Dodaj do ulubionych

Całoroczne Centrum Narciarstwa

IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.07.01, 20:17
We wczorajszej "Wyborczej-Katowickiej" (18 VII01) przeczytałem ciekawy artykuł
na temat utworzenia na środuli całorocznego stoku narciarskiego. Ciekawy
jestem, co sądzicie na temat tej inwestycji...
Ja osobiście mam mieszane uczucia. Jestem mieszkańcem Środuli praktycznie od
urodzenia (i od pokoleń!)i cieszę się, że moje osiedle powoli przybliża się do
centrum miasta. Jestem zadowolony, że coś się tutaj zaczyna dziać: istnieje już
jeden hipermarket, a drugi jest w budowie. Pewnie dla wielu jest to wiocha i
kompromitacja, ale dla mnie jest to kolejne miejsca gzie mogę spędzić miło
czas nie wybierając się w podróż do centrum, czy Katowic. CCN może być
kolejnym takim miejscem. Ciekawi mnie tylko, czy zainteresuje ono mieszkańców
naszego miasta i okręgu, czy się utrzyma? Ja bym chciał, by oprócz możliwości
jazdy na nartach, była możliwość także jazdy na sankach(stok taki istnieje w
Karpaczu)itp. Ciekawy jestem, co wy byście chcieli robić w takim miejscu i czy
uważacie, że takie miejsce jest potrzebne?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 13:57
      totalna bzdura, pomysł na wybudowanie centrum (całorocznego!) w jedynym dziś
      miejscu gdzie można pospacerować samemu,lub też z psem !
      najbardziej jednak nurtuje mnie pytanie kto za to zapłaci? - bo jeśli
      mieszkańcy czyli ja też, to bardzo dziękuje za pomysł godny sosnowieckich
      radnych. Bardziej cieszy mnie zielony park niż pomysł wybudowania
      CCN,
      a tak na marginesie - kto mając cały Beskid Śląski i Żywiecki tak blisko
      przyjedzie na narty do Sosnowca!?
    • Gość: 2mek Re: Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: 157.25.69.* 30.07.01, 16:51
      Mieszkam obok takiego całorocznego stoku na Szczęsliwicach w Warszawie. Ruch
      jest tam minimialny i inwestor poniósł prawdopodobnie duże straty.
      Może na Malcie w Poznaniu jest trochę lepiej ale generalnie uważam że to nie
      może się udać.
      • Gość: Maciek Re: Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: 10.31.10.* 30.07.01, 16:58
        Zapłacić mają miasto i jakiś inwestor. Z tego co wiem, na razie go nie ma. Może stracił w Warszawie i dlatego nie
        chce budować w Sosnowcu. Chętni może by się znaleźli... w Beskidach można jeździć tylko w zimie, a to ma być
        centrum całoroczne.

Parę miesięcy temu gazety pisały o planowanej budowie Aquaparku na Kresowej. Wie ktoś, gdzie to ma być
        dokładnie i czy już coś robią?
        • Gość: lelek Re: Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 20:59
          Z tego co wiem, to Aquapark ma powstać. Budowa podobno ma ruszyć w przyszłym
          roku. Jak będę wiedział coś więcej, to dam znać...
          • Gość: dewu Re: Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: *.uni.lodz.pl 10.05.02, 12:43
            Podobno w Bytomiu ma powstać podobna "atrakcja" ale z dodatkowymi ścieżkami
            rowerowymi i trasami biegowymi(to akurat by się bardziej w S-cu przydało niż
            stok).Widocznie nie tylko u nas prominenci lubią beztrpsko wydawać pieniądze...
            • Gość: Anka Re: Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 23:41
              Po co komu CCN jeśli nie ma realnych pieniędzy na inwestycję? Szlag mnie trafia
              bo nie ma Inwestora i nie ma kto za to zapłacić ale ponad 3/4 terenu parku
              zostało odgrodzone!!! Będzie zapewne tak, że rozpocznie się nasypywanie stoku,
              które będzie trwało 10 lat.
              A gdzie są zieloni czyżby tym razem nie interesował ich los zwierząt i roślin
              na terenie inwestycji?? A może miasto jest mało atrakcyjnym Inwestorem do
              składania protestów?
              JESTEM PRZECIW CENTRUM ALE NIKT NIE ZAPYTAŁ MNIE O ZDANIE!!!
              Zdaje się, że nie tylko ja tak sądzę - co noc przybywa uszkodzeń ogrodzenia, a
              to chyba nie tylko akty wandalizmu, ale stosunek mieszkańców do decyzji
              miasta,
            • Gość: ANA PROTEST - Całoroczne Centrum Narciarstwa IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 23:46
              Mieszkańcy Zagórza protestujmy przeciwko bezsensownym decyzjom UM Sosnowca i
              zapobieżmy unicestwieniu ostatniego zielonego terenu na osiedlu !!! Nie ma
              pieniędzy na dotowanie autobusów i innych rzeczy ale na bzdurną inwestycję pt.
              Całoroczne Centrum Narciarstwa się znajdą? Kto da gwarancję, że nie rozkopią
              parku na następne 10 lat? Do tej pory nie mają Inwestora który pokryje koszty
              infrastruktury, budowy i utrzymania obiektów - narazie usypują tylko górkę z
              odpadów pokopalnianych (swoją drogą ktoś wygrał na to przetarg :))
              POWIEDZMY NIE BEZSENSOWNEJ INWESTYCJI!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka