Dodaj do ulubionych

jutro na zielono

22.03.06, 22:12
Przewiduje jutro odreagowanie po dzisiejszej nijakiej sesji. NIe wiem jak
wysokie ale będzie....
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 22:16
      moge sie z toba nawet zgodzic. USA na zielono, moze isc do gory, tylko tak mi sie wydaje tez nijak...
      • tongo1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 22:20
        Fular, dobrze ze cie zastałem. Co z tym analem?? Odchodzi z tej Arki czy nie??
        Masz jakieś newsy?
        • elamigo1 na marginesie ARKA 22.03.06, 23:27
          Zainspirowany reklamą wymyśliłem kontestację dla argumentacji speców od reklamy
          arki.
          " Ludzie trzymają pieniądze w klatce nie chcąc dać im swobody. Problem w tym, że
          po otwarciu klatki dajesz im szansę uciec... Nawet na zawsze."

w skrócie: uwolnij swoje pieniądze - może kiedyś wrócą :-)
          podpisano: A M I G O

• tongo1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 22:18
      Tylko krowa nie zmienia poglądów. Podobno PiS złożył dzisiaj wniosek o zmianę
      ordynacji wyborczej, w związku z tym jeśli jutro odbędzie się czytanie to będą
      spadki. Cofam to co powiedziałem, może być jutro całkiem niezła jazda.
      • fular1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 22:25
        nie wiem, nie odpisali. ja se do nich zadzwonie, musza mi powiedziec.

co do tej orydynacji - nie sadze. rynkowi moim zdaniem to juz zwisa.
        mysle ze moze byc ciut na zielono. ale ciut
        • elamigo1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 23:32
          Zgadzam się. Trudno cokolwiek powiedzieć. Tyle, że ja raczej na czerwono - ale
          niekoniecznie z rana. Nadal męcząca konsolidacja. Na wszelki wypadek ja łowię
          dalej na głębokich wodach. Nie będę wchodził na rynek w takiej niepewności.
          Brazylia ciut odreagowała. Płasko.
          pozdro
          • fular1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 23:49
            a nie ustosunkujesz sie do wzrostow USA ? to jakis bodziec. tylko czy nasz ?
            • elamigo1 Re: jutro na zielono 22.03.06, 23:57
              USA. nie przebite opory. Wzrosty w granicach zmiennośći. Tak naprawdę płasko.
              Lekka zwyżka na surowcach - myślę że bez znaczenia dla nas. Miałem mało czasu na
              analizę - zresztą dzisiaj chyba nie ma co analizować. Owszem byki mogą mieć
              większą ochotę na zakupy z rana ale co z tego wyjdzie nie wiadomo. Chwila emocji
              już była. Wsparcia obronione. KONSOLIDACJA. Do czasu.....
              ja wystawiam zlecenia sprzedaży z limitem bardzo bardzo nisko - na zwałę
              przebijającą wsparcie. Szansa niewielka. Ryzyko też.
              pozdrawiam i dobranoc
    • tut666 Re: jutro na zielono 23.03.06, 11:04
      narazie jest pięknie, oby to utrzymać. powinno się udać chyba że nastąpi jakiś
      skandal :)
    • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 13:39
      Mam dosyć tej zieleni. Właśnie zająłem krótką 2778.
      Powody: Małe obroty ak na rodzaj i skalę ruchu i perspektywa słabego otwarcia
      w usa. Stopa ustawiłem niezbyt daleko ale poza zakresem wahań bezpośrednich -
      zobaczymy - będę aktywnie pilnować.
      pozdr.
      • fular1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 13:43
        obstawialem ze zielono, ale myslalem ze max do 0,5%....poczekamy do konca sesyji
        • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 14:09
          Obroty mizerne,ale złotówka nam pomaga.Ja do góry od 2779,drugi raz dzisiaj.
          • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 14:32
            Znamienny poziom. Złotówka będzie pomagać do 15,30....??
            Nachylenie po poranku jest na czerwono.
            Zobaczymy
            • fular1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 15:12
              elamigo1 nie znam sie tak bardzo na kontraktach ( jak cos to mnie popraw ) ale wydaje mi sie zebys poczekal nawet do jutra z nimi, bo takie obroty na w20 nie wroza nic dobrego
              • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 15:22
                Wszedłem dlatego właśnie że obroty. Jednym kontraktem mogę się bawić
                (odzwyczajam się od sjesty popołudniowej:-). Jak trzeba to przetrzymam do jutra-
                choć wolałbym zamknąć dzisiaj. Zależy od kursu - może nawet zrealizuje
                symboliczny zysk. Jeszcze niewim ,została godzinka. Stopa przesunąłem wyżej.
                Kierunek od południa jest wyraźnie w dół. Lekko przebija opory i spada.
                Zobaczymy jeszcze rentowność obligacji usa.
                • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 16:48
                  Ja zamknąłem po 2895, jutro może być wszystko,ale z tą bazą to lekko
                  przesadzają.
                  • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 16:59
                    JEDENAŚCIE baza będzie zachęcała arbitraż!?. (dobrze że zwróciłeś uwagę -
                    zapomniałem o tym.
                  • s42 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:13
                    nie wiem na jakim kontrakcie zamknąłeś pozycję na 2895, bo chyba nie na FW20M6,
                    bo tam ruchy były dziś w zakresie Max/min 2803 - 2765 , chyba że się pomyliłeś
                    o 100 pkt ?
                    pzdr
                    • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:19
                      Oczywiści 2795 na FW20M6.
                      • s42 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:32
                        tak myślałem, a ja na przekór tłumowi zostawiłem kilka długich otwartych na
                        FW20M6, bo intuicja ( też ważny czynnik choć nie najważniejszy ) przepowiada
                        mi , że będzie jutro lekko zielono, w końcu idzie wiosna :-)
              • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 16:55
                Zostałem z otwartą pozycją. Jak na razie wygląda na to że dorze zrobiłem. Raz że
                obroty. Dwa że głównie na kghm. Trzy ameryka zaczyna spadać. Cztery rentowność
                10latek rośnie. Pięć. Miedż i ropa lekko w dół. Sześć. Brazylia w dół. Siedem
                nasz wig zwoimi wzrostami wybił się ponad orkiestrę - reszta głównych indeksów
                świata zachowała się mniej optymistycznie. Dziewięć: jeszcze ci politycy...
                Dziesięć: Technicznie nie przebił poprzedniego szczytu. Piątek sanki???
                • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:02
                  Właśnie dlatego, że tak dużo sygnałów, to baza już to dyskontuje,ale na krótko,
                  mogą jeszcze przejść 2800, co by wystraszyć krótkich.zobaczymy co pokaże USA.
                  • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:13
                    Ropa właśnie frunie do góry.
                    • fular1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:14
                      a ja bym chcial zeby to wlasnie byl etap euforii....nawet do 3200
                    • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:18
                      rentowność 10latek też...
                      • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:28
                        Za tydzień koniec kwartału i fundusze mogą trzymać indeks ,a zagranica może to
                        wykorzystać do wywalenia,zobaczymy.Na ten czas maglowania cd.można grać tylko
                        na DT.
                        • fular1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:29
                          bardzo, ale to bardzo mnie ciekawi jak sie zachowa index ostatniego dnia marca.... 2 razy z rzedu ( luty i styczen baty - zeby nie powiedziec wpieprz..)

ciekaw jestem jak to znowu bedzie sterowane
                      • s42 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:33
                        zdradzisz gdzie ją podglądasz ?
                        • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:39
                          Pytasz o ropę-rynek OWG.PL-Notowania.
                          • s42 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:49
                            pytałem Amigo o amerykańskie 10 latki , ale to tak dla paddierżki razgawora ,
                            bo to nie ma znaczenia, gdzie , bo można przecież w wielu miejscach ( ja lubię
                            najbardziej akcje.net, z ciekawości zapytałem jakiego portalu używa , choć
                            domyślam się , że jakiegoś angielskojęzycznego albo hiszpańskiego :-)
                            • citro1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 18:09
                              Jak czytasz neta,to napewno Gessnera.Co sądzisz o jego analizie.
                            • elamigo1 stronka z rentownością 10 latek. 23.03.06, 19:44
                              10 latki i nie tylko. Najpopularniejszy chyba portal na świecie - zbyt
                              oryginalny to ja chyba tu nie jestem. Lubię prostotę. Ważne że działa. Są fakty,
                              ciut analiz etc. Bloomberg też jest dobry. www.finance.yahoo.com i już
                              Hiszpańskojęzyczne są do bani. Czasem tylko można poczytać rzeczy dotyczące ich
                              rynków co się nie publikuje u nas. . Niewiele tego. Jak np. jest nieuzasadniony
                              (?) wzrost w argentynie lub brazylii (tam akurat po portugalsku) to klikam
                              najczęściej www.clarin.com.ar
                              portali typowo ekonomicznych po hiszpańsku co by były czegoś warte - nie
                              znalazłem. Nie szukałem jakoś zbyt intensywnie - tyż prawda.

finance.yahoo.com/q/bc?s=%5ETNX&t=1d&l=on&z=m&q=l&c=
                • fular1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:19
                  elamigo1 - na bank zarobisz. nie bede soba, jak powiem, ze jutro kghm poleci z 3%..... a to on dzis dzwigal wig20...

obroty, obroty, obroty..... mnie uczono ze to praktycznie najwzniejszy wykladnik. a tu ciagle sie wijemy po 600mln...
                  • elamigo1 Re: jutro na zielono 23.03.06, 17:44
                    Chciałbym podzielać taki hurraoptymizm ale faktem jest że szanse są wyraźnie po
                    mojej stronie. Tylko szanse. Dlatego zatrzymałem kontrakt.
                    Zarobię? Na jednym kontrakcie? haha. nawet gdyby się zwaliło 200 punktów to
                    trudno mówić o zarobieniu - choć na fajki by już było.
                    Duża zwała by mnie wkurzyła. Żałowałbym nie posiadania 10krotnie większej
                    pozycji. Na razie traktuję to jako zabawę i wyścig z Kostkiem.
                    pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka