fantasticbaby 23.08.08, 21:25 ...ostatni gasi światło ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulinkes Re: Ale cisza... :/ IP: *.chello.pl 23.08.08, 22:01 a o czym chciał/abyś pogadać o kolejnym ginekologu, szkole jazdy, domu weselnym czy pracodawcy??????? Chyba tylko o tym ludzie potrafią tu rozmawiać a raczej wyręczają się kimś kto umie korzystać z wyszukiwarki......... Jeśli masz ciekawy i NOWY temat do pogadania pisz śmiało. W innym razie słodkich snów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 10:01 Witam Mam prawo jazdy, nie szukam ginekologa ani okulisty ani tez domu weselnego. Prawde mowiac jestem na etapie szukania pracy i dlatego tu trafiłam, szkoda tylko, że tak mało ludzi pisze na tym forum. Teraz pije pyszna kawe z odrobina mleka i życze wszystkim zaglądającym Miłej NIEDZIELI! :D Odpowiedz Link Zgłoś
zajadka Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 10:26 O! kawa z mlekiem to bardzo dobry pomysl! Tez ide sobie zrobic :) Mam wrazenie, ze sosnowieckie forum umiera o ile w ogole kiedys "zylo" :D Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 10:42 zaczynam już drugą ;) uwielbiam kawe, a jak do tego zaserwuje sobie torcik czekoladowy to już wogole... niebo hihihi Dzis czuję sie świetnie, choć niestety czekają mnie małe porządki... a jak u ciebie z samopoczuciem ;)? tak, to forum chyba umarło :( Miejmy nadzieje, że się coś zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
zajadka Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 10:50 Niestety nic wiecej do kawy nie mam ale sama kawa wystarczy :)) Ja juz posprzatalam, wlasnie przed chwila skonczylam myc podlogi. Teraz tylko czeka mnie lenistwo do konca niedzieli! :) Szkoda ze weekendy tak szybko sie koncza... Od dawna szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 10:56 ooo... mnie tez to czeka, zaraz... ale mały metraż to pójdzie szybko hihihi prawde mowiąc zaczynam szukać, ale mimo, że podobno pracy jest całe mnóstwo, na kilkadziesią wysłanych cv, mało kto się odezwał, a przecież nie jest ze mnie jakaś ofiara losu ;) Miałam przerwe w pracy, ponieważ urodziłam synka, i myślę ze juz czas powrócić ;) Gdybyś znała jakaś firmę godną polecenia... -zaglądam, odświeżam... :D Odpowiedz Link Zgłoś
zajadka Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 11:43 Dobrze wiem jak to jest z szukaniem pracy... swoje tez swego czasu przeszlam :/ Od pewnego czasu szukam czegos dodatkowego ale tez kiepsko mi to idzie. Do wyboru jest albo "zarabianie przez internet" albo adresowanie kopert, albo skladanie dlugopisow, albo avon. :D Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 11:53 W poniedziałek ide na rozmowe w charakterze asystenta "Poczta Polska" ale z tego co wyczytałam na forum to zarabiaja okolo 800zł :( nie wiem ile w tym prawdy czy w wiekszych miastach jest inaczej? Obawiam sie, ze jesli beda mna zainteresowani i usłysze płace to chyba umre ze śmiechu. Mozna wiedziec w jakiej branzy pracujesz? Ja pracy sie nie boje i jak trzeba bedzie pojde na produkcje, ludzie narzekaja, może kokosów nie maja ale nie jest tak źle, a w kazdej pracy znajda sie jakies minusy, wiem co pisze bo kilka lat pracowałam w handlu, jako sprzedawca, sprzątaczka, ochroniarz, itd. za 900 zł i umowa na 1/2 etatu, co chwila tylko obiecanki ze bedzie lepiej i cała masa wymagań, nic od siebie, głupia znizka na ciuchy... Szkoda tylko, ze praca w zakładzie tylko przez pośrednika... skubią ludzi z kasy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zajadka Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 12:08 Ja pracuje za biurkiem. Niestety pracodawcy bardzo czesto na wstepie daja najnizsza krajowa, pozniej oczywiscie podwyzek dac nie chca... mam nadzieje ze w twoim przypadku bedzie inaczej i jednak cos znajdziesz :) Asystentka brzmi calkiem calkiem ;) Bede trzymac jutro kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 12:13 :) nie dziekuje... opowiem jak wroce... Pracowalam tez przed urodzeniem dziecka jako pr.administracyjny, praca przyjemna, zawsze na rano, konkretny zakres obowiazków, niestety umowa wygasla z dniem porodu, nie bylo gadki o powrocie mimo iz wykonywalam swoje obowiazki bez zstrzezen, przykre, ale prawdziwe, mam nadzieje, ze kiedys sie to zmieni i koiety chcace zajsc w ciaze nie beda tego odkladac ze wzgledu na prace... Moze teraz bede atrakcyjniejszym pracownikiem bo macierzynstwo mam juz za soba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 24.08.08, 19:47 Witam fantasticbaby. Nie wiem, skąd wzięłaś informację, że pośrednik bierze pieniądze od pracownika. Chyba że masz na myśli agencję pracy tymczasowej, to wtedy tak. Ale są inne agencje, które nie pobierają żadnych opłat od pracownika (poszukującego pracy)! To agencje pośrednictwa pracy, które nie mają nic wspólnego z tymczasówką. Jeśli szukasz pracy, zachęcam gorąco do złożenia CV mailem na adres: b.dubiel@agencjapracy-kariera.pl Nie pożałujesz, naprawdę warto. Wiem, jak to jest być bezrobotnym, bo doświadczyłam tego na własnej skórze, i wiem, że jest ciężko znaleźć naprawdę dobrą pracę, zwłaszcza na terenie Sosnowca i okolic. Pozdrawiam serdecznie i czekam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) 25.08.08, 06:49 Witam, tak miałam na myśli agencje. cv wysłałam... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem na dzień dobry :) IP: *.cable.smsnet.pl 25.08.08, 14:55 też szukam pracy pozdrawiam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Ale cisza... :/ IP: *.chello.pl 23.12.08, 21:55 o sklepie z jagnięciną można pogadać:D Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 06:52 Witam wszystkich dzień zaczął się wcześnie, ale całkiem miło... oczywiście aromatyczna kawa z odrobiną mleka... mniam... Szykuje sie na rozmowe w sprawie pracy... Miłego dzionka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 10:37 Witam :) Jak tam po rozmowie w sprawie pracy? Dostałam Twojego maila z CV, za co bardzo dziękuję. Jakby co, będę dla Ciebie szukać pracy. Czekam na wiadomości. Miłego dnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 11:40 Witam No... rozmowa fajnie, tylko płaca żadna. Mam dylemat... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 11:52 Powiedzieli Ci wprost, że chcą Ciebie zatrudnić?? Wiem, że kiepsko płacą, ale to lepsze niż nic. Weź tę pracę, w międzyczasie poszukasz innej lepszej. Ja ciągle przeglądam oferty, może akurat coś byłoby dla Ciebie. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 12:02 Wprost nie, czekam do jutra na telefon (15:30), ale powiedziano mi, że są bardzo zainteresowani jesli odpowiadają mi pieniądze. Odpowiedziałam, że od czegoś trzeba zacząć, ale zobacz bd2502, mam małego bączka, jestem umówiona z pewną pania, że sie nim zaopiekuje, bo żłobka nie biore pod uwage, widziałam warunki :/ Pani za "dziękuje" siedzieć z nim nie bedzie. Więc dostając 1350 zł BRUTTO, plus jakies około 190 dodatków, ile zarobie 1000-1100, i co mi zostaje? Na bilet miesięczny... i niewiele więcej. Wiem, że to zawsze cos, ale już rozpatruje pracę "na produkcji" bo mimo, że ciężka praca na 3 zmiany ale kasa lepsza, a ja pracy sie nie boje ;) U tu pojawia się moj dylemat, bo jak sie wcisne w taki oboz pracy to pewnie do konca życia tam zostane jak "mróweczka" ;/ Nie wiem co robić?! "( Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 12:20 Hmmm, to faktycznie masz dylemat... To prawda, że jak byś poszła na produkcję do fabryki, to potem bardzo ciężko jest stąd wyrwać, nie mówiąc już o tym, by znaleźć pracę biurową, chyba że po znajomości w administracji tej fabryki. Do jutra masz czas, by to na spokojnie przemyśleć. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 12:30 A może nie zadzwonią i dylematu nie będzie ;), jednak zastanawiam sie co zrobic jak jednak bedzie na tak... Znajomości nie mam, wiec liczyc moge tylko na siebie ;) ... ... ... zrobie sobie kawy... z mlekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 12:32 bd2502 mam jedno pytanie: pracujesz w agencji pracy, może orientujesz sie jaka płace proponują za biurkiem, ogólnie dla porównania... Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: kawa z mlekiem część II :) 25.08.08, 12:39 Płace w pracy za biurkiem też nie są szczególnie zachęcające. Na początek płaca minimalna, niestety. Choć to też zależy od firmy. Jak oferują wysokie płace - owszem, ale nie na umowę o pracę, tylko na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 26.08.08, 07:46 ...Choć dzisiaj napije się czarnej... Co u was? Jakie dziś mamy samopoczucie? Pozdrawiam i Miłego Dnia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 26.08.08, 10:43 ...po małej czarnej... Poczcie Polskiej dziekujemy... decyzja podjęta :) Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 26.08.08, 11:05 Witaj :) Samopoczucie u mnie na razie dobre. Podjęłaś decyzję, że nie będziesz pracować na Poczcie Polskiej? Więc co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 26.08.08, 11:10 ...tak, nie kalkuluje sie to dla mnie w tej chwili... bede szukac dalej, musze zarobic minimum 1600 zł netto, jak bedzie trzeba i nic sie nie wydarzy, "obóz pracy" jesli dadza takie warunki... Bedzie pewnie cieżko, ale pracowac za 400 na reke po zaplaceniu niani nie bede! :) U was nie ma ofert pracy w "obozach..."? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 26.08.08, 11:20 U mnie na razie nie ma takich ofert :( Większośc firm woli tymczasówki, a wiadomo, jakie tam są warunki płacowe... Masakra po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
zajadka Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 26.08.08, 18:25 Witam Panie :) Ja dzisiaj jestem bez kawy!! ;( teraz to juz nie oplaca mi sie jej robic a rano czasu i (o dziwo!) checi nie bylo! :) Mysle, ze podjelas dobra decyzje. Bo wcale nie jest latwo szukac innej pracy jak juz sie pracuje. No i od pracodawcow oferujacych minimalne wynagrodzenie powinni sie wszyscy trzymac jak najdalej! :) ...tak wiem... latwo sie mowi jak sie ma prace... :( Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza...Kawa z mlekiem część III 27.08.08, 07:37 ...masz racje zajadka, jak najdalej...! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem część IV 27.08.08, 07:36 Witam wszystkich ...Dzień bez kawy, dzień stracony ;) ...Dzisiaj DUŻAAAAAAA kawa z mlekiem... Niestety w kraju sie szybko nic nie zmieni, chodzi mi o najniższa płace jaką proponują pracodawcy, niestety jest jak jest i każdy łapie sie pracy byle coś zarobić, doskonale to rozumiem... Lecz gdyby każdy kto szuka, odmówł zatrudnienia po zaproponowaniu tych śmiesznych pieniędzy zmiany nastąpiły by szybciej... Pomarzyć dobra rzecz ;) Życzę wszystkim miłego dnia ...i większej aktywności na forum ;)... Odpowiedz Link Zgłoś
bd2502 Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem część IV 27.08.08, 08:05 Witam forumowiczki :) Ładny dziś dzień. Pozdrawiam cieplutko i życzę dobrego humoru przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza...Mała czarna... ;) 28.08.08, 09:14 Witam Popijam Kawke, diabelsko mocną, małą czarną... telefon milczy... Miłego dnia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticbaby Re: Ale cisza... Kawa z mlekiem... V 09.09.08, 07:43 Dzień zaczynam od kawy... z mlekiem oczywiście :D Miłego dnia wszystkim życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantasticbaby Re: Ale cisza... :/ IP: *.chello.pl 22.09.08, 21:40 No to dobrej nocki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka Re: Ale cisza... :/ IP: *.chello.pl 08.12.08, 20:59 ja chce kanapke:))) Odpowiedz Link Zgłoś