20.04.06, 12:52
znowu ktoś sprzedał z rn. Co Wy na to?...
Obserwuj wątek
    • zablokowany Bez zmian 20.04.06, 13:00
      Bez zmian czyli to samo co było tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=40241114&a=40241114Pozdrawiam
    • frolama Re: jago 20.04.06, 14:58
      Noo ... akurat sprzedalem AMICĘ - dokupie Jago albo Tell-a
      • wyzarty Re: jago 20.04.06, 15:53
        pisałeś -''tylko wzrost nie nadchodzi''...kupujesz jednagżedlatego ,że dzisiaj
        cena mała?.JAK MYŚLISZ ...CO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO Z TYM PAPIEREM W KRÓTKIM CZASIE?
        POZDRAWIAM.

• frolama Re: jago 20.04.06, 15:59
          Nic juz nie wiem jeśli chodzi o ten papier, stracilem z 3,72 i teraz go
          bezmyslnie trzymam a skoro juz trzymam to ze wzgledu na cene myśle o
          dokupieniu. To nie miał być papier na 2 tygodnie tylko na dłuższy czas. Po
          rekomendacji WBK weszło w niego dużo spekuli - teraz wyszli. Zobaczymy czy
          papier przyciąga prawdziwych inwestorów w przecigągu najbliższych tygodni.
          • dopra Re: jago 21.04.06, 11:58
            zobaczcie te zlecenie zakupu - ktoś chce ruszyć kurs do góry?? czy wywalić jak
            sądzicie??
            3,41 ......... 1008 ........... 11:10:52
            3,41 ......... 1000 ........... 11:10:58
            3,41 ......... 500 ............ 11:26:12
            3,41 ......... 1724 ........... 11:31:12
            3,41 ......... 100000 ......... 11:47:49
            • frolama Re: jago 21.04.06, 12:04
              mam wrazenie ze spekula wywala ten papier - nie poszedl do gory to weg !
              • dopra Re: jago 21.04.06, 12:06
                spekuła to by w 2 godz wywindowała kurs do 3,80 przy takim obrocie i zleceniach
                sprzedaży i wtedy by się pozbyli papiera
                • dopra Re: jago 21.04.06, 12:07
                  już zdjęli to zlecenia na 100k
                  • dopra Re: jago 21.04.06, 16:01
                    wylazłem z tego syfu - jestem -10% i mam dosyć tej spółki, pozdrawiam
                    posiadaczy, chyba już nielicznych
                    • vertical1 Re: jago 21.04.06, 16:30
                      Po ile sprzedales? Mysle że popelniles bląd, ale to Twoje pieniądze i tylko Ty
                      za nie odpowiadasz. Wg AT dziś naruszyliśmy wsparcie na 3,70 i kurs powinien
                      spadac nawet do 3,20 ale róznie to bywa z AT. Ja trzymam i dokupuje. Nie
                      zmieniam swojgo zdania że JAGO to bedzie jedna z lepszych mioch inwestycji. Ale
                      rozumien Ciebie , wszystko dookola rosnie a JAGO spada. Obserwuj kurs. Jeżeli
                      JAGO spadnie i kupisz taniej to nie stracisz tych 10%. Prowizja kupna i
                      sprzedazy na JAGO to 2 grosze od ceny jednej akcji. Jeżeli kupisz taniej niz 2
                      grosze od ceny za jaką sprzedales to jeszcze na tym zyskasz.
                      • vertical1 Re: jago 21.04.06, 16:32
                        Chodzilo mi oczywiście o wsparcie na 3,47zl.
                      • luki9222 Re: jago 21.04.06, 16:33
                        Siedze jescze w babajago do wtorku. po tym wywalem i zegnam sie na jakis czas.
                        ciagnie mnie w dol na portfelu.
                        • wyzarty Re: jago 21.04.06, 17:24
                          ja chyba zrobie podobnie, to znaczy nie wiem, czy we wtorek, ale w następnym
                          tydoniu, jeżeli sprawa się nie zmieni. Dotychczas mam w moim portfelu...
                          Barlinek, Bioton i Tim
                          • wyzarty Re: jago 21.04.06, 17:30
                            jaki zamiennik proponujecie?./...pozdrawiam.
                            • zablokowany Re: jago 21.04.06, 17:52
                              Dzien dobry. Jesli chcesz wiedzieć co masz zrobić to zrób sobie wykres
                              porównawczy tych trzech spółek i będziesz miał odpowiedź co masz zrobić.
                              Nie powiem Tobie dokladnie w jakie spólki masz zaangażować swoj kapitał bo nie
                              chce narazić się na argumenty, że naganiam Ciebie. Według mojej skromnej opinii
                              weź pod uwagę takie elementy jak DTL spółki, dywidendę, split i odpowiedź
                              nasunie się sama.
                              Pozdrawiam
                        • zablokowany Do luki9222; vertical1 oraz dopra 21.04.06, 17:37
                          Byłem posiadaczem akcji Jago. Jednak w pewnym momencie postanowiłem zmienić
                          zaangażowany kapitał w inne walory więc inwestycję zamknąłem ze stratą i
                          przeniosłem kapitał w inne walory. O tym pisałem w innym miejscu.
                          Jednak kiedy przeczytałem Wasze wypowiedzi podam Wam jeszcze jeden przykład.
                          Byłem posiadaczem akcji Netia. Kupowałem ją w okresie od 07.11.2005 do
                          30.03.2006 pięciokrotnie za każdym razem tą samą ilość akcji ale po innej
                          cenie.Średnia cena zakupu w tym okresie wyniosła 5,26 pln. W międzyczasie
                          mogłem inwestować w różne walory z różnym skutkiem ale o tym to mogę powiedzieć
                          teraz. Jednak decyzję o sprzedaży Netii podjąłem 13.04.2006 roku i zamknąłem
                          pozycję ze stratą -2,1 %. Odzyskany kapitał przeniosłem na akcje Biotonu i
                          nabyłem akcje po 0,6 pln. Oczywiście mogłem czekać z Netią do dzisiaj i
                          zamknąć niewielki pakiecik po 5,7 bo jak zobaczyć strukturę zleceń nie miałbym
                          z tym problemu. Prawdopodobnie "westmeni" przypomnieli sobie o Netii, ale to
                          już mnie nie interesuje. Tak jak napisałem zamknąłem pozycję ze stratą. Gdybym
                          wytrzymał do dzisiaj to miałbym 8,3 % przyrostu, ale nie o to chodzi. Jak już
                          wspomniałem czasami trzeba akceptować stratę aby osiągnąć większe zyski.
                          Kupowałem Bioton i nie będę tego ukrywał bo nie mam czego wstydzić się ani nie
                          muszę bawić się w naganianie. Kupowałem Bioton w nadzieji na skorzystanie z
                          dobrodziejstwa prawa poboru czyli zakładałem, że za 10 akcji starych będę miał
                          prawo objęcia 17 nowych akcji po 1 pln każda. Bynajmniej tak wychodzi z
                          przeliczenia po opublikowaniu informacji o nowej emisji 300 mln akcji. Za
                          uzyskane pieniadze moglem nabyc 122 akcji Biotonu. Z obliczen wynikalo,ze za
                          stare akcje bede mial 204 nowe akcje po 1 pln. Razem 326 akcji po sredniej
                          cenie 8,49 pln za kazda. Po dzisiejszej wiadomosci Biotonu (split 1 do 5 oraz
                          prawo poboru 1 do 9) mam 6100 akcji po 0,61 pln przy cenie 4,4 pln (po splicie
                          bez uaktualnienia o prawo poboru). Od momentu kiedy zmienilem Netie na Bioton
                          kurs Netii poszedl w gore o 10,7 % a kurs Biotonu o 4,8 %. Jak widzicie czasami
                          trzeba podejmowac radykalne decyzje.
                          Nie ukrywam, ze jestem zadowolony i na dzien dzisiejszy nie mam takich
                          problemow jakie sa po Waszej stronie. Decyzje o zamknieciu Jago podjalem po
                          informacjach, ze ludzie z Jago wyprzedaja akcje. Posiadaczom Netii zycze
                          siedmiokrotonego wzrostu kursu. Wy najlepiej wiecie co macie zrobic z
                          pieniedzmi i wierze, ze to uczynicie. Pozdrawiam.
                          • citro1 Re: Do luki9222; vertical1 oraz dopra 21.04.06, 18:20
                            Ja widzę na 3,30/3,20 wsparcie.Nie wiem po ile kto kupił.Ja bym kupował właśnie
                            po tej cenie /wybicie/ i realizował zyzk gdzieś pod 3,80/3,90 srednio terminowy
                            szczyt.Jak ktoś kupił pod szczytam,to kłania sie strategia zysk/strata,powinno
                            być 3/1,a jeszcze lepiej 4/1,a już super 5/1.
                            Przy zakupie pod szczytem,czyli 3,70/3,80 papier już powinien być wywalony,nie
                            ma co się modlić,straty tnie się szybko.
                            I jeszcze jedno, zobaczcie co znaczy mądry i przemyślany zakup,jak odjedzie
                            człowiek ma komfort,dlatego czasami trzeba pomyśledż w spokoju po sesji,a nie w
                            trakcie i próbować wyprzedzić rynek.
                            Np kupuje wybicie po 3,25 i ustawiam stopa po 3,10 do dzisiaj mam
                            komfort.Pozdrawiam
    • luki9222 Re: jago 21.04.06, 19:12
      Mysle o przerzuceniu 1/2 w bio i tu mam spokoj i niedawno uderzylem w 12piast i
      tam upwloze druga polowe.
      ale jak mowilem czekam jescze do wtorku.
      pozdro
      • frolama Re: jago 21.04.06, 21:59
        A ja juz nie czekam - troche sie czeka na sianko ze sprzedazy tak wiec w
        poniedzialek tnę Jago i nich sobie inni czekaja . Przy tym jakie fajne rzeczy
        dzieją się na innych spólkach "Jago na wierzbie" było niewypałem.
        • wyzarty Re: jago 22.04.06, 17:03
          Z 3 miesięcznego wykresu wychodzi mi, że papier pójdzie w góre w nadchodzącym
          tygodniu. Moja nadzieja nie wynika tylko z racjonalnych przesłanek lecz przede
          wszystkim z zasady powtarzalności pewnych cyklów w życiu - np. pory roku. Może
          kogoś to rozbawi, ale jest to moje zdanie i mam do tego prawo. pozdrawiam.
          • vertical1 Re: jago 22.04.06, 18:17
            Oto moja opinia:
            1. Kupilem JAGO (bardzo duży pakiet) ze wzgledu na nową emisję akcji. To czy
            teraz Jago bedzie spadać czy rosnac nie za bardzo mnie interesuje. Zalozylem ze
            zarobie na JAGO 100% i tego sie trzymam. Nie interesuja mnie wyniki spólki,
            podpisywane czy zrywane umowy itd, poniewaz przy wiadomościach o nowej emisji
            akcji z pp nie ma to zadnego znacznia (spekula wybija w kusr w kosmos)ostatni
            przykad: Hygienika. Jeżeli spólka poda wiadomośc że nowej emisji nie bedzie to
            wówczas zmienie zdanie o JAGO.
            2. Do Wyzartego: Ja troche inaczej na to patrze w jednym zgadzam sie z Toba ze
            kurs Jago niedlugo wzrośnie. Moje zdanie: jezdeli jest dobra rekomendacja z
            cena 3,90zl a kurs od pewnego czasu spada (od szczytu -10%) bez żadnej
            przyczyny to poprostu w pewnym momencie musi wzrosnąć. Nie biore pod uwage
            wiadomości o sprzedazy pakiecików przez czlonka Rady Nadzorczej bo chyba kazdy
            golym okiem widzi że to śmieszny powód aby wychodzić (często ze stratą) ze
            spólki.
            Zrobimy analize tego co sie stalo z JAGO.
            Kurs ladnie rósl po rekomendacji z niewielkimi korektami do 3,79zl.
            Pózniej delikatna korekta i wiadomość 7-go kwietnia o sprzedazy przez czlonka
            RN9000 akcji (okolo 140 tys zl) Po tej wiadomości kurs JAGO polecial prawie do
            3,40zl. W miedzy czasie mielismy jeszcze jedna wiadmośc o sprzedazy potem
            jeszcze jedną W sumie czlonek RN sprzedal 122500 sztuk akcji JAGO (okolo 440
            tys zl.)
            wszyscy chyba sie zbgodza ze to niewielki pakiecik akcji. Każdy kto chociz
            troche interesuje sie gieldą wie ze wiadomość o sprzdazy akcji prze czlonka RN
            powoduje zwae kursu. O tym także wiedzial zapewne nasz czlonek RN.
            Pytania moje brzmią:
            1. Dlaczego nie sprzedal calego pakietu akcji jednego dnia jeżeli wiedzial ze
            nastepne akcje bedzie musial sprzedawać po nizszej cenie?
            2. Dlaczego po sprzedazy pierwszego pakietu odrazu wyszla wiadomość? (takie
            wiadomości mozna kilka dni przetrzymać i spokojnie sprzedac caly pakiet po
            dobrej cenie)
            Albo czlonek RN jest imbecylem i nie domysli sie ze taka wiadomośc spowoduje
            spadek kursu (czyli dzialal na swoja nekorzyść) albo specjalnie tak postepuje
            aby zbić kurs spólki).
            Ja obstawiam to drugie (czas pokaze czy mialem racje)

• plessok Re: jago 22.04.06, 18:39
              jak chcesz zarobic 100% na jago to kupuj i sprzedawaj w okreslonym kanale
              dzieki temu bedziesz mial zysk:)
              ------------------------------------
              Treść mych wypowiedzi jest tylko i wyłącznie wyrazem moich osobistych poglądów
              i nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra
              Finansów z dnia 19 października 2005 r. (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
            • wyzarty Re: jago 22.04.06, 19:11
              Twoje racjonalne wnioski też miałem na uwadze pisząc swój post...czy nie
              uważasz,że droga ropa ''hamuje''Jago [transport]...
              • vertical1 Re: jago 22.04.06, 19:47
                W prospekcie emisyjnym drozejaca ropa byla brana pod uwagę jako jeden z
                czynników mających wplyw na wyniki spólki. Nie bralbym tego narazie pod uwagę.
                Nawet jezli droga ropa miala by wplynąć na wyniki spólki to dowiemy sie o tym