Gość: siwy IP: *.os.kn.pl 18.11.05, 17:11 Stalprofil-rekomendacje 12zł co myslicie o tej spółce czy da zarobić jeszcze.Dzisiaj pierwsza świeca popytowa!!!!-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.05, 13:38 mnie takze interesuje ta spolka bynajmniej nie chodzi o rekomendacje 12 zl mam jednak obawy czy to nie bedzie cos a la Handlowy, ktory tez mnie interesuje -> duzo szumu a malo efektu JC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowicz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:04 Cześć juancruz. Kupiłem Handlowy po 58 i po 3 tyg mam efekt- 8%, 53 zł. Trzymam bo: - do końca roku zarobią 44 mln$ ze sprzedaży TFI i z Handlowy Heller(nie znam ceny), - słyną z bardzo sowitej dywidendy, - zysk netto po 3 kwartałach jest miodzio, - jeszcze w 2006 przed dwywidendą może zdaży się podwyższenie stóp % przez RPP co zwiększy ich wynik za 1 Q 2006. Dla mnie atrakcja. Jak się skończy nie wiem. Wg mnie biznes Handlowego jest jest korzystniejszy od Stalowego.Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 09:11 Czesc, ja tez mam handlowy, ale niestety po 60,50 zl... Widzialem wzrosty z 57 czy 58 zl, ale nie bralem, bo nie mialem kasy na to Do ilu dojdzie na koniec grudnia wg Ciebie? Kiedy uwazasz, ze bedzie top topow tego papieru? Aha, no i kiedy dywidenda? JC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowicz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:20 Wg mnie to średnioterminowy trend wzrostowy. 1.3.06 publikuą raport za 4Q 2005. Prawo do dywidendy może w lipcu (ostatnio 25.7.05)Ostatnio płacili prawie 12 zł/1 akcje co dało wzrost do 78 zł w 1 poł lipca. Grudzień ? 65-67 zl ??? Zobaczy się. Powodzenie juancruz! PS. Jak podał "PB", Prezes Sikora zapowiedział także wypłatę wciąż wysokiej dywidendy z zysku za 2005 rok, choć jego część ma pozostać w spółce. "Nie oznacza to jednak niższej dywidendy na akcję" - powiedział prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ IP: *.aster.pl 20.11.05, 20:56 Dzieki za konkrety! Przyznam, ze dobre informacje przekazales mi. Wg. mnie Handlowy to malo doceniany papier. Trzymam go i jest moim drugim papierem w portfelu (pierwszy to PGNiG) JC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: STALPROFIL rekom-12zł/ HANDLOWY IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 21.11.05, 14:55 Czy dzisiejszy dzien, to poczatek spadkow Handlowego??? JC Odpowiedz Link Zgłoś