Dodaj do ulubionych

inwestycja

IP: *.wignet.pl / 212.182.94.* 06.01.06, 10:28
No więc w co zainwestować skoro giełda taka nadmuchana, może fundusze?
Obserwuj wątek
    • Gość: miecio Re: inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:46
      W nic. Czekaj na porządna korektę.
      • hurtor Re: inwestycja 06.01.06, 10:49
        Tylko żebyś się doczekała, co nie miecio...?

Przeanalizuj sobie spółki na GPW, zobacz, co jest w dołku, zastanów się, sprawdź
        obroty, sprawdź finanse, jak wszystko wygląda całkiem przyzwoicie i jeszcze
        znajdziesz jakieś opinie o tych spółkach na różnych forach i wiadomości w
        różnych serwisach, które wydają się na pozytywne, to kup, a nie czekaj na
        korekty... Jak będziesz tak czekała, to się doczekasz, tylko nikt nie wie
        dokładnie czego. Pozdrawiam.

Honorcia
        • Gość: miecio Re: inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:54
          Czyli takie pierdu pierdu Honorcia. A co jest w dołku ? Dołek to rzecz
          względna. Zawsze może byc większzy. Szukaj opinii na forach. smieszne bo
          wzorując się na matołkach zainwestujesz jak matołek.
          Ja bym powiedział ucz sie ucz. Nie rób szybkich ruchów jak nie masz pojęcia co
          chcesz zrobić i po co. I miej umiar. Nie kupuj bo matołki się przekrzykuja
          które dzoadostwo lepsze.
          To nie jest czas na inwestycje. To jest czas na grę a kończenie inwestycji
          • hurtor Re: inwestycja 06.01.06, 11:04
            Jestem na GPW od października 2005 i jeszcze nie straciłam zł, zarabiam sobie
            spokojnie na SWZ i MSP, kupuje, sprzedaje, kupuje, sprzedaje. Wcześniej miałam
            LTS, BIO, INS, PGN, ALC i nie powiem, żebym mało zarobiła. Większość to po
            opinii ludzi stąd, z innych forum, z wiadomości, analizy finansów spółek,
            troszkę z hazardu, troszkę z rozsądku, troszkę ze strachu - tutaj zarobiłam
            mniej, mój błąd, mogłam więcej. Takie gadanie czekaj na korektę, która może nie
            przyjść, jest po prostu super. Chociaż korekty na spółkach zdażają się każdego
            dnia. Rób, jak uważasz, Ty masz taką taktykę, ja mam taką, uważam, że można
            zarabiać w każdej fazie GPW. Pozdrawiam.

PS. Jedno wiem, że za te pieniądze, jakie inwestuje na GPW, żeby otrzymać takie
            zyski na lokacie jak na GPW, to musiałabym i tu ciekawostka czekać ponad 6 lat,
            zakładając, że oprocentowanie byłoby przyzwoite.

Dla mnie, dla takiej leszczycy i matołka forumowego jest to cudowne osiągnięcie.
            Mnie to cieszy i zadowala, chociaż wiem, że niektórzy z Was nie cieszyliby się
            już z takich zysków.

Honorcia
            • Gość: miecio Re: inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:09
              Jestem przekonany na 100% że w końcowym efekcie stracisz. Papierowe zyski
              zamienią się w realne straty. Bedziesz płakała i miała pretensje do wszystkich,
              że ukradli ci pieniadze. A ponieważ wygladasz na wrażliwa osobę będzie to
              jeszcze bardziej przykre.
              Giełda to, jak pisał bolek i miał rację, jaskinia lwa. Ty sama przeciwko
              największym spryciarzom w finansach. Czy naprawdę masz nadzieję, że w końcowym
              efekcie, bez żadngo doświasdczenia wygrasz z nimi ?
              Bierz co masz i uciekaj. Realizuj zyski a nie czekaj na katastrofę.
              • hurtor Re: inwestycja 06.01.06, 11:14
                Każdy może stracić, nawet takie cwaniaczki jak Ty... Daj dobry przykład, skoro
                jesteś lepszy ode mnie, a uważasz, że rekiny finansowe zjedzą każdego, to i
                Ciebie, to po co grasz? Po co przedstawiasz na forum, jakie masz spółki, czekasz
                na uznanie forumowiczów, w momencie jak spółki, które wskazałeś pójdą w górę? Po
                co to wszystko? Pomyśl, zanim następnym razem nazwiesz kogoś matołkiem. Gram i
                będę grała tak długo, aż podejmę decyzję, że nie będę grała - logiczne. Już ktoś
                się martwił o moje pieniążki, naprawdę patrz na swoje i ciesz się z zysków i
                pamiętaj, uciekaj z GPW, zanim rekiny Cię pożrą, no chyba nie myślisz, że Ty sam
                w jaskini lwa masz jakieś szanse?

Honorcia
                • Gość: miecio Re: inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:23
                  Ja ograniczyłem swoje inwestycje. Właściwie tylko gbram. Na giełdzie jestem od
                  początku. Masz rację. Też mogę stracić. Nie jestem cwaniaczkiem ale takim wiesz
                  szaraczkiem. Wiem gdzie moje miejsce.
                  Uznanie formumowiczówe mam wiesz gdzie. Nic mnie nie obchodzi czy stracą czy
                  nie. To ich sprawa. W ogóle mnie ci ludzie nie intersuja tak samo jak nie
                  interesuje ich moja osoba.
                  Forum traktuje jako forum czyli miejsce wymiany poglądów. Może soę komuś nie
                  podoba sposób moich wypowiedzi ale tu patrz powyzsze. Czyli mam to gdzieś.
                  Było tu parę rozsądnych osób ale już ich nie ma. Została sama ciemna masa
                  nieuków i leni mentalnych. Mięso na pożarcie
                  • Gość: JS Re: inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:26
                    Honorciu, czy po 2 miesiącach obecności na giełdzie czujesz się kompetentna do
                    udzielania paulinie porad inwestycyjnych ???
                    ....koniec świata
                    • hurtor Re: inwestycja 06.01.06, 11:29
                      Nie, ale nie wspomniałam kup taką i taką spółkę, tylko zmuszam ją do szukania
                      odpowiedniej spółki i przebrnięcie, przez wiadomości, analizę spółki, opinie
                      innych, swój rozsądek, strach i hazard - to takie złe? Część z Was sama tego
                      oczekiwała na początku Waszej GPW od innych.

Honorcia
                      • Gość: JS Re: inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:35
                        "Jak będziesz tak czekała, to się doczekasz, tylko nikt nie wie
                        dokładnie czego. "
                        To jak potraktować powyższe zakończenie Twojego wcześniejszego postu ?
                        Jako dobrą radę dla początkującej ?
                  • hurtor Re: inwestycja 06.01.06, 11:27
                    To nie podniecaj się tak, jak ktoś napisze o jakiś spółkach i nie wyzywaj
                    innych, skoro Ci nie zależy na ludziach z Forum, nie musisz nikogo tutaj bronić.

Honorcia
                    • Gość: bolek Re: inwestycja IP: *.server.ntli.net 06.01.06, 12:04
                      miecio ma racje predzej czy pozniej stracisz.
                      Idziesz za stadem baranow (taka jest natura ludzka) a te ida pod noz tylko
                      kilka sprytnych odlaczy sie od stada
                      Jesli juz upierasz sie przy swoim to NIGDY nie sluchaj sie analitykow bo to sa
                      najglupsi ludzie i jeszcze nigdy nie spotkalem takiego ktry by zrobil wielkie
                      pieniadze i je utrzymal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka