Dodaj do ulubionych

Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy

09.11.11, 12:37
Witamy w piekle: na-plus.blogspot.com/2011/11/dax-klin-zamie-rgra.html
Obserwuj wątek
    • oelefante Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 12:38
      Ja już kupiłem szampana :)
      Odpalę go, gdy euro zdechnie.
      • mozart Re: Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekord 09.11.11, 13:04
        > Ja już kupiłem szampana :)
        > Odpalę go, gdy euro zdechnie.

A ja odpale, gdy w Teheranie zrobi sie 4500°C w cieniu...

www.rybinski.eu/?p=3091&lang=pl
    • dudkins16 Po przekroczeniu 7 % Grecy prosili o pomoc 09.11.11, 12:39
      prosba w przypadku Wloch bedzie jednak trudniejsza, gdyz oni maja nieporwownywalnie wiekszy dlug niz grecy

finanse-dla-kazdego.blogspot.com
    • ostrygojadek Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 12:41
      Żegnaj, euro. Żegnaj, Unio.
    • lichwiarska_szmata No kredyciarze, wasz koniec jest blisko. 09.11.11, 12:51
      Ekonomiczny koniec.Blizej niz wam się wydaje
    • gnom_kartuski Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 12:55
      Zastanawia mnie cały czas dlaczego używa się słowa "inwestor", a nie "spekuła"?
    • zdr1 To już jest koniec 09.11.11, 13:13
    • power-forumowicz Chleba i igrzysk 09.11.11, 15:21
      Pod artykułem o wzroście rentowności włoskich obligacji 8 komentarzy.
      Pod artykułem o koszulkach reprezentacji w piłce kopanej 147 komentarzy.
      Bez komentarza.
      • lava71 Re: Chleba i igrzysk 09.11.11, 15:50
        ciemna masa żyje teraz śmiercią "Hanki" ... nawet nie zauważy jak Eurokołchoz odejdzie do krainy wiecznych łowów.
        Swoją drogą ... rzeczywiście to już chyba koniec.
      • tea_fighter Re: Chleba i igrzysk 09.11.11, 16:16
        Bo "orzelki" to problem na ktory mamy wplyw.
        Na oprocentowanie wloskich obligacji nie mamy, wiec ludzie sie tak nie angazuja co i Tobie radze.
        • power-forumowicz Re: Chleba i igrzysk 09.11.11, 17:00
          Ty i ja mamy na "orzełki" taki sam wpływ jak na włoskie obligacje. Ale mniejsza o to. Wzrost rentowności włoskich obligacji do 7% oznacza, że Włochy czeka ten sam los co Grecję, tyle że Włochom nikt nie będzie w stanie pomoóc, bo nikt nie ma takich pieniędzy. Upadek Włoch oznacza upadek banków, a to oznacza głęboką recesję, która i Ciebie, i mnie nie tylko dotknie, ale kopnie w dupę z siła huraganu.
          Ale na razie życzę miłego oglądania seriali :)
    • ot_byt Oprocentowanie włoskich obligacji bije rekordy 09.11.11, 15:36
      Europa utonie w inflacji.

Niemcy sprzeciwiają się na razie jeszcze drukowaniu pustego euro na wykup obligacji pamiętając to:
      coincollectingenterprises.com/wp-content/uploads/2011/07/German_Hyperinflation.jpg

Długo to jednak nie potrwa, bo będą mieć wokół siebie coraz więcej głosów idiotów o konieczności "solidarności" z bankrutami. Także USA będą naciskać na podobną politykę jak u siebie prowadzą, gdzie FED kupuje obligacje, bo chętnych aż tylu na te śmieci nie ma.

research.stlouisfed.org/fred2/series/M1

research.stlouisfed.org/fred2/series/M2

Łatwiej jest okraść ludzi robiąc inflację niż dopuścić do tak potrzebnej recesji, która ukarze idiotów źle zarządzających swoim i cudzym majątkiem.
    • nieprawomyslny czy to oznacza, że nici z 300 mld pln 09.11.11, 16:34
      obiecanych nam przez trio - Buzek/Lewandowski/Tusk?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka