Dodaj do ulubionych

Nowy Minister Sakrbu a giełda

16.02.06, 15:13
Niezła dzisiaj masakra na parkiecie. Balony pękają aż miło.
Czyzby kapitał odjeżdzał bo nie pali się do finansowania Swiątyni Opatrzności
Bożej.
Obserwuj wątek
    • js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 15:35
      jak Ci balony pękają złóż reklamację w Unimilu zamiast pisać tutaj głupoty
      • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 15:40
        rozumiem, że jesteś za jedynie słuszą pobogłosawioną metodą...
        patrząc długookresowo i peryspetywicznie może to ci pomóc w obniżeniu podatku...
        tylko z czego? ze strat na giełdzie podatku nie ma, na razie.

• js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 15:44
          jestem za zdrowym rozsądkiem, ktorego u Ciebie nawet za grosz....
          • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 15:59
            Nie znasz mnie. Nie wiesz o mnie nic poza formum a wygłaszasz
            osobiste stwierdzenia o moim rozsadku. Dziecinne.

Pokojarzylem co sie dzieje i jak obermajster powiedzial ze powola hamulcowego
            na skarb to wiedzialem ze trzba wysjc z gieldy co rusz. I sprawdzilo sie.
            Prorok czy co?

Wkleje ci zdjęcie i CV twojego nowego guru abyś mogł się napawać do woli.

Na początku lat 80. Jasiński trafił do Powszechnej Spółdzielni
            Spożywców "Zgoda", gdzie został kierownikiem domu towarowego. Zakładał
            tam "Solidarność", był delegatem na pierwszy zjazd regionalny. Po wprowadzeniu
            stanu wojennego rzucił legitymację partyjną. W 1986 r. wyjechał na 2,5 roku do
            USA. Po powrocie w 1990 r. został pełnomocnikiem rządu ds. reformy samorządu
            terytorialnego w województwie płockim, a potem kierował warszawską delegaturą
            NIK. Gdy Lech Kaczyński został ministrem sprawiedliwości w rządzie Jerzego
            Buzka, Jasiński został wiceministrem.

bi.gazeta.pl/im/7/3166/z3166547N.jpg
            • js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 16:15
              i co to wszystko ma wspólnego ze Świątynią Opatrzności Bożej ?
              liczyłeś na tani poklask, czy pomyliłeś forum z zebraniem Komitetu Centralnego ?
              • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 16:25
                Coż ma Minister Skarby wspólnego ze Światynią Opatrzności Bożej.
                Jeszcze na szczęscie nic. Ale już wkróte.

Jasiński chce zeby Skarby Panstwa dolożył się co ŚOB.

Za to ma wiele wspólnego z PZPR.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3166286.html
                Jasiński pochodzi z podpłockiego Gąbina (urodził się w Gostyninie). Po studiach
                pracował w banku PKO, a od połowy lat 70. w Urzędzie Miasta Płocka, m.in. w
                dziale zajmującym się wydawaniem dowodów osobistych, organizacją wyborów,
                kolegiami ds. wykroczeń. Należał też do PZPR, a jego żona Ewa pisała
                korespondencje do "Trybuny Ludu". Ówcześni płoccy działacze partyjni mówią
                chórem: - Pamiętamy Wojtka, czasem zajrzał, pogadał. Ale nigdy nie działał.

I co kto tu chce tani poklask.
                • js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 16:34
                  " Coż ma Minister Skarby wspólnego ze Światynią Opatrzności Bożej.
                  Jeszcze na szczęscie nic. Ale już wkróte."

..........tak właśnie myślałem.
                  Gdy nie ma się nic do napisania lepiej nic nie pisać niż pisać żeby pisać.
                  • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 16:38
                    Kolego, abyś nie dostał szkoku pewnego dnia..

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8143910&ticaid=11181
                    Świątynia Opatrzności Bożej za pieniądze budżetu?

Budowa Świątyni Opatrzności zostanie prawdopodobnie - z inicjatywy PiS -
                    dofinansowana z kasy państwa. Dotacje z budżetu uzyskają też, dzięki PO, trzy
                    katolickie uczelnie - pisze "Życie Warszawy".

Poseł PiS Wojciech Jasiński, który być może zostanie ministrem Skarbu Państwa,
                    zapowiada, że rozpocznie lobbing na rzecz umożliwienia finansowania budowy
                    świątyni z budżetu centralnego. Jasiński przekonuje, że skoro polski rząd stać
                    na budowę stadionów piłkarskich przed ewentualnymi piłkarskimi mistrzostwami
                    Europy w Polsce i na Ukrainie w 2012 roku, tym bardziej powinien udzielić
                    pomocy Kościołowi.

REKLAMA Czytaj dalej

- W Polsce jest znacznie więcej osób, które chodzą do kościoła niż tych, które
                    chodzą na stadiony. Nie zamierzam zwalczać budowy stadionów, ale zrobię
                    wszystko, aby znalazły się także pieniądze na Świątynię Opatrzności Bożej -
                    mówi Jasiński. Chodzi o połowę potrzebnej kwoty. Rocznie na budowę trzeba ok.
                    20 mln zł, więc państwo powinno dorzucić 10 mln zł. Reszta pochodziłaby, jak
                    dotąd, od wiernych
                    • js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 16:46
                      "Budowa Świątyni Opatrzności zostanie prawdopodobnie - z inicjatywy PiS -
                      dofinansowana z kasy państwa."

- gdy zniknie słowo "prawdopodobnie" dołączę do chóru zgrzytających zębami

"Dotacje z budżetu uzyskają też, dzięki PO, trzy katolickie uczelnie "

- a dlaczego nie ???
                      • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 17:05
                        Pokazałem ci całą sciękę rozumowania, związek przyczynowo-skutkowy.
                        Ciekawe czymu nie potrafisz przyznać się do błedu.
                        To przecież podstawa inwestora. Pogódź sie ze stratami. Zamiast przeprosić
                        grzeczenie ze miałem rację to chcesz dalej uchodzić za mastera. No i po co.
                        • js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 17:18
                          Pokazuj ścieżki rozumowania i związki przyczynowo -skutkowe, korekty na
                          giełdzie z budową ŚOB ale już beze mnie.
                          Na dyskusje na tym poziomie szkoda mi czasu
                          • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 17:24
                            JS.2 Jestem szczerze rozczarowany.
                            Spodziewałem się lepszego zakończenia a nie haniebnej białej flagi.
                            Nie płacz. Dam ci jeszcze szanszę się odegrać.
                            • js.2 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 17:30
                              "Nie płacz. Dam ci jeszcze szanszę się odegrać."

poziom Twoich postów utwierdził mnie w przekonaniu że nie ma z kim dyskutować
                              • herbat Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 17:51
                                JS.2 Rozczulasz mnie. Poczytaj sobie własne posty na jakim masz poziomie.

To co w ostatnim poscie napisaleś nazywa się w socjologi "projekcją".
                                Zakładam niewprost, że masz chociaż maturę i będziesz mógł sobie oszukać w
                                bibliotece.
                                • aloha11 Re: Nowy Minister Sakrbu a giełda 16.02.06, 18:05
                                  Nowo ochrzczony bankier Rozenblum zaręczył syna z córką neofity Kona.
                                  - Zawsze życzyłem sobie takiego zięcia - zwraca się Kon do przyjaciół -
                                  Sympatycznego chrześcijańskiego młodzieńca z dobrej żydowskiej rodziny.Mario

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka