Gość: gmbh Test dla Nowo przyjętego Pracownika IP: *.smsnet.pl 27.01.08, 12:35 widzieliscie jaki teścik przygotowali nasi madrzy przełożeni dla nowo przyjetych koleżanek i kolęgów?? ciekawe co lubia robic w wolnym czasie.ja np. kocham szydełkowac,w pracy jestem roztrzepana i wszystko gubie,robie buble nikomu tego nie zgłaszam a na koniec jeszze podpie...le kolezanke panu SS:) Odpowiedz Link Zgłoś
babka40 kultura w pracy 27.01.08, 20:28 po przeczytaniu wypowiedzi z ostatniego tygodnia okazało się że wogóle nie znamy ludzi z którymi pracujemy Odpowiedz Link Zgłoś
babka40 Re: kultura w pracy 27.01.08, 21:23 Liderka uważa się za osobę lepszą od innych chociaż wcale tak nie jest.Osoby z jej działu nawet jeśli mają rację to nie umieją jej przedstawić.Ich kultura jest jak z rynsztoka .Każda z nich uważa się pewnie za kogoś fajnego - tak niestety nie jest.Nie pasuje wam liderka to ją zmieńcie , macie przecież DPP. Tylko że w tym wypadku trzeba pokazać siłę argumentów i kulturę , a tego niestety tu brakuje. Co do samego strajku , to wogóle temat rzeka. Panie z dużych wiązek cos tam wymyśliły ale nie przemyślały no i się zaczęło.O strajku powinni wiedzieć wszyscy, powinien być jakiś przedstawiciel. Było tylko wielkie zamieszanie i same plotki.Znam panie z VDO . Ktoś napisał że stare prukwy nie zgodzą się na strajk- czy ktoś wogóle je o to pytał? Poza tym każda z nas będzie kiedyś stara i warto o tym pamiętać.Wiem że te "stare prukwy" pomimo swoich wad (a ma je każdy z nas)bardzo dobrze pracują .Może więc te krzykaczki co wymyśliły ten cały strajk zdobędą się na odwagę i przeproszą?A zamiast strajkować poprostu niech zmienią pracę na inną , mają taką możliwość.Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi w SEGU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrwa Re: kultura w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:26 a i jak sie pracuje w tym segu zle czy dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrwa Re: kultura w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:28 i jak sie tu pracuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamek Re: kultura w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 00:14 jak sie pracuje, zapraszamy a się przekonasz ;) ale na tym forum jedziecie z Łaciną :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liderka Re: kultura w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:40 Jeśli już bardzo chcecie strajkować to ja mogę zostać waszym przywódcą strajkowym. Inteligencji mi nie brakuje i się nie boję. Tylko żeby wam się potem pracować chciało a nie jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as zaczyna juz brakowac pracowniko? hi hi hi IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.08, 19:30 Opis firmy: Ogłoszenie firma z branży motoryzacyjnej zatrudni do montażu wiązek elektrycznych pracowników z Sosnowca i okolic. Oferty proszę składać na adres: Promar Sp. z o.o. ul. Narutowicza 61, 41-200 Sosnowiec lub e-mail. rekrutacja@segupolska.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.08, 09:34 ha ha ha. dobre! a w grudniu twierdzili, ze maja zaduzo pracownikow. ciekawa jestem kto bedzie chcial pracowac za najnizsza krajowa + niby premia jak w sosnowcu takie firmy placa o wiele wiecej pracownikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montażystka co sądzicie o P. K.Kmiotek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 19:28 moim zdaniem jest fantastycza Szefową, należy ją chwalić za to co robi, dba o dobro pracowników i zawsze nas docenić. Nie to co na VOLVO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: co sądzicie o P. K.Kmiotek ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 19:04 hahaha dobry żart! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre dobre Re: co sądzicie o P. K.Kmiotek ? IP: *.3s.pl 02.02.08, 06:25 dawno się tak nie uśmiałem!!!pierwsza kapucha w segu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość O któż to się odezwał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 08:45 Kolejny twój nick towarzyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liderka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.08, 12:34 wszystkie pyskaczki robią dalej widzę - stan na Piątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 03.02.08, 13:18 CHYBA JUŻ NIE ZA DŁUGO JESZCZE TROCHĘ A SAMA BĘDZIESZ PRACOWAĆ SĄ PRZYJĘCIA DO FICO WIEM BO JUŻ TAM PRACUJĘ POTRZEBNI SĄ OD ZARAZ CHOPAKI Z SEGU SKłADAJCIE CV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani Upadłośc segu ...?! IP: *.gprs.plus.pl 04.02.08, 17:57 nie wiem czy ktoś słyszał coś na ten temat, ale krąży opinia że ma nastąpić ogłoeszenie upadłości zakładu, a słyszałam to z pewnego źródła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: Upadłośc segu ...?! IP: *.3s.pl 04.02.08, 20:44 Z jakiego źródła?? Po segu krąży i krążyło zawsze pełno plotek Odpowiedz Link Zgłoś
www.hera Re: Upadłośc segu ...?! 04.02.08, 21:47 Mam wrażenie ,że wszyscy pracownicy segu to ludzie bez mózgu ,co każą to robią!Jak można pracowac z tekimi bez mózgowcami?!Tylko popatrzcie na siebie jak zasówacie na tych biurokratów!!!za marne 800zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do *** Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 06.02.08, 16:20 a jakie tam zarobki w tym fico ??? a moze potzrebuja ustawiaczy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 06.02.08, 17:06 No w fico na start na montażu koło 1300-1400 myślę że weźmiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 07.02.08, 14:19 Czasami potrzebują bo firma się dość szybko rozwija przywożą nowe maszyny z hiszpani potrzebni są napewno a nich ustawiacz to inaczej technik po techniku są jeszcze z zatrzymania ruchu a po zatrzymaniu jeszcze inni jest tam trochę ale napewno technik nie zarabia tyle co wy tylko o wiele więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh złodzieje IP: *.smsnet.pl 05.02.08, 00:04 zobaczcie tylko ile ludzi siedzi przy biurkach obok komax???od czego oni są?a w dkj ile ich siedzi.i kazdy z nich bierze ok 1,500tys.kto na nich pracuje??banda cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
www.hera Re: złodzieje 05.02.08, 16:49 ZA taką sume to haruje lider,a dkj to dodaj bo napewno masz do czego! A zobaczcie ilu biurokratów sie mnoży,mnożą sie jak kalauchy!na nich też musimy ostro zapie...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: złodzieje IP: *.eranet.pl 05.02.08, 17:16 Tak to czytam i zastanawiam się dlaczego abs-y milczą? Odpowiedz Link Zgłoś
kundzia36 Re: złodzieje 05.02.08, 19:11 dlaczego abs milcza bo maja lepiej niz na wiazkach od dawna wiadomo ze abs to oczko w glowie prezesow.Macie pomysl co zrobic aby bylo lepiej?oprocz tego ze cv poskladaliscie .Mze jakas madra glowa cos na to poradzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: złodzieje IP: *.telpol.net.pl 05.02.08, 19:15 Jeśli nie będziecie mieli związków zawodowych,mądrej osoby która będzie was reprezentować nic nie wskórecie Odpowiedz Link Zgłoś
kundzia36 Re: złodzieje 05.02.08, 19:30 byly zwiazki ale ten co zalozyl juz nie pracuje a teraz niema nikogo ktoby tym pokierowal masz jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
kundzia36 Re: złodzieje 05.02.08, 19:32 Jezeli dalej tak bedzie to biuro powinno juz sie szkolic na montaze bo za miesiac lub trzy beda sami z prezesami wiazki robic hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
www.hera Re: złodzieje 06.02.08, 20:00 DO PRACOWNIKÓW SEGU!podobno lepiej jest ze niema związków,tylko jast nam potrzebna zaufana osoba ,która by sie za nami wstawiła,ale takiej osoby w segu niema,musicie kogoś wyszukac,może dziewczyny z dużych wiązek by kogoś miały? Odpowiedz Link Zgłoś
kundzia36 Re: złodzieje 05.02.08, 19:13 moze ogolne zebranie wszystkich pracownikow z prezesami ?jedna data i jedna godzina zeby wszyscy wiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liderka Re: złodzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 18:56 Ci co najwiecej stękają dalej widzę pracują Odpowiedz Link Zgłoś
www.hera Re: złodzieje 06.02.08, 19:48 DO Liderki>niewiem czy jestes Liderką?W CO WĄTPIE!a jeżeli nią jesteś to sama będziesz siedziała w tym segu tak długo aż będziesz na tym stanowisku.W innej firmie tak dobże bys nie miała!ŻEBY NIC NIE ROBIC A ZAROBIC!A wiedz o tym ,że szybciej sie spada niż wspina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liderka Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 14:47 Gość: Liderka 27.01.08, 13:32 Odpowiedz poczytaj posty niżej przeciesz wyjaśniałem , że nie jestem żadną liderką ani Kaśką . No ale skoro większość się upiera , że jestem pracownikiem segu no to co ja na to poradzę . Niektóre bawią się w psychologów i stwierdzają , że w danej chwili jest mi np. bardzo smutno a ja w tym czasie mam taki ubaw , że tipsy mi szczelają na moich paluszkach . Przecierz równie dobrze mogę pisać jako gośćxxx Przeproście lepiej Kaśkę którą tak oczerniacie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.3s.pl 08.02.08, 17:45 Jak nie jesteś jakąś Kaśką to co Cię obchodzi jak ktoś o niej wygaduje?? Sama siebie wkopujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liderka Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 12:30 No tak znowu mnie rozszyfrowałeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były tyb Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 23:04 co wy tak naprawde wiecie o volvo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćzzzzzzzzz Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 00:14 ja nadal nie rozumiem w jakim celu jest to forum? dlaczego wy się tak poniżacie i wyzywacie! jesteście naprawdę śmieszni i dziecinni! ja nie narzekam na pracę w segu, raz jest lepiej , raz gorzej, jak wszędzie. wszędzie dobrze ,gdzie nas niema! nie lubicie pracy w segu-droga wolna! ale najgorsze jest to,że wszyscy razem pracujecie, przebywacie 8 godzin ze sobą dzień w dzień i naprawdę tak się nienawidzicie? nie wierzę!to forum czyta setka ludzi(nie tylko z segu)już widzę, co ci ludzie o WAS sądzą-banda głupków!a na koniec powiem wam-"nie sra się w swoje gniazdo"!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zzzzzzzz Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 00:21 a co mnie obchodzi jakieś volvo!!!!!!!!! dział, jak każdy inny w segu, z tym ,że na volvo są same nowi pracownicy, nie tak jak na innych działach- trochę "starych- trochę nowych" i dlatego to volvo żyje sobie samo sobie!jest trochę inne i tyle! może dziwne! wielkie mi rzeczy VOLVO!a z tego co wiem, najgorsi ludzie tam pracują z całego segu!a mają o sobie mniemanie,że hej!na innych dzialach też są ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.3s.pl 10.02.08, 01:07 Dobrze powiedziane. Wy chcecie coś wskórać żeby było lepiej jak nie możecie się zjednoczyć. A bo na volvo jest tak źle. A bo na deutzu jest źle. Jeden zakład. Jedna solidarność między ludźmi a nie wojna między działami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik segu Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 12:50 zgadzam się! ludzie co wy wyprawiacie!nie chcecie pracować w segu, to najlepiej się zwolnić, spróbujcie np. w ceramie, albo fikosie- tam zobaczycie prawdziwą orkę- rygor jak cholera i napieprzyć się trzeba, tak,że nie będziecie wiedzieć ,jak sie nazywacie! w ceramie pracuje już pół segu-zapytajcie ich jak tam faktycznie jest-8 godzin harówka!ci, co tam pracują nie przyznają się ,że żałują odejścia z segu, ale zapewne tak jest!nikt nikogo nie trzyma na siłę w segu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re:czytaj to nie boli-www.hera IP: *.telpol.net.pl 10.02.08, 13:50 pracuję w ficosie jest harówka ale cieszę się że nie pracuje już w segu wśród ludzi którzy zajmują się tylko plotkami i oczywiście wiem za co pracuję premia jest sprawiedliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Koniec pewnej ery SS IP: *.smsnet.pl 10.02.08, 20:40 kto sie cieszy ze stasia juz nie ma, prosze sie wpisywac:)i kto tu wyladowal na zielonej trawce.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babeczka Re: Koniec pewnej ery SS IP: *.tktelekom.pl 10.02.08, 23:37 jak zawsze GMBH zaczyna interesujący temat :P teraz władzą jest p. Suski.. kiedyś, daffno daffno temu jak w Ząbkowicach był Suski było fajnie, on zawsze dbał o dobro pracownika, owszem był wymagający ale też dał zarobić! Może nie będzie tak źle? jak to Klakier śpiewa " takie kluski lubi suski":)) he he he Pozdrawiam wytrwałych Ludziófff z Segu ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Koniec pewnej ery SS IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 08:45 pracuje sie dla pieniedzy, a w segu niestety nieda sie zarobic!!!!!!!! ocknijcie sie ludzie! jakie wy bedziecie mieli emerytury z najnizszej krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Siwy to ..y Ch.. IP: *.smsnet.pl 11.02.08, 15:49 scierwo,żydz, ch..ociag i wszystko inne. duda równiez.szmaciarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar pilka halowa IP: *.birner.de 13.02.08, 10:33 Odejde troszke od tematu, mam pytanie czy wasza firma gra na hali w piłke ?. Swego czasu wiem ze tak było , ale teraz urwaly mi sie kontakty i niemam kogo zapytać. dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: pilka halowa IP: *.3s.pl 13.02.08, 17:06 tak, graja jeszcze w piłke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: pilka halowa IP: *.birner.de 14.02.08, 09:54 Ok. Prosze wiec o osobe kontaktową, do teamu piłkarskiego. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave cezar Re: pilka halowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:28 grają, raz wygrywają raz przegrywają, czyli lepiej niż idzie ten zakład ;) (same porażki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: pilka halowa IP: *.3s.pl 19.02.08, 22:52 Co prawda to prawda :) he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: pilka halowa IP: *.birner.de 21.02.08, 06:38 A je czekam na kontakt do kierownika druzyny i czekam :( :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok wawelski Re: pilka halowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 00:24 kierownikiem drużyny jest ... Baltazar Gąbka - wysoki, szczupły, siwy łeb ( telefon mają do niego w kadrach ;) ) a tak na poważnie, kierownikiem drużyny jest ktoś z biura. Pytaj liderek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: pilka halowa IP: *.smsnet.pl 22.02.08, 06:40 pewnie pan suski.wysportowany gosc.biega po całej hali.ciekawe ile ma na 100m?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja O Was IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 12:28 Nie jestem Waszą koleżanką z pracy (na szczęście) ale znam się z kilkoma osobami z Waszej ferajny ...Poczytałam sobie troszkę jak to bardzo się " kochacie" i jak "cudownie"się Wam razem współpracuje w firmie jaką jest Segu .Prawda jest taka ,że wielu z Was olewa robotę ,zajmuje sie zbędnymi rzeczami miedzy innymi plotkarstwem , o którym była mowa.Jesteście zawistni, zazdrośni nie potraficie współdziałać w grupie wielu z Was brakuje kultury osobistej i ogłady(to co wypisujecie na forum-żenada)...ale wiem też ,że płace w Segu są marne i jesteście mało doceniani przez pracodawców :( więc może to zapewne jest przyczyna Waszego stosunku do pracy .Ale uważam ,że gdyby była między Wami jakaś solidarność to wiele moglibyście zdziałać dla polepszenia Waszej sytuacji w firmie.Teraz naprawdę nie jest tak trudno o pracę jak jeszcze przed kilkoma laty (2-3)i takie marne 800 złotych to zarobicie wszędzie i wiecie co miejcie tę świadomość to pomaga !Segu nie jest jedyna firmą ,która da Wam na chleb!Pozdrawiam tych których znam i wszystkich innych powodzenia życzę i trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: Segu Polska IP: *.3s.pl 25.02.08, 12:14 Myślicie że będzie lepiej w tej firmie?? Zarobki większe? Atmosfera milsza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Segu Polska IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 12:30 ja Wam tego zyczę i mam taka nadzieje ze będzie wam w Tym segu lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 25.02.08, 12:57 również zycze jak najlepiej:) ale nie wierze ze bedzie lepiej. typowy wyzysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: Segu Polska IP: *.3s.pl 25.02.08, 13:04 Czemu nie będzie lepiej?? Musisz mieć podstawy do tego że tak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 25.02.08, 22:46 a powiedz mi z czym ma byc lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: Segu Polska IP: *.3s.pl 26.02.08, 07:09 Chociażby z zarobkami. Może doceni to wreszcie że wiele ludzi uciekło i że świat nie kręci się tylko wokół segu i że teraz jest łatwiej znaleźć pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 26.02.08, 13:14 ta sytuacja ma miejsce od sierpnia zeszłego roku.a jej rozkwit przypadł na pazdziernik- i trwa do dzis...o to własnie chodzi. ludzie mysla i wierza a szwaby sie ciesza bo nawciskali kitu ze to przez tanie euro. gó.. prawda. wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Segu Polska IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 08:07 z najnizszej krajowej jakie wy bedziecie mieli emerytury? max 600zl. LUDZIE, DLACZEGO SIE TAK DAJECIE WYKORZYSTYWAC!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 27.02.08, 13:00 dokładnie.premia sie nie wlicza w to.zrozumieja jak przejda na emeryture...rozsadni ludzie uciekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Segu Polska IP: *.telpol.net.pl 29.02.08, 19:02 Mówiłam że fivo lubi ludzi segu ostatnio był obchód po hali nowo przyjętych pracowników z dziesięciu osób dziewięć było z segu na pewno wiecie o kim mówię wy też się nie poddajcie firma się rozwija idzie do przodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Segu Polska IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 20:28 Fivo? chyba fico :) ale ja slyszalem ze tam jak sie nie zlozy lusterka na rozmowie to sie nie dostanie do pracy. Ale byly tez przypadki ze nie zlozyli a pracuja tam - sam juz niewiem od czego to zalezy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aaa Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 02.03.08, 13:05 no cos ty:)naawet jak nie złozysz lusterka to to nie ma wiekszego wplywu na to czy cie przyjma czy nie.ni patrza na twoje zdolnosci manualne,na to w jaki sposób sie za to zabierasz.zreszta normalne by bylo nie złozenie lustrka jak sie tego nigdy nie robilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Segu Polska IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 21:11 A CHOLERA WIE TAK NAPRAWDE NA CO ONI PATRZA - JEDNI ZLOZA I SIE DOSTANA, DRUDZY NIE ZLOZA I ALBO SIE DOSTANA ALBO NIE. DZIWNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Segu Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 22:44 pozdrowienia dla segu z Irlandii. Widzę po opisie, że dalej macie taki burd... ;) Jak tam idzie AL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 05.03.08, 20:05 al-ki poszly na ukraine:(co jakis czas jakas wiazka wraca bo ukraince sie nie wyrabiaja...ale jako dzial juz nie istniejemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były segowicz Re: Segu Polska IP: 83.142.222.* 05.03.08, 21:30 Cześć! Długo już tam nie pracuję!!:))))))))))))) O co chodzi z tą UKRAINĄ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska IP: *.smsnet.pl 05.03.08, 22:56 chodzi o to ze duza czecs produkcji przeszła na ukraine bo tam tez otworzyli segu(tansza siła robocza)i dupa.segu przenioslo sie do sosnowca. niby miało byc spoko a okazało sie ze najlepiej było w tym k....m dołku z zabkowicach:)masa ludzi odeszła z zakladu.posypało sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daab Re: Segu Polska IP: 62.29.136.* 07.03.08, 13:17 Witam,co się dzieje z tym pożarem i ewakuacją nocnej zmiany?? Ktoś wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyrwi Re: Segu Polska IP: *.chello.pl 07.03.08, 18:38 Pożar był zmiana nocna poszła do domu i dzisiaj do pracy.Palił się warsztat na ABSach.Strażacy przyjechali ugasili i oddymili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Segu Polska IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 20:50 szkoda k.... ze ta buda sie niespalila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 20:52 szkoda k.... ze ta buda sie niespalila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 83.142.222.* 08.03.08, 01:21 A może ktoś specjalnie podłożył ogienek?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 83.142.222.* 16.03.08, 22:44 osiem dni i Was zatkało Prezesi powinni mi dać nagrodę że już nie plujecie na Nich i we własne gniazdo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 17.03.08, 21:46 teraz wszyscy pluja na ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
la-ura Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 23.03.08, 20:08 Ludzie,po co się męczycie w tym zakładzie? Ja w nim nie pracuję od początku roku i jestem szczęśliwa z tego powodu. Brak organizacji czasu pracy,kadry-szkoda słów,niskie zarobki i ploty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VDO Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 24.03.08, 18:50 VDO to ciemnogród :P Odpowiedz Link Zgłoś
la-ura Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 24.03.08, 22:09 Plotkowanie to główne zajęcie większości pracowników SEGU. Zazdrość,zawiść też nie są większości obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VDO Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 24.03.08, 23:22 oj tak.. plotki.. ploteczki.. podpie..nie innych.. to główne zadanie tych jak to kiedys ktoś określił "starych prukff" ale zagłębić się w to bardziej, to okazuje się że nie tylko te "stare" tym zyją!PIEPSZONE PLOTKARY DO ROBOTY!!!!! BO 150% NORMY TRZEBA ZROBIĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 25.03.08, 13:19 odbijajcie sobie na ksero zeszyt jak będziecie się zwalniać bo Was w kadrach oszukają na każdych nad godzinach rada byłego pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 16:14 masz racje . Tu same jęczadła , które s...ą w własne gniazdo szczególnie gmbh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 17:50 czyżby o VDO pisała osoba, która się ostatnio zwolniła? chyba tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.08, 18:46 kiedys pracowalam na VDO i te starsze panie to obrabiaja dupe wszystkim i o wszystko, a same sa posrane, ze moga stracic prace, wiec skarza jak dzieci w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 25.03.08, 19:14 wredne są to prawda i oby tam zostały do emeryturki niech to dziadostwo się nie rozsiewa po innych zakładach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:51 o co ci kobieto chodzi z tymi starszymi paniami? sama kiedyś będziesz stara, jak już nie jesteś!!!!!a młode nie obgadują- dopiero mają w buzi plotkarstwo! odczep się w końcu od VDO i nie tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 25.03.08, 20:07 bijcie sie bijcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VDO Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 25.03.08, 22:41 BŁĄD:)RACZEJ MA ZAMIAR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 26.03.08, 16:17 co masz do mnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przystojniak Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 29.03.08, 07:34 a kto sie ze mna umowic zechce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VDO Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 01.04.08, 22:52 co tak cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spygirl Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:10 Gość portalu: przystojniak napisał(a): > a kto sie ze mna umowic zechce? Już nie spod proxy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 02.04.08, 15:54 vdo nie wywołuj wilka z lasu.ciemnogród śpi. nie budzmy go:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liderka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 17:11 trochę się przyczaiłam , bo ostatnio ktoś mi gwoździ do śniadania nawkładał , ale już jestem możemy pluć jadem dalej gmbh.- mnie przeprosił przyznał się do błedu i uznał moją wyszość więć jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 03.04.08, 06:32 dwa pytania mam.za co cie miałem przeprosic? i kiedy to zrobiłem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babeczka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 03.04.08, 22:07 Panie GMBH mnie możesz nie przepraszać MONDZIOLE JEDEN TY..:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździwiona Krycha Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 04.04.08, 17:55 tylko ja tam potrafie ja zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
la-ura Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 05.04.08, 21:26 Liderko. Czytając to co wypisujesz na forum,w moich oczach uchodzisz za totalnie bezwartościowe ZERO.Szczęście,że już nie mam z tobą nie mam nic do czynienia. To Ja jestem wartościową,mądrą osobą,bo odeszłam z tej firmy,w której pracujesz nadal. A to powinno dać ci wiele do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
la-ura Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 06.04.08, 22:28 Liderko??? Śpisz...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 18.04.08, 15:58 Moze zainteresujecie sie obecnym tematem podwyzek dla tak zwanych (wybranych osob).NIe zrozumie nigdy tego zakladu na jakiej podstawie przyznawane sa premie i te podwyzki bo wogole co to sa za podwyzki(smiechu warte:))pozdrawiam tych co tam jeszcze pracuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona**** Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 18.04.08, 16:05 do byłego pracownika to fakt premie to żałosny temat a podwyżki to o nic nie słyszałam są wogole jakieś?no a co z L4 mieli zabierac premie i co nie zabieraja szkoda gadac lepiej na l4 siedziec i miec wszystko w d....bo i tak nie zostaniesz doceniony jak pracujesz zawsze wynagradzali tych co nie trzeba ale tak juz jest i sie pewnie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
la-ura Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 18.04.08, 22:53 Ale macie problemy,teraz jest trochę lepiej o pracę niż 2,3 lata temu. Zwalniajcie się,życie nie kończy się na tym zakładzie! Tak,czy owak i tak nikt was nie doceni,a pracować dla idei,czy w prawie,że w czynie społecznym to było modne w latach 60/70. Życzę powodzenia odważnym!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 20.04.08, 11:00 tam gdzie obecnie pracuję są wczasy pod gruszą,premia świąteczna 1000zł płacone wszystkie socjale bo pracuje więcej jak 20 osób więc nie rozumiem czemu w segu nie dostajecie czemu tego gdzieś nie zgłosicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 16:42 Jest parę firm, gdzie jest gorzej niż w Segu, ale w większości jest dużo lepiej. Ci , co zostali w tej firmie, to albo mają dobre układy, albo nie chce im się ruszyć pupki, żeby znaleść coś lepszego, albo poprostu boją się zmian. Naprawdę warto zaryzykować, ludzie z Segu są bardzo pracowici i nauczeni dyscypliny i dlatego wszyscy pracodawcy to doceniają, no może oprócz szefów Segu,pozdrawiam wszystkich , były pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 83.142.222.* 21.04.08, 21:19 Czy pisze tutaj ktoś ,kto pamięta pierwszych pracowników tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 30.04.08, 20:55 a jest jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 83.142.222.* 02.05.08, 09:16 Pamiętasz pierwszych pracowników , jesteś kobietą czy mężczyzną ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jąneczka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 23:20 no przecież macie nową główną księgową, to co narzekacie,że źle wam płacą? panie w biurach dobrze liczą przecież wynagrodzenia.Księgowa pilnuje chyba? nie? czy pna też mało zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żart Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 05.05.08, 18:35 co do księgowych z segu bez wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh A co sadzicie o... IP: *.cable.smsnet.pl 06.05.08, 15:47 Pani Uryszek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.eranet.pl 07.05.08, 16:33 Czy to prawda że Segu upada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 07.05.08, 14:41 umiecie w sego tylko obgadywać nic więcej żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.08, 18:53 zwolnilii schaba! hura! hura! hura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 09.05.08, 20:24 kto to jest schab?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:56 Schab- to jest gosia schabowska, ale nie wiem ,kto tak się cieszy,że ją zwolnili?uważaj,żeby ciebie nie zwolnili!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b,,,, Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 15:55 Dobrze że schaba zwolnili przydało by sie jeszcze pare nierobów z biura wywalić, a jest w czym przebierać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitro Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 18:03 przytocze wam slowa ktore kiedys slyszalem od proby "jo spala ta buda i wyboduja makro-zobaczyta-ja nie zartuja,jo spala ta buda"i to jest kur..wa prezes do hu..ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 08:27 z takimi zarobkami dla pracownikow to mu rzaden interes niepojdzie!!!! hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 16.05.08, 23:04 to się przydupasom schaba ukróci dobrze że prezes przejrzał na oczy lepiej póżno niż wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jąneczka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.08, 20:15 narzekacie i narzekacie.... a kto z was umie chwalić? czego czepiacie się biura? umiecie robić to co panie w biurach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praconik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 21.05.08, 10:09 Aby siedzieć w biurze, trzeba mieć jeszcze pojęcie o tym co się robi a nie udawać że wszystko sie wie nie mając o niczym pojęcia,a przede wszystkim należy umieć się przyznać do swoich błędów i nieumiejętnościach a nie tak jak p.Schabowska. Proszę zauważyć jak . Uryszek przycichła nie ma do kogo nadawać kable też się kończą w tym zakładzie ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 21.05.08, 18:01 no to jak z tym makro??bo bym chciał karte dostac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfghdfh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 26.05.08, 19:05 dfklskn;afjpk'skjgd'l;jgdil;md Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/:/ Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 06.07.08, 10:47 Całe to segu to jeden wielki burdel.. szefostwo ma cię w głębokim poważaniu, szanowny pan prezes nawet wody na okres letni nie da a o klimatyzacji nie wspomnę ( dusimy się pod tą nagrzaną blachą , aż pot strumieniami leci ). Tempe panie i jeden pan z kierownictwa tylko pilnują żebyś ze stanowiska minuty wcześniej nie zszedł siedząc przy tym swoim coraz mniejszym od ich gabarytów biurku ( dla jasności Kmiotek )Pan Kidawa to tylko spier.. przed ludźmi bo może bo o coś zapytali a on biedny przecież ze stażu się tylko załapał to czego my wymagamy.normy umieją tylko podwyższać a co do pensji to masakra nic dziwnego że ludzie uciekają.a jeszcze zobaczą jak będzie po okresie urlopowym bo niektórzy tylko na to czekają i też się wypisują z tego "interesu " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 07.07.08, 08:24 obudzą sie jak nie bedzie mnial kto pracować bo pracy trzeba przyznać jest coraz wiecej i to duzo wiecej płatnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 07.07.08, 08:30 niedługo zwiną interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 07.07.08, 08:47 a co do wody to sie kazdemu należy.albo woda albo zwrot pieniędzy za wode .jeżeli temp.jest większa lub równa 28st.C wystarczy zadzwonić do urzedu skarbowego tylko musicie oddać fakture wypisaną na zakład pracy ale nie może przekraczać 150zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy+ Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 08.07.08, 18:06 jesli chodzi o tępote, to sam jesteś tępy a biurka są takie jakie każdy chce mieć, z reszta widac ze ci sie nudzi bo wypisujesz bzdury i zazdroscisz. Nawet jesli sie ktos ze stazu dostal to widocznie mial wiedze skoro jest na stanowisku. A ty lepiej znajdz sobie inna prace a nie narzekaj bo widze ze tylko w tym jestes dobry, a takich leni w segu nie potrzeba .. i po wakacjach moze sam zrob pożegnanie z firma skoro ci jest źle, spadaj <papa> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 08.07.08, 19:43 Stary pracownik zbiegiem czasu staje sie mało wydajny. Nowy pracownik przychodzący do pracy stara sie barzdziej od weterana. Stary bedzie kombinowal ile wlezie jak by się tu poobijać. Są dwa wyjścia: starego po jakims czasie awansowac na jakiegos pociota od doglądania lub go poprostu wymienic. Brutalne ? .... ale prawdziwe,kazdy pracujący powyzej 2-3 lat w tym samym zakladzie nabiera glupich nawyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lider Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.08, 08:31 zastanawiam sie co za debile bronia tej firmy? chyba jacys desperaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ędward Ącki Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 21:34 Zastanawiam się dlaczego jeszcze pracujecie w tej firmie skoro wam tak zle, a może dlatego że robicie co chcecie i nie ma żadnej dyscypliny może Kasia Kmiotek powinna zrobić z tym wreszcie porządek tak jak jest w innych firmach, że się zapiernicza przez 8 godzin. Ludzie zmieniali prace i sie zwalniali bo im było ciężko !PS. KK I love You Forever :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 09.07.08, 19:03 wiecie co,szkoda mi was po jaka cholere zajmujecie sie czyimis tylkami,co was obchodza inni ludzie tak apropo to jestem ciekawa jak ktores z was daloby sobie rade na wyzszym stanowisku!co do kasi kmiotek to to jest jej praca nad nia tez ktos jest kto jej daje wytyczne,wiec przestancie na nia psioczyc bo jest to bezczelne,co do tomka kidawy zastanowcie sie ile ma roboty zamiencie sie z nim na tydzien i posmakujcie tego rarytasu zobaczymy wtedy kto jest madrzejszy,wiec zamiast nagadywac zajmijcie sie swoja robota!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 02.06.08, 13:12 jest to zakład dla ludzi specjalnej troski (PRZEPRASZAM tych co cierpią z powodu różnego rodzaju schorzeń)ale kadra kierownicza i liderki to stado tempych ludzi.Głowne zajęcie to wchodzenie sobie bez mydła do du..y.Natomiast dobry pracownik to głupi pracownik to jest motto firmy które obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 83.142.222.* 03.06.08, 00:42 To prawda.Ponieważ Prezes jest cwaniak i wie że tylko w ten sposób może miec kontrolę nad zakładem.Mądrzejsze osoby nie dałyby sobą tak manipulować. A prezes P. to mistrz manipulacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:48 ty napewno też jesteś człowiekiem specjalnej troski, skoro choć trochę pracowałeś w segu, a napewno pracowałeś(aś),ponieważ wiesz "wszystko" o kierownictwie!!!jasne wszyscy, co wyżej są głupkami, tak tylko może powiedzieć osoba,którą szlag trafia,że nie awansowała,a napewno dupy lizała!!! ooooooooo, jaka wielka szkoda!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 04.06.08, 22:31 a włazcie ile mozecie w dupe...i tak ten zakład jest zdrowo jebniety.razem z prezesami i całym kierownictwem.no i z kaadrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:43 nie rozumiem czemu wy tam pracujecie skoro tak zle macie, teraz jest duzy rynek pracy i jesli ktos chce to ja znajdzie, wiem bo sama szukalam i znalazlam, ofert jest dosc sporo, zmobilizujcie sie i skladajcie cv, na segu swiat sie nie konczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak myślę Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 07.06.08, 19:42 Nie narzekajcie na pracę w Segu bo w innych zakladach jest tak samo, np Cerama Tam dopierto jest "fajnie" radzę spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 07.06.08, 22:54 jaka praca taka płaca nie porównujcie się do innych zakładów chodzicie i plotkujecie mądrzejsi odchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
la-ura Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 15.06.08, 21:55 Rozumie,są i tacy,których życie do tego zmusiło i muszą w SEGU pracować,a reszta to nieroby,pocioty i tyłoklizacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.08, 08:24 jest tyle pracy w okolo, ze dziie sie, ze ktos pracuje za taka stawke w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLY PRACOWNIK Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 16.06.08, 10:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 07.11.08, 19:38 Gość portalu: tak myślę napisał(a): > Nie narzekajcie na pracę w Segu bo w innych zakladach jest tak samo, > np Cerama Tam dopierto jest "fajnie" radzę spróbować Pracuję w Ceramie od lutego i rzeczywiście jest tam FAJNIE ale w prawdziwym tego słowa znaczeniu.I nie porównujcie Segu do Ceramy bo to jest śmieszne.Nie będę się rozpisywać na temat tego zakładu bo nie chcę go reklamować pracownikom Segu...Idzcie lepiej gdzie indziej w poszukiwaniu pracy a Ceramę omijajcie szerokim łukiem!!!! NIE CHCEMY WAS TUTAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 08:35 kto w dzisiejszych czasach, przy takiej ilosci pracy daje sie wykorzystywac za najnizsza krajowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ByŁy PrAcOwNiK Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.chello.pl 30.06.08, 16:24 ja już nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:42 To prawda, że zwalniają starych pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:18 nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:59 segu niemoze zwalniac starych pracownikow, bo by niemial kto w tym syfie pracowac!!! starzy pracownicy sami uciekaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 02.07.08, 14:29 co nieprawda??starym pracownikom którzy od lat tam pracowali nie przedłuzaja umowy...wiec sorry.jednoznaczne.juz nawet nie ma kto na tym forum pisac bo wszyscy ludzie odeszli z segu i nie interesuja ich los tego gowna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 04.07.08, 18:36 ja wiem ciężko się podejmuje takie decyzje bo jak by nie było człowiek sie przyzwyczaja do ludzi ale naprawdę próbujcie gdzie indziej bo tak mało już chyba nikt nie zarabia bez premi świątecznej itp ja zaryzykowałam i też jest fajnie i za dwa razy tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 12:56 Jeden wielki gó..any babiniec na miejscu dyrekcji zrobiłabym z tym porządek tak żeby panie zajęły się pracą a nie plotkarstwem i polowaniem na facetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0na Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 12.07.08, 15:44 żeby jeszcze było za kim sie obejrzeć szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.08, 12:53 ojj są amatorki na męskie wdzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 08:22 a ja tam uważam że jest na czym oko zawiesic a panowie tez chetni do flirtow i nie tylko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.chello.pl 27.07.08, 10:33 Segu to chu..... zawsze oszukują na wypłatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co sie dzieje Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.quarto.pl 29.07.08, 18:54 Czego tak zwalniaja ta SZCZECINSKA jest chora !!! co nie ma parcy nie licza sie z nami !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 01.08.08, 14:38 SZCZECINSKA Znam ją ze szkoły podstawowej nikt jej nie lubiła i tak jest nadal jest wredna nic sie nie zmieniła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik wiazek Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 62.29.136.* 30.07.08, 13:42 Praca w tej firmie teraz to jak obóz. Przedtem było fajnie, teraz kiedy brzydula gruba o nazwisku Kmiotek ma troche władzy, bo jak by kto nie wiedział to nie jest kierowniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:25 a lepiej wam bylo debilki z pajacem Szewczykiem, chyba,że lecialyście na niego? co wam nie pasuje w KASI,to,że jest sprawiedliwa!!!! jak wam się nie podoba, to wynocha z Segu, bo tylko plotkować i obczerniać umiecie, zazdrośc du...sciska,ze ktoś, kto kiedyś pracował na produkcji awansował, ktoś, kto zna tą produkcję! lepszy byl Szewczyk, który nic nie wiedzial na ten temat!? bo mogłyście go robić w bambuko, a Kaśka sobie nie da dmuchać w kaszę! po co siedzicie w segu, jak wam się nie podoba-wynocha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXX Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 30.07.08, 20:53 Brawo za tak marną wiedzę o strukturze organizacyjnej firmy Segu. No tak tylko czego można się spodziewać o człowieku który tak obraża drugiego człowieka i nie ma odwagi powiedzieć jej tego w oczy tylko anonimowo gdzieś na stronce internetowej. Myślę nawet że tak nie wiesz i nie rozumiesz o czym piszę bo po przeczytaniu takiego tekstu który napisałeś lub napisałaś raczej nie masz wysokiego IQ:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:03 brawo dla ciebie xxxxxxxx!!! Napewno to jest jakiś pustak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 31.07.08, 05:36 dajcie spokoj juz tej firmie i osobom ,ktore sa na stanowiskach. To ze ktos komus zwroci uwage to od razu musi byc obsmarowany na forum. Tylko osoby o malych mozga wykorzystuja wyglad zewnetrzny aby sie na kims odegrac. A ja chociaz mam ochote osobe o nicku XXXXXXX spowyzywac to nie znize sie do jej poziomu bo nie mam ochoty tak nisko upasc. Napisze tylko jedno , jeszcze kilka negatywnych wypowiedzi i ..... a z reszta co tu pisac , trzeba działac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 01.08.08, 19:04 Co do wypowiedzi pracownika wiązek,to uważam że przesadził.Faktem jest że przedtem lepiej zarabiało się w segu i co za tym idzie lepiej się pracowało,ale o to akurat nie winiła bym pani Kmiotek.Uważam też że czepianie się jej powierzchowności jest ciosem poniżej pasa,nie sądzę też że pisał to pracownik wiązek,ponieważ my na wiązkach p.Kmiotek nie znamy dobrze i nie mamy wyrobionego o niej zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukająca pracy Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 03.08.08, 12:04 Jaka jest płaca zasadnicza obecnie w SEGU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llllllllll;) Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 04.08.08, 22:51 bez sensu nie idzcie tam bo zaklad dla debili wraz z gora prezesami kierownikami i wogule jest do dupy ja tam pracuje wiec wiem co sie tam dzieje biale pasy was czekaja i mickiewicz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 05.08.08, 17:42 Powinnaś się cieszyć że tam pracujesz llllllllll;) bo inny zakład by cię nie przyjął . Ortografia do dupy, wiec chyba pora iść do szkoły a nie do pracy. Naucz się język polskiego, bedzie ci łatwiej w życiu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 05.08.08, 13:09 odradzam najniższa krajowa i psełdo premia oczywiście która nie wlicza sie do emerytury.OMIJAJ TEN ZAKŁAD SZEROKIM ŁUKIEM pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 07.08.08, 23:14 segu to ostatnia deska ratunku wiec jak ktos szuka pracy dobrej pracy to niech omija ten zaklad szerokim łukiem wszystko jest tam do dupy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos poprostu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cpe.marton.net.pl 14.08.08, 08:52 w segu nie jest tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejdis Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 14:50 kasa do dupy a kierownictwo szkoda gadać ,,obóz pracy,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos poprostu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cpe.marton.net.pl 13.08.08, 16:45 ludzie tylko nazekacie to co tam jeszcze robicie sami jestescie sobie winni albo malo zaradni brak wiary w siebie skoro tam jeszcze jestescie i marudzicie . Dla mnie osobiscie segu dalo mozliwosci nauczenia sie czegos zdobycia praktyki place slabe oczywiscie ale na poczatek kazdy jakos sobie musi radzic poczym teraz mozliwosc szukania czegos innego lepszego mi sie udalo praca w segu pozwolila skonczyc mi szkole i nik nie robil zadnych problemow nabylam praktyki na produkcji poczym dzisiaj juz dostalam lepsza prace i jestem zadowolona . Nie wszyscy sa tam zli a pani kasia jest ok nie robi zadnych problemow nikomu mozna z nia wszystko zalatwic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 14.10.08, 12:22 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 18:25 A mówi Wam coś pseudo rozklapicha? I wogóle skąd ono się wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 26.08.08, 09:21 znowu nowe osoby w fico panie prezesie oczywiście z segu :-)potrzeba jeszcze ok 40 osób na jeden tylko dział składajcie podania bo bardzo lubią tutaj ludzi z segu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 10.08.08, 13:51 Poczytaj wcześniejsze wypowiedzi a wszyskiego się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontrowersyjny zajmijcie sie pracą IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 13:18 Duzo sie tu mowi o zarobkach i macoszemu traktowaniu pracownika moja malzonka pracuje w tej instytucji od dluzszego czasu i nie slysze od niej narzekan. Praca jak wszedzie nie sa to kokosy ale tez nie mozna mówic ze obóz koncentracyjny.Gdyby państwo zajeli sie bardziej praca (jak to ktos juz wczesniej stwierdzil)to nie byłoby czasu na uszczypliwosci i niesnaski .Wiem ze rozne cuda dzieja sie na tle towarzyskim w tym zakladzie.Jesli przychodzicie do pracy dla celow towarzyskkich czy matrymonialnych a wiem ze i tak bywa to co tu mowic o wydajnosci zakladu.Zajmijcie się praca a nie podrywaniem cudzych partnerek czy partnerow.A dla pani Kasi uklony tak trzymac :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: zajmijcie sie pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 08:36 to chyba maz pani Szczecinskiej???wspulczuje osoba ktore robia w segu po 12godzin tak jak pani szczecinska.ale widac nie dom sie liczy i rodzina tlko praca.przeciez to jej cale zycie ..segu...w fico sa przyjecia..ja czekam bo beda dzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: zajmijcie sie pracą IP: *.telpol.net.pl 02.09.08, 20:55 drogi panie praca za 1000zł to nie praca no nic tylko współczuć a gdzie kiedyś emeryturka gdzie są socjale w tym zakładzie nie warto za te pieniądze brać się do roboty jaka płaca taka praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: zajmijcie sie pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 19:10 potraficie tylko narzekać.zarobki wcale nie są aż tak niższe jak piszecie.jasne że mogłyby być wyższe ale gdziebyście nie pracowali i ile zarabiali zawsze będziecie chcieli więcej...ja 800 zł zarobiłam ale 5 lat temu!od styczia nie zeszłam ponizej 1100zł a w zeszłym miesiącu miałam 1300!więc o co wam chodzi?jestem normalym pracownikiem,kasa zalezy od puli na premie,ale nie przesadzajcie że 800zł zarabiacie,chyba że wam zabrali premie za nic nierobinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: zajmijcie sie pracą IP: *.telpol.net.pl 05.09.08, 11:04 ale śmieszne gołe 1100zł i nic po za tym ani 100zł na święta a gdzie wczasy pod gruszą już nie wspomnę o bezpłatnych urlopach nie wiecie o czym pisze ale jak kiedyś znajdziecie lepszą pracę zobaczycie co miałam na myśli a że premia była lepsza w tym miesiącu to pewnie chwilowe szczęście.Namawiam Was składajcie papiery.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxx Re: zajmijcie sie pracą IP: *.telpol.net.pl 05.09.08, 14:41 Jaka pracą się zająć ??? teraz to jakby mogli to by wszystkich na bezpłatny wysłali lub pozwalniali.... segu się kończy i trzeba szybko uciekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zajmijcie sie pracą IP: *.telpol.net.pl 05.09.08, 19:58 ja zwolniłam się w ostatniej chwili i nie żałuje bo zarabiam w fico ponad 2000zł wcale nie jest tak zle i wszyscy z segu Odpowiedz Link Zgłoś
mambusiadg Re: zajmijcie sie pracą 12.09.08, 21:41 co to za firma ta fico??? chcialabym złożyc tam cv proszę o informacjie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: zajmijcie sie pracą IP: *.cable.smsnet.pl 13.09.08, 16:18 ficosa international.firma zajmuje sie produkcja lusterek do róznych marek samochdów m.in do fiata....i sie na kilka sekcji: montaż, lakiernia, magazyn, rozdmuch, i wtryskarki z tym ze nie takie jak w segu.pełna automatyzacja. róznica w zarobkach kolosalna i mzozliwosc zrobienia nadgodzin.premia swiateczna wczasy pod grusza, premia kwartalna(dopiero wchodzi).pozdro dla wytrwałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoja z pozdrowieniami IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 13:09 Kocham Cię mój ustawiaczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: IP: *.telpol.net.pl 25.09.08, 15:17 czy to prawda że segu do końca roku bo słyszałam od znajomych czy to kolejna plota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 20:16 Myślę, że masz rację, też słyszałam że SEGU kończy się do końca roku tylko, że chodzi tu o pewne osoby które zapracowały na obecną pozycję firmy. Niewiele tych ludzi już zostało, no ale jednak. Poza tym SEGU od paru ładnych miesięcy odzyskuje pozycję, którą miało parę lat temuy, no ale jak się wprowadza ludzi po znajomości, bez wiedzy i doświadczenia, to trzeba się liczyć z tym, że narobią oni bigosu i do tego trudnostrawialnego. W sumie to większość pracowników, również tych z produkcji, postarała się o reklamacje z powodu których teraz trzeba starać się odzyskać dobre imię u klientów. A tej firmie Fico to trzeba tylko życzyć, aby ci byli nie doprowadzili ją do podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_666 Re: 03.10.08, 21:10 Olu, ale powiedz - dlaczego jest aż tyle reklamacji? Jaka to polityka w zwalnianiu starych pracowników i przyjmowaniu nowych? "Złe nawyki" mówi się o starszych, ale nowi nie mają żadnych nawyków, a w dodatku źle przeszkoleni nie mają pojęcia o prawidłowości wyrobów, jakie puszczają jako dobre. Niech kontrola czy DKJ nie wykryją jakichś drobnych błędów (o których mogą nie mieć pojęcia, ze ktoś może coś podobnego zrobić) a w rezultacie jest z tego wielka reklamacja. Pracowałam w podobnym zakładzie - tam przez pierwszy tydzień pracy były same szkolenia - było kilkanaście "szkoleniowych" wiązek, na których się uczyliśmy pod ścisłym nadzorem szkoleniowców. Ale nie były to wiązki przeznaczone do wysyłki, nawet po tysiąckrotnym sprawdzaniu - one miały nas nauczyć co i jak robić. Moze takie coś i kosztuje, ale chyba biorąc pod uwagę to, co się teraz w Segu zrobiło było by to bardziej opłacalną inwestycją niż reklamacje i straty klientów. Kiedy zaczęłam tu pracować byłam w ogromnym szoku, bo miejscami wiedziałam więcej, niż osoba, która mnie szkoliła, a pytania jakie zadawałam powodowały tylko powiększające się oczy u mojej "trenerki", wyrażające ogromne zdziwienie "o co ta baba pyta"...Tak być nie powinno, ludzi powinni być też bardziej zaangażowani w produkcję, ale do tego muszą być o wiele bardziej poinformowani o tym, co robią, jak i dlaczego. To moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ## Re: IP: *.telpol.net.pl 04.10.08, 15:18 Fico nie będzie takiej sytuacji bo tam pracownik ma szkolenie z prawdziwego zdarzenia co dla segu to pojęcie jest obce i jest inna organizacja i motywacja a na początek test każdego pracownika nie jeden tam odpad więc nie wszystkich do jednego wora Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_666 Re: zajmijcie sie pracą 02.10.08, 21:31 Wcale się nie dziwię, jeśli Segu upadnie. Jest coraz gorzej - i nie mówcie, że to z winy pracowników(bo nie robią), choć to też jest ich udział. O ile dobrze pamiętam średnia krajowa w Polsce wynosi ok 3200, a na to trzeba w Segu ok 2,5 miesiąca robić - do tego fakt - żadnych świadczeń. Zwolnienia za zwolnieniami a przyjmują ludzi z urzędu, bo mają z nich zysk - tylko to się odbija na produktywności, która automatycznie spada bo nowe osoby muszą się "naumieć", a leci po premiach wszystkim. I nie wszędzie dostaje się słuszną premię uznaniową i nie wmawiajcie mi, ze się mylę - znam konkretny przypadek, w którym liderka robiła więcej niż do niej należy i dostała mniejszą premię od zwykłego pracownika. Jak chcą, to upieprzą z premii za byle co... I broń Boże zakaz chorowania! A co do upadku zakładu, to obawiam się, ze to plotka z tym do końca roku, choć kto wie - abs mają likwidować. Ale moje rozumowanie jest takie, ze po prostu zbyt dużo reklamacji i zwrotów i Segu traci klientów, tylko szkoda że planiści w Segu nie słuchają rad osób, które robią w praktyce to, co oni planują - może wspólnymi siłami więcej by się zdziałało niż gdybaniem i takimi ulepszeniami, które w rezultacie tylko utrudniają. Ale nie mnie się tam mieszać, mi już niedużo czasu zostało w Segu... Pozdro dla wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: zajmijcie sie pracą IP: *.3s.pl 14.10.08, 12:24 bo jest pewnie lizi dupom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 12.09.08, 20:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 15:34 segu upada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 16.10.08, 22:01 właśnie dziś zostałam zwolniona.I powiem jedno w segu zostaną tylko lebusie i ci którzy wiedzą gdzie komu w tyłek wejść!szkoda mi tylko tych którzy wierzą że będzie lepiej(też do nich należałam.Wiem jedno straciłam 2 lata dla zakładu który nie ma przyszłości bo na stołkach siedzą ludzie nie mający pojęcia o planowaniu i zarządzaniu.Pozdrowienia dla załogi!Acha segu upada to PEWNIAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 21:38 Masz szczęście, że Cię zwolnili. Teraz będzie już tylko lepiej. Z tym dupowławstwem to strzał w 10-tkę. Towarzystwo wzajemnie adoracji a przy pierwszej lepszej okazji, jeden drugiego podpi....li. Im głupszy człowiek na stołku, tym lepszy do manipulowania. Nie chcę obrażać niektórych, ale są osoby, że śmiech na sali i rządzą. I dlatego nie ma prawa być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 25.10.08, 17:03 Mam nadzieję że teraz będzie lepiej!Choć z każdym dniem czuję się coraz bardziej zdołowana.Bo niby praca jest tylko nie dla osób uczciwych i chcących dobrze wykonywać swoje obowiązki!W tym kraju nie da się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re:Koniec SEGU IP: *.cable.smsnet.pl 28.10.08, 23:06 plan został po czesci wykonany.czesc produkcji zostala przeniesiona na ukraine.i to chyba ta najlepsza czesc.AL-ki.i nie tylko.holender nie wypalil.reklamacje dobily finansowo zaklad.do tego kredyt zaciagniety na budowe hali.nie podam konkretnej daty bo nawet ja jej nie znam.jest nieciekawie.ale upadlosc jest brana pod uwage.pomyslec ze ten zaklad kiedys tętnil zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re:Koniec SEGU IP: *.cable.smsnet.pl 31.10.08, 12:15 Ludzie trwa selekcja pracowników w segu wiec sie pilnujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re:Koniec SEGU IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 16:55 selekcja pracownikow, he he he-dobre. a kto bedzie zalowal tego syfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re:Koniec SEGU IP: *.cable.smsnet.pl 01.11.08, 21:27 no własnie nikt nie bedzie zalowal.odkad pamietam to selekccjonuja ludzi od dluzszego czasu.jooo panie próba.oby ludzie nie sPróbowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re:Koniec SEGU IP: *.cable.smsnet.pl 02.11.08, 01:31 Pewniwe ze nikt nie bedzie zalowal tego syfu ale szkoda ludzi skoro jeszcze tam pracuja to chyba im jakos zalezy bo na sile nikt ich nie trzyma wczoraj zwolnili 4 osoby paranoja zaklad sie konczy i tyle co tu wiecej gadac Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re:Koniec SEGU 04.11.08, 12:19 jeżeli szkoda ludzi, dlaczego nie założycie Związku Zawodowego np. NSZZ"Solidarność"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re:Koniec SEGU IP: *.cable.smsnet.pl 04.11.08, 20:32 zwego czasu nyla podjeta taka próba...ale przez pana próbe na próbie sie skonczylo Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re:Koniec SEGU 05.11.08, 09:24 Czasami należy ponowić próbe.To proste,(( mnie się udało-prezes wypłacił (z odsetkami) zatrzymane wynagrodzenia 17-tu pracownikom)) : musi znaleźć się osoba rzutka, która mądrze porozmawia z koleżankami i kolegami z pracy ( minimum 10 osób )o korzyściach jakie niesie utworzenie Związku Zawodowego.Łamanie praw pracowniczych takie jak, niewypłacanie zagwarantowanej premii, czy nadgodzin, wyzysk-niskie płace, złe warunki bhp - gwarancją poprawy tych warunków jest powstanie organizacji związkowej na terenie zakładu pracy.Większą pomoc i wskazówki można uzyskać dzwoniąc pod nr telefonu: 0-32 35 38 425 wew.107, codziennie od poniedziałku do piątku, od godz.8.00-16.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość adam 7410 Re:Koniec SEGU IP: 212.160.188.* 05.11.08, 14:08 Potwierdzam co pisze urszula690, że trzeba próbować bo jak nie spróbujecie i nie założycie organizacji związkowej to was pracodawca "zniszczy". Moim zdaniem najlepsza jest NSZZ Solidarność z tego co słyszałem to oni pomagają i to w sposób profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re:Koniec SEGU IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 15:35 i tak nic nie zrobicie bo nikomu z was nie chce sie tyłka ruszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxzzz Re:Koniec SEGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 19:41 i tak nam już nic nie pozostało, jak właśnie założyć związki zawodowe, nic już nie stracimy, a gorzej i tak już być nie może-więc działajmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re:Koniec SEGU IP: *.cable.smsnet.pl 05.11.08, 20:18 wiec dzialajcie!!!:) ja ze wzgledu na stanowisko nie moge tego zacząc.ale uwierzcie mi ze warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re:Koniec SEGU IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 21:51 oplaca sie dzialac jak juz pfirma pada???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re:Koniec SEGU IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 09:17 dementuję te ploteczki autobusowe :)owszem jest głeboko posunieta restrukturyzacja zakładu ale na razie o całkowitej zgładzie czyli zamknięciu nie ma mowy!Dziwi mnie jak wiele wiecie i jaką przyjemność sprawia wam wydawanie niesłusznych ,niespójnych i niewiarygodnych opinii !kto jeszcze tam pracuje niech zajmie się pracą !a ci których z was juz tam nie ma nie ostrzcie jezyków bo to przeciez już nie wasz zakład pracy prawda???Z POZDROWIENIAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re:Koniec SEGU IP: 82.160.186.* 06.11.08, 23:17 pracowałam w tej firmie 8 lat i patrzyłam jak powoli upada:)pomimo upokarzania ze strony "władzy" ,małych pensji,ciągłych obietnic(niespełnionych)byłam jedną z niewielu osób,które patrzyły optymistycznie w przyszłość.:)jednak pewnego dnia coś we mnie pękło,złożyłam cv do innego zakładu gdzie bez problemu zostałam przyjęta:)do tej decyzji przyczyniła się pani M.U.-planistka z VDO:))Segu upada w związku z tym życzę prezesom i wszystkim "ludziom trzymającym władzę" żeby poszli na dno z tym wrakiem jakim teraz jest zakład:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re:Koniec SEGU IP: 82.160.186.* 06.11.08, 23:29 Gość portalu: mała napisał(a): > dementuję te ploteczki autobusowe :)owszem jest głeboko posunieta > restrukturyzacja zakładu ale na razie o całkowitej zgładzie czyli zamknięciu ni > e > ma mowy!Dziwi mnie jak wiele wiecie i jaką przyjemność sprawia wam wydawanie > niesłusznych ,niespójnych i niewiarygodnych opinii !kto jeszcze tam pracuje > niech zajmie się pracą !a ci których z was juz tam nie ma nie ostrzcie jezyków > bo to przeciez już nie wasz zakład pracy prawda???Z POZDROWIENIAMI a wypowiedz "małej" jest typowa właśnie dla władzy segowej:nie interesować się niczym tylko robić,robić,robić!!!!!! fakt to nie jest już mój zakład(całe szczęście)ale mamy wolność słowa i mamy prawo wypowiedzieć swoje opinie na ten temat:)ludzie dajcie sobie spokój ze związkami zawodowymi w tej firmie lepiej uciekajcie jak najdalej stamtąd!!!!!!!!! Segu to: nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach,kolesiostwo,nepotyzm i oczywiście panujący za ogólnym przyzwoleniem MOBBING.!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re:Koniec SEGU IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.08, 13:23 droga arabelko z pierscioneczkiem czy tez bez CZARODZIEJKO :)jestes w błedzie ze jestem z wyzszego szczebelka SEGU żYJEEEEEEE I NIC GO NIE POKONA :)I NIE BADZ TAKA NIE ZYCZLIWA Z TYM DNEM TO TROSZKę POJECHALAS MOJA MILA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re:Koniec SEGU IP: 82.160.186.* 07.11.08, 17:55 Malutka dziewczynko!!Naprawdę trudno mi jest uwierzyć w to że jesteś zwykłym pracownikiem i mówisz takie słowa!!!A to że jestem nieżyczliwa-no cóż zasłużyli sobie na to możesz mi wierzyć.To i tak były miłe słowa ponieważ zasłużyli sobie na gorsze,o wiele gorsze!!!!Twierdzisz,że Segu żyje ale ja bym to nazwała raczej wegetacją...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość adam7410 Re:Koniec SEGU IP: 212.160.188.* 06.11.08, 09:30 xxxzzz Jak byś potrzebował pomocy to daj sygnał pomogę ci założyć związek bo sam niedawno zakładałem to mój nr GG 293218 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxzzz Re:Koniec SEGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 17:31 chętnie spróbowałbym założyć te związki, ale kiedyś już byli odważni- spróbowali i ich wylali, więc mam obawy!!!ale czy znajdą się chętni, by mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re:Koniec SEGU 06.11.08, 19:44 ja miałam 20 lat i mnie się udało, dumna jestem do dziś a minęło 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re:Koniec SEGU 18.11.08, 15:54 "Wiara czyni cuda", jestem przekonana, ze w końcu ktoś Wam pomoże poprawić sobie ogólne warunki pracy i płacy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re:Koniec SEGU IP: 89.174.8.* 18.11.08, 18:09 Naprawdę przykro jest czytać co wypisujecie o swoim zakładzie.Czy Wy nie wiecie,co w obecnym czasie dzieje się w innych zakładach?Prezes płaci postojowe,wy siedzicie w domu i jeszcze domagacie się premii.Powiem tylko tyle,że obecnie na rynku pracy jest źle i tylko dziękować że ta sytuacja tak wygląda.Myślę że osoby piszące źle na temat tego zakładu są słusznie zwolnione,a co odeszły same niech pilnują swoich teraźniejszych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:Koniec SEGU IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 19:26 pojebało cie kto płaci postojawe ?ale ku... to ze nie ma roboty nigdzie to jedfno ale drugie to ze trzeba szanowac człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re:Koniec SEGU 28.11.08, 13:44 hej to Segu jest nienormalne jedno powiem tam traktują ludzi jak śmieci ...jak nie zbierzemy sie razem to nic nie zdzialamy chociaz ci co juz pracowali i zostali zwolnieni nieslusznie zgloscie sie Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re:Koniec SEGU 09.12.08, 10:09 wynegocjowanie podwyżek dla pracowników wywalczenie nagród, uzyskanie gwarancji zatrudnienia, wprowadzenie regulaminowych premii pracowniczych, poprawa warunków pracy, stworzenie zakladowego układu zbiorowego pracy - z korzystnymi zapisami dla pracowników... z całego serca życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.08, 17:28 segu, zyje? ha ha ha, dobry zart. ono juz niezylo rok temu jak sie zwalnialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 07.11.08, 19:42 Gość portalu: tak myślę napisał(a): > Nie narzekajcie na pracę w Segu bo w innych zakladach jest tak samo, > np Cerama Tam dopierto jest "fajnie" radzę spróbować Pracuję w Ceramie od lutego i rzeczywiście jest tam FAJNIE ale w prawdziwym tego słowa znaczeniu.I nie porównujcie Segu do Ceramy bo to jest śmieszne.Nie będę się rozpisywać na temat tego zakładu bo nie chcę go reklamować pracownikom Segu...Idzcie lepiej gdzie indziej w poszukiwaniu pracy a Ceramę omijajcie szerokim łukiem!!!! NIE CHCEMY WAS TUTAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ome.ga Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 07.11.08, 20:23 a dlaczego????Czegoś(lub kogoś)się boicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 07.11.08, 22:54 Tak boimy się,że gdy Segu już upadnie te wszystkie osoby najgłośniej krzyczące pierwsze ustawią się w kolejce po pracę w Ceramie.U nas pracuje już parę osób z Segu i świetnie się wszyscy razem dogadujemy ale kiedy przyszłoby do nas więcej osób zwłaszcza tych "najmądrzejszych" to obawiam się że byłoby fatalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seguś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 16:22 arabelko kazdy ma prawo isc do pracy gdzie bedzie miał na to ochote z kolei ty nie masz prawa oceniac ludzi sugerując sie tylko tym ze kiedys pracowali w segu nie wrzucaj wszystkich do jednego wora choc z tego co piszesz na forum wynika ze to własnie ty jestes jedna z osób które najgłośniej krzyczały a teraz boisz sie ze w ceramie ludzie dowiedza sie jakim jestes ziólkiek bo gdyby tak nie było jaki bys miała interes w tym zeby nadal interesowac sie tym co dzieje sie w segu naprawde odpusc sobie przynosisz wstyd uczciwym ludziom pracujacym w ceramie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 08.11.08, 17:15 Jasne,że każdy może pójść do pracy gdzie zechce segusiu!!Jeśli Ciebie obraziłam to bardzo mi przykro nie chciałabym oczerniać naprawdę uczciwych ludzi pozostałych jeszcze w Segu.Mówisz że ja byłam jedną z większych krzykaczek w Segu ale mylisz się niestety!!!!Być może właśnie za mało i za cicho krzyczałam....I nie boję się,że w Ceramie ktoś dowie się czegoś złego na mój temat,bo gdybyś uważniej czytał moje słowa to pisałam tam,że pracuje parę osób z Segu już.A jak wiesz opinia ciągnie się za człowiekiem zwłaszcza ta zła. Interesuje się tym co dzieje się w Segu,bo jednak pracowałam tam przez 8 długich lat.I teraz czuję się wykorzystana przez tą firmę zwłaszcza przez ostatni okres mojej pracy tam.Nie traktuję tego forum jako odwetu na niektórych ludziach ponieważ po złożeniu wypowiedzenia wygarnęłam im to wszystko co mi leżało na sercu.A to co piszę to po porostu moje rozgoryczenie,które wzięło górę nad rozumem... Wiesz segusiu możesz mi wierzyć albo nie ale NIE przynoszę wstydu uczciwym ludziom pracującym w Ceramie.Boję się właśnie tego,że gdy przyjdzie więcej osób z Segu zwłaszcza tych"najlepszych",to ja będę się musiała wstydzić za nich.Zresztą nie tylko ja bo takie zdanie mają wszyscy pracownicy Ceramy,którzy pracowali w Segu. Ale w sumie masz rację może powinnam ich do nas serdecznie zaprosić może ta firma by ich czegoś nauczyła.....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seguś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 18:08 no i widzisz arabelko ja pracuje jeszcze w segu i duzo przyjemniej jest przeczytac cos co podniesie troche na duchu w tej trudnej sytuacji a nie jeszcze bardziej zdołuje i dlatego cieszy mnie ze nie odpowiedziałaś kolejnym atakiem na ludzi z segu najwidoczniej ja tez sie pomyliłem co do twojej osoby za co przepraszam ale jak sama pisałaś czasami emocje biorą góre pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 19:01 segus....ciesz sie z pracy zostatnich chiwl w tym zakladzie.zaklad stajje na 2 tygodnie w grodniu.dostaniesz 5%premi na swieta to pogadamy.hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxzzz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 19:13 dobre xxxxxx!!!! grudzień się pisze przez "u" a nie "ó"- ciekawe gdzie pracujesz i jakie masz wykształcenie? a skąd masz taką pewność,że dostanie seguś 5% premii? czemu czepiacie się ludzi,kórzy pracują nadal w segu-zazdrośc,że są wytrwali,a was wylali!!!!! widocznie nie jest im źle,że nadal tam są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 08.11.08, 20:17 sorry ale wiekszosc i to zdecydowana, sama sie zwolnila z tego syfu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 08.11.08, 23:44 Pracowałam w tym zakładzie kilka lat to prawda że nieodpowiednie osoby zajmują kierownicze stanowiska ABS 2panie brak znajomościprocesu produkcji a ogromne wymagania od pracowników ale nie od siebie .Jeżeli zrobi się dokładną czystkę w biurach i na kierowniczych stanowiskach zainwestuje w pracownika to może - kto wie ! a szeregowi pracownicy słuchawki i telefony do kieszeni i nie gadać sześć godzin o pierdołach tylko popracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 09.11.08, 09:10 Zgadzam się:)większość zwolniła się sama i to osoby,które miały największe doświadczenie.I tak sobie myślę,że po kilku latach pracy w Segu musiałam być bezwartościowym pracownikiem ponieważ kiedy przyniosłam wypowiedzenie nikt nawet nie próbował mi tego wyperswadować.Także ludzie zastanówcie się!!W Segu nie będzie już lepiej bo tak zle jak teraz to nigdy jeszcze nie było!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.08, 12:21 Arabelko nie jesteś bezwartościowa tylko Segu nie potrzebuje ludzi mających ambicje i chęć do pracy tam się siedzi , obgaduje,słucha muzyki i chodzi z telefonem przed sobą w ręce ABS mało kto pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frezyjka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 20:53 Ale wy pieprzycie.Fakt że są osoby co się opieprzają.Ale są i takie które naprawdę zapieprzają i guzik z tego mają a teraz jeszcze zmuszeni są iść na urlopy bezpłatne albo na przymusowe L-4 choć wolałyby pracowć.A w grudniu niech nikt nie liczy nawet na 1% premi.Ja też pracuje w tym śmiesznym zakładziechętnie bymsię zwolniła ale niestety niemogę nic znaleźć,zwłaszcza teraz przed końcem roku.Szczęśliwi ci którzy już niepracują w segu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.08, 00:22 wyczesana nie płacz nad sobą widocznie nic nie szukasz - od kogo takie dokładne informacje o premiach sama je przyznajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 10.11.08, 09:11 segus....ciesz sie z pracy zostatnich chiwl w tym zakladzie.zaklad stajje na 2 tygodnie w grodniu.dostaniesz 5%premi na swieta to pogadamy.hehehehe hej iksiński czy to nie twoje słowa czasem???????widocznie ty też jesteś niezle doinformowany!!!bo co to za różnica 1 czy 5% premii??żadna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.08, 14:13 wszyscy pie...cie od rzeczy h...a wiecie co naprawdę sie dzieje w segu tylko ploty i nic więcej a ty droga arabelko czy jakoś tam zajmij sie praca w ceramie bo naprawde to nic nie wiesz o segu hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 10.11.08, 19:29 czy w segu pozostali sami prostacy??????no tak"ona" ja nie wiem nic o segu bo cóż można wiedzieć o zakładzie w którym się przepracowało osiem lat!!!!!!ale widzę że dobry humor cię nie opuszcza...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 11:48 segu nie zamykają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 13.11.08, 11:49 bo on sam sie zamknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 11:49 arabello prostaczką to jesteś ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 11.11.08, 21:10 Gość portalu: Mala napisał(a): > arabello prostaczką to jesteś ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a dziękuję za miłe słowa:))nie wiem jak rozumiesz to słowo ale ja potrafię się kulturalnie wyrażać i nikogo nie obrażać:)nie rozumiem czegoś: przecież widzicie co się dzieje z tym zakładem,dobrze wiecie jaki jest prezes więc dlaczego tak go bronicie???nie warto być w stosunku do niego lojalnym bo podejrzewam że on nie zna nawet takiego słowa:)a jeśli nawet zna to na pewno Wam się nie odwdzięczy tym samym..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 10:56 arabello czy ty nie masz swojego prywatnego zycia daj spokój segu i ludziom tam pracujacym zajmij sie swoimi sprawami nie widzisz ze ludzie nie chca czytac twoich "dobrych rad" odpusc sobie i poszukaj w ceramie kogos kto wytrzyma twoje marudzenie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 13.11.08, 11:54 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 14.11.08, 09:16 hehehehehe........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.08, 15:00 widzę arabello :P ,że masz duzo wolnego czasu :)podobno w tej twojej firmie hmmm jak jej tam cerama tak? równiez jest niezbyt wesoło :)wiec musisz sobie umilac czas wpadając na forum segu...rozumię sentyment za dawnym zakładem dla którego niestety stałas się bez użyteczna z powazaniem hahaahhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.08, 16:19 arabella segu ma sie coraz lepiej to pewnie dlatego ze cie nie ma pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 14.11.08, 20:29 hahaha!!!adam nie badz zalozny.mam dostep do informacji z których wynika calkiem co innego.coraz lepiej??poczucie humoru cie nie opuszcza.ale to akurat dobrze...a ty mała daj sobie na wstrzymanie.bezużyteczna to bedziesz ty jak cie zwolnimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 15.11.08, 10:14 no właśnie!!!nie wiem jak to jest z tą poprawą sytuacji w segu skoro moi znajomi właśnie muszą załatwiać sobie l4 żeby nie iść na urlopy bezpłatne:)jeśli tak wygląda poprawa sytuacji to naprawdę -pogratulować!!!a jeśli chodzi o moją bezużyteczność-raczej segu stało się dla mnie bezużyteczne skoro zwolniłam się sama!!! widzę że forum segu zamieniło się w kłótnię między mną,mała i adamem....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 11:24 dzień dobry :)miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxzzz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 11:44 witam, arabelko, widzę,że cieszysz się,że twoi znajomi z segu, maja kłopoty w pracy, bo muszą iść na lewe l-4, jesteś naprawdę"świetnym"kompanem-skoro bawi cię czyjeś nieszczęście.A na forum segu wchodzisz tylko po to,żeby poczytać, czy czasem w segu nie jest lepiej, niż w tej twojej ceramie, bo szlag by cię trafił,że się zwolniłaś-a może cię zwolnili? nawet jak segu się nie podniesie, to i tak podziwiam ludzi, którzy tam do tej pory wytrwali i napewno nie jest tam tak źle, skoro jeszcze pracują? powiedz szczerze, co cię tak bardzo interesuje życie w segu?siedż na tyłku w ceramie, skoro tam tak wspaniale!!a chyba tak wesoło to też tam nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 15.11.08, 15:35 witam xxxzzz!!czytaj ze zrozumieniem to co piszę!!!muszę cię rozczarować NIE cieszę się z tego powodu,że ludzie muszą iść na lewe l4,tym bardziej że w takiej sytuacji jest także między innymi bliska mi osoba:)druga sprawa NIE zwolnili a sama złożyłam wypowiedzenie:))) i wątpię,że segu się podniesie skoro nikomu z szefostwa na tym nie zależy i szkoda mi właśnie tych ludzi,którzy tam zostali a którym być może brakło odwagi żeby zmienić pracę bo być może teraz bardzo tego żałują!!! a ciekawa jestem dlaczego uważasz ,że w ceramie jest nie wesoło???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 20:41 popieram cie Arabelko co piszesz o calym tym Segu to prawda wiem cos o tym a te ktore tak bronia tej firmy to chyba kierowniczki albo liderki bo tylko one na tym dobrze wychodza trzymaj sie Arabelko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXX Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 15.11.08, 22:08 Marysiu masz 100% racji tylko kierowniczki i liderki tak zaciekle bronią tego zakładu zwłaszcza na ABS-ach KIEWOWNICZKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z segu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 22:34 witam was, o co wam w ogóle chodzi na tym forum???ciebie arabello nie rozumiem, dlaczego interesuje cię nadal segu, skoro pracujesz w ceramie? zajmij się pracą w swolel firmie!może i zależy tylko na segu kierowniczkom i liderkom, jak piszecie, ale przecież zwykli pracownicy też tam nadal pracują, dlaczego więc zależy im????oto jest pytanie! ja uważam,że eraz jest ogólnie źle na rynku pracy i powinniśmy się wspierać , a nie oskarżać, bo to winny jest rynek pracy, a nie my-zwykli pracownicy i nieważne czy ktoś jest liderem, kierownikiem, czy pracownikiem produkcji-wszyscy jesteśmy na zakręcie-PRAWDA? więc lepiej wzajemnie się wspierajmy i pomagajmy sobie. Tak napewno będzie lepiej! Bo czy to jest kierownik, lider, czy zwykły pracownik, każdy zostanie bez pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: segus Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 23:19 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z segu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 00:06 dzięki segusiu! cieszę się,że jeszcze ktoś normalny, nie obrażając nikogo wchodzi na to forum, ludzie pomagajmy sobie nawzajem, arabello-pomóż komuś z segu, jak straci pracę, może to być ktoś ci znajomy,a nawet jak nie znajomy-to yeż człowiek,który jest w dołku.nieważne, czy pracujesz w segu, czy w ceramie, czy jeszcze innym miejscu, czasy są w tej chwili nieciekawe, słyszy się,że wszędzie zwalniają, ludzie są bez pracy, niech jeden drugiemu pomoże, a nie czeka tylko na jakieś potknięcia.Wiem,że teraz ludzie z segu są w nieciekawym położeniu, bo pracy nigdzie nie ma, koniec roku itd.więc muszą brać l-4,żeby cokolwiek mieć na życie, skoro pracowaliście tam(tak jak arabella)to powinniście im pomóc, przecież kiedyś byliśmy znajomymi, może nawet dobrymi koleżankami w jednej firmie...pomagajmy sobie, a nie dołujmy się nawzajem.nieważne ,czy jesteś obecnym,czy bylym pracownikiem segu-jedziemy na tym samym wózku!wszędzie jest nieciekawie, huta upada, to co my możemy powiedzieć-z takich malych firm, jak cerama,czy segu!! nie bądźmy taką znieczulicą ludzką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 16.11.08, 11:06 ludzie!nie potraficie czytac ze zrozumieniem.arabella nikogo nie atakuje,nikogo nie obraza i nie ma satysfakcji z tego ze w segu jest nieiciekawie...forum jest po to zeby sie na nim udzielac.i nie ma podzialu na osoby ktore pracuja i te ktore pracowaly.kazdy wyraza swoja opinie.bo może.pozdrawiam wszystkich z segu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc forum Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 16.11.08, 12:41 Wiecie co , nie wiem czy to jest madre wypisywac o lewych L4 na forum. Moze takie komentarze byscie zachowali dla siebie. No chyba ze chcecie wsypac lekarzy , ktorzy to L4 wypisali i kolezanki, kolegow z pracy ,ktorzy za takie L4 prawdopodobnie musieli zaplacic. No chyba ze sie myle. CZasem warto sie zastanowic , co sie pisze , bo konsekwencje moga byc straszne. A poza tym z tego co czytam widze, ze jak każdy zakład, tak ten tez ma o sobie dobre i zle opinie, wiec jest na takim samym poziomie co wszystkie zaklady zatrudniajace pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilla Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 15:18 najnowsze wiesci pracownicy segu bez premii w grudniu :(,poniedziałek dniem wolnym od nowego roku ...to jakiś koszmarrrrr współczuję serdecznie tym którzy jeszcze tam pracują .pozdrawiam i trzymam kciuki ...może będzie lepiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z segu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:24 czy ty kamillo jesteś pracownikiem segu? chyba nie , skoro z takim entuzjazmem piszesz-"najnowsze wieści"!!! śmieszne, martw się o siebie i swoją pracę!nie wysilaj się z pozdrowieniami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::: Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 18.11.08, 18:14 I czym tu się cieszyć?? Pamietajcie, że karty się odwracają i tym którzy tak się śmieją z osób pracujących w Segu los może spłatać figla (chociaż nikomu tego nie życzę). Pamiętajcie, że wszędzie jest taka sytuacja i każdy z nas może być w podobnej, nieważne gdzie pracujemy Segu czy Cerama. Słowo do arabelli - jak dobrze Ci w tej ceramie to tam siedź i nie komentuj. A tak nawiasem mówiąc nie dziwię się, że dajesz sobie tam radę z tymi wystawionymi "bimbałami" i kusząca facetów na około skoro inaczej nie potrafisz (nadal nosisz bluzkę rozpiętą do pasa???). Życzę ci powodzenia i wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 22:46 zazdrosnice nie macie nie pokazujecie ale od obgadywania ponetnych kobiet wam nie urosną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 18.11.08, 22:48 a co?zal ci dupe sciska ze nie masz czego pokazac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 18.11.08, 23:40 Słowo do :::(cokolwiek to ma znaczyć):prawie jak Rutkowski ale prawie robi dużą różnicę!!!!Po pierwsze chyba trochę nie trafiłeś/-aś z tymi bimbałami i z tymi bluzkami rozpiętymi do pasa.A po drugie to w ceramie wszyscy pracownicy chodzą w fartuchach więc nawet gdybym miała bimbały i rozpiętą bluzkę to i tak niestety fartuch by to przykrył.hahaha Chyba jakaś zakompleksiona dziewczynka z Ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::: Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 19.11.08, 07:01 Jasne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 08:05 to chyba jakieś nieporozumienie to forum...zastanawiam się do czego wogóle ono słuzy...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 19.11.08, 12:00 Ludzie komu nie pasuje niech się zwolni nikt nikogo na sile tu nie trzyma.Piszecie sami na siebie obrabiając każdemu tyłek nie widząc swojego.Jednym słowem jest źle ale może być jeszcze gorzej,cieszcie się że ogóle na razie jeszcze nam płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 18:33 jakas obrazalska to napisala przeciez na forum kazdy moze napisac co mysli a ty zaraz wielkie ceremonie z tego robisz chyba ci chodzi o to Segu napewno ki9erowniczka albo liderka bo tylko tym dobrze w Segu a inni na was zapieprzaja i dlatego sie tak bunyujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matys Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 18:34 jak sie robole zwolnia to kto na ciebie bedzie robil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilla Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 17:07 "ktosiu "z segu ja również jestem pracownikiem segu i cała ta sytuacja także mnie dotyka bo nie znam jutra .....raczej nie jestem w nastroju euforystycznym i daleka jestem od entuzjazmu i doskonałego humoru Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 20.11.08, 10:00 Jakbyś potrzebowała pomocy to daj sygnał pomogę Ci założyć związek bo sama również go zakładałam mój numer gg: 11162006. To jedyna droga żeby się nie martwić o "jutro" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 21.11.08, 18:25 wiadomosc dla urszula690 : daj sobie spokoj z checia pomocy, bo u nas zwiazki juz byly i jedyne co zrobily to tyle ze pogorszyly status pracownikow. Tak wiec nie wychylaj sie za bardzo z ta pomoca zwlaszcza teraz , kiedy wszedzie zwalniaja i nie ma pracy, bo to koniec roku. I jeszcze jedno, martwic sie o jutro to moze tylk ten co ma prace gdzies, a wynagrodzenie chce uzyskac przez zakladanie zwiazkow, poniewa zmieniaja sie przepisy i teraz jest troche inaczej niz kiedys. Nie tedy droga do sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 18:37 dla goscia forum madre slowa popieram cie kto teraz mysli o zakladaniu zwiazkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 16:13 popieram te slowa Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 21.11.08, 19:41 niedawno zostalam zwolniona z segu i segu to dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:08 jestem tego samego zdania Segu to piekielne dno Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 21.11.08, 19:43 zreszta segu to bagno wiem cos o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:12 tez wiem cos o tym pracowalam tam kiedys i ciesze sie ze juz sie zwolnilam ha .ha. ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:14 A zreszta niech sie martwia ci co tam jeszcze pracuja Pozdrowienia dla wytrwalych Segusiow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seguś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.08, 00:05 dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_666 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 22.11.08, 13:51 Brak mi słów.... Forum Segu stało się otwartym polem bitwy między zwolennikami i przeciwnikami Segu.... (nie po raz pierwszy z resztą). Ale z tego, co wiem, to ktoś dawno temu założył ten wątek z pytaniem "Czy warto - szukam pracy", więc o to się powinno rozchodzić - czyli każdy powinien wyrazić swoją opinię. Ja, choć nigdy dobrego zdania o Segu nie miałam, to zbyt mocno go nie wyrażałam, ale w tym zakładzie jest naprawdę coraz gorzej i nie ściemniajcie, że tak nie jest!! Może dla tych, którzy siedzą przy biurkach jest dobrze, bo to tylko zmartwienia "teoretyczne" Was interesują - jak zrobić, żeby KTOŚ ROBIŁ lepiej, więcej i bez bubli. A reszta należy do "roboli"(sory, za określenie, ale sama do nich należę i inaczej nie umiem tego ująć). Segu nie pada? To dlaczego w grudniu nie będzie już przewozu pracowniczego? Zamiast 35 zł za bilet trzeba będzie wydać ponad 100, a do tego jeszcze wypłata będzie taka, ze po odliczeniu kosztów dojazdu zostanie może 600 zł.... Co do zwolnień, to też dziwna sprawa. Teoretycznie zwalniają "złych pracowników" (byłam świadkiem słuszności takowych decyzji), ale i niestety jakich "niewygodnych"(cokolwiek to znaczy) również wywalają, bo tego świadkiem też byłam. Jeśli się wie więcej o procesie produkcji, niż np nowa liderka, to też trzeba takiego pracownika zwolnic, bo jak to może być, żeby pouczał liderkę, co ma robić, prawda? I do tych, co nie wierzą w powoli kończące się Segu - wyjaśnijcie takie zjawisko, jak zwalnianie starych pracowników, na miejsce których przyjmuje się ludzi z urzędu pracy, którzy nawet nie są dobrze przeszkoleni i wymaga się od nich tyle samo, co od tych, co pracowali parę lat. Jak to wyjaśnicie? Dlaczego zwolniona osoba idzie do PUPu i pierwszą ofertą, jaką jej dają jest właśnie Segu? Myślę, ze związki zawodowe nic nie pomogą - tu powinien wkroczyć PIP, ale bez zapowiedzi.Związki szybko zostaną stłumione, a osoby czynnie biorące udział w debatach - zwolnione, bo tak kończą Ci, co domagają się swojego głośno. Co do strachu przed zwolnieniem, to rozumiem tych, co pomimo złej sytuacji obawiają się zwolnienie - bo niby gdzie teraz znaleźć pracę przed końcem roku, jak prawie wszędzie są problemy? Co do Ceramy - byłam tam na rozmowie. Nie umiem może się do końca wypowiedzieć w tej sprawie - każdy ma swój gust. Ja odmówiłam tam pracy, ponieważ po godzinie w tym zakładzie bolał mnie nos i pojawiła się krew - zbyt sucho, do tego taka sama podstawa jak w Segu, nie ma przewozu pracowniczego. Jak komu pasuje. Prawda jest również taka, że niestety praca na produkcji jest pracą, gdzie przeważnie dużo się narobi, a mało zarobi, a zakłady które dobrze płacą są "mało dostępne", bo trzeba mieć znajomości, albo bardzo duże szczęście. W Fico co, przyjmowali ludzi (z Segu również tam poszli) a teraz zwalniają, bo też pracy za dużo nie ma... Ktoś pisał o lewych zwolnieniach lekarskich, żeby nie wkopywać lekarzy, ani ludzi. To ciekawe, bo nikt się nie interesuje tym, co robi zakład, ale pracownikami się zainteresują? Jeszcze raz powtarzam - trzeba pisać do PIPu, ale nie jedna osoba, tylko kilka. Pamiętam co było w zeszłym roku - też miały być przymusowe urlopy albo bezpłatne i kilka osób (ze mną włącznie) pisało do PIPu i co? Było postojowe? Było. Jeśli chodzi jeszcze o prezesa, to akurat w jego obronie to stanę trochę, bo między Bogiem a prawdą, to on bardzo mało wie, co się dzieje z pracownikami w jego firmie. To nie on wypisuje zwolnienie i nie on do tych zwolnień typuje. Wiem, bo koleżanka się kiedyś do niego pofatygowała i poinformowała go o wszystkim, to poczerwieniał podobno, ale jak stwierdził, nie zawsze może coś zrobić - są osoby odpowiedzialne za zwolnienia, a on nie może podważać ich decyzji. I ostatnia sprawa z mojej strony, mianowicie zwolnienia. Słyszałam, że wręczane są zwolnienia, w których zawarty jest jakiś (zaszyfrowany dla zwykłego człowieka) paragraf, że przez 3 miesiące będzie sie bez zasiłku. Czy ktoś coś wie na ten temat? Niestety nie pamiętam, jak brzmiała ta ustawa (czy coś tam), dlatego jeśli ktoś wie coś dokładnie, to bardzo proszę o info - warto wiedzieć czego się spodziewać i czego naprawdę (jak mnie przestrzegano) nie podpisywać, tylko wymagać wyjaśnień i godziwego zwolnienia. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pracus Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 16:01 Malutka brawo powiedzialas o tym oczym ja tez myslalam to jest cala prawda o segu nikt nie broni tego zakladu a kierowniczki i liderki mysla tylko o sobie bo przeciez jak robole na nich nie zapracuja to i oni straca robote no nie tak jest a jak ktos choruje to jest lista do zwolnienia i niech mi ktos ciemnoty nie wciska ze jest niewygodnym pracownikiem skoro przepracowal 4 lata pozdrawiam madrych ludzi w segu ale takich jest juz tylko pare osob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik segu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 16:10 to jest cala prawda o segu starasza tylko9 o zwolnieniach jak mozna w takich warunkach pracowac nikt sie za to nie wezmie i gdzie tu sa jakies prawa pracownika a jak ktos choruje to jest lista ze jak wroci jest do zwolnienia w jakim kraju my zyjemy ciemnote kierownicy i liderki wciskaja robola bo na nich robia bez zwyklego robotnika nie istnieja ani kierownik ani liderki ktore sa zwyklymi pracownikami tymi im sie nie chce robic bo przeciez nic nie robia jezeli ktos powie mi ze jest inaczej to sie spali w piekle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik segu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 16:11 to jest cala prawda o segu starasza tylko9 o zwolnieniach jak mozna w takich warunkach pracowac nikt sie za to nie wezmie i gdzie tu sa jakies prawa pracownika a jak ktos choruje to jest lista ze jak wroci jest do zwolnienia w jakim kraju my zyjemy ciemnote kierownicy i liderki wciskaja robola bo na nich robia bez zwyklego robotnika nie istnieja ani kierownik ani liderki ktore sa zwyklymi pracownikami tymi im sie nie chce robic bo przeciez nic nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 24.11.08, 12:34 odpowiedź dla gościa forum ; Pracodawcy boja się Związku. Związek Zawodowy może skuteczniej reprezentować interesy pracownika niż on sam.Znajduje to potwierdzenie w ponad półtorawiekowej tradycji ruchu związkowego.Uprawnienia związków umożliwiają realizację celów czyli poprawę warunków płacy i pracy.Sam pracownik nie zmieni nic.To jedyna droga.Trzeba się zgrupować - siła jest w ilości członków , trzeba rozmawiać ze sobą. Sprawdziłam w ewidencji nigdy nie istniały w SEGU Związki Zawodowe NSZZ "Solidarność" - na 100%. Może to była nieudana próba,lub powstał jakiś inny związek jeżeli związek nie został zarejestrowany to sytuacja pracowników chwilowo się pogarsza, tak bywa. Bardzo ważną sprawą jest aby "ostrożnie "założyć związek zebrać minimum 10 osób (kumatych i rozważnych)zadzwonić do nas :Biuro Rozwju Związku tel: 032 3538425 wew:107 i umówić się na spotkanie - rozmowę ( ze dwie osoby)omówicie istotę "ostrożności" i wtedy bezpiecznie możecie zawalczyć o wszystko co Was boli.To naprawdę jedyne lekarstwo -18 lat cieszę się z poprawy położenia wielu wyzyskiwanych pracowników.Przykłady firm,gdzie było jak w SEGU ale już nie jest : 1.Zakład Montażu Urządzeń Zasilających MAZ Sp. zo.o.2.MOZ Pracowników Ekoland i Polska Żywność zakłady z grupy MASPEX,3.SAIA Burges Poland Sp. z o.o.w Dabrowie G.4. MOZ Carrefour Polska Sp. z o.o.5.DPS Przystań w K-ce, Sądy Rejonowe w kilku miastach, kilka Ośrodków Pomocy Społeczne, 6. Urzędy Skarbowe w Zabrzu, DabrowieG. Sosnowcu, Rudzie Śląskiej, Mikołowie, Jaworznie i Bytomiu, 7.MOZ Prac.Johnson Controls w Bieruniu i Siemianowicach,mogłabym pisać długo to kilka z powstałych na przełomie 2007/08 roku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam74 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 212.160.188.* 24.11.08, 13:41 Człowieku nie masz racji i chyba jesteś po stronie pracodawcy, Bo związek to pracownicy i to oni powinni decydować co i jak anie jedna osoba. Związek to nie tylko wyzsze wynagrodzenia ale także poprawa warunków BHP itd.tak śmiem twierdzić, że związek musi być w każdym zakladzie. Bez związku pracodawca wyprawia z pracownikami co mu sie żywnie podoba nawet wbrew przepisom. Także śmiem twierdzic, że nie masz zielonego pojecia co to jest zwiazek i prawdopodobnie jest wam w tym SEGU dobrze bo tyko nażekacie a sie nie zorganizujecie w ZWIĄZEK ZAWODOWY np NSZZ"SOlidarrność" Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 24.11.08, 20:25 hej wiecie co mam zal do Segu i wszystkich tam niby <<liderek,brygadzistek itd>>wszystkie swoja "pupe"bronią i wywalają ludzi na zbity pysk zwolnienia>>>sa chyba co piątek bo było tak od niedawna..nie wiem ile to segu będzie tętniło życiem(powoli umiera) coraz gorzej w nim jest...a związki zawodowe nie pomogą bo i tak każdy się boi ..w dodatku wszystkie buble to na pracownika idą a co robi kontrola??csl? ze te buble przepuszcza??nie obrazając pożadnych.każdy potrafi żądzic sie i sprzedawać innych bo tak najlepiej brak mi słów do tego zakladu ..nigdy w zyciu nie mialam do czynienia z takim bagnem..a czemu nie ma socjalnego??wczasow pod grusza??itp??Ktos tam napisal do pipu napisac i ma racje trzeba zrobic pozadek z tym!!!!!!!!!!!!!by inni mieli lepiej lub zeby przestali popadać w nerwice przez to Segu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam74 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 212.160.188.* 25.11.08, 08:32 Witam. Widzę, że macie problem ale uważam, że wam sie tak podoba bo w innym wypadku zorganizowalibyście się i utworzyli związek jedna osoba nic nie zrobi. Narzekajcie dalej bo to tylko potraficie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak typowi polacy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 25.11.08, 09:03 Do tiek1: nie wiem jak długo pracujesz w segu ale parę lat temu parę osób(jako delegaci załogi)napisało oświadczenie że pracownicy zrzekają się funduszu socjalnego:)))oczywiście nie muszę chyba mówić że odbyło się to za naszymi plecami i dowiedzieliśmy się o wszystkim dopiero "po sprawie"... Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 25.11.08, 09:45 arabelka to trzeba bylo zalorzyc sprawe zreszta moim zdaniem i tak to jest bez prawnie!!!!!!!!w ogole to segu ma cos na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 25.11.08, 10:51 jaką sprawę???? o czym ty mówisz:))chyba nie długo pracujesz w segu:)w segu nie masz prawa się odezwać,bo tacy ludzie są niewygodni i szybko trzeba się ich pozbyć!!!!tym bardziej że wśród tych osób,które podpisały to oświadczenie była osoba,która jest absolutnie "nie do ruszenia",tzw."druga po bogu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabela Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 82.160.186.* 25.11.08, 10:52 i jeszcze jedno:segu ma baaaaaaardzo dużo na sumieniu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 25.11.08, 11:04 Ach, żeby tak znalazł sie ktoś odważny, dzięki któremu tak wielu ludzi-pracowników SEGU z przyjemnością myślało by o pójściu do roboty, a nie odczuwało ,że jest wyzyskiwanym popychadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 25.11.08, 11:11 mam do was pytanie czy zwolnic dyscyplinarnie mozna za brak zaslepki w obudowach?ja woem ze segu ma na sumieniu i to duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam74 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 212.160.188.* 25.11.08, 12:17 nie chyba, że jest to naruszenie bhp i grozi utratą życia. Ale właśnie po to jest Związek żeby pracownikowi pomóc nie tylko wyjaśnić takie sprawy ale uratowac go od zwolnienia samemu nic nie zrobisz. W pojedynke pracodawca zwolni cię za co chce i kiedy chce ze zwiazkiem nie!!! U nas jest zwiazek i wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 25.11.08, 12:42 chce ich podac do sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madam74 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 212.160.188.* 25.11.08, 12:49 Sama bez związku pdam ci mój nr gg to będziemy mogli prywatnie pogadać 293218 Czekam na twój krok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam74 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 212.160.188.* 25.11.08, 12:52 SAMA! podam ci mój nr gg to będziemy mogli przywatnie pogadać 293218 Czekam na twój ruch. Pozdrawiam. PS nareszcie ktoś odważny sie znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 26.11.08, 14:25 wiadomość dla "odważnej"w tej sprawie możesz napisać na moje GG 11162006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam74 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 212.160.188.* 25.11.08, 12:22 I tu masz odpowiedź jak by był Związek Zawodowy to macie fundusz spowrotem bo prawdopodobnie pracodawca zrobił to nie godnie z przepisami prawa pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat3 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 02.12.08, 11:18 Związki zawodowe nic nie dadzą, niestety nie ma w tym zakładzie ani pół człowieka, który odważyłby sie przeciwstawić komukolwiek:(smutne ale prawdziwe... Ktoś wspomniał o tym że pójdzie do sądu, szczerze mówiąc baaardzooo w to wątpię... Może gdyby rzeczywiście zebrała się większa liczba osób, kto wie... nawet jedna osoba, która uważa że postąpiono w stosunku co do niej nie fair jest w stanie wygrać sprawę w sądzie, trzeba się tylko zmobilizować... Nie można dać się tak traktować..Kto się odważy???pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ? Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:29 Pracownicy Segu! podziwiam was, gratuluję wytrwania w tej firmie! Prezes powinien całować was po tyłkach, za to,że jeszcze ktoś pracuje dla niego za te marne pensje-BEZ PREMII!!!za najniższa krajową ,czyli jakieś 800 zł netto.Szkoda ludzi,którzy tam jeszcze pracują, bo znam niektórych i są naprawdę świetnymi ludźmi i pracownikami, powinni szukać czegoś ambitniejszego!!!Wiem,że potrafia pracować solidnie, ale powinni też solidnie zarabiać!Teraz na rynku jest nieciekawie, wręcz tragicznie i dlatego tam siedzą, ale po nowym roku odchodźcie, niech zobaczą kogo stracą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były robol segoski Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: 89.108.200.* 07.12.08, 08:33 prezesik powinien stracic tych pracowników któzy znaja sie na pracy a wiecej reklamacji bedzie mial. az wkoncu padnie . szkoda mi tylko tych pracowników któzy znaja sie na rzeczy i teraz chodza bez premi za te reklamacje. jak masz malo to jeszcze ci zapieprza a sami ..... kazdy jest czlowiekiem i kazdy ma rodzine i zoladek nie tylko biuro a tu przeciez SWIETA za pasem i co.....?? wesolych swiat mimo wszystko duzo zdrówka i leprzej kasy zycze pozdawiam dziewczyny z volvo ale nie te nowe tylko te ze składy jaki był jeszcze rok temu od Kamilki ze zmiany!! powodzenia dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 11:33 podziwiam wytrwałych pracowników segu, prezes powinien was docenić, że tak dlugo tam pracujecie,a może będzie lepiej, kto wie? znam tam troche ludzi,z tymi,z którymi dane mi było pracować, są naprawdę świetnymi ludźmi i dlatego powinni śc tam, gdzie ich docenią,a nie marnować się w tej upadającej firmie! Gorące życzenia świąteczne i pozdrowienia dla wszystkich pracowników segu, a przede wszystkim dla Anetki U. i dziewczyn z AL-ek, jeżeli tam jeszcze pracują.Życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 08.12.08, 19:49 do byłego robola segoskiego: wszyscy są bez premii biuro też ale wy jak zwykle pieprzycie od rzeczy. Biuro walczyło o pracowników na produkcji, ale jak zwykle wszyscy macie to gdzieś i tego nie widzicie. No cóż może jednak szkoda że walczyło bo jak zwykle nikt tego nie widzi i nie docenia. Pamiętajcie, że nie wszyscy są przeciwko ludziom na produkcji, ale nie mają takiej siły przebicia tak naprawdę to nie ich firma tylko tych u góry i oni mają ostatnie słowo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 09.12.08, 10:14 Aby zmienić kwestię:" do kogo należy ostatnie słowo w firmie" zalęży od Was samych , ale trzeba się zorganizować w Związek Zawodowy NSZZ "Solidarność" służę pomocą.Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama mia Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 11.12.08, 14:36 Kobieto nie ośmieszaj się,NSZZ Solidarność to złodzieje i łapówkarze dopiero!!Znany jest mi zakład w którym przewodniczący Solidarności siedzi w kieszeni u prezesa,udając"obrońcę uciśnionych".Startuj ze swoją kandydaturą na Miss World,przejdziesz,to uwierzymy że chcesz pracownikom Segu pomóc,a nie przyłączyć się do tych,którzy wysysają z nich ostatni grosz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
urszula690 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 12.12.08, 14:01 odp.dla gość mamma mia :nie mamy wpływu na to kto zasiada w Zarzadach Komisji Zakładowych. Wina leży po stronie tych którzy wybierają władze.Skończmy tę lakoniczna rozmowę,bo właśnie muszę pomóc członkom związku, którzy DZIAłAJĄ i mają problemy do rozwiązania a nie tracić czas. Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Segu Polska czy warto szukam pracy 12.12.08, 14:31 hmmmmmmm...bardzo ciekawe opinie tu widze i moge szczerze powiedziec ze ta pani w biurze chyba K.T.G jest wredna,nikogo tam nie ma milego i rzyczliwego tego jestem pewna..a do kolezanek z produkcjii radze dobrze uciekajcie z tego zakladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuro Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.08, 19:10 Jasne że biuro walczy o roboli bo kto będzie na nich pracował jak odejdą ludzie z produkcji to może biura przejdą na produkcję a to byłoby dobre rozwiązanie może wtedy wiedziałaby damusie na czym polega praca w tej firmie nie wierzę że biura poszły bez premii a może dla zmyły gratyfikacja świąteczna wypłacona osobno w kopercie do ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 10.12.08, 22:47 walnij się w łeb większość ludzi z biura wywodzi się z produkcji i nie straszna im tam praca, a biuro sobie poradzi jak zakład upadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 10.12.08, 23:52 aha.z pewnoscia sobie poradzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 11.12.08, 19:43 a może tak odpieprzysz się od biura i zajmiesz się swoja dupa, myślisz że oni tam to sa lepsi niż ci na produkcji ?? tak samo dostali po dupie i tak samo zostali potraktowani przez Prezesa. Trudno jest nie miec złości ale wiedz jedno, ze jak chcesz miec lepiej to zmien zaklad. A jak zostajesz w Segu to akceptuj warunki jakie ci stawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 08:23 czemu słuzy to forum???potyczki słowne,sensacja, brak kultury,wyścig szczurów ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.chello.pl 12.12.08, 09:48 czy ktoś mi może powiedzieć jak stoi Segu teraz kiedy jest kryzys gospodarczy czy też będą zwolnienia masowe jak na innych podobnych zakładach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 13:25 jezeli chodzi o biuro to same patalachy tam pracuja. glupia paiery (ja swoje swiadectwa pracy 3 razy zanosila, bo ginely), myla sie na wtplatach itp. wymienic je na nowe, kompetentne osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 12.12.08, 19:31 do as: nie dziwię się, że tyle razy zanosiłeś skoro masz tak fantastyczną pisownię, że trudno cię zrozumieć to i pewnie mowa też taka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.cable.smsnet.pl 13.12.08, 03:09 pie...cie hipolicie i h...a wiecie hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Admina Forum Dajcie juz spokój trole i dzieci neostrady IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 12:53 Watek dobiega juz do tysiąca postów. Zdecydowana wiekszośc postów, szczególnie ostatnio nie ma nic wspólnego z chęcią zatrudnienia, szukaniem tam pracy. To zwykłe, personalne, niczemu nie służące potyczki. Cały szereg opisanych, negatywnych zjawisk kwalifikuje się nie na forum dyskusyjne - a do PIP / jeśli są rzetelne i prawdziwe / Wszędzie dziś gonią do roboty, jak ktoś nie chciał się uczyć, nie lubi pracować albo nie potrafi założyć sobie własnej firmy - to niech żale i pretensje kieruje do siebie. W zakładach pracy rózne rzeczy sie dzieją. I dzieja się dlatego że zamiast iść tam gdzie trzeba, wolicie sie obrzucać gównem na forach. Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach 40-017 Katowice, ul. Graniczna 29 tel. (32) 604 12 08, (32) 604 12 15; fax (32) 604 12 51 www.katowice.oip.pl/ Mozna tez wybrać sie do Biura Posła Pięty. To długoletni pracownik PIP - napewno Wam doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: Dajcie juz spokój trole i dzieci neostrady IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 13:27 JEDNA Z MąDRZEJSZYCH WYPOWIEDZI JAKIE PRZECZYTAłAM TU NA TYM FORUM DZIEKUJE GOSCIU PORTALU I POZDRAWIAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Dajcie juz spokój trole i dzieci neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 09:53 zmieniamy temat, wiecie ,że cerama ogłosiła upadłość, szkoda tych ludzi,bo zostali bez pracy, a nasze biedne segu jakoś ciągnie, zobaczymy jak długo....??? Odpowiedz Link Zgłoś
tiek1 Re: Dajcie juz spokój trole i dzieci neostrady 14.12.08, 10:24 Segu jeszcze jest bo bierze kasę z waszych premii..jak już tamten zakład padł hmmmmm.. Segu będzie dalej bo oni mają sposoby by to utrzymać wiecie o co chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyczny robol Re: Dajcie juz spokój trole i dzieci neostrady IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 16:27 W Sosnowcu i najbliższej okolicy, niekoniecznie przez PUP, można dziś bez specjalnego trudu znaleźć Pracę. Może nie jakieś kokosy ale da sie z tego żyć. Ale widać łatwiej klepać żale na forum niz ruszyć dupę i rozejrzeć się wokół. Sedno sprawy jest w tym poście: Watek dobiega juz do tysiąca postów. Zdecydowana wiekszośc postów, szczególnie ostatnio nie ma nic wspólnego z chęcią zatrudnienia, szukaniem tam pracy.To zwykłe, personalne, niczemu nie służące potyczki. Cały szereg opisanych, negatywnych zjawisk kwalifikuje się nie na forum dyskusyjne - a do PIP / jeśli są rzetelne i prawdziwe / Wszędzie dziś gonią do roboty, jak ktoś nie chciał się uczyć, nie lubi pracować albo nie potrafi założyć sobie własnej firmy - to niech żale i pretensje kieruje do siebie. W zakładach pracy rózne rzeczy sie dzieją. I dzieja się dlatego że zamiast iść tam gdzie trzeba, wolicie sie obrzucać gównem na forach. Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach 40-017 Katowice, ul. Graniczna 29 tel. (32) 604 12 08, (32) 604 12 15; fax (32) 604 12 51 www.katowice.oip.pl/ Mozna tez wybrać sie do Biura Posła Pięty. To długoletni pracownik PIP - napewno Wam doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 16:28 witam.premie wzielipodobno wsystkim w co watpie.ci co mieli dobre podstawy siedza spokojnie i sie smieja.podobno zle idzie i wzieli premie.ok.idzie.ale co robi nowy mam z nowa naczepa za 500tys w segu???odpowiedzcie!!!!to nasze premie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: *.3s.pl 15.12.08, 19:34 Miło jest przeczytać że pracownik produkcji wie o zakupie nowego samochodu. Cały czas sa pretensje pracowników, a to do biur a to do Szefa a do samych siebie to nikt nie ma pretensji. I to jest w tym wszystkim piękne, że żaden pracownik nie jest winny tylko zawsze ci co na górze. No trudno,widocznie to ci na gorze zawsze robią błędy i zrzucają odpowiedzialność. A jeśli chodzi o premie to trudno, rozumiem ze jest cięzko przeżyć za 800 zł zwłaszcza w miesiącu grudniu i styczniu i nie ma z czego odłożyć na gorsze czasy ale wole jej nie miec i mieć prace a nie tak jak w tej chwili borykają się z problemem utraty pracy nasze byłe koleżanki z Cerama. Miały mieć lepiej a skończyły .... szkoda gadać. Może jednak lepiej czasem że SZef podejmuje takie radykalne decyzje ,choć bolą bardzo niż płakać w poduszke i wylądować w RUP lub w firmie pośredniczącej w zatrudnieniu. A tak na marginesie z tego co wiem to kiedyś ludzie mieli niewiele wiecej niż teraz i też żyli ( mam tu na myśli kilka lat , no może 6 lub 7 lat do tyłu) Pozdrawiam wszystkich cierpiących i narzekających. Ten rok nie był udany zarówno na starcie jak i na finiszu ale miejmy nadzieje że nowy bedzie lepszy a przynajmniej przyniesie lepsze nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imiglykos Re: swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:47 Jestem ciekawa co na to wszystko odpowie arabella tak duzo miala przeciez do powiedzenia ludziom z segu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: *.cable.smsnet.pl 16.12.08, 14:51 co?smutno sie zrobilo bez jej wypowiedzi ze sie o nie upominasz?? wez sie rozbiegnij i w trzepak je..ij. nierobie jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabella Re: swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: 82.160.186.* 16.12.08, 15:30 spoko gmbh jestem jestem!!!wiem,że większość z was jest baaardzo zadowolonych z zaistniałej sytuacji ale czy wzięliście pod uwagę fakt,że w pewnym sensie wam to też dało po tyłku??!!podejrzewam,że część osób pracujących w segu była nastawiona na zmianę pracy po nowym roku a wszyscy wiedzieli,że cerama ma rozpocząć nabór pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 08:11 Każdy z nas zawdzięcza pożywienie i dach nad głowa wysiłkowi innych członków społeczeństwa, musimy zatem uczciwie spłacić ten dług, wykonując nie tylko taką pracę, która nam samym daje satysfakcje, ale i taką, którą według powszechnego przekonania służy innym. W przeciwnym wypadku stajemy się pasożytami, niezależnie od tego, jak skromne są nasze potrzeby.Człowiek jest biedny nie dlatego, że nie ma pieniędzy, ale dlatego, że nie pracuje!życzę wszystkim aby znależli pracę satysfakcjonującą i przynoszącą dochody .DZIś TO TRUDNE...WIEM ZE WIELU Z PRACOWNIKóW SEGU TO ZETELNI LUDZIE ALE Są TEZ WSRóD WAS TACY KTóRZY NIE LUBIą pracy, która polega na monotonnym powtarzaniu tej samej prostej czynności, nie wymagającej namysłu ani postanawiania.(A TAKA WLASNIE JEST PRACA W SEGU I W PODOBNYCH ZAKLADACH.)NIE PRACJE Z WAMI I CALE SZCZESCIE DUZO ZLYCH OPINII KRAZY NIE TYLKO O SAMYM ZAKLADZIE ALE I O LUDZIACH TEN ZAKLAD TWORZACYCH.WIDAC WASZE CECHY CHARAKTEROLOGICZNE TU NA TYM FORUM...MAM WRAZENIE ZE TO MALA WOJNA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAłA Re: swieta w segu ;(((((((((800wyplaty;(((( IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 08:17 DO arabelli .wspolczuje ci ze w ceramie sie nie wiedzie ale uwazam ze zbedne sa twoje posty co do stanu segu.nie nalezy chwalic dnia przed zachodem slonca ... o czym sama sie zapewne przekonalas .nie atakuje cie bo jestem ci zyczliwa i z calego serca zycze tobie jak i innym w swerze zycia zawodowego wszystkiego najlepszego z pozdrowieniami...M.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: segus Re: wesołych swiat IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 10:38 wszedzie jest nieciekawie kazdy z nas martwi sie o jutro wiec chociaz teraz przed swietami dajmy spokój ze skakaniem sobie do oczu zycze wszystkim spokojnych wesołych i rodzinnych swiat i powrotu po nowym roku z bardziej optymistym podejciem bo przeciez musi byc wkoncu lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: wesołych swiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 23:01 chce wam powiedziec ze to co prezes wziol to juz nie oddal wiec zapomnijcie o premi po nowym roku!!!!!!!!!!ja bede szukal pracy po nowym roku bo za 800zl przezyc sie nieda.a pozatym ktos napisal ze kiedys bylo tak samo z wyplatami.ok.zgodze sie.ale to bylo 5lat temu ;) gdzie zycie bylo o wiele tansze.przez te 5lat wszystko podrozalo.chcecie sobie zycie zmarnowac wiec manujcie i zyjcie tylko praca za najnizsza krajowa.powodzenia w dalszym zyciu.wesolych swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: wesołych swiat IP: *.telpol.net.pl 19.12.08, 13:49 Zgadzam się z tobą w tej firmie normalnego pracownika już nic dobrego nie spotka, a po nowym roku nie ma co liczyć na to że długo popracujemy bo w końcu prezesikowi będzie przysługiwał nowy przydział ludzi do zwolnienia. Zresztą kto by chciał tam pracować ... tylko starsze osoby co wiedzą ze ciężko będzie im znaleźć pracę w tym wieku ... dlatego wszystkim którzy się nie boją i walczą z losem życzę szczęśliwego nowego roku i znalezienia duuuuuużżżżżżżżooooooooo lepszej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: segus Re: wesołych swiat IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.08, 20:27 dziekujemy emka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.chello.pl 22.12.08, 21:54 moja kolezanka tam pracuje, ale narzeka strasznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 22:15 ja też tam pracuję i narzekam, ale pocieszam się,że gdzie indziej jest jeszcze gorzej!malo zarabiam, bo teraz nie ma premi, ale dobrze,że jeszcze pracuję, inni już nie mają pracy i tez muszą żyć! ni chwale segu, a ponarzekac sobie moge , bo każdy tera jest w sytuacji bez wyjścia... trzeba pracować za 800 zł, bo takie czasy... życzę wszystkim WESOLYCH ŚWIĄT, pomimo ,że jest jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.08, 15:45 zasilek wychodzi 200mniej wiec trzeba sie zastanowic.trzeba szukac pracy i tyle.jak tak bedzie do lipca alebo jeszcze dalej.ludzie nie wyzywia rodziny za 800zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imiglykos Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 08:29 ale lepiej jest miec 800 niz 600 a rade musimy sobie dac najwazniejsze jest to zeby sie nie poddawac . Glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 10.01.09, 13:14 po co narzekać że mało zarabiacie w segu ... wszyscy wiedzą jakie są realia w tej firmie .. jak mi było źle to po prostu pracę zmieniłam i nie mówcie że się nie da, że ciężko,bo jak nie spróbujecie to będziecie siedzieć w tej żałosnej firmie i dalej dostawać te ochłapy a i tak któregoś pięknego dnia jakiś urzędas od prezesa poda wam wypowiedzenie... bo w końcu trzeba firmę ratować ... oczywiście kosztem was pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 21:32 co tam w segu slychac w nowym roku? poprawilo sie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.09, 10:06 poprawiło się na LEPSZE dla biura paniusie siedzą i myślą kogo z produkcji zwolnić - dzisiaj dostały wypowiedzenia kolejne osoby z produkcji .Jak będzie dobrze jak jest kierownik ,liderka i dwóch pracowników fizycznych .Dwóch pracowników fizycznych musi zarobić na 4- 7 osób z kadry kierowniczej a powinno być odwrotnie . Nie długo jeden robotnik będzie pracować na dziesięciu pracowników umysłowych albo i więcej także wynagrodzenia roboli będą oscylować w granicach 500- 700 zł a biuro ?????????????????????????? powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.telpol.net.pl 16.01.09, 20:01 mieli pracować tylko 4 dni w tygodniu za to ze za goła podstawą ( najniższa krajową) pracują a dziś prezesik kazał odrobić to co nie przyszli i pracują normalnie ... czyli tyrać za grosze ... powodzenia. Nic dziwnego ze chcieli go bić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 17.01.09, 00:28 Oj byłoby ciekawie tylko czy jest ktoś taki co to zrobi. A prezes nie wyjechał - nie uciekł przed grożbą pobicia przez pracowników a może już nie ma kogo zwolnić z produkcji tj z szarej kadry robotniczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montażystka Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 17.01.09, 19:08 A najlepsze jest to ,że te wszystkie głupoty wyssane z palca piszą osoby które od dawna w Segu już nie pracują,ale dalej są niezdrowo podekscytowani tym zakładem.Owszem premii nie ma,pracować musimy 5 dni w tygodniu za 900 zł,ale pracujemy a Ci którzy tak głośno nas krytykowali za to,że nadal jesteśmy w Segu,teraz są bez pracy, zwolnieni z Ceramy,Fiko,Brembo itd,.Jak mówi tytuł jest to forum pracowników a nie byłych pracowników,którzy co noc przed snem odmawiają paciorek aby Segu już padło.Skoro już macie inną,lepszą pracę to zajmijcie się założeniem forum o swojej obecnej pracy a nas zostawcie w spokoju.Pozdrawiam wszystkich obecnych pracowników Segu,tych z produkcji i z biura,a przede wszystkim panie planistki z P1,P2 i P3,które zostały obarczone niesłuszną winą.Kto pracuje w Segu wie o co chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montażystka z segu Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.centertel.pl 17.01.09, 20:12 też pozdrawiam wszystkich z działów Deutz: pracowników, planistki, technologów i kierowniczkę będzie dobrze i tak wszyscy wiemy że to nie wasza wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.chello.pl 20.01.09, 12:59 Słuchajcie Segusie czy może mi ktoś opowiedzieć czy są u Was przyjęcia. Bo ja też pracuje na produkcji w jednym z Sosnowieckich zakładów i jest tragedia do marca mają zwolnić połowe załogi,jeśli macie jakieś informacje dajcie znać bardzo proszę. Chyba że u Was też taka kapa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Segu Polska czy warto szukam pracy IP: *.3s.pl 18.01.09, 11:55 planistki to najdorsze zołzy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh DO Montażystki IP: *.cable.smsnet.pl 18.01.09, 13:08 ostro masz nasrane w głowie!!!bede pisal zawsze wtedy kiedy mam na to ochote. i nie modle sie o to zeby zakladl padl bo milo go wspominam nierobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy cyrk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:18 śmieszni jestescie, puści,że szkoda gadać! a najbardziej nie kumam ludzi, którzy już nie pracują w segu, gó... za przeproszeniem wiedzą, ale do dyskusji na forum PIERWSI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: cyrk IP: *.cable.smsnet.pl 18.01.09, 14:41 ty cyrkowiec. wiem wiecej niz ci sie wydaje. ma sie swoje dojscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do gmbh Re: cyrk IP: *.3s.pl 18.01.09, 15:32 No właśnie,twierdzisz że piszesz kiedy Ci się podoba, śmiem dodać że piszesz też to co z trudem w bólach wymyśli twój mały orzeszek szumnie nazywany mózgiem i dlatego to forum zamieniło się w szambo zapełniane przez "złote myśli" ludzi takiego pokroju jak Ty.Natomiast stwierdzenie że ma się swoje dojścia,wyrwało mnie z kapci.Twoje dojścia przekazują Ci przekoloryzowaną wersję nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością i dlatego pseudo inteligenci Twojego pokroju twierdzą że prezes został pobity , zakład zostaje regularnie co miesiąc zamykany,ludzie przy biurkach to nieroby a na produkcji donosiciele i biedacy po zawodówkach.Swoją drogą musisz mieć bujne życie towarzyskie i masę znajomych że śledzisz przed komputerem losy dawnego zakładu pracy i ludzi w nim pracujących,których jak widać nienawidzisz i uwielbiasz im ubliżać.A co z Twoją rewelacyjną pracą dla której opuściłeś Segu,czyżby nic z niej nie wyszło i dlatego przerzuciłeś swoją frustrację na nas?Cieszę się że nie jesteś już moim kolegą z pracy i z tą myślą lepiej będzie mi się jutro pracowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy cyrk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 16:49 masz rację, ten gość gmbh to jakiś tajny agent, czy coś takiego-ha,ha ???? lepiej zna dzieje segu, niż my, którzy tam jeszcze pracujemy, dobre-koń by się uśmiał,ciekawe, jakie ma dojścia? jeszcze odnosi się do nas -NIEROBY,a sam napewno siedzi na kuroniówce!jak ma takie dojścia, to dlaczego do tej pory nie pracował w segu?ach ta zazdrość ludzka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbh Re: cyrk IP: *.cable.smsnet.pl 20.01.09, 15:08 hehe. pracował oj pracował.ale sie ewakuował.i nie żałuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: segus Re: cyrk IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.09, 17:31 i nie jednemu przez to pracuje sie lepiej cwaniaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: cyrk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 17:47 masz rację segusiu!!! bravo dla ciebie! pozdrawiam wszystkich wspaniałych ludzi z segu,trzymajmy się razem i nie dajmy się tym fałszywcom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: Jesteście beznadziejni IP: *.chello.pl 25.01.09, 17:53 Nie wiem o co tu chodzi ale już kilka razy pytałam Was ludzi pracujących w Segu czy są u Was przyjęcia do pracy i słuchajcie nikt mi nie odpowiedział chodź forum ma tytuł "segu szukam pracy".Dziękuje Wam bardzo Segusie może kiedyś się spotkamy bo u mnie w firmie jest bardzo kiepsko i liczyłam na Waszą pomoc a tu przepychanki i nic więcej.Dzięki; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka.2 Re: Jesteście beznadziejni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:28 Słuchaj nie jestesmy beznadziejni po prostu u nas jest tak samo jak wszedzie , gdybys czytała uwaznie co jest na tym forum napisane to wiedziałabyś jaka jest sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka.2 audit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 19:12 Hehe w poniedziałek audit jest i znowu zacznie się szukanie dziury w całym. Ciekawe co znowu wymyślą???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: audit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:53 żabka wyluzuj!!!!!! nie pierwszy audit i nie ostatni! jakoś to będzie!!! my nie, nie damy się!!!my nigdy nie poddamy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitro Re: audit IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 17:05 to jest juz was 3.jeszcze 10 i cala chala ABS.hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka.2 Re: audit hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:29 ABS wogóle jeszcze pracuja??? hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seguś Re: audit IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 19:31 nieważne ile osób a to ze potrafią zarobić na całą reszte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: audit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:50 Uwazasz ze ABS zarabiaja na wiązki????To dlaczego tyle osób przezucili i zwolnili???Kazdy pracuje na siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: audit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:53 Tak z pewnoscia ABS-y jak zwykle pracuja na wszystkich żałosne to jest!!!!Połowa ludzi została przeniesiona na wiązki i zwolniona:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-elek Re: audit IP: *.cable.smsnet.pl 26.01.09, 08:49 zastanawia mnie dlaczego powstała taka opinia ze ABS sa zyła złota??pamietam jak pracowałem w segu na AL/VW.i ciagle nam to powtarzali.ze jak u nas pracy nie bedzie to tamsie zawsze znajdzie.a dział wiazek to co?? przykrywka jakas dla lewych interesów??pozdrawiam wytrwałych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY CISZA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 20:20 co taka cisza nastala na forum???? aż tak źle? zadnych nowinek? pozdrawiam pracownikow segu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka.2 Re: CISZA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:37 He he bo to cisza przed burzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 21:00 odpusćcie sobie te głupie komentarze juz był była taka jedna niejaka arabelka która jechała po ludziach z segu i stale podburzała postami szukajac zaczepki i sensacji jak sie wszyscy przekonali dostała kopa w d......... od losu wiekszego niz my i sie wycofała z pisania głupot na forum wiec zastanówcie sie czy warto pisac takie pierdoły czy siaść na tyłku i zając sie prywatnym życiem chyba że to jedyne życie towarzyskie jakie prowadzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imiglykos Re: dajcie spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:37 brawo Baska chociaz pewnie niedlugo pojawia sie i na twoj temat komentarze ze siedzisz w segu na stanowisku lub jestes nierobem bo tak samo bylo jak ja napisalam podobne slowa skierowane do arabeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: dajcie spokój IP: *.connectit.pl 01.02.09, 17:05 Pozdrawiam wszystkich pracowników,dlaczego nie umiecie się szanować,tylko besztać,czy was to bawi.Wszyscy jedziemy na tym samym wózku,każdy boi się o pracę,czy w tym ,czy w innym zakładzie.Praca nie jest w Segu ciężka,a,że wypłaty małe,cieszcie się,że jeszcze je macie.Pracowałam kupe lat w Segu,przechodziłam różnych przełożonych i robiłam to co kazano.Wierzcie mi nawet poszłabym do was do pracy,żeby mieć nawet te marne ,jak nie którzy twierdzą parę groszy.Pozdrawiam i życzę owocnej pracy,większej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 17:52 Jolu zle zrozumiałas ostatnie posty to osoby które juz nie pracuja nas atakują my dobrze wiemy jaka jest sytuacja na rynku pracy i dlatego nadal pracujemy w segu pomimo niewysokich zarobków wiemy tez jaki los spotkał wiele osób które same odeszły z nadzieją na poprawe swojej sytuacji wiec zauważ ze jestesmy atakowani przez osoby których juz nie ma którym sie powiodło w mniejszym czy wiekszym stopniu i wiedzac ze tobie tez podziekowano za wspólprace w innej firmie rozumiemy ze chciałabys wrócic bo wcale nie jest tak zle jak wszyscy mówią jezeli tylko ma sie troche motywacji i checi do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka.2 Re: dajcie spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 19:49 Właśnie motywacja??? Brakuje jej i to bardzo!!!!!, ale cóż pracować trzeba tu czy tam.Fakt praca nie jest zła , w miarę czysta itp... tylko ta otoczka ( atmosfera )ludzi dobija.Wszyscy do wszystkich maja pretensje .Gdyby nie to to praca marzenie.... Ale i tak nie jest najgorzej.Pozdrawiam wytrwałych i sobie tez zycze wytrwałosci w tym zakładzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech na sali Re: dajcie spokój IP: *.chello.pl 02.02.09, 13:58 praca czysta hahahaha świetny dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 17:06 moze nie wszedzie da sie nosic tipsy ale nie narzekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-elek Re: dajcie spokój IP: *.cable.smsnet.pl 02.02.09, 18:54 basiu kochana.czytajac twoje wypowiedzi dochodze do wniosku ze masz bzika na punmcie słowa"atakuja atakowali".nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.sam jeste osoba która pracowała w segu troche czasu.obecnie nie pracuje rok.i musiałem zmienic nick bo ktos sie po niego podszył:/ forum nie jest tylko dla obecnych pracowników ale dla kazdego kto ma chec wyrazic opinie na temat firmy,sytuacji, czy pracownika którego nie cierpi.co do arabeli.znam ja osobiscie.nie uwazam zeby kogo kolwiek atakowala.i nie rozumiem po co wracasz do jej osoby.moze tak naprawde brakuje ci jej wypowiedzi na forum?? i błagam nie odbieraj tego jako atak.nie jeste przeciwko wam ale z wami.i wiem co sie dzieje w segu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 07:17 moi drodzy jak miło czytać jak to godzicie się z sytuacją na rynku pracy jak to przyjmujecie co wam dają a co gorsza jestescie zadowoleni ,że macie czym rączki zajać i na poł miesiąca wam pieniązków starcza.to jakaś trauma.....nie jest zle???bez premii z najnizszą krajową???mogę zrozumiec te osoby które nie mają własnych rodzin owszem ciuszek kupi do fryzjera pójdzie może jakieś żeliki na paznokietkach i ...passs ale przezyj miesiąc zrób opłaty i miej na choć jedną przyjenośc...oj cieszę się z tego co mam...i dobrze że to Segu nie jest moim płatnikiem bo ciężko byłoby dzieci wyzywić.Pozdrawiam serdecznie i zyczę motywacji do lepszego jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 13:42 cytat prawdziwy hicior: "Gdyby nie to to praca marzenie.... "ale dziewcze pojechałooooo z tekstem:)nic tylko mamy prawdziwy Eden heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: dajcie spokój do małej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 18:20 Szkoda komentowac twojej wypowiedzi co po niektórzy ciesza sie ze maja jakąś prace i czasami trzeba zacisnac zeby by miec lepsze jutro. Moze nie rozumiesz niektórych spraw ale sa rózni ludzie i maja rózne potrzeby. Moze Segu to nie jest najlepsze rozwiazanie ale co niektórzy maja tylko to i uszanuj te osoby które nie maja innego wyjscia!!!!! A zmiane pracy pozostaw im samym oni wiedza najlepiej co robią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????????? Re: dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 19:04 powiem tak.... wiekszosc cwaniactwa co sie zwalnialo poszlo do ceramy.jak to im tam bylo dobrze mowili ze w maskach robili.pozniej cerama padla.(pozdrodla wszystkich z bylej ceramy ;).pozniej pare osob poszlo do fiko gdzie tez juz ich zwolnili nie liczac dalej reszty firm.teraz siedza cicho bo roboty nie maja a mieli najwiecej do powiedzenia.wiem ze w segunie jest super i roboty nie ma ale cwaniactwa na forum nie popieram!!!!!!!!!abs zyla zlota...hahahaha....chyba rok temu!!!!teraz jest odwrotnie.absidzie w dol i nie widac ze sie cos zmieni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: dajcie spokój IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 22:15 więcej wiary w siebie ludziska!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś