Dodaj do ulubionych

DYWYDENDA PŁOCK

IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 17:39
Jak to jest z tym przyznaniem prawa do diwidendy ? Kiedy można najwczesniej
sprzedac akcje zeby dostac dywidende? Bo juz mnie te wasze wypowiedzi wk...ja
ze cos we wtorek <GORBI Honorcia itd> przedszkole sobie urzadzacie z tego
forum .Z wyrazami szacunku eMCi
Obserwuj wątek
    • Gość: rav_b Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:49
      Zobaczysz po kursie akcji. Jak zacznie spadać na łeb, to znaczy, że już można :)
      • Gość: filon Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:55
        Nie powinno spadać na łeb... Powinno spaść mniej więcej o wysokość dywidendy od
        normalnego kursu, czyli takiego jak jest np teraz. Teraz mamy 27 zł, tuż przed
        dywidendą może być 30-33 zł a tuż po niej 27 - 7.50 = 19.5 zł.
        Tak sobie tylko dywaguję, ale to chyba prawdopodobny scenariusz???
        • Gość: Greg Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 19:42
          Obejrzyj sobie scenariusz poprzedniej dywidendy z tego roku spadek z 32 na
          momentami 18. Dywidenda wyniosła wtedy 5zł. MSP to w sumie biedna spółka,
          szasta dywidendami osłabiając się niepotrzebnie. Widać, że wielcy akcjonariusze
          chcą tylko wyciągnąć kasę i nie zależy im na jej rozwoju. Spółka jest mocno
          zależna od PKN'u i po zmianie władz może być nieciekawie. Osobiście już bym
          myślał o sprzedaży, wspomnisz moje słowa po DD. Pozdr.
          • Gość: eMCi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 21:26
            kiedy to bylo z ta dywidenda itym spadkiem z 32 na 18? pozdro
            • Gość: Greg Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:10
              Jakoś w czerwcu chyba. Zajrzyj do notowań archiwalnych na bossa.pl będziesz
              miał wszystko jak na dłoni. Spadek o chyba 10-12 zł. był już następnego dnia po
              DD. Potem było z każdym dniem gorzej.
              • Gość: eMCi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 22:17
                thanx
    • Gość: Gorbi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 00:04
      Słuchaj chłopczyku !!! Przedszkole to Ty masz u siebie w domu !!! A trzymaj
      sobie do 1 grudnia zamiast sprzedawać we wtorek 29 listopada to Ci ta dywidenda
      na długo będzie musiała zastąpić Twój pierwotny kapitał.
      • Gość: eMCi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.visp.energis.pl 26.11.05, 13:54
        Co sie denerwujesz... sorry jak Cie jakos urazilem.... moze mam w domu
        przedszkole i jestem z niego dumny....
      • Gość: eMCi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.visp.energis.pl 26.11.05, 14:16
        i jeszcze jedno....tylko nie chłopczyku..... pozdro narka
        • Gość: Gorbi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:56
          No fakt. Po co ja się tak denerwuję. Przecież ja Cię powinienem całować po
          rękach. Największą kasę się przecież robi na tych nidouczonych co trzymają
          akcje gdy można je już dawno sprzedać.
          • Gość: eMCi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.visp.energis.pl 26.11.05, 19:01
            wyczuwam ironie oj chyba nie chcesz byc przyjazny..........najgorzej jest jak
            pozjada sie wszytkie rozumy i potem śmiac sie z początkujacych. Ten sie smieje
            co sie smieje ostatni...........
            • Gość: Greg Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:10
              eMCi - Gorbi dobrze Ci radzi, ja też Ci to doradzam, sprzedaj przed DD bo
              dostaniesz po tyłku. Zrobisz jak chcesz, decyzja jest Twoja.
            • Gość: Gorbi Re: DYWYDENDA PŁOCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:26
              Przykro mi ale chcę zarobić. Przyjazny to ja jestem wtedy gdy tanio kupię dobre
              papiery i tuż po tym jak je drogo sprzedam. Nigdy nikogo nie oszukuję. Albo nic
              na dany temat nie mówię i czytam tylko wypowiedzi albo zdradzam tylko te
              aspekty które nie zaszkodzą moim papierom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka