwu kadencji nie zaliczył, no a wszystko przed nami. Jak znów frekwencja wyniesie 14-18 proc. to do objęcia fotela styknie chyba kilka tys. głosów, w mieście nie tak dawno ćwierćmilionowym (sic!). Demokracyja że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 00:24 A w Sosnowcu to z kogo wybierać, trafił się przedziwny układ kandydatow. Górski - wiemy się czego po nim spodziewać i jakie uklady autoryzuje. Podobno fajny facet ale nigdy nie zajął jakiegokolwiek stanowiska gdy wyciagano rózne swinstewka jego ekipy - w domyśle, akceptował i bronił kolesi, uważa chyba ze jest dobrze i tak będzie trzymał - ale czy miasto to wytrzyma trzecia kadencje i czy aby na pewno nic nie trzeba zmienić ? Pięta - szary i nie znany - żadnych konkretów. Az dziw bierze na tą nieudolną kampanie PO. Czy fachowcy od PR z centrali partii nie mogą im coś podpowiedzieć. Cudowną perełką bylo lansowanie się poprzez zaproszenie akurat do Sosnowca, Pana Buzka - chyba mozg komuś stanął ! I jeszcze dali się sprowokować / brawo SLD, celny strzał / na akcje zapewniania urzędników że nie będzie zmian w UM. To po grzyba wybory i zmiana Górskiego na Piete ? Winiarski - znany oponent z dotychczasowej kadencji ale jakoś dotad malo skuteczny, zna się na wszystkim - czyli na niczym a gadać i pisać wielu potrafi. Reszta to mało znani ale krzykliwi cudotworcy obiecujacy gruszki na wieżbie, pojawiajacy sie ni stad ni zowąd w zaskakujacych układach partyjnych. Zadnego z ubiegajacycj nie stać na jednoznacze oświadczenia - "jak jest wszyscy widzą a jak wygram będzie tak i tak" - "deklaruje że bedę robił wszystko aby to i to zmienić". Tylko konkretne deklaracje mogą ludzi przekonać, prowadzenie kampanii na zasadzie - "bedzie lepiej, czas na zmiany, razem zmienimy, dwie kadencje wystarczą, mamy duze mozliwości" - skierowane są chyba do przedszkolaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikawanda Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:01 Mam opinię o kandydatach taką ,jak mieszczuch.Liczyłam na to,ze PO przedstawi kandydata wyrazistego i dającego chociaż przedsmak gwarancji działania w miescie.Zawiodłam się ,ale obserwując dotychczasowe osiągniecia tej partii na terenie miasta właściwie nie powinnam.Nie zdecydowałam się jeszcze na kogo oddam swój głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addy Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:54 A kogo to obchodzi ? Wiadomo że na sld. Odpowiedz Link Zgłoś
debreczyn Nepotyzm? 05.11.06, 14:01 W OIP w Katowicach Pani Renata Pieta jest wicedyrektorem ds. prawno- administracyjnych, a Pan Jarosław Pięta jest inspektorem. Jak to jest, że mąż pracuje u swej żony? Czyżby nepotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lódź Re: Nepotyzm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:28 no to współpraca układa im się doskonale - jak w rodzinie. a mało to takich rodzinnych układzików w Sosnowcu ?. jak Pieta wygra to bedzie jak znalazł. nikomu to u nas w mieście nie przeszkadza, przyzwyczailismy się z konieczności ale jak kiedyś coś peknie to będzie ubaw na cały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wektor Re: Nepotyzm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:11 a żona Górskiego ma super posadę w Agencji Rozwoju Lokalnego i jakoś o tym cichosza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf żona Górskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:18 pracuje w ARL, ciepła posadka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wally Re: Nepotyzm? IP: 193.151.24.* 09.11.06, 23:20 Nie masz rsacji. J. Pięta akurat pracuje w OIP znacznie dłużej niż R. Pięta... Co, spiskowa teoria dziejów? Odpowiedz Link Zgłoś
debreczyn Re: Nepotyzm? 10.11.06, 20:35 A co ma wspólnego długość stażu z nielegalnym podwładztwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:10 I bardzo dobrze, jak wygra to zmieni pracę i żona nie będzie przeszkadzać. I tak by pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Kandydaci na prezydentów w Zagłębiu IP: *.orange.pl 05.11.06, 22:50 W piątek 3 listopada PIS na spotkanie przedwyborcze do Sosnowca ściągnął byłego ministra rolnictwa Jurgiela/poseł z Białej Podlaskiej/ Może coś ciekawego powiedziałby rolnikom,ale i to wątpliwe.Mimo szczerej chęci nie zobaczyłem wszystkich kandydatów do samorządu, bo wielu z nich nie przyszło.Kandydat na prezydenta Sosnowca nie zaprezentował się wcale.Nie miał właściwie komu ,bo potencjalni wyborcy niedopisali.Szkoda czasu na takich aktywistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleonorka Re: importowani Radni PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:34 Nie tylko z prezydentami mamy tu jaja. PO na swych listach do Rady Miejskiej wystawia osoby nie znające miasta, specjalnie tu przemeldowane na okolicznośc wyborów - np. na liście w śródmieściu wystawiony jest rodowity Ślązak z Siemianowic niejaki Widera. Czy brak PO sympatyków w Sosnowcu, wśród stałych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: importowani Radni PO IP: *.chello.pl 10.11.06, 20:46 sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=6771 - relacja z debaty. Jak widać nie każdy kandydat z ładnym billboardem (czyt. J. Pięta), jest kandydatem dobrym... Jak można nie wiedzieć, ile wynosi budżet miasta i jeszcze uważać, że jest to "liczba po przecinku"???? :| Odpowiedz Link Zgłoś