Dodaj do ulubionych

AMIGO - PKO

IP: *.stat.gov.pl 25.11.05, 12:44
Poproszę teraz o Twoją opinię na następny tydzień bo niewątpliwie właśnie
dzisiaj spełniła ta spółka Twoje warunki co do poważniejszego zainteresowania
się nią bo to nie sypią już emeryci tylko dzieje się coś znacznie
poważniejszego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorbi Re: AMIGO - PKO IP: *.stat.gov.pl 25.11.05, 12:51
      Uderz w stół a nożyce się odezwą. To CAIB wydał strasznie kiepską rekomendację
      dla PKO. No i chwała im za to. Z poważaniem Niedźwiedź.
    • Gość: amigo Re: AMIGO - PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:14
      Nadal jestem niedoczytany jeśli chodzi o fundamenty banków.
      Rynkowo nie widzę żadnych większych zmian (czytałem a jakichś podwyżkach - to
      raczej dobra wiadomość bo klienci pko są bardzo przywiązani do tego banku. więc
      może skutkować spadkiem niektórych wskaźników ale wzrostem zysków) Nie widzę w
      strategii banku żadnego pomysłu na rozwój prócz cięcia kuponów z tego co mają
      (rynek, marka) Moja opinia jest jednak obciążona faktem "nielubienia" tego
      banku jako banku - urzędasa. Brak inwestora strategicznego to też minus. -nie
      przekonują o potencjalnym dobrym zarządzaniu. Nie widzę większego 'ukrytego'
      potencjału (czego zwylke szukam w kupowanych spółkach) niż ten co każdy widzi
      więc raczej stawiałbym na zachowanie średnioterminowe tak jak rynek. Pamiętaj
      jednak że nie przyglądam się pko uważnie a są to tylko moję "gorące" opinie i
      na "czuja"
      Gdybym miał kupić to bym jeszcze poczekał do kolejnego wsparcia. Mając w
      portfelu - ustawiłbym rozsądnie stopa i niech się dzieje wola Boska . Jesem
      nastawiony raczej krótko do rynku. Zabezpieczyłem ( powinienem użyć "" bo to
      nie jest klasyczne zabezpieczenie) długie pozycje na obligacjach i krb krótkimi
      kontraktami. - ryzyko szybkiej zwały jest znacznie większe niż szybkiego
      wzrostu. Na jakiekolwiek decyzje czekam do poniedziałku-wtorku. Ameryka ma
      długi weekend i rynek może dawać fałszywe sygnały. Warto obserwować uważniej
      obroty.
      Co jest technicznie na PKO - widać więc się nie wypowiadam - są lepsi.
      Niewiele pomogłem. "jeśli nie spadnie to wzrośnie";-)
      ja bym nie kupował - a przy długiej pozycji - trzymał z krótkim stopem.
      Pamiętaj że duże spółki to nie moja specjalność.
      powodzenia.
      pozdro.
      • Gość: Gorbi Re: AMIGO - PKO IP: *.stat.gov.pl 25.11.05, 13:24
        Dzięki, dzięki :) Paradoksalnie, pewien wpływ, jako na spółkę Skarbu Państwa
        będzie miała sobotnia decyzja w sprawie akcyzy na paliwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka