Gość: Hadron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:56 Skad sie biora gwałtowne wzrosty spółek: ELKOP,ENERGOPN,NAFTOBUDOWA czy PPWK ? Jak to działa ? Czy kursy sa w jakimkolwiek stopniu przewidywalne ? Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elek Re: "Pompowanie" spółek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:28 Jak to działa, nie wiadomo, ale Bogu dzięki, że działa. To są takie same pieniądze, jak ze spółek z WIG-20, tylko bez pseudonaukowego bełkotu o podstawach fundamentalnych, stopach procentowych, FED, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompiarz Re: "Pompowanie" spółek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:54 Jak to działa, nie wiadomo, ale Bogu dzięki, że działa. > > To są takie same pieniądze, jak ze spółek z WIG-20, tylko bez pseudonaukowego > bełkotu o podstawach fundamentalnych, stopach procentowych, FED, itp. Jasne. Zero bełkotu - tylko 3 - 6 gości zmawiających się, że co dzień będą między sobą odkupować coraz drożej śmieciowe akcje o małej płynności przez kilka dni. Jak już zauważą, że obroty są duzo wyższe, zasypują naiwniaków, marzących o 100% zysku w 3 dni tym, co między soba wymieniali, i Ci zostają z trefnym towarem na ręce. Pierwszy raz ten numer przećwiczono na Sokołowie w 1994 r. a goście którzy to robili nawet się z tym specjalnie nie czaili - mozna ich było spotkać w stołówce GPW (jeszcze w dawnym KC). Wszyscy ich widzieli, poza KPW (wówczas jeszcze bez iG)- i tak nadal zostało - wszyscy widzą oprócz KPWiG. Dlatego opuściłem tę SZULERNIĘ i jestem za Oceanem z moimi pieniędzmi. Tam takie typy dość szybko zaliczają Singsing Pewnie - PO CO BEŁKOT, PO CO WIEDZA, ELEK, NIE? TO ZA DUŻO WYSIŁKU... WYSTARCZY DORWAĆ PARU DURNI, ICH OSKUBAĆ I PO KRZYKU. A potem Seszele... Nie ma jak dobry kancik, nie Elek? Tego byś chciał, tylko cholera, jakoś Ci to do tej pory nie wyszło, ale kto wie? Może kiedyś? Z kimś? Jakaś "Spółdzielnia"? (Ci od Sokołowa nazwali się Spółdzielnia i stąd tak się to w slangu nazywa dotąd). A spółdzielcom życze jak najgorzej. Jeśli GPW kiedyś padnie, to po równo przysłużą się do tego Wiesie Rozłuckie, bo nie robią tego, za co biorą kasę, spółdzielcy - wiadomo, i różnego typu Bartosze Jancze Rafały Grzyby i oczywiście najsłynniejszy z nich OZ (spece od 100 sekund). Niech sczezną spółdzielcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: "Pompowanie" spółek IP: *.acn.waw.pl 04.02.05, 20:29 Spółdzileczy oddzielają plewy od zbóż. Jak ktoś nie potrafi realnie ocenić fundamentów spółki, to może i dobrze jak umoczy. Ja tam popieram spekulacje. Trzeba tylko w porę załapać na co się teraz chłopaki rzucili. No i oczywiście wyczuć kiedy zaczną pozbywać się szajsu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Re: "Pompowanie" spółek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 20:54 Ejże, ejże Pompiarzu, nie za dużo tego dobrego? Podstawową zasadą zarobku na giełdzie jest sprzedać drożej niż się kupiło. I nie trzeba do tego wielkich teorii, statystyki matematycznej (którą akurat znam), czy uczonych wykładów. Ja po prostu czuję, czy spółka ma szanse na wzrost, czy tez nie. Jeżeli ktoś nie ma tego daru, proszę niech opisuje zmienność kursów nawet nieliniowymi równaniami różniczkowymi. A pieniądze zarobione na TPSA i PKO BP są tymi samymi pieniędzmi, co zarobione na Próchniku czy Instalu. Cóż to za "spekulacja"? Czy był jakiś zakaz kupna rok temu np. Baumy po około 8,50? Czy ktoś bronił kupna w grudniu akcji Elektrimu? Widzę na tym Forum tendencję do różnicowania zysków pod względem ich pochodzenia. Te z akcji z WIG-20 czy kontraktów FW20 są uważane za "szlachetniejsze niż te z obrotu Elektrimem, Instalem czy Próchnikiem. Zapewniam, są to te same pieniądze. Na koniec - i we mnie budzi obrzydzenie działalność tzw. spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś