Dodaj do ulubionych

Stalprofil

IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.05, 12:02
Dlaczego tak mocno spadła cena w ostatnim czasie ? Przecież firma ma
znakomite wyniki !
Obserwuj wątek
    • Gość: andywarhol1972 Re: Stalprofil IP: *.intergeo.pl / 195.117.57.* 30.04.05, 20:41
      Rzeczywiście Stalprofil ma znakomite wyniki. Natomiast w tym roku wyniki będą
      dużo gorsze, w związku z tym sentyment do spółki bardzo się pogorszył,
      inwestorzy tracą cierpliwość i sprzedają. I stąd spadek kursu. Spadają też inne
      solidne spółki takie jak Boryszew czy Duda.
    • Gość: soros Re: Stalprofil IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.05, 19:39
      Ze Stalprofilem to jest dziwna sytuacja. Generalnie, mimo niskiej wyceny (np.
      P/E) cała branża spółek związanych ze stalą jest ostatnio w niełasce
      inwestorów. W USA spółki stalowe lecą na łeb od kilku tygodni. Tam pisze się,
      że w tym roku spadną ceny stali w związku z oziębieniem w Chinach - efekt - jak
      wcześniej napisałem - wielki strach i również bardzo niskie wyceny (podobnie
      jak w Polsce). U nas tak naprawdę nie wiadomo jaka jest sytuacja tej branży -
      ja przynajmiej nie mam dostępu do jakichkolwiek materiałów. Ale ponieważ nie
      jesteśmy rynkiem izolowanym może byc podobnie. Jednakże w przypadku
      Stalprofilu, moim zdaniem, nastąpiło lekkie przewrażliwienie - kurs poleciał
      najbardziej ze wszystkich spółek tej branży. Spodziewałbym się odreagowania w
      górę do poprzednich minimów lokalnych na poziomie około 113 złotych. Jednakże,
      mimo niskich wycen, nie polecałbym obecnie inwestowania w tę spółkę w długim
      terminie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka