Gość: Soonny IP: *.autocom.pl 06.01.05, 16:33 Witam poszukuje opini o firmie Zelmer związane z debiutem. Krótko czy uważacie czy to dobra czy zła inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pio Re: Akcje Zelmera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:59 Moja opinia może być subiektywna, bo wchodzę w prywatyzację, ale myslę, że to będzie dobra inwestycja. Licze na 4-7% na debiucie + dyskonto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek86 Re: Akcje Zelmera IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 17:28 Macie zamiar brac lewar? Co z redukcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Akcje Zelmera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:56 Ja jestem nastawiony na lewar- licze na redukcje rzedu 65-75% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawek Re: Akcje Zelmera IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 06.01.05, 20:17 mam pytanie bo dopiero zaczynam zaczac grac na gieldzie i czy moze mi ktos powiedziec co to jest dyskonto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek86 Re: Akcje Zelmera IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 20:43 jest to znizka, jakiej udziela Minister Skarbu(najczesciej) w trakcie prywatyzacji prowadzonych przez gielde. Cena dla drobnych =cena emisyjna - dyskonto Pozdrawiam Przemek Odpowiedz Link Zgłoś