Dodaj do ulubionych

Awantury w sosnowieckim liceum - cd.

IP: kamil:* / 192.168.11.* 24.09.03, 08:38
To skandal,żeby dyrektor nie miał czasu (ochoty?) spotkać się z
rodzicami...
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 217.96.57.* 24.09.03, 09:37
      Wywalić tę pseudo-dyrektorkę.Powinno interesować ją dobro
      uczniów,a ona ma ich wszystkich w d....Chyba jest przyspawana do
      dyrektorskiego stołka.
    • Gość: fak (ultet) Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 212.106.180.* 24.09.03, 12:00
      Na początku września dziecko (lat 18) z dnia na dzień kazało mi
      podpisać zgodę na udział fakultecie np. historia. Zakazałem
      podpisywania takiego pisma żonie i w piątek rano zadzwoniłem do
      kuratorium prosząc o wyjaśnienie tej bzdury. Uczeń pełnoletni-
      argumentowałem chcący zdawać hiszpański ma chodzić na fakultet
      np z geografii. To ma sens tylko wtedy, gdyby na maturze zdawał
      geografię Hiszpanii.Pani z kuratorium obiecała mi tę sprawę
      wyjaśnić do 12 godz. Zadzwoniłem o 12 i dowiedziałem się, że
      dyrektorka powiedziała, że to nieporozumienie i uczniowie sami
      mają podpisać deklarację. Albo moje dziecko kłamie, albo
      dyrektorka nie mówi prawdy tak zakończyłem rozmowę.
      W tym samym czasie na 1,2 lekcji vice zbierał od uczniów
      deklaracje podpisane przez rodziców ( część nie wyraziła zgody)
      Po 11 godz.,czyli po telefonie z kuratorium vice latał jeszcze
      raz tym razem zbierając deklaracje podpisane przez uczniów.
      W poniedziałek zadzwoniłem do kuratorium i powiedziałem jak było
      i może to sobie sprawdzić.

A wracając do dzisiejszego artykułu bardzo dobrze, że dyrektorka
      i vice wiedzą gdzie są drzwi, ta wiedza bardzo im się może
      przydać
      Sympatyk

• Gość: fak-of Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.com 24.09.03, 15:08
        witam

lol panie ja to z 3 razy wypelnialme pamietma juz od 1 klasy a z
        calego profilu nicic bo i tka wszystkie klasy oprocz jezykowej
        zostaly klasyczne to po .... cio ja to pisalem ;-)
        • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 13:46
          wszyscy pisza o liceum a nikt nie wspomni o gimnazjum!!!my tez
          cierpimy i mamy swoje zdanie!!!!!to skandal ze klasa
          informatyczna ktora przyszla tu z poza rejonu nie ma w trzeciej
          klasie informatyki!!!!!!!!!oprocz tego do dnia 21.09.03 nie
          mielismy lekcji fizyki!!w tym roku szkolnym konczymy gima a
          naszych najelepszych nauczycieli zwolnili lub nam poznieniali.
    • Gość: Seemann85 Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:07
      Już powoli zaczyna mi się to nudzić, ale dobra - wypowiem się:)
      Widze, że teraz za sprawe wzieli się rodzice to dobrze bo jak
      nie ich,to kogo posłucha nasza pani dyrektor. Nochyba ze
      prokuratora i sędzie:)
      • Gość: mefisto Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.com 24.09.03, 15:11
        witam
        nio miejmy nadzje ze ich poslucha bo jak nie to oni ja chyba na
        taczkach wywioza lol ale widzie ze pan wice krol zmalal w moich
        oczach jest tylko jednya z rak pani znajdy ;-) cytat jego
        wypowiedzi na kazdy temat jak sie dyrektorka go o cos
        pyta ;) "tak pani dyrektor" wracajac do 2c bylo wiadomo ze jak
        nie 2c to inna klasa tego nie zrobi wkoncu tam jest pan ...
        heheh i pozytywnie
        • Gość: Consus Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.softpro2.pl 24.09.03, 16:14
          Tak wiem Mefisto, ja tam jestem :-)
          A tak calkiem serio to nie zostawimy tak tej sprawy...
          Dzisiaj mielismy bardzo nieprzyjemna rozmowe z Pania Dyrektor
          najwyrazniej nie spodobalo jej sie wczorajsze zebranie :P
          poczula, ze jednak ktos moze jej sie do tylka dobrac :) Dziwi
          mnie jednen fakt... no dobra wcale nie dziwi bo przeciez chodzi
          o dyrektorke :P mianowicie jak caly tydzien chodzilismy do niej
          (codziennie - wiem bo sam chodzilem) i prosilismy zeby przyszla
          do nas na lekcje albo chociaz porozmawiala w czasie przerwy to
          nigdy nie miala czasu. Zostawialismy karteczki w sekretariacie,
          prosilismy wice dyrektora zeby nas mowil - skutek byl zadnen.
          Dzisiaj miala czas zeby siedziec u nas cala lekcje i jeszcze na
          przerwie przyjsc.....
          Ale oczywiscie z uczniami sie latwiej rozmawia... bo z
          rodzicami to sie pewnie juz bala.
          Przez takie zachowanie doprowadzila do tego, ze wiecej nikt z
          naszych rodzicow nie bedzie z nia rozmawial - udadza sie
          wyzej....
          • Gość: uczen Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.com 24.09.03, 16:29
            witam

nio i pozytywinie consus malo dzis to wogule mial czas na
            przerwach po szkole lazic sam ja widzialem ;-) wiesz wiadomo ze
            z rodzicami sie gorzej rozmaiwa bo trzeba miec lepsze argumenty
            i nie mozna sobie na tlye pozowalic a uczniow to sie zwyzywa i
            tyle a ty jej zabardzo nie odpyskniesz bo bedzie ze nie
            wychowany jestes ;-) ja na miejscu waszych rodzicow bym z nia
            nie gadal ;-)
            • Gość: Consus Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.softpro2.pl 24.09.03, 16:37
              zeby nie bylo nieporozumienia - to co dzisiaj bylo na lekcji to nie byla
              rozmowa tylko monolog dyrektorki... jakims cudem moze udalo sie nam 3 (slownie
              3 przez 45min) pytania zadac a odpowiedz byla nie przeszkadzaj teraz ja
              mowie ;)) A mowila 4 razy to samo - powtarzala ze nie ma pieniedzy i atakowala
              rodzicow i naszego wychowawce...
              • Gość: a.. Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.w.syscomp.pl / *.crowley.pl 24.09.03, 20:20
                dzisiejsza gadka p.dyrektor wyprowadziła z równowaki.wmawiała,że robimy
                zamieszanie-mimo,że byliśmy u niej kilkakrotnie prosząc o spotkanie z nami
                (uczniami)i na spokojnie omówienie problemu,żeby takiego zamieszania nie
                było,no cóż:"pani dyrektor jest zajęta"-to była najczęśtsza odpowiedź w
                sekretariacie.skoro my nie mogliśmy sie doprosić o spotkanie,zadziałali rodzice-
                i słusznie,bo martwią sie o nas i naszą przyszłość.gdy dziś zadawaliśmy pytania
                przerywano nam,gdy mówiła p.dyrektor trzeba było milczeć,tego wymaga kultura...
                p.dyrektor rządała(!)przeprosin?hehe...przeprosin?,a kto przeprosi rodziców za
                zlekceważenie ich,a potem przyjście do ich dzieci i naskoczenie na nich-
                wiadomo,uczeń mało może...dzisiejsza wizyta świadczy o jednym,o tchórzostwie...
                • Gość: a.. Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.w.syscomp.pl / *.crowley.pl 24.09.03, 20:27
                  a tak w ogóle to p.dyrektor ewidetnie sugerowała,że wychowawca jest winien,bo
                  powinien nas o wszystkim informować.a Profesor Podleśny właśnie tak robi-jest
                  najlepszym pedagogiem w tej szkole,a p.dyrektor widać nie ma się kogo
                  czepiać...
          • Gość: lilith Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 16:39
            no wiesz consus jak my zrobilismy afere to tez mila czas zeby na lekcji do nas
            przyjsc i cala ghodzine gadac o niczym, ale jak do niej to nie ma czasu nigdy
            (no coz pizze jak sie je to nie wypada rozmawiac z pelnymi ustami lol)
            a tak powaznie to uwazam ze z nia nie ma co rozmawiac, tylko od razu trzeba
            wyzej uderzyc bo ona jak juz zlapala stolek to nie pusci, a biedny cecot jest
            TYLKO zastepca wiec duzo nie moze zrobic...
            • Gość: uczen Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.com 24.09.03, 16:42
              witam

jak juz chcemcie udezac ot radze berdzo wyskowa bo pani zejada ;-
              ) ma caly sosnowiec swoimi czerwonymi przyjaciolmi obsadzony
              chodzby pan gorski czy tam inni ;-) ta kobita ma wtyki w calym
              UM czarna wdowa a powinno byc czerwona wdowa
    • Gość: xXx_KaZiKi Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 80.48.113.* 24.09.03, 16:48
      Niech nikt nie ma pretensji do Pana Cecota, on też jest od niej
      uzależniony i nie może jej podskoczyć. Każde jego
      przeciwstawienie się dyrektorce, może zadecydować o jego szybkim
      zwolnieniu z pracy...a przecież nikt tego nie chce, a przede
      wszystkim on, który ma rodzinę na utrzymaniu. Nie mieszajcie w
      sprawę dyrektorki naszego Zbysia, to fajny facet!!!
      Wierny uczeń...
      • Gość: uczeń Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 19:03
        Co do pana Cecota - daje dupy. Natomiast dzisiaj panoi Zet dała popis. Mam
        nadzieję, ze pan Podleśny nie odmówi miastu funkcji dyrektora. To chuyba jedyna
        normalny człowiek w tej chorej sytuacji. W dodatku świetny polonista i
        wychowawca. Niech pan sie nie daje. Super,ze ceni pan uczciwość.
        • Gość: a.. Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.w.syscomp.pl / *.crowley.pl 24.09.03, 19:52
          Racja...ceni uczciwość.Ma się Pan nie dać!Tylko dzięki Panu jeszcze nie
          zmieniamy szkoły(jeszcze)...
    • Gość: Ciacho Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 19:00
      Cholera według mnie to ta dyrektorekę powinni wywalic od razu.
      Niedośc że jej zachowanie to skandal to jescze zawsze
      przechodzac koło klasy do której ja chodże mówi - O to moja
      ulubiona klasa - czyli inaczej podlizuje się ucznią, a gówno z
      tego będzie miała. Tak jest prawda, mam nadzieje że już
      niedługo dyrektorem naszej szkoły zostanie zastępca ( Zbigniew
      Cecot ) a dyrektorka skończy na podwożeniu swojej sekretarki
      jako taksówkarz. :)
      • Gość: uczeń 1 Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 19:08
        Nasi kochani rodzice. Czas działać. Czy nie widziecie, co się dzieje. Skoro nie
        słuchają nayczycieli ani nas - uczniów, trzeba zadziałać. Jest ludzie wyżej
        postawieni niż ona.
    • Gość: . Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.w.syscomp.pl / 192.168.0.* 24.09.03, 21:43
      Dziwi artykuł w gazecie! Rodzice na zebraniu stwierdzili,że nie
      zapraszali nikogo z gazety, nie chodzi przecież o aferę. Po
      zebraniu dziennikarce ,która zaczepiała rodziców przed szkołą-
      odmawiano udzielenia informacji.
    • Gość: . Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.w.syscomp.pl / 192.168.0.* 24.09.03, 21:51
      Wchodziłam do klasy w momencie rozmowy Pana Dyrektora z panią
      (jak się okazało dziennikarką).Dyrektor nie "wrzasnął" i napewno
      nie wskazał drzwi,lecz jedynie nie wyraził zgody na udział w
      zebraniu z rodzicami.
    • Gość: LISTEWNIAK Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 22:00
      zasatowmy sie komu ma sluzyc tak instytucja jak szkola ?? - bo
      mi zdawalo sie ze jest ona przedewszystkim dla uczniow,
      aczkolwiek moge sie mylic !! Szczerze to nie chcialbym byc
      teraz w skorze moich kolegow i kolezanek z klas 2 LO. Ta cala
      sytulacja jest po prostu smieszna...nikt nie ma prawa zmuszac
      Ich do nauki przedmiotu ktorego Oni nie maja zamiaru zdawac na
      maturze bo jest to syzyfowa praca. Jestem uczniem klasy
      pierwszej i coraz czesciej razem z przyjaciolmi zastanawiamy
      sie czy takie problemy czekaja i nas juz za rok, to nasza
      matura nie bedzie wygladac rozowo !! A tak w nawiasie mowiac
      to...(nauczyciele graza mi ze beda mi wstawiac oceny
      niedostateczne jesli nie bede nosic na lekcje podrecznikow. Nie
      nosze ksiazek z prostej przyczyny, bo ich jeszcze nie kupilem)
      moze to i lepiej bo coraz czesciej nietylko mnie przychodzi
      pomysl zmiany szkoly >>>
    • Gość: eMCe Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 217.153.84.* 24.09.03, 22:05
      Pani, ktora pisze ten artykul ma chyba bardzo ciezkie
      doswiadczenia ze szkol do ktorych (chyba) uczeszczala - u na w
      ogolniaku chciala wymusic na nauczycielce przepuszczenie na
      maturze ucznia, ktoremu brakowalo paru punktow, wiec technicznie
      nie mogl matury zdac.
      Ta Pani po prostu bardzo lubi byc w centrum zainteresowania,
      niestety traci na tym obiektywizm.
      • Gość: xXx_KaZiKi Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 80.48.113.* 24.09.03, 22:48
        Ta pani jest tylko dziennikarką i wykonuje swoją pracę. Dobrze, że ktoś się tym
        zajął. Mam nadzieję, że ta sprawa nie przycichnie, ale się rozwiąże pomyślnie
        dla uczniów i niesłusznie zwolnionych nauczycieli. Skoro nikt nie wierzy w to
        co się dzieje w szkole, należy przeprowadzić ankiety wśród grona i uczniow,
        niech się wypowiedzą. Okaże się wtedy, że ich zeznania co do tej calej sprawy
        będą identyczne. Niech sie to skonczy, zanim ona znowu kogoś niepotrzebnie
        zwolni...
        • Gość: rodzic Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:07
          jestem rodzicem dziecka z 2c i rozmawiałam po zebraniu z rodzicami we wtorek z
          panią z Gazety Wyborczej. I dziś tego nie żałuję. Po zebraniu klasa na
          matematyce była przez "panią dyrektor" źle potraktowana. Z tego co wiem od
          dziecka klasa była zszokowana i oburzona zachowaniem pani Zejdy. Życzyła sobie
          przeprosin, prowadziła 45 minutowy monolog. To oburzające. Kilka uczennic się
          rozpłakało. Poza tym nastawiała klasę przeciwko wychowawcy, co jest oburzające,
          bo klasa ma do niego ogromne zaufanie. Pan Cecot oczywiście jak zwykle milczał,
          tak najłatwiej. Jest wg mnie fatalnym wicedyrektorem. Dotychczas pani Zejda nie
          znajdowała czasu dla 2c a także ich rodziców. A w środę miała czas, żeby ich
          nachodzić na matematyce oraz na przerwie. Czy nie widzicie, że dzieje się coś
          złego, a ci którzy powinni pomóc uważają, że nic złego się nie dzieje. To
          oburzające, żeby tak nędzna kreatura jak pani Zejda była dyrektorem szkoły.
          Myślałam, że głęboki stalinizm mamy już za sobą. Ludzie nie pozwólcie, by taki
          ktoś decydował samodzielenie (przy pomocy władz miasta) o tym, co się dzieje.
          Mam nadzieję, że ktoś rozsądny wreszcie zareaguje i usunie tę kobietę ze szkoły.
          • Gość: szkola z klasą Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 212.106.180.* 25.09.03, 13:08
            To już nie jest stalinizm drogi rodzicu. To jest "SZKOŁA Z KLASĄ"- BEZ KLAMEK
            Co musi się zdarzyć, aby kuratorzy podnieśli swe głowy (d...y) z nad papierów i
            zainteresowali się atmosferą w szkole zanim nie dojdzie do nieszczęścia. W
            czerwcu nauczycielka w 9 miesiącu ciąży mogła zacząć rodzić schodach na
            schodach szkoły. Czy potrzebne jest "widowiskowe" nieszczęście aby coś się
            zaczęło dziać.W tamtym roku zaszczuła nauczycieli. Teraz zaczyna szczuć uczniów
            i rodziców. Jeżeli dojdzie do nieszczęścia (oby nie) to wy kuratorzy będziecie
            tak samo winni i nie będziecie się mogli wykręcić papierkami.W tej sytuacji
            uważam, że do końca wyjaśnienia sprawy w szkole codziennie powinien któryś z
            was przebywać.Strach pomyśleć co jej do głowy strzeli. A jeżeli strzeli
            będziecie współwinni i postaramy się tę współwinę od was wyegzekwować.
      • Gość: sympatyk Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 212.106.180.* 25.09.03, 08:15
        emce- to dzięki pani redaktor możesz pisać takie pierdoły. Pani redaktor jest
        jedyną osobą, która założyła, że może Ci nauczyciele mają rację. Wszystkie
        instancjie od kwietnia, a było ich dużo- oprócz ZNP nabrały wody w usta.
        Spróbuj coś mówić z wodą w ustach. Jeżeli chociaż trochę znasz dyrektorkę to
        powinnać wiedziec jak ona lubi robić za gwiazdę!!!! (cudzym kosztem).Stąd te
        plany wielkich uroczystości. To przypomina bale na Tytaniku. Tytanik( szkoła)
        tonie, a tu bal za balem i balem pogania. Czy pani redaktor była by w "centrum
        zainteresowania" gdyby swego czasu zareagowały na skargi nauczycieli?
        A według dyrektorki obiektywnie, to znaczy jak ona chce. Obiektywizm dawno w
        tej sprawie został sprzedany i to wcale nie przez nauczycieli.

• Gość: a.. Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.w.syscomp.pl / *.crowley.pl 25.09.03, 18:11
          dobrze,że ktoś sie zajął tą sprawą,ale pani redaktor nie musiała pisać bzdur o
          Panu Dyrektorze.Pan Cecor wcale nie użył słów:"tam są drzwi!" i napewno nie
          wrzasnął!!!On jest okay!
      • Gość: uczeń Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:15
        Współczuję ci. Szkoda że nie widzisz, co dzieje się w tej szkole. Jeśli władze
        są obojętne i udają, że nie problemu, chyba może nam pomóc tylko prasa. A może
        znajdzie się ktoś gotowy do pomocy. PRECZ Z Zejdą!!!
    • Gość: ojciec Jak wyglądała lekcja w II c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 14:19
      napiszcie jak wyglądała lekcja z panią Z. i jej monolog. dlaczego tyle osób
      musiało brać po tym srodki uspokajające w gabinecie higienistki ? czy to nie
      jest odwrócenie horroro z torunia ? tam uczniowie napadli nauczyciela a tutaj
      dyrektor uczniów ? co czego to wszystko prowadzi ?
      • Gość: a.. Re: Jak wyglądała lekcja w II c IP: *.w.syscomp.pl / *.crowley.pl 25.09.03, 18:07
        ta lekcja to faktycznie monolog dyrektorki!ona ma niezły tupet.na zebranie z
        rodzicami nie przyszła(bo się bała?),a do uczniów owszem.pytała po co ta cała
        afera.afera?gdyby udało nam sie dotrzeć do p.dyrektor całego zamieszania by nie
        było,ale ile można słuchać ciągle tej samej wymówki-"pani dyrektor jest
        zajęta"?!niepotrzebnie jednak w artykule został wymieniony Pan Cecot,który
        niczemu nie jest winien!
    • Gość: ol Co wie Prezydent ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 06:52
      Pan Prezydent Górski jest doskonale zorientowany w sytuacji w ZSO nr1. Jego
      córka chodziła do tej szkoły, ale w tym roku zabrał ja do II LO. Czy jako
      ojciec nie wiedział , co sie dzieje w szkole ? A może bardzo kocha
      dzieci ........... szkoda, że tylko swoje.

Dlaczego młodzieży z Środuli odmawia sie prawa do szkoły, jaką chcą ? Prawa do
      zdawania przedmiotów jakie chcą ? Do nauki języków obcych i szkoły bez stresu,
      jaką była ?
    • Gość: przełom Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 212.106.180.* 26.09.03, 10:33
      Przełom w ZSO!!!!

SAI ( Sosnowiecka Agencja Informacyjna)
      Z nieoficjalnych źródeł za pośrednictwem reportera śledczego
      KURiera WIEjskiego niezależnego czasopisma dowiedzieliśmy się o
      przełomowym odkryciu przez komisję dowodów w sprawie ZSO.
      Pragnący zachować anonimowość przedstawiciel kuratorium
      powiedział „ dotarliśmy do dokumentów mających kluczowe
      znaczenie dla badanej sprawy”
      -Co to za dokumenty?
      - Tego nie mogę zdradzić, ale znaleźliśmy w nich 2 błędy
      ortograficzne i 3 stylistyczne”
      Dyrektor szkoły: „to potwierdza tylko moją słuszną decyzję
      zwolnienia niekompetentnej sekretarki”
      -A co z innymi skargami. „Badamy dokumenty wnikliwie, ale
      skargi się nie potwierdzają”
      -Kiedy należy spodziewać się pełnego sprawozdania?
      - Wobec zaistnienia nowych okoliczności ortograficznych , które
      tu na początku przedstawiłem musimy jeszcze raz przejrzeć całą
      dokumentację. W związku z tym pełny raport zostanie
      przedstawiony później niż zakładaliśmy.
      -Konkretnie .
      -Myślę, że za kadencji tej dyrektor zdążymy.
      -To znaczy jaki okres ma pan na myśli?
      -2008 jest najbardziej prawdopodobny.

• Gość: gość Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 155.158.112.* 27.09.03, 08:38
        Witam serdecznie. Gratuluję przedmówcy poczucia humoru. Niestety to czarny
        humor, bo badanie sprawy prawdopdobnie będzie przeciągać się w nieskończoność.
        Niesamowite jest to, że tak wiele osób wie o sprawie i nie ma zamiaru nic z tym
        zrobić. Czyżby układy "pani dyrektor" sięgały aż tak... Myślę, że nikt nie
        przypuszczał, że miasta pozwoli sobie na taką kompromitację. Dziwe że "pani
        dyrektor" nie oszczędzi sboe wstydu i nie odejdzie. Może nie z honorem, ale...
    • Gość: gość 2 Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: phoenix:* / 192.168.5.* 27.09.03, 21:26
      Pani Z. nie tylko nie ma wstydu, ale robi sie coraz bardziej agresywna. I to w
      stosunku do uczniów, jak i nauczycieli. KOmpromitacja musi siegnąć szczytu i
      rozejść się po całej Polsce. Bardzo to przykre przede wszystkim dla uczniów i
      dla szkoły. Kto do niej będzie chciał przyjść. Większość nauczycieli na pewno
      odejdzie, jak tylko znajdzie pracę. Już teraz widać , że nikomu na niczym nie
      zależy, tylko wszyscy czekają na odejście pani Z. Może jakąś szansą jest
      telefon zaufania uruchomiony przez kuratorium. Informacja w dzisiejszej gazecie
      wyborczej i na stronie gazety. Ciekawe co bedą odpowiadać ? Ta sprawa nie
      dotyczy już tylko uczniów. Dotyczy również ich rodzin. Dotyczy nauczycieli i
      ich rodzin. Od początku wybuchu konfliktu, a raczej od ujawnienia sie tłumionej
      frustracji, co narastało powoli, wszyscy zainteresowaninie moga sie na niczym
      innym skupić. Ile cierpienia trzeba znosić przez jedną osobę i jej wygórowane
      ambicje. Dyrektora nie powołuje sie dożywotnio. To jest taka sama praca jak
      każda inna. Przez rok można stwierdzić, że ktoś mający osobowość szakala na to
      stanowisko sie nie nadaje. Może jest jakiś konkurs na dyrektora cmentarza ?
      Władze miasta udają ,że nic sie nie dzieje. Może nie wypada zrobić takiego
      wstydu bliskiej znajomej i jej mężowi. Jak potem by wyglądały imprezy
      towarzyskie. A nam sie wydaje, że tutaj już ktoś puścił bąka...........
    • Gość: rodzic Re: DZWOŃCIE I PISZCIE TO POMOŻE IP: *.org.pl / 10.1.4.* 28.09.03, 09:21
      w kuratorim działa telefon zaufania oto on 207 74 31 oraz adres
      poczty ko@katowice.uw.gov.pl myślę,że każdy rodzic ,uczeń
      nauczyciel czy pracownik administracji ZSO 1 w S-c widzący
      nieprawidłowośći powinien zgłosić ten fakt.To napewno powinno
      uzdrowić atmosferę w szkole. Im więcej tym lepiej.Ja już to
      zrobiłam. Rodzic
      • Gość: gość1 Re: DZWOŃCIE I PISZCIE TO POMOŻE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 23:46
        No i chyba sprawa przyschnęła :-/ Tak myślałam...To bardzo
        niedobrze...Czekamy na wyniki kontroli...Ale czy to coś da ?? :-
        ((
    • Gość: Rodzic 111 Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 213.25.39.* 30.09.03, 08:38
      RODZICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      OBUDŹCIE SIĘ - POMYŚLCIE O PRZYSZŁOŚCI SWOICH DZIECI - ZRÓBMY
      WSZYSTKO ABY NOWA DYREKCJA OPRZYTOMNIAŁA LUB ABY JĄ W KOŃCU
      WYWALILI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      W związku z zaistniałą sytuacją na zebraniu oraz monologiem Z.
      na lekcji matematyki mam propozycję dla wszystkich uczniów,
      rodziców i nauczycieli. Jeśli ktoś dysponuje dyktafonem
      (kasetowym lub CD) lub też może go za niewielka cene kupić, to
      proszę to wykorzystać. Na kazdą rozmowę z dyrekcją (Z. czy też
      C.) zabierać sprzęt, a najlepiej zawsze mieć go przy sobie. I
      nagrywać wszystko co Z. powie, niech inni też wiedzą jaki jest
      jej poziom kultury osobistej i styl zachowania, kierowania
      szkołą. Michnik może to my też, powstanie druga afera Rywina, i
      może wtedy ktoś się w końcu obudzi i spróbuje coś zmienić w tej
      szkole. Dodatkowo wyobraźcie sobie reakcję Z., gdy się o tym
      dowie, co ona wtedy zrobi, jak będzie postępować, czyżby rewizje
      plecaków, toreb, a może nawet osobiste przeprowadzane przez
      dyrekcję. I jeśli to możliwe niech Z. jak najszybciej się dowie
      o takiej możliwości, niech drży, niech wie że jej dni na
      stanowisku dyrektorki są już policzone. Ja ze swej strony i
      strony mego dziecka obiecuję, że od dziś na każde zebranie będę
      miał dyktafon, a moje dziecko także zawsze będzie nosić go przy
      sobie, tak aby w każdej chwili móc nagrać światłe i kulturalne
      wypowiedzi Z.
      RODZICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      OBUDŹCIE SIĘ - POMYŚLCIE O PRZYSZŁOŚCI SWOICH DZIECI - ZRÓBMY
      WSZYSTKO ABY NOWA DYREKCJA OPRZYTOMNIAŁA LUB ABY JĄ W KOŃCU
      WYWALILI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jojo Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 05:51
      Moralna presja została już wywarta, ale nikt sobie nic nie robi z moralności.
      Tutaj chodzi o wyjaśnienie zarzutów, których nikt też nie chce wyjaśniać. Ale
      najważniejsza jest prawidłowa praca szkoły, która jest rozwalona. I
      przyszłość. Bo kto przyjdzie do takiej szkoły.Dalsze przeciąganie prowadzi
      tylko do zaogniania konfliktu.
    • Gość: Uczennica I Lo Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: 80.48.113.* 06.10.03, 15:18
      mam pytanie do dziennikarza gazety wyborczej ktory zajmuje sie
      sprawa sosnowieckiego lo bo szkole chodzi pogloska ze pani
      dyrektor Zejda poddala sie do dymisji czy to prawda? jezeli tak
      to ta wiadomosc ucieszy wszystkich ktorzy mieli z nia do
      czynienia i niech wiecej nie pokazuje sie w tej szkole
    • Gość: ABSOLWENTKA Re: Awantury w sosnowieckim liceum - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:05
      przede wszystkim dziwi mnie dlaczego Cecot jest wicedyrektorem
      roździenia??? uczył mnie matmy i prawie w ogóle nie było go na
      zajęciach...jak już był to zajmował się swoimi sprawami a my
      (uczniowie) uczyliśmy się matmy SAMI!!!! Doszło do tego że w
      czwartej klasie osoby z fakultetu matematycznego tłumaczyły (na
      lekcji) bieżący materiał pozostałym...to nie dlatego że on nas
      uczył zdalismy z matmy maturę....
      Poza tym jestem całym sercem za starą kadrą
      dyrektorską...pozdrawiam Was gorąco...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka