Gość: SPRZEDAJ HOOP IP: *.aster.pl 01.01.05, 20:18 SPRZEDAJ HOOP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GROPIUSvander WELT Re: SPRZEDAJ HOOP?? - ALE BZDURA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:41 HOOP to jedna z niewielu spółek, na których w tej chwili trwa akumulacja, a nie dystrybucja (wskaźniki takie jak Money Flow Index, czy Chaikin Flow)- co najmniej od września. Wybicie ponad 9,50 zł czyni tę spółkę coraz ciekawszą. Jeśli w nadchodzącej korekcie poziom 9,50 zostanie obroniony, to jedynym rozsądnym wyjściem będzie KUPOWANIE, a nie SPRZEDAWANIE!!! Ze sprzedażą należy się wstrzymać do momentu, aż cena zamknięcia ustawi się wyraźnie poniżej 9,50 (co najmniej 2% niżej) To jedna z niewielu spółek nieprzewartościowana obecnie na WGPW! Jeśli scenariusz obrony się spełni,to spółkę czeka min. ok 30% wzrost, będący korektą całego dotychczasowego spadku - to będzie wariant najbardziej ostrożny. Wariant bardziej optymistyczny to nowy trend wzrostowy, ale za wcześnie jescze o tym rozstrzygać. SPRZEDANIE HOOPU dziś to BZDURA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRZEDAJ HOOP Re: SPRZEDAJ HOOP IP: *.aster.pl 06.01.05, 18:14 SPRZEDAJ HOOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: SPRZEDAJ HOOP IP: 194.63.132.* 06.01.05, 19:25 Popieram sprzedać i odkupić za pół roku po 6,5zł 1.Bardzo słabe wyniki 2.Zły skład akcjonariuszy 3.Typowy atak spekulacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GROPIUSvander WELT E POUR SI MUOVE!!!! A jednak wzrośnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:18 A ja dalej swoje: >1.Bardzo słabe wyniki OK. I te wyniki BYŁY powodem przeceny. Ale od końca września jest AKUMULACJA, akumuluje ktoś CIERPLIWY. Rzecz w tym, że gdy Ty dowiesz się, że wyniki się poprawią, kurs będzie już znacznie wyżej. A często jest wręcz tak, ze gdy będą ogłaszane te dobre wyniki, wtedy kurs wykreśli szczyt > 2.Zły skład akcjonariuszy Nie wiem - to mnie nie interesuje - patrzę na zachowanie ceny i obroty. > 3.Typowy atak spekulacyjny Chyba jednak nie wiesz, jak wygląda atak spekulacyjny - poczytaj sobie o formacji V, albo jeszcze lepiej obejrzyj np. wykres Dow Jones Industrial Average z przełomu wrzesień/październik 2001 - tam zobaczysz podręcznikowy atak spekulantów, dodatkowo podgrzewany ucieczką z krótkich pozycji. Na HOOPie mamy klasyczną budowę bazy przez 2 miesiące i pod koniec grudnia wybicie z tej bazy. Jeśli nawrotka do owego 9,5 zł (przebity przy wybiciu opór) odbędzie się na małym wolumenie (wybicie było na dużym - zgodnie z regułami)i przy małej zmienności intraday, to będzie to pełne potwierdzenie wybicia. Spekulanci nie budują bazy - tu się szybko rzuca dużą kasę, robi się dwa dni po +5 do +10% i tłum sam się przyłącza, taki jest typowy atak spekulacyjny na WGPW (zobacz Sokołów 1994, Chemiskór 1996-97, Szeptel 2003, itp.). Być może masz trochę racji, może hossa na WGPW wchodzi w fazę końcową, tzw. falę śmieciową i rzeczywiście HOOP jest brany przede wszystkim dlatego, że jest tani i do tej pory spadał bez odreagowania. Jeśli tak, to jednak oznacza, że te dobre fundamentalnie spółki są już mocno przewartościowane i dystrybuowane (na to wskazują np. Kęty)i hossa się już kończy. Potwierdzałaby to ilość postów umieszczanych na tym forum, z których wychodzi superbycza wiara we wzrosty, pomieszana z niedoświadczeniem i gorącymi głowami - typowy objaw końcówki - gdy akcje naprawdę rosły szeroką ławą 2 lata temu, prawie nikt nie zaglądał na to forum. Niestety, jeśli rzeczywiście mamy tę fazę, to inwestowanie w spólki fundamentalnie dobre nie ma sensu - właśnie odbywa się tzw. karmienie drobnych tymi papierami, czyli dystrybucja przez dużych. Dlatego mimo wszystko - to nie jest moment na sprzedaż HOOPa - nawet zdechły koń rzucony z 10 piętra trochę się odbija, a w najgorszym razie takie właśnie ok 30% odbicie na tym papierze prawdopodobnie wkrotce nastąpi. PS. Nie inwestuję na WGPW i HOOP mnie wogóle nie interesuje - wolę future'sy na rynkach towarowych. Na WGPW patrze już tylko z sentymentu - tu się wychowałem i nauczyłem wszystkiego i czasem pooglądam co słychać na starych śmieciach. W każdym razie: ŻYCZĘ WAM POWODZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: E POUR SI MUOVE!!!! A jednak wzrośnie... IP: 194.63.132.* 06.01.05, 21:42 Nie podważam twoich umiejętności i mam szacunek do twoich przemyśleń, ale zwróć uwagę na ten komunikat mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=579178 czas pokaże, kto miał rację sprawdziłem wiele podobnych wariantów empirycznie i nie kończyły się optymistycznie.Oczywiście mogę się mylić jak każdy to są tylko przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś