na-plus 09.11.11, 12:37 Witamy w piekle: na-plus.blogspot.com/2011/11/dax-klin-zamie-rgra.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oelefante Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 12:38 Ja już kupiłem szampana :) Odpalę go, gdy euro zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekord 09.11.11, 13:04 > Ja już kupiłem szampana :) > Odpalę go, gdy euro zdechnie. A ja odpale, gdy w Teheranie zrobi sie 4500°C w cieniu... www.rybinski.eu/?p=3091&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
dudkins16 Po przekroczeniu 7 % Grecy prosili o pomoc 09.11.11, 12:39 prosba w przypadku Wloch bedzie jednak trudniejsza, gdyz oni maja nieporwownywalnie wiekszy dlug niz grecy finanse-dla-kazdego.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
ostrygojadek Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 12:41 Żegnaj, euro. Żegnaj, Unio. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwiarska_szmata No kredyciarze, wasz koniec jest blisko. 09.11.11, 12:51 Ekonomiczny koniec.Blizej niz wam się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_kartuski Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 12:55 Zastanawia mnie cały czas dlaczego używa się słowa "inwestor", a nie "spekuła"? Odpowiedz Link Zgłoś
power-forumowicz Chleba i igrzysk 09.11.11, 15:21 Pod artykułem o wzroście rentowności włoskich obligacji 8 komentarzy. Pod artykułem o koszulkach reprezentacji w piłce kopanej 147 komentarzy. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Chleba i igrzysk 09.11.11, 15:50 ciemna masa żyje teraz śmiercią "Hanki" ... nawet nie zauważy jak Eurokołchoz odejdzie do krainy wiecznych łowów. Swoją drogą ... rzeczywiście to już chyba koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
tea_fighter Re: Chleba i igrzysk 09.11.11, 16:16 Bo "orzelki" to problem na ktory mamy wplyw. Na oprocentowanie wloskich obligacji nie mamy, wiec ludzie sie tak nie angazuja co i Tobie radze. Odpowiedz Link Zgłoś
power-forumowicz Re: Chleba i igrzysk 09.11.11, 17:00 Ty i ja mamy na "orzełki" taki sam wpływ jak na włoskie obligacje. Ale mniejsza o to. Wzrost rentowności włoskich obligacji do 7% oznacza, że Włochy czeka ten sam los co Grecję, tyle że Włochom nikt nie będzie w stanie pomoóc, bo nikt nie ma takich pieniędzy. Upadek Włoch oznacza upadek banków, a to oznacza głęboką recesję, która i Ciebie, i mnie nie tylko dotknie, ale kopnie w dupę z siła huraganu. Ale na razie życzę miłego oglądania seriali :) Odpowiedz Link Zgłoś
ot_byt Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 15:36 Europa utonie w inflacji. Niemcy sprzeciwiają się na razie jeszcze drukowaniu pustego euro na wykup obligacji pamiętając to: coincollectingenterprises.com/wp-content/uploads/2011/07/German_Hyperinflation.jpg Długo to jednak nie potrwa, bo będą mieć wokół siebie coraz więcej głosów idiotów o konieczności "solidarności" z bankrutami. Także USA będą naciskać na podobną politykę jak u siebie prowadzą, gdzie FED kupuje obligacje, bo chętnych aż tylu na te śmieci nie ma. research.stlouisfed.org/fred2/series/M1 research.stlouisfed.org/fred2/series/M2 Łatwiej jest okraść ludzi robiąc inflację niż dopuścić do tak potrzebnej recesji, która ukarze idiotów źle zarządzających swoim i cudzym majątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny czy to oznacza, że nici z 300 mld pln 09.11.11, 16:34 obiecanych nam przez trio - Buzek/Lewandowski/Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś