Gość: bigboni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:06 właśnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hurtor Re: czym się rózni jago od jago-PDA 28.11.05, 14:10 PDA - Prawo Do Akcji, zanim Jago-PDA dołączą do Jago, są wcześniej PDA. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigboni Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:20 chodzi o różnicę w cenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.chello.pl 28.11.05, 17:02 spekulacyja nic więcej, jak się bardzo różni, to giełda się za to bierze, vide pc guard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:18 Nie czarujcie dziewczyny, za PDA trzeba zapłacić dodatkowo zapisując się na akcje. Jak masz je w portfelu i nie kupisz akcji (na zapisy) to stracisz PDA i gotówkę za którą je kupiłaś. Poczytaj o tym w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 21:40 Greg! ... tzn. że inwestory, którzy mają PDA Jago nie dostaną w zamian akcje przy połączeniu tych papierów ... sorry za takie pytania, ale nic nie kumam w tym temacie ...bo nie miałem do czynienia nigdy z PDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.chello.pl 28.11.05, 22:11 gregowi coś się pomyliło, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:11 PDA daje Ci tylko prawo do zakupu akcji nowej emisji po ustalonej - zwykle dość niskiej - cenie. To czy z tego skorzystasz, czy nie (np. sprzedasz prawa) to już Twoja sprawa. Jeśli nie kupisz akcji lub nie sprzedasz praw - to PDA przepadają. Obecnie tzn. jutro (chyba) będzie prawo poboru nowej emisji akcji Próchnika. Oznacza to, że posiadacze akcji na zamknięcie jutrzejszej sesji otrzymają prawo poboru akcji nowej emisji - Próchnik-PDA w tym przypadku w stosunku 1:1 tzn. mając 1000 akcji, dostaniesz 1000 PDA. Za każde PDA możesz kupić po 50gr. akcje nowej emisji lub PDA po prostu sprzedać (za ile, to ustali rynek). Jeśli ich nie sprzedasz i nie kupisz akcji (trzeba się na nie zapisać w ramach prawa poboru) to PDA stracisz. Mam nadzieję, że jasno to napisałem, chociaż mam wątpliwości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola555 Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:43 Wszystko sie zgadza tylko dotyczy to PP /praw poboru/ PDA /prawa do akcji/ asymiluja sie z akcjami i cena powinna byc taka sama jak akcji ale przeważnie sa bardziej płynne niz akcje danj spolki stąd czasami roznica w cenie.PDA nigdy sie nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:19 oj kolego kolego zastanów sie co ty piszesz, pomylily ci sie PDA z PP, PDA po asymilacji zmieniaja sie w akcje i nie trzeba za to placic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 00:00 Cho...ra, rzeczywiście. W którymś wątku pisałem o próchniku i zagalopowałem się. Już chyba za późno na siedzenie przy komputerze. Strategie na jutro ustalone, można iść spać. Dobranoc i sorry za zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 22:20 ... tak to napisałeś ... że będę się zawsze trzymał z dala od PDA; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: czym się rózni jago od jago-PDA IP: *.chello.pl 28.11.05, 22:29 PDA możesz się trzymać, otroznie podchodź do PP, tu zwykle na początku mozna zarobić, poźniej się traci albo kupuje akcje i czeka... Odpowiedz Link Zgłoś