IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:31
Kto chce niech wierzy. INSTAL ma w sobie to coś, co pozwoli mu błysnąć
w najbliższych dniach. Może już dzisiaj.
Obserwuj wątek
    • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:04
      Nie ma racji ten, kto nie słucha elka.
      • Gość: Alek Re:A kto posłuchał ten dostał w d... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 11:11
        Musztarda po obiedzie. Wzrosty były i się skończyły. Widać to było już na
        wczorajszej sesji. Teraz nadszedł czas korekty i powrót kursu do linii trendu.
        • Gość: elek Re:A kto posłuchał ten dostał w d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:56
          "Trzeba było uważać" ta sentencja kasiarza Kwinty niech towarzyszy Tobie Kolego
          podczas dalszych inwestycji.

A poza tym, kiedy będzie "powrót do linii trendu" i tym podobne "uczone"
          głupstwa, to wiem, ale nie powiem :-)
          • Gość: Alek Re:Tak trzeba było uważać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 14:30
            Sczególnie na tych co chcą drożej sprzedać i szukają kupujących po dobrej (dla
            sprzedającego ) cenie.
            PS Jak tam Elek twoje inwestycje w Elektrim? jakoś też coraz gorzej.
    • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 09:17
      Ja nie inwestuję w Elektrim. Elek to od Emiliana, mojego przyjaciela. Tak
      nazywaliśmy go zdrobniale.

Jasiowi z dowcipu też wszystko kojarzyło się z jednym.
    • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:43
      I co powiecie o Instalu? Trochę się spóźnił ze wzrostami, ale są one
      całkiem przyzwoite. Jutro ponad 2 zł.
    • Gość: df Re: INSTAL IP: *.aster.pl 28.06.05, 18:57
      elek skąd wiedziałeś :)? 32 % szkoda, że rano tego postu nie widziałem.
      • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:19
        Wątek został rozpoczęty 5 maja, a jego autor wyśmiany.
        • Gość: ejh Re: INSTAL IP: *.aster.pl 28.06.05, 19:45
          pomyliłeś się co prawda o dwa miesiące, ale kto był cierpliwy ten zarobił:)
    • Gość: Jonek Re: INSTAL IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.06.05, 20:06
      Elekto moze cosik powiesz o Śrubexie,albo o Forte,chyba odbijają co?
    • Gość: Alek Re: INSTAL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 22:30
      Kurs Instalu od dwóch lat jest w słabym trendzie wzrostowym przeplatanym
      wyskokami jak dziś. Jutro powrót do normalności
      • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 07:05
        Ano zobaczymy ...
      • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:49
        Jeżeli nawet będzie "powrót do normalności", to poprzedzony choćby krótką wizytą
        w okolicach 2 zł. Już są po lewej stronie warunkowe zlecenia kupna po 2 zł.
    • Gość: Alek Re: INSTAL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 10:17
      Do normalności - kierunek 1.3 - 1.5 marsz. A swoją drogą Elek dziwnie jakoś tak
      się układa, że o Instalu przypominasz gdy jest on juz mocno wyprzedany. Czy
      szukasz wóczas kupców na swoje akcje?
      Dla mnie to wygląda na naganianie w pobliżu szczytu. Powtarza się to już drugi
      raz.

Instal warto niewątpliwie posiadać ale kupiony w pobliżu linii trendu. Ci co
      kupią po aktualnych cenach będą na zyski musieli trochę poczekać. Wg Ciebie
      Elek to uczone głupstwa. A jak nazwiesz kupowanie akcji w pobliżu lokalnego
      szczytu?
      • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:54
        Nikomu nie doradzałem kupowania Instalu, kiedy był po 1,90 zł, czy
        w zrywie 1,97 zł. Taki złośliwy to nie jestem.

A ile kosztowała jedna akcja tej spółki 5 maja, darujcie, nie pamiętam.
        Zaprzątanie sobie głowy takimi sprawami, to według mnie właśnie
        te "uczone głupstwa". Były na pewno o wiele tańsze niż kurs obecny
        1,65 zł, nie wspominając o przedwczorajszym.

"Trzeba było uważać", że powtórzę słowa kasiarza Kwinty.
      • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:03
        Zadałem sobie jednak nieco trudu i sprawdziłem.
        Na zamknięciu sesji 4 maja 2005 roku Instal kosztował 1,14 zł.
        5 maja zdrożał o 5 groszy, do 1,19 zł.
      • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:39
        I uwaga trzecia.

A swoją drogą Alek dziwnie jakoś tak się układa,
        że to o czym ja piszę "z grubsza" się sprawdza,
        w odróżnieniu od Twoich wypowiedzi czy prognoz.
        • Gość: Alek Re: INSTAL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 21:27
          Uwaga czwarta i jedyna:
          naganiałeś 28.06.2005 o godz. 18:43 w momencie gdy kurs Instalu był już
          wyśrubowany i dla wszystkich, którzy cokolwiek orientują się w grze na giełdzie
          było jasne, że balonik musi pęknąć. I pękł dzisiaj, a wczoraj mimo dmuchania
          widać jak uchodzło z niego powietrze (uciekali spółdzielcy). A ponieważ
          zauważyłem, że pamięć Ciebie zawodzi to przypomnę co napisałeś 28.06.2005 o
          godz 18:43.

co powiecie o Instalu? Trochę się spóźnił ze wzrostami, ale są one
          całkiem przyzwoite. Jutro ponad 2 zł.

