Dodaj do ulubionych

Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymacie?

19.03.06, 10:37
polityka nam nie sprzyja, może mocna polecieć w dół, co robicie , trzymacie akcje czy sprzedajecie na otwarciu
Obserwuj wątek
    • 12345mieszko Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 10:50
      Powiem krótko.Decyzję trzeba podjąc samemu,ale ja nie sprzedaję(nie należę do
      panikarzy).To tylko moje zdanie.
      • 12345mieszko Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 10:51
        12345mieszko napisał:

> Powiem krótko.Decyzję trzeba podjąc samemu,ale ja nie sprzedaję(nie należę do
        > panikarzy).To tylko moje zdanie.
        • mk-kamyk Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 11:58
          Witam!
          Zobacze jutro na otwarciu.Jak będzie duży spadek to moze niektóre akcje
          sprzedam, ale jestem nastawiony na to, że będę dalej trzymał.
          Pozdrowienia
          • pcez1 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 12:47
            Myślę,że spadek będzie krótkotrwały. Gdyby Giełda chciała reagować na wszystko
            co robią te ....., to musiała by się rozwiązać.
            Hey
    • m.malcik Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 13:23
      co do wyborów jest inny problem. Teraz Samoobrona będzie w koalicji rządowej.
      Te wezwanie do wyborów ze strony kaczki to bym zwykły chwyt wobec PO aby ta
      niezgodziła się na wybory i teraz PIS będzi emówił ze przez PO nie da się
      zrobić wyborów eic trudno my wybieramy gorsze zło i wchodzimy w rządy z
      Lepperem. Ludzie on będzie w-ce premierem a tacy ludzie jak Misztal, Łużwiński,
      Czarnecki czy Beger będą w rządzie i tu jest problem dla złotówy i naszej
      giełdy
      • aron1944 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 14:06
        No i Platforma zatopiona, tyle że rękami Tuska.

Ta decyzja to zgoda PO na koalicję rządoą, "namaszczenie" Leppera na
        wicepremiera, pozbawienie PO możliwosci atakowania nowej koalicji na
        dotychczasowych zasadach.
        Ja już nie wiem czego chce Tusk .Panowie trzeba umieć przegrać i mieć
        odrobinę honoru i przyznać sie do błędów,ile można pluć na ludzi.Nie będę już
        na was oddawał mojego głosu bo jestem totalnie zawiedziony postawą PO.
        Mieliście władzę na wyciągnięcie ręki...

• daisy2005 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 14:16
          Ja też tak myślałam jak Ty, kiedy 2-3 tyg. temu słyszałam , że PO nie bedzie za
          nowymi wyborami. Teraz tez troche jestem zawiedziona, ale tłumacze sobie, że
          moze Tusk lepiej wie, co robi. Teraz PO nie ma mozliwości, aby sama rzadziła,
          bo jeszcze PIS jest silne, ale za kilka miesiecy poparcie dla PIS może
          zdecydowanie spaść, bo ludzie beda mieli dosyc juz takiego bałaganu i
          zastraszania i wtedy Platforma zgodzi się na nowe wybory, bo pewnie wygra je
          zdecydowanie . Może to o to chodzi, sama nie wiem.
          • aron1944 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 14:26

Naprawdę nie widzicie co się dzieje? Totalna nagonka na wszystkich o poglądach
            innych niż jedynie słuszne, media które nie piszą dobrze o rządzi należą do
            układu, opozycja należy do układu, banki to układ, ciekawe czy pan Mietek,
            właściciel baru też do niego należy? Chyba tak, bo ma u siebie zagraniczne
            piwo, a nie tylko jedynie słuszne polskie. Zakusy na wolność słowa i
            gospodarki, szkalowanie z trybuny sejmowej, ludzie, przecież to chore!
            Ale co się dziwić, skoro rząd mamy sterowany radiem, a na dodatek ktoś wykonał
            kopię zapasową prezydenta...
            PO najlepiej wychodzi popisywanie sie elokwencja,logicznym mysleniem i
            zadnych efektow.to wy zaczeliscie w kampaniprowadzic polemike na"noze"to pan
            panie Tusk zaczpl prowadzic agresywna polityke i z wjelkim powodzeniem
            dolaczyli do pana pan komorowski i najwiekszy blazen pan Niesiolowski.zawjodlem
            sie na was,a obecna sytuacja to efekt waszej pracy
          • aron1944 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 14:28
            Załóż prywatne forum Zasady Forum | Twoje Forum

Szukaj: zaawansowane »

T C H Ó R Z E ! ! !

Potrafią tylko krytykować, a jeżeli trafia im się okazja żeby coś zmienić to
            chowają głowe w piasek. Ot! Całe PO

• greg_skce Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 17:34
              Przeczytałem uważnie Twoje posty i - bez obrazy - sam chyba nie wiesz co byś
              chciał zobaczyć w polityce. Dla mnie najważniejsze jest podejście do gospodatki
              i pieniądza, kaczki - jak wiesz - lubią rozdawać i niweczyć to co udało się
              osiągnąć, wdawać się w koalicje z populistami. PiS właściwie nie dogadał się w
              niczym i z nikim. To świadczy tylko o pisuarowych przywódcach. PO ma rację, że
              nie godzi się na wybory, bo to niczego nie zmieni, dalej będzie rząd
              mniejszościowy i nic się nie da zrobić, po co więc cały ten cyrk i koszty.
              Zmiana ordynacji wyborczej jest bardzo potrzebna, każdy powinien móc kandydować
              bez poparcia "jedynie słusznego" wodza, głosować bez "dyscypliny partyjnej" i
              zawierać koalicję z kim chce i jak chce. Demokracją o której tak szymnie gada
              kaczyński nie można nazwać różnego rodzaju paktów, szantaży i dyscyplinowania
              członków. Bliższe mi są poglądy gospodarcze PO, chociaż mam też drobne
              zastrzeżenia. Dlatego popieram PO i na nich będę głosował w najbliższych
              wyborach. Nie widzę na politycznym horyzoncie żadnej innej partii na którą
              mógłbym głosować.
              • aron1944 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 18:50
                Trwać w tym dziadostwie ,oto prawdziwy program PO.Platworma boi się Polaków,
                boi sie wyborów. Widać znowu w TV fabrykują sondaże i poparcie dla PO
                jest "dmuchane".
                Taka demokratyczna partia a boi się demokratycznego rozstrzygnięcia!Ja wcale
                nie twierdzę,że PO to partia która nie była kiedyś bliska mojej osobie.Może
                bez pewnych przywódców lepiej byłaby postrzegana wśród społeczeństwa? Pytanie
                co chcą przywódcy PO - wyborów nie chcą, rzadzić nie chcą, odpowiadac za nic
                nie chca,tylko chca zyć na nasz koszt- mącić i za nic nie odpowiadać,mam dośc
                zaklamania zi ich strony.Najpierw szeroko w mediach atakują PIS, wmawiają
                ludziom że samorozwiązanie wyborów to najlepsze i jedyne wyjście dla dobra
                kraju, a kiedy wreszcie istnieje taka możliwość, stawiają jakieś warunki i
                mówią że nie poprą takiego wniosku... A gdzie ich troska o dobro narodu, o
                jakiej wciąż zapewniali? Widzę że PO i PiS "są po tych samych pieniązkach"...
                Niedobrze mi się robi...PiS to zadna alternatywa dla społeczeństwa.Najbardziej
                konsekwentny jest SLD w tej sytuacji!!!! Krytykowali rządy debili i teraz jak
                jest szansa - poprą rozwiązanie sejmu! Brawo Panowie! Swój glos oddaję na
                partię prowadzoną przez Pana Wojtka! Przy nich chociaż moje pieniążki były
                bezpieczniejsze.
                • greg_skce Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 20:29
                  Nie powtarzaj się na wielu wątkach. To jest forum "Giełda", a nie ocena
                  działania partii.
                  • racheela Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:06
                    Witaj Greg, ciesze sie ze myślisz podobnie jak ja. PO nie popierajac nowych
                    wyborów robi słusznie, wiadomo, PiS będzie chciał teraz tę sytuacje
                    wykorzystać, zreszta po to właśnie cały ten cyrk z wyborami. Myślę ze to jest
                    juz przygrywka do wyborów samorządowych. Pisiory boja sie ze do wrzesnia
                    poparcie przy takim rządzeniu za bardzo im spadnie i nie dadzą rady obsadzic
                    wszystkich stanowisk, a w tej sytucji beda mogli zgonic wszystko na PO, ze to
                    niby przez nich nie dalo sie rządzic. Jestem pewna ze kaczor wzywając Tuska do
                    samorozwiazania sejmu liczył na to ze ten sie nie zgodzi. To wszystko jest juz
                    wkalkulowane w kampanie samorządową. A nasz naród, jak zwykle, da sie nabrać.
                    POzdrawiam:)
                    • fular1 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:23
                      a wszyscy tacy madrzy, kazdy glosowal na PO a wygralo pis.... zygac mi sie chce. ja nie glosowalem a jedyny glos jesli kiedykolwiek oddam to J.K. Mikke.

• greg_skce Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:28
                        JKM ma dobre pomysły, ale moim zdaniem zbyt daleko fantastyczne w obecnej
                        sytuacji. Nawet gdyby wygrał szanse ich wdrożenia są zerowe, jeśli znasz się
                        trochę na ekonomii, to wiesz dlaczego, wystarczy przeanalizować ubezpieczenia
                        społeczne. Korwin to niegłupi facet, ale powiedział już, że ma wszystko w
                        d..pie i żegna politykę.

PS. Na wymioty dobre jest piwko. Polecam. :-)
                        • fular1 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:30
                          jestem po 8 latach ekonomi. choc ekonomista sie nie czuje. 5 lat - technik ekonomista i 3 lata zarzadzanie kryzysowe. takież to polskie wyksztalcenie - do dupy :)

co do JKM to bardzo nieglupi facet, ale sam tego nie wprowadzi. to utopia. zabili by go.... a szkoda. takich ludzie wiecej i moze by cos ruszylo..
                          • racheela Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:39
                            jasne, wg jego teorii powinnam teraz siedziec w kuchni, a jedynie słuszną praca
                            dla kobiety to praca w domu. I mimo jego kilku niegłupich pomysłów,
                            dyskwalifikuje go przede wszystkim fakt ze jest "męską szowinistyczną świnią"
                            • fular1 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:54
                              taaa to lepiej niech PIS zrobi 30 lat ochrony kobiet przez macierzynstwo, to w ogole pracy nie znajdziecie.

brawo pis. ale mnie to na reke.
                              • racheela Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:59
                                Oj Fular, Ty to zaraz wszystko wyolbrzymiasz, a poza tym co to za róznica: w
                                ogóle nie pracowac (opcja Korwina) albo być 30lat na macierzyństwie (opcja PiS)
                                • fular1 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 23:04
                                  ale korwin przynajmniej by kare smierci dla tych scierw wprowadzil. pieprzyc stanowisko UE. i sie skonczyloby dozywianie gnojow po 20 lat za nasze...
                    • greg_skce Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:24
                      Cześć. Kaczki - wbrew nazwie - nie są głupie. Rozgrywają zawodowo, ale lud
                      jakby nieco zmądrzał. Zapominają biedacy, że czasy średniowiecza dawno minęły i
                      potrafimy myśleć samodzielnie. Jeśli wybory będą we wrześniu, mam nadzieję, że
                      PiS odejdzie w polityczny niebyt i nie będę musiał oglądać Kaczyńskich i (brrr)
                      Gosiewskich w TV. Amen. Wtedy hossa murowana.
                      • racheela Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:34
                        Kaczki, Gosiewski, Kurski itp. lecza swoje kompleksy niższosści, kto wie, moze
                        to zaszłość jeszcze z lat szkolnych. Oni muszą z czyms (kimś) walczyc, a im
                        wyzej sie pną tym wieksza ta walka. A koniec , jak piszesz, będzie taki ze
                        odejdą w niebyt.
                        • gut_inwestor Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:47
                          Witam
                          A na jakiej podctawie twierdzicie, że w poniedziałek ma być spadek? z kond te
                          przypuszczenia? Przeciesz WIG20 spadł z wyniku wygaśniecia kontraktów
                          pierwszego kwartału.

Pozdrawiam
                          • racheela Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:52
                            ja tam wcale nie twierdze ze bedzie spadek. Nie potrafie przewidziec jak jutro
                            zachowa sie giełda, w każdym razie akcji prawdopodobnie nie sprzedaje.
                            Pisze "prawdopodobnie", gdyz gielda to tylko giełda i planowanie tu
                            czegokolwiek to raczej tylko pobozne zyczenia.
                            • fular1 Re: Polityka -w pon. wywalacie akcje czy trzymaci 19.03.06, 22:54
                              bo ja tak mowie. to ona nie sprzedaje akcji, bo ja to antywskaznik :P
                              • cimoszenka A w Azji... 20.03.06, 07:26
                                W Azji dominują wzrosty. Indeks MSCI Asia Pacific wzrósł o 0,8%. Najwięcej
                                zyskały akcje spółek eksportujących do USA. Spadły oczekiwania co do podwyżek
                                stóp procentowych a to przyczyniło się do prognozowania większego dochodu
                                dyspozycyjnego ludności. Indeks Nikkei zyskał 285 pkt i znalazł się na poziomie
                                16625 pkt. Ciekawe jak na to zareaguje Europa bo o Polsce to już nie wspomnę...
    • harryportier Polityka? To nie Polityka Decyduje!!!! 20.03.06, 08:34
      To, co się dzieje na GPW nie ma zbyt wiele wspólnego z polityką. To
      ogólnoświatowe czynniki ustawiają WIG20. Polityka to tylko kosmetyczne ruchy.
      Nawet rynek walutowy się na nią ostatnio uodparnia.
      Wszystkim inwestującym na WGPW polecam komentarze Pryzmonta i Jarosa na
      www.parkiet.com.pl w dziale Futures, tzw "Weekendową Analizę Futures".Nowy
      tekst co tydzień w niedzielę po południu.
      To chyba najlepsze z darmowych komentarzy rynkowych, nt. polskiego i nie tylko
      rynku akcji, jakie widziałem po polsku.
      W ostatnim komentarzu, z 19.03.2006, dostępnym tutaj:
      www.parkiet.com/weekend/index.jsp
      Marek Pryzmont opisuje te rzeczywiste czynniki oddziałujące na GPW.
      Polecam lekturę gorąco - może Wam się co nieco rozjaśni "jak to hodi" jak
      powiadają bracia Czesi :-).

P.S. To naprawdę nieźli analitycy i do tego praktycy, co jest rzadkością wśród
      piszących. A taki Kamil Jaros zrobił w Londynie CFA (Commodity Futures
      Advisor), międzynarodowy odpowiednik polskiego Doradcy Inwestycyjnego (nota
      bene nieuznawanego na świecie, za to CFA uznają prawie wszędzie poza Polską i
      Rosją. Po,acy nie uznają w ramach retorsji za Doradcę Inwestycyjnego).

Moja opinia o Weekendowej? - czasem się z nimi (Pryzmontem i Jarosem) nie
      zgadzam, ale zawsze biorę ich opinie pod uwagę nawet pomimo tego, że nie
      inwestuję w Polsce tylko gdzie indziej.
      • soros2 Re: Polityka? To nie Polityka Decyduje!!!! 20.03.06, 08:59
        Ciekawa opinia (Pryzmont). Kiedys czytałem tego człowieka ale straciłem kontakt
        (jedna z ważniejszych moich reguł - nie czytać zbyt dużo opinii innych bo to
        sporo miesza - przećwiczyłem to juz nieraz w praktyce; nie mówię, żeby w ogóle
        nie czytać - czytać ale po prostu z umiarem).
        Ale pamiętaj, Harry, że na Wall Street chyba większość analityków to ci z
        różnymi świetnymi tytułami po super uczelniach. A stado uczonych analityków nie
        rózni sie za bardzo od każdego innego stada. Strata w dobrym towarzystwie i tak
        boli.
        A waracając do Pryzmonta to podoba mi się jego neutralne nastawienie do rynku
        (moje jest podobne)
      • cimoszenka Polityka?A właśnie to polityka decyduje!!!! 20.03.06, 09:12
        Trochę to przeczy temu co napisałeś...ale wiesz każdy może pomylić się...
        www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=426792&dz=01000
        • fular1 Re: Polityka?A właśnie to polityka decyduje!!!! 20.03.06, 15:59
          eh ta zmiennosc mnie wykonczy. niby sie ciesze ze spadku, ale to wszystko marnosc.... dorze ze jutro wtorek, ale ilez mozna byc w trendzie bocznym...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka