fular1 06.04.06, 17:15 www.fundi.pl/newsy/dws_top25_malych_spolek_zawieszony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad851 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 17:37 jak myslicie? jakie beda skutki? Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 17:48 nie rozumiem pytania. dzialaja na malych i srednich spolkach. maja poprostu za duzo kapitalu zeby efektywnie nim zarzadzac... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad851 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 17:48 wczoraj wplacilem 5000 na ten fundusz i teraz nie wiem czy to nie byl blad. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 18:07 Fular witam po latach ;) Osobiście nie sądzę, żeby jakoś negatywnie się to odbiło na wartości jednostki. Co do Twojej tezy się zgadzam ;) - że trudno będzie efektywnie zarządzać więszą kasą... z wnioskiem jednak nie do końca - gdyż to dlatego właśnie by nadal móc efektywnie zarządzać ustanowiono tę granicę. Podobnie zrobiło wcześniej ING. Reasumując sądzę, że niezależnie od tej decyzji, DWS małych spółek będzie w skali roku (2006) funduszem nr 1 w Polsce (spośród tych co inwestują w "polskie" instrumenty) tak jak teraz jest nr 1 za ostatnie trzy miesiące. Polecam rankingi! pozdrawiam JP Odpowiedz Link Zgłoś
zen_ek Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 18:30 Dość nierówny czyli obłożony sporym ryzykiem (prześledź zeszły rok) ale IMHO dobry fundusz. Jeśli nie włożyłeś pieniędzy na miesiąc tylko na conajmniej kilka lat to raczej będziesz zadowolony. Inna sprawa, że ja bym tych pieniędzy nie wsadzał w jednej transzy tylko w kilku, ale tu już nic nie zmienisz. Trochę ludzi pewnie odpłynie, bo nie zrozumie na czym polega owo zawieszenie. pozdr, Z. Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 18:57 czyli mam rozumiec ze do 10kwietnia mam jeszcze szanse nabyc te jednostki? Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 19:06 pytam bo wlasnie jutro mialem dokonac zakupu! Odpowiedz Link Zgłoś
zen_ek Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 19:36 zależy gdzie i o której godzinie (np. w mBanku do 6 rano jutro) pozdr, Z. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 21:19 ja dzis poslalem i mam status wyslany.... tylko ja teraz nie wiem. a wplacilem 6000.... to byl moj plan PSO - plan systematycznego oszczedzania... :( troszke mi szyki popsuli wiem ze na koncie powinno mi sie pojawic w PONIEDZIALEK... a od poniedzialku zawieszaja nabycia.... ale date mam z dzis...poslane z mbanku.. i teraz nie wiem czy mi to wezma... zobaczymy co do funduszu to dobry fundusz - Ing malych i srednich spolek zawiesil wplaty przy 90 mln i ma polowe tego co oni utargowali... szkoda :( zobaczymy czy chociaz te 6000 mi wezna, ale to i tak nie zmienia faktu ze musze ulozyc nowa strategie :( Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 21:29 Fular to oni już nie chcą Twojej kasy? W co ty zainwestujesz,mogłeś wchodzić na początku marca,wzieli by wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 21:33 hmm boisz sie ze moga nie przyjac calych 6tys?to co ja mam powiedziec bo chcialem wplacic 100tys. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 21:41 hehe ja sie nie boje niczego :D a 6000 to pierwsza rata, PSO jesli ktos wie o co chodzi. ja sie tam prosic nie bede :D sprobuj, ale bardziej wezma moje 6 tys niz twoje 100 tys :D bo oni juz maja za duzo kasy.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
forexdaler Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 22:03 fular po postach widać żeś strateg globalny ! gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
forexdaler Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 22:05 aż strach się odzywać ! Odpowiedz Link Zgłoś
forexdaler Re: DWS TOP 25... adios america 06.04.06, 23:04 aż strach się odzywać ! Odpowiedz Link Zgłoś
del8 Re: DWS TOP 25... adios america 07.04.06, 06:54 Wydaje sie, ze wszelakie PSO beda kontynuowane, wiec mozesz spac spokojnie. (zdaje sie, ze bylo podane w pierwszym komunikacie). Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 07.04.06, 08:28 tak wiec zobaczymy ;) swoja droga kurde ING malych i srednich spolek juz przy 90 Bańkach zawiesilo zbywanie jednostek... ci przy 250..i to w piorunujacym tepie.... heh, naprawde juz maja pewnie ciezko z plynnoscia na takich spolkach... Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 07.04.06, 20:37 wplacilem dzis rano eliksirem na konto dws i obiecano mi ze jezeli kasa pojawi sie dzis u nich na koncie to przyjma jeszcze moje zlecenie:)tylko czy sie pojawi.... Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 07.04.06, 21:38 DWS Polska TFI poinformowało, że z dniem 10.04.2006 zawiesza przyjmowanie wpłat na fundusz DWS TOP25 Małych Spółek do odwołania. Aby zlecenie nabycia zostało zrealizowane, zlecenie i środki muszą wpłynąć do funduszu 9 kwietnia. W przypadku zlecenia konwersji również jego data nie może być późniejsza niż 9 kwietnia. Z uwagi na specyfikę zleceń w mBanku, Klient SFI musi złożyć zlecenie nabycia najpóźniej 7 kwietnia do 6:00 rano, natomiast zlecenie konwersji 7 kwietnia do 15:30. Zlecenia konwersji złożone 8 i 9 (sobota i niedziela) mogą nie zostać zrealizowane, ponieważ zostaną przekazane do Agenta Transferowego dopiero 10 kwietnia rano. Zlecenia odkupienia będą przyjmowane i realizowane bez zmian. W celu zminimalizowania liczby pomyłek w dniu 10 kwietnia rano mBank zmieni parametryzację funduszu w systemie, która w praktyce uniemożliwi dokonywanie skutecznych wpłat na fundusz DWS TOP25 MS. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 15:26 DWS Małych i Średnich Spółek zmieni skład 13 kwietnia i zmniejszy się o jedną spółkę Warszawa, 11.04.2006 (ISB) - DWS Polska Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych (DWS Polska TFI) poinformowało o rewizji kwartalnej indeksu DWS Małych i Średnich Spółek. Rewizja odbędzie się po zaknięciu sesji giełdowej 13 kwietnia 2006 roku, podało DWS Polska TFI w komunikacie we wtorek. "Komitet Indeksowy podjął decyzję o usunięciu ze składu indeksu następujących spółek: Betacom, Capital Partners, Cersanit, DGA, Echo Investment, Gant, Kable, Optimus, Próchnik oraz Variant" - czytamy w komunikacie. Do indeksu trafią spółki: Alpras, Artman, Boryszew, CSS, FAM, Hydrotor, Instal Kraków, Netia, Polnord i Swissmed. "W efekcie rewizji liczba spółek indeksu zmniejszy się o jedna i będzie wynosiła 128" - poinformowało DWS Polska TFI. Indeks DWS MS obrazuje koniunkturę rynkową w segmencie małych i średnich spółek notowanych na GPW w Warszawie. Służy on również jako benchmark dla funduszu DWS Polska FIO TOP25 Małych Spółek. (ISB) aok Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 15:27 jesli maja 300 baniek, zrobia "konwersje" w poleczkach, moga niezle poleciec od poniedzialku niektore a niektore moga ladnie zarobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 19:35 fular i jednak zalapalem sie na dwsy 25malych.. zlecenie w siedzibie glownejw piatek i jestem "szczesliwym"posiadaczem.milego wieczorku Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 19:37 ja rowniez :D a dzis +1,5% :D no cud... tyle to zaden index nie mial :D Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 19:56 myslisz ze ten rok bedzie nalezal do tego funduszu(powtorka tego +52%)czy lepiej trzymac reke na pulsie?pytam bo za kilka mies wyjezdzam daaaaaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 19:57 ja mysle reka na pulsie. przeciez rok temu arka zrobila 40% a ci tylko 6% ! wiec to zalezy. moze male i srednie spolki beda jeszcze na topie miesiac, moze 3 moze 5 nie wiem.. narazie czerpac zyski puki mozna :) wycofac sie mozna zawsze :) bramy juz zamkniete, wiec jak wyjdziesz to juz nie wejdziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
escobar74 Re: DWS TOP 25... adios america 13.04.06, 20:01 oki dzieki za wskazowki,milego wiecz. Odpowiedz Link Zgłoś