Dodaj do ulubionych

STALPROFIL rekom-12zł/

IP: *.os.kn.pl 18.11.05, 17:11
Stalprofil-rekomendacje 12zł co myslicie o tej spółce czy da zarobić
jeszcze.Dzisiaj pierwsza świeca popytowa!!!!-pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.05, 13:38
      mnie takze interesuje ta spolka
      bynajmniej nie chodzi o rekomendacje 12 zl
      mam jednak obawy czy to nie bedzie cos a la Handlowy, ktory tez mnie
      interesuje -> duzo szumu a malo efektu

JC
      • Gość: Bankowicz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:04
        Cześć juancruz. Kupiłem Handlowy po 58 i po 3 tyg mam efekt- 8%, 53 zł. Trzymam
        bo: - do końca roku zarobią 44 mln$ ze sprzedaży TFI i z Handlowy Heller(nie
        znam ceny), - słyną z bardzo sowitej dywidendy, - zysk netto po 3 kwartałach
        jest miodzio, - jeszcze w 2006 przed dwywidendą może zdaży się podwyższenie
        stóp % przez RPP co zwiększy ich wynik za 1 Q 2006. Dla mnie atrakcja. Jak się
        skończy nie wiem. Wg mnie biznes Handlowego jest jest korzystniejszy od
        Stalowego.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 09:11
          Czesc,
          ja tez mam handlowy, ale niestety po 60,50 zl...
          Widzialem wzrosty z 57 czy 58 zl, ale nie bralem, bo nie mialem kasy na to
          Do ilu dojdzie na koniec grudnia wg Ciebie?
          Kiedy uwazasz, ze bedzie top topow tego papieru?
          Aha, no i kiedy dywidenda?
          JC
          • Gość: Bankowicz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:20
            Wg mnie to średnioterminowy trend wzrostowy. 1.3.06 publikuą raport za 4Q 2005.
            Prawo do dywidendy może w lipcu (ostatnio 25.7.05)Ostatnio płacili prawie 12
            zł/1 akcje co dało wzrost do 78 zł w 1 poł lipca. Grudzień ? 65-67 zl ???
            Zobaczy się.

Powodzenie juancruz!

PS.
            Jak podał "PB", Prezes Sikora zapowiedział także wypłatę wciąż wysokiej
            dywidendy z zysku za 2005 rok, choć jego część ma pozostać w spółce.
            "Nie oznacza to jednak niższej dywidendy na akcję" - powiedział prezes.
            • Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.aster.pl 20.11.05, 20:56
              Dzieki za konkrety!
              Przyznam, ze dobre informacje przekazales mi. Wg. mnie Handlowy to malo
              doceniany papier.
              Trzymam go i jest moim drugim papierem w portfelu (pierwszy to PGNiG)
              JC
              • Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ HANDLOWY IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 21.11.05, 14:55
                Czy dzisiejszy dzien, to poczatek spadkow Handlowego???
                JC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka