Gość: SZASZA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 14.10.05, 21:30 CO SADZICIE O ALCHEMI, CZY WARTO W NIĄ WCHODZIĆ, CZY MA PRZYSZŁOŚC? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rysio Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 15.10.05, 09:06 uważam że to dobra i stabilna spółka z przyszłością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKUTECZNY Re: ALCHEMIA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.10.05, 21:55 Po super wynikach nowa emisja i 100 zetka przebije. Pozdrawiam wszystkich bardzo seredecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibrachim Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:24 A na koniec roku 80 - 88 zeta. Myślę, że to jest realne a nawet pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IBRACHIM Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:23 IBRACHIM wrote: Myślę, że w poniedziałek ALC przebije 47,50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kossak Re: ALCHEMIA IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 15.10.05, 22:39 www.parkiet.com/wykresy.jsp?isin=PLGRBRN00012 zobacz decyzja zależy od Ciebie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ALCHEMIA IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.05, 22:59 Ty nie oglądaj wykresów, tylko poczytaj te wszystkie wiadomości, które są pod nim. Może wtedy zrozumiesz, że to jest juz inna firma i zmierza na odpowiedni dla siebie poziom. A to ze szybko, to tylko znaczy, że jeszcze długa droga do tego poziomu i inwestorzy (Ci rozumni) wiedzą o tym. Jeszcze nie jest za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kossak Re: ALCHEMIA IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 15.10.05, 23:19 oj dziewczynko - a myslisz, że po co dałem ten link - przeciez nie po to zeby pusto patrzyc na wykres ale po to zeby poczytac info, które jest ponizej. jesli ktos nie ma dostępu przez internet do artykułu to przynajmiej zobaczy w jakim numerze i jakiej rubryce moze to znależć a gazeta Parkiet powinna być w biurze maklerskim w banku...... myslisz ze jedyną podstawą do podjęcia decyzji jest patrzenie na wykres ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:17 Wiecie co nie jestem zwolennikiem tego balona ale z czystej przyzwoistości musze zamieścić info: A ja wcale nie jestem pewien czy to jest krajowy kontrahent . I nie jestem pewien czy to jest paliwo, czy to jest stal. W końcu produkują jej ok. 8,5 tyś ton miesiecznie, z czego 4,5 tyś ton to rury grubościenne, wysokoprofilowe, do transportu ropy i wierceń. Komu to w Polsce potrzebne, a sprzedaż idzie pełną parą i potrfel zamówień do końca roku pełny. Może tu jest właśnie te 15mln ...... nie wiem. Jakie masz sugestie ? W każdym razie, bardzo dobrze wydedukowane, że kontrahent trzymany jest w tajemnicy. Kiedy dowiedzieliśmy się, że jest taki .... było piękne buuuummm, a kiedy dowiemy się kto to jest, będzie drugie buuuuummm. Myślę, że gra jest taka: Jazda na północ pod wyniki, ogłoszenie wyników - dalsza jazda, bo przecież będą super. Lekkie przystopowanie, przedstawienie kontrahenta - dalsza jazda, bo to będzie jakaś poważna firma. I teraz nie wiem, czy przejęcie, aby jeszcze podnieść kurs, czy emisja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuteczny Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:21 myślę że raczej spadków nie będzie ale za to jazda UP UP na północ w środe możliwe nawet 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaanusz5 Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 17.10.05, 21:26 A ja osobiście stawiam, że ALC po ogłoszeniu wyników za IV Q będzie kosztowała grubo więcej, może nawet i 200 za akcję. Zapytacie się dlaczego? Bo ludzie powiązani ze spółką wciąż kupują jej akcje. Wydają na nie własne i to duże pieniądze. Wiedzą po co to robią, mają konkretny cel - my jeszcze tego nie wiemy. Wiemy tylko że dzięki ALC będą kolejne przejęcia poszczególnych spółek, a już teraz wynik za III kw może sięgać nawet 17 mln. Tu na giełdzie zwykle wycenia sie to co będzie w przyszłości. A ta przyszłość na ALC jest tajemnicza. Odpowiedz Link Zgłoś