Namawianie do kupna Instalu 28.06.2005 o godz. 18:43 jest to właśnie naganianie
          do zakupów po 1.9 czy 1.97 .Przecież nikt z namawianych przez ciebie do zakupów
          nie miał szans na kupno 28.06. A 29.06 kurs na otwarciu wynosił 1.86 i szybko
          poszybował do 1.97 by następnie spaść do 1.69 na zamknięciu. I nie kłam, że
          tego nie rozumiesz. Takie doradzanie 28.06 wieczorem było ofertą kupna właśnie
          po tej cenie. Swoją propozycję trzeba było napisać przynajmniej kilka dni
          wcześniej. Jaki trend ma kurs Instalu wiadomo od 2 lat. (właśnie
          dzięki "uczonym głupstwom").
          Twoje oferty kupna elek pojawiaja się dziwnie w samych lokalnych szczytach. Tak
          było i 5 maja.

Uważasz, że moje prognozy się nie sprawdzają. Nawet nie będę komentował
          twojej wypowiedzi. Wartość kursu na zamknięciu w dniu dzisiejszym sama mówi za
          siebie. A jeśli chcesz następną prognozę - to ponownego wystrzału należy się
          spodziewać po jakimś dobrym info jak spóółdzielcy wrócą z wakacji a może nawet
          później po wyborach. Wcześniej kurs jeszcze trochę spadnie a następnie
          spokojnie będzie sobie rósł. A jak na forum znowu elek bedzie zachęcał do kupna
          to wiadomo,że to koniec wzrostów.
          Odnośnie 5.05 to co napisałeś to taka półprawda. Owszem na zamknięciu kosztował
          5 gr więcej niż na zamknięciu 4.05. Tylko w ciagu dnia być może dzięki twoim
          rekomendacjom część inwestorówe kupiła nie po 1.19 jak napisałeś tylko po
          1.30zł. Ci którzy kupili na tym poziomie musieli poczekac 2 miesiące aż
          spółdzielnia znowu weźmie się za tą spółkę.

A swoją drogą takie lekceważenie wiedzy o inwestowaniu poprzez
          nazywanie "uczone głupstwa" wyraźnie świadczy , że moment w którym pojawiasz
          się na forum jest bardzo dokładnie przemyślany. Więc zaliczam ciebie do grona
          naganiaczy z jakiejś spółdzielni. W twojej spółdzielni jest też df vel ejh.
          Zbyt prymitywne poklaskiwanie aby nie było można tego zauważyć.

Do następnego wystrzału. A teraz obetrzyj łzy tym, którzy kupili zagodnie z
          twoja rekomendacją 29.06.
          Ale ty wolisz cynicznie powiedzieć "Trzeba było uważać"
          • Gość: elek Re: INSTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 06:44
            Jedna spółka i sprawa, a dwa jakże odmienne na nią spojrzenia!
            Na szczęście jest data 5 maja i kurs Instalu: 1,14 lub 1,19 zł.

Co do "uczonych głupstw", to są Szanowny Kolego Alku, o wiele bardziej
            wyrafinowane metody analizy stochastycznej niż te, którymi posługuje się
            tzw. analiza techniczna, przynajmniej w standartowym wydaniu. Niektóre
            z ich aspektów były tematem mojej pracy doktorskiej lata temu.

I na koniec - ja w "spółdzielni"!! Koniec świata! Weteran WGPW (od pierwszej
            sesji) miałby się trudnić "naganianiem" inwestorów na kupno Instalu, spółki,
            której podaż akcji rzadko przekracza 50.000 sztuk. To już nieco obraźliwe.
            • Gość: Alek Re: Czy o tej samej spółce piszemy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 08:36
              5.05.2005r. Kurs Instalu:
              O - 1.18
              H - 1.30
              L - 1.18
              C - 1.19

Skąd u Ciebie 1.14?
              Następnym razem, niech preferowane przez Ciebie metody analizy stochastycznej
              przypomną inwestorom o Instalu wówczas, gdy kurs znajdzie się w dołku i
              zaczynie rosnąć. Nie przypominaj (a nawet ostrzegaj przed takimi
              przypominaczami) wówczas, gdy kurs znajduje się tuż przed lokalnym szczytem.

Szanowny kolego Elku. Ja na WGPW gram od wczoraj, mam same straty a ponieważ
              szkoda mi było czasu na doktoraty itp. itd. więc edukację zakończyłem na szkole
              podstawowej. Czy ukończyłem - tego już nie pamiętam. W komputerze nie mam
              zapisu o tym wyczynie więc mam prawo nie pamiętać. Edukację uzupełniłem jak
              pewnie zauważyłeś o AT oraz o cykle do których nie mam zbytniego przekonania.
              Przeczytałem również trochę na temat sieci neuronowych ale to też mi zupełnie
              nie pasowało ponieważ nie przyniosło mi zysków. Starałem się również zdobyć
              trochę wiedzy na temat metod analizy stochastycznej. Ale tam sam rachunek
              prawdopodobieństwa, którego jak wiesz dawniej w szkole podstawowej nie uczono
              więc dzisiaj nie rozumiem o co tam idzie. Może teraz w związku z rozwojem GPW
              już uczą ale ja do szkoły juz nie pójdę.
              Więc z przymusu stosuję wyłącznie prymitywne metody, do których mam zaufanie.
              I one ostrzegają mnie przed kupowaniem na szczytach.
              • Gość: elek Re: Czy o tej samej spółce piszemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:07
                Sądzę, że czas zakończyć ten bezsensowny spór. Ci, którzy kupili Instal,
                nawet po 1,97 zł, będą mieli jeszcze okazję sprzedać swoje akcje z zyskiem.

Najlepiej też będzie, kiedy swoje kolejne spostrzeżenia zachowam dla siebie.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka