Gość: gosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:37 ta... "nieobecnosc" nie ma najmniejszego wplywu... wielka kompromitacja i wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc ...drobna rzecz... aresztowano kolejnego oszusta.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:39 ta... "nieobecnosc" nie ma najmniejszego wplywu... wielka kompromitacja i wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazo Re: ...drobna rzecz... aresztowano kolejnego oszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:46 Już była podobna z nazwy firma OCEAN. Teraz jest REDAN. W pierwszej nawalał szef, w drugiej też szef. Chyba mają coś wspólnego - handlowali szmatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celnik Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:08 Jestem celnikiem i krew mnie zalewa jak slysze o takich przypadkach! Jezeli to prawda, że brali lapówki to wyslac icj na Sibir i skonfiskować majątki. Pracuje 10 lat i nigdy sienie zeszmacilem (latam na debetach :) i czasami wśród nieznajomych osób wstydze sie przyznac gdzie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbt Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:23 Żeby tylko z tego poniewczasie jakaś nowa historia a'la Kluska nie wyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Redan-firma powstala na lapowkach i przekretach? IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 20:32 czy w polsce celnicy to najwieksi zlodzieje?czy celnik zawsze musi byc skorumpowany?czy Redan -firma gieldowa,rozwijala sie dzieki lapowka i ukladom? wstyd,wstyd,wstyd...kazdy szanujacy sie fundusz zaangazowany w Redan jutro powinien szpedac akcje tej zlodziejsiej firmy.ale czytajac PULS BIZNESU dowiaduje sie coraz wiecej o ludziach z funduszy...cala nasza GPW to wielka M A F I A .mam to gleboku w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: A czemu się dziwisz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 21:05 Popatrz na świat polityki. Korupcja jest bezpartyjna. W Sejmie, w Gminach i Powiatach nie ma ludzi, którzy chcieli by coś zrobić . Są ludzie, którzy staraja sie tylko coś wyrwać dla siebie. Kilka lat temu na jednym z forum powiedziano mi wprost " kto dzisu=iaj nie kradnie ten jest głupi". Te gigantyczne majątki, którebpowstały prawie z niczego musiały mieć jakieś źródła finansowania. A swoją droga to tyłek musisz mieć obszerny, żeby to całe błoto pomieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:15 brawo Panie celniku, ale czy mozna ot tak sobie postraszyc goscia ktory ma jakiekolwiek kontakty, czy mozna tak ot dawaj radek kase bo cie zalatwimy. jakies to dziwne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wader szkoda takie spolki ale bedzie miala klopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:12 za chwile ich tak przeczesza, ale pewnie straczy im kasy na kary, ale istnienie spolki jest pod znakiem zapytania, tak sie wykancza konkurencje w UE, mysle ze sprawca tej zadymy jest H&M, zazdroszcza ze Redan sprowadzil towar z Chin przed wejsciem do UE na zapas, pewnie wtedy nie zaplacili odpowiednich oplat celnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celnik Re: szkoda takie spolki ale bedzie miala klopoty IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:20 nie wiem jak sie wykańcza firmy w UE, ale wiem, że wejście Polski do Europy otworzyło (a będzie od 1 stycznia bedzie jeszcze gorzej) dopiero na szeroko drzwi dla towarów z Chin. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modi Re: szkoda takie spolki ale bedzie miala klopoty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 21:55 No proszę cała górna półka dowódstwa celnego. A ten najwyższy podpisywał porozumienia z abwerą z Łodzi i uruchamiał telefon atykorupcyjny. WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: szkoda takie spolki ale bedzie miala klopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:19 kolego wader. a co z lpp, jak z big starem, co o kan,itd itp. dlaczego jak raz tylko h&m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmaty Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 22:18 a dlaczego sprawę prowadzi cbś a nie koledzy pana dyr. z abwery? Przecież sprawa dotyczy korupcji i to znacznej wartości i to właśnie oni powinni się tym zająć. No tak oni są zajęci celniczynami z W-wy, ale tymi szeregowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: 62.233.181.* 14.12.04, 09:54 To pomowienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.12.04, 12:28 Plakac mi sie chce, jak czytam te glupoty na temat Redanu. Nie czytaliscie, ze ten czlowiek fundowal rodzinne domy dziecka? I czy slyszeliscie kiedykolwiek o tym, ze jak sie nie zaplaci celnikom, to oni potrafia udupic firme zatrzymujac towar? Ja wierze, ze ten facet jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:25 rodzinne domy dziecka zatrudniaja rodzicow na umowe o prace, nie tak to jest jak myslisz.celnik moze cholernie utrudnic zycie, czy rozwalic firme tego nie wiem. fundacja happy kids to fajna sprawa bylem z tymi dziecmi na imprezie, jak chcesz pogadac to daj znak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.mofnet.gov.pl 14.12.04, 13:25 Coz akurat ten facet (Slawomir K) byl wyznaczonym przez SLD ostatnim zastepca generalnego inspektora celnego (czyli skasowanej w ramach zemsty politycznej policji celnej).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcjonariusz Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.12.04, 14:18 a co innego mają mówić , zwłąszcza v-ce prezes Rodanu.Sam nie zdążył sprzedać akcji to mówi że aresztowanie prezesa w niczym nie zmieni sytuacji.Śmiechu warte i kłamliwe.Tak samo mówli właśiciele np.JTT . Rodan właśnie rozpoczyna drogę ku bankuctwu !!! Ten kto kupuje teraz jego akcje to naiwniak który straci pieniądze.Pomyślcie ludzie i zastanówcie się - kupując akcje sam na własne życzenie zmierzasz do straty pieniędzy.Nie wierzysz - to załóż się !!! Na pochybel oszystowm typu prezes Rodana - niech zgnije w więzieniu łapówkarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cobra Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: 62.111.226.* 14.12.04, 15:51 Baranie naucz się czytać najpierw! REdan a nie ROdan Ty akcjonariuszu za dychę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:33 brawo kobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: 62.233.181.* 14.12.04, 16:30 Właśnie, Redan a nie Rodan. To po pierwsze. Po drugie po co chcesz się zakładać ? Masz pieniądze? Wątpię, bo z Twojej pisaniny wynika , że nie masz zielonego pojęcia o temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 18:24 >Rodan właśnie rozpoczyna drogę ku bankuctwu !!! Ten kto kupuje teraz jego akcje to naiwniak który straci pieniądze< Mniejsza już o ten RODAN! Ja kupiłem dzisiaj parę tysięcy akcji po 10,25 i sprzedałem po 11,80. Wcale nie czuję się bankrutem. Za chwilę strzeli szampan. Wiwat Redan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:35 a ja kupilem po 1zl,a sprzedalem po 13,35 tez zarobilem co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompetentny Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: 62.233.181.* 15.12.04, 09:59 ...człowieku troche dystansu do spraw nagłasnianych przez media!! po za tym nie znasz nawet poprwanej nazwy spółki a doradzasz ludziom czy kupowac akcje czy nie. może jesteś zwykłym spekulantem i jatrzycielem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:32 cos kolego zawisc przez ciebie przemawia,nie sprzedales papierow po 19,5 i teraz cie zlosc bierze. co do zmiany sytuacji to ''kula'' ma racje,sytuacji to nie zmieni chyba ze jakis bank wypowie kredyt i zajdzie efekt domina. teraz do polski redan ciagnie jakies 300 kontenerow z chin, jak to sprzedadza to wystarczy na dlugo, chetnie sie zaloze tylko jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:30 Na takich pogłoskach czy wiadomościach zarabia sie najszybciej i najwięcej. Choć oczywiście wymaga to żelaznych nerwów i opanowania. Redan miał okres zastoju. Dzisiaj został chociaż przegoniony w dół i w górę. Zwłaszcza to ostatnie było wyjątkowo smakowite i zyskowne. Inwestycje z podstawami fundamentalnymi są dobre w Nowym Jorku, ale nie na parkiecie warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompetentny Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 23:47 DZIWNY ZBIEG OKOLICZNOŚCI !!! 1) CAŁA TA AFERA MA MIEJSCE W CZASIE KIEDY REDAN ZACZĄŁ STAWAĆ SIĘ FIRMĄ BEZKONKURENCYJNĄ DLA WSZYSTKICH POZOSTAŁYCH?? 2)DOSŁOWNIE KILKA DNI PO URUCHOMIENIU PRZEZ REDAN NAJMOCNIEJSZEJ NA RYNKU PROMOCJI!!! 3) COŚ MI SIĘ WYDAJE , IŻ TO ŻE JEST TO ROZDMUCHIWANE PRZEZ OSOBY Z WA-WY I KRAKÓWKA (SIEDZIBY ARTMAN SA I REPORTER SP ZOO, KTÓRE NAJBARDZIEJ MOGŁY ODCZUĆ POZYTYWNE ZMIANY W REDANIE A ICH KONDYCJA FINANSOWA POZOSTAWIA WIELE DO ŻYCZENIA!!!) PS NIE ŁADNIE TAK TRUDNO ZNALEŻĆ INNE SPOSOBY NIŻ TE PO NIŻEJ PASA?? :-( ZBYT ŁATWO CBŚ OSADZA LUDZI W WIĘZIENIACH (PATRZ P. KLUSKA) I NIESTETY MAM WRAŻENIE ,ŻE PO JAKIMŚ CZASIE OKARZE SIĘ ŻE ZNOWU TRZEBA BĘDZIE PRZEPRASZAĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.media / *.media-saturn.com 16.12.04, 09:15 no cóż, łatwo jest kogoś pomówić, jeszcze łatwiej dokopać leżącemu.Czyjś sukces razi wiele osób.Poczekajmy na rozwój wypadków. Ludzie trochę umiaru i zdrowego rozsądku.Jak widać z dzisiejszej prasy sytuacja zmienia sie dość szybko.Życzę sobie i wszystkim wiecej pręznie działających rodzimych firm, dajacych ludziom zatrudnienie. ps. patrz bezrobocie w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Re: Szef giełdowego Redanu zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:37 jeszcze lpp,kan,big star i inni potencjalni konkurenci to jest spiskowa teoria dziejow Odpowiedz Link Zgłoś