Dodaj do ulubionych

czym się rózni jago od jago-PDA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:06
właśnie
Obserwuj wątek
    • hurtor Re: czym się rózni jago od jago-PDA 28.11.05, 14:10
      PDA - Prawo Do Akcji, zanim Jago-PDA dołączą do Jago, są wcześniej PDA.

Honorcia
      • Gość: bigboni Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:20
        chodzi o różnicę w cenie
        • Gość: g Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.chello.pl 28.11.05, 17:02
          spekulacyja nic więcej, jak się bardzo różni, to giełda się za to bierze, vide
          pc guard
          • Gość: Greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:18
            Nie czarujcie dziewczyny, za PDA trzeba zapłacić dodatkowo zapisując się na
            akcje. Jak masz je w portfelu i nie kupisz akcji (na zapisy) to stracisz PDA i
            gotówkę za którą je kupiłaś. Poczytaj o tym w sieci.
            • Gość: Maks. Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 21:40
              Greg! ... tzn. że inwestory, którzy mają PDA Jago nie dostaną w zamian akcje
              przy połączeniu tych papierów ... sorry za takie pytania, ale nic nie kumam w
              tym temacie ...bo nie miałem do czynienia nigdy z PDA.
              • Gość: g Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.chello.pl 28.11.05, 22:11
                gregowi coś się pomyliło,
              • Gość: Greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:11
                PDA daje Ci tylko prawo do zakupu akcji nowej emisji po ustalonej - zwykle dość
                niskiej - cenie. To czy z tego skorzystasz, czy nie (np. sprzedasz prawa) to
                już Twoja sprawa. Jeśli nie kupisz akcji lub nie sprzedasz praw - to PDA
                przepadają. Obecnie tzn. jutro (chyba) będzie prawo poboru nowej emisji akcji
                Próchnika. Oznacza to, że posiadacze akcji na zamknięcie jutrzejszej sesji
                otrzymają prawo poboru akcji nowej emisji - Próchnik-PDA w tym przypadku w
                stosunku 1:1 tzn. mając 1000 akcji, dostaniesz 1000 PDA. Za każde PDA możesz
                kupić po 50gr. akcje nowej emisji lub PDA po prostu sprzedać (za ile, to ustali
                rynek). Jeśli ich nie sprzedasz i nie kupisz akcji (trzeba się na nie zapisać w
                ramach prawa poboru) to PDA stracisz.
                Mam nadzieję, że jasno to napisałem, chociaż mam wątpliwości :-)
                • Gość: pola555 Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:43
                  Wszystko sie zgadza tylko dotyczy to PP /praw poboru/ PDA /prawa do akcji/
                  asymiluja sie z akcjami i cena powinna byc taka sama jak akcji ale przeważnie sa
                  bardziej płynne niz akcje danj spolki stąd czasami roznica w cenie.PDA nigdy sie
                  nie traci.
    • Gość: do greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:19
      oj kolego kolego zastanów sie co ty piszesz, pomylily ci sie PDA z PP, PDA po
      asymilacji zmieniaja sie w akcje i nie trzeba za to placic
      • Gość: Greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 00:00
        Cho...ra, rzeczywiście. W którymś wątku pisałem o próchniku i zagalopowałem się.
        Już chyba za późno na siedzenie przy komputerze. Strategie na jutro ustalone,
        można iść spać. Dobranoc i sorry za zamieszanie.
    • Gość: Maks. Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 22:20
      ... tak to napisałeś ... że będę się zawsze trzymał z dala od PDA;
      • Gość: g Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.chello.pl 28.11.05, 22:29
        PDA możesz się trzymać, otroznie podchodź do PP, tu zwykle na początku mozna
        zarobić, poźniej się traci albo kupuje akcje i czeka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka