IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 14.10.05, 21:30
CO SADZICIE O ALCHEMI, CZY WARTO W NIĄ WCHODZIĆ, CZY MA PRZYSZŁOŚC?
Obserwuj wątek
    • Gość: rysio Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 15.10.05, 09:06
      uważam że to dobra i stabilna spółka z przyszłością
      • Gość: SKUTECZNY Re: ALCHEMIA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.10.05, 21:55
        Po super wynikach nowa emisja i 100 zetka przebije. Pozdrawiam wszystkich
        bardzo seredecznie.
        • Gość: ibrachim Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:24
          A na koniec roku 80 - 88 zeta. Myślę, że to jest realne a nawet pewne.
      • Gość: IBRACHIM Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:23
        IBRACHIM wrote:
        Myślę, że w poniedziałek ALC przebije 47,50
    • Gość: kossak Re: ALCHEMIA IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 15.10.05, 22:39
      www.parkiet.com/wykresy.jsp?isin=PLGRBRN00012
      zobacz decyzja zależy od Ciebie........
      • Gość: Ola Re: ALCHEMIA IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.05, 22:59
        Ty nie oglądaj wykresów, tylko poczytaj te wszystkie wiadomości, które są pod nim. Może wtedy zrozumiesz, że to jest juz inna firma i zmierza na odpowiedni dla siebie poziom. A to ze szybko, to tylko znaczy, że jeszcze długa droga do tego poziomu i inwestorzy (Ci rozumni) wiedzą o tym. Jeszcze nie jest za późno...
        • Gość: kossak Re: ALCHEMIA IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 15.10.05, 23:19
          oj dziewczynko - a myslisz, że po co dałem ten link - przeciez nie po to zeby
          pusto patrzyc na wykres ale po to zeby poczytac info, które jest ponizej. jesli
          ktos nie ma dostępu przez internet do artykułu to przynajmiej zobaczy w jakim
          numerze i jakiej rubryce moze to znależć a gazeta Parkiet powinna być w biurze
          maklerskim w banku......
          myslisz ze jedyną podstawą do podjęcia decyzji jest patrzenie na wykres ??
    • Gość: rys Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:17
      Wiecie co nie jestem zwolennikiem tego balona ale z czystej przyzwoistości
      musze zamieścić info:

A ja wcale nie jestem pewien czy to jest krajowy kontrahent . I nie jestem
      pewien czy to jest paliwo, czy to jest stal. W końcu produkują jej ok. 8,5 tyś
      ton miesiecznie, z czego 4,5 tyś ton to rury grubościenne, wysokoprofilowe, do
      transportu ropy i wierceń. Komu to w Polsce potrzebne, a sprzedaż idzie pełną
      parą i potrfel zamówień do końca roku pełny. Może tu jest właśnie te
      15mln ...... nie wiem. Jakie masz sugestie ?

W każdym razie, bardzo dobrze wydedukowane, że kontrahent trzymany jest w
      tajemnicy. Kiedy dowiedzieliśmy się, że jest taki .... było piękne buuuummm, a
      kiedy dowiemy się kto to jest, będzie drugie buuuuummm.

Myślę, że gra jest taka: Jazda na północ pod wyniki, ogłoszenie wyników -
      dalsza jazda, bo przecież będą super. Lekkie przystopowanie, przedstawienie
      kontrahenta - dalsza jazda, bo to będzie jakaś poważna firma. I teraz nie wiem,
      czy przejęcie, aby jeszcze podnieść kurs, czy emisja.
    • Gość: skuteczny Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 16.10.05, 18:21
      myślę że raczej spadków nie będzie ale za to jazda UP UP na północ w środe
      możliwe nawet 50 zł.
    • Gość: jaanusz5 Re: ALCHEMIA IP: *.dobrynet.pl / 83.238.140.* 17.10.05, 21:26
      A ja osobiście stawiam, że ALC po ogłoszeniu wyników za IV Q będzie kosztowała
      grubo więcej, może nawet i 200 za akcję. Zapytacie się dlaczego? Bo ludzie
      powiązani ze spółką wciąż kupują jej akcje. Wydają na nie własne i to duże
      pieniądze. Wiedzą po co to robią, mają konkretny cel - my jeszcze tego nie
      wiemy. Wiemy tylko że dzięki ALC będą kolejne przejęcia poszczególnych spółek,
      a już teraz wynik za III kw może sięgać nawet 17 mln.
      Tu na giełdzie zwykle wycenia sie to co będzie w przyszłości. A ta przyszłość
      na ALC jest tajemnicza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka