Dodaj do ulubionych

SPRZEDAJ HOOP

IP: *.aster.pl 01.01.05, 20:18
SPRZEDAJ HOOP
Obserwuj wątek
    • Gość: GROPIUSvander WELT Re: SPRZEDAJ HOOP?? - ALE BZDURA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:41
      HOOP to jedna z niewielu spółek, na których w tej chwili trwa akumulacja, a nie
      dystrybucja (wskaźniki takie jak Money Flow Index, czy Chaikin Flow)- co
      najmniej od września. Wybicie ponad 9,50 zł czyni tę spółkę coraz ciekawszą.
      Jeśli w nadchodzącej korekcie poziom 9,50 zostanie obroniony, to jedynym
      rozsądnym wyjściem będzie KUPOWANIE, a nie SPRZEDAWANIE!!!
      Ze sprzedażą należy się wstrzymać do momentu, aż cena zamknięcia ustawi się
      wyraźnie poniżej 9,50 (co najmniej 2% niżej)
      To jedna z niewielu spółek nieprzewartościowana obecnie na WGPW! Jeśli
      scenariusz obrony się spełni,to spółkę czeka min. ok 30% wzrost, będący korektą
      całego dotychczasowego spadku - to będzie wariant najbardziej ostrożny. Wariant
      bardziej optymistyczny to nowy trend wzrostowy, ale za wcześnie jescze o tym
      rozstrzygać.
      SPRZEDANIE HOOPU dziś to BZDURA!!!
    • Gość: SPRZEDAJ HOOP Re: SPRZEDAJ HOOP IP: *.aster.pl 06.01.05, 18:14
      SPRZEDAJ HOOP
    • Gość: ak Re: SPRZEDAJ HOOP IP: 194.63.132.* 06.01.05, 19:25
      Popieram sprzedać i odkupić za pół roku po 6,5zł
      1.Bardzo słabe wyniki
      2.Zły skład akcjonariuszy
      3.Typowy atak spekulacyjny
      • Gość: GROPIUSvander WELT E POUR SI MUOVE!!!! A jednak wzrośnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:18
        A ja dalej swoje:
        >1.Bardzo słabe wyniki
        OK. I te wyniki BYŁY powodem przeceny. Ale od końca września jest AKUMULACJA,
        akumuluje ktoś CIERPLIWY. Rzecz w tym, że gdy Ty dowiesz się, że wyniki się
        poprawią, kurs będzie już znacznie wyżej. A często jest wręcz tak, ze gdy będą
        ogłaszane te dobre wyniki, wtedy kurs wykreśli szczyt
        > 2.Zły skład akcjonariuszy
        Nie wiem - to mnie nie interesuje - patrzę na zachowanie ceny i obroty.
        > 3.Typowy atak spekulacyjny
        Chyba jednak nie wiesz, jak wygląda atak spekulacyjny - poczytaj sobie o
        formacji V, albo jeszcze lepiej obejrzyj np. wykres Dow Jones Industrial
        Average z przełomu wrzesień/październik 2001 - tam zobaczysz podręcznikowy atak
        spekulantów, dodatkowo podgrzewany ucieczką z krótkich pozycji. Na HOOPie mamy
        klasyczną budowę bazy przez 2 miesiące i pod koniec grudnia wybicie z tej bazy.
        Jeśli nawrotka do owego 9,5 zł (przebity przy wybiciu opór) odbędzie się na
        małym wolumenie (wybicie było na dużym - zgodnie z regułami)i przy małej
        zmienności intraday, to będzie to pełne potwierdzenie wybicia.
        Spekulanci nie budują bazy - tu się szybko rzuca dużą kasę, robi się dwa dni po
        +5 do +10% i tłum sam się przyłącza, taki jest typowy atak spekulacyjny na WGPW
        (zobacz Sokołów 1994, Chemiskór 1996-97, Szeptel 2003, itp.).
        Być może masz trochę racji, może hossa na WGPW wchodzi w fazę końcową, tzw.
        falę śmieciową i rzeczywiście HOOP jest brany przede wszystkim dlatego, że jest
        tani i do tej pory spadał bez odreagowania. Jeśli tak, to jednak oznacza, że te
        dobre fundamentalnie spółki są już mocno przewartościowane i dystrybuowane (na
        to wskazują np. Kęty)i hossa się już kończy. Potwierdzałaby to ilość postów
        umieszczanych na tym forum, z których wychodzi superbycza wiara we wzrosty,
        pomieszana z niedoświadczeniem i gorącymi głowami - typowy objaw końcówki - gdy
        akcje naprawdę rosły szeroką ławą 2 lata temu, prawie nikt nie zaglądał na to
        forum.
        Niestety, jeśli rzeczywiście mamy tę fazę, to inwestowanie w spólki
        fundamentalnie dobre nie ma sensu - właśnie odbywa się tzw. karmienie drobnych
        tymi papierami, czyli dystrybucja przez dużych. Dlatego mimo wszystko - to nie
        jest moment na sprzedaż HOOPa - nawet zdechły koń rzucony z 10 piętra trochę
        się odbija, a w najgorszym razie takie właśnie ok 30% odbicie na tym papierze
        prawdopodobnie wkrotce nastąpi.
        PS. Nie inwestuję na WGPW i HOOP mnie wogóle nie interesuje - wolę future'sy
        na rynkach towarowych. Na WGPW patrze już tylko z sentymentu - tu się
        wychowałem i nauczyłem wszystkiego i czasem pooglądam co słychać na starych
        śmieciach. W każdym razie: ŻYCZĘ WAM POWODZENIA!!!!
        • Gość: ak Re: E POUR SI MUOVE!!!! A jednak wzrośnie... IP: 194.63.132.* 06.01.05, 21:42
          Nie podważam twoich umiejętności i mam szacunek do twoich przemyśleń, ale zwróć
          uwagę na ten komunikat
          mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=579178
          czas pokaże, kto miał rację sprawdziłem wiele podobnych wariantów empirycznie i
          nie kończyły się optymistycznie.Oczywiście mogę się mylić jak każdy to są tylko
          przypuszczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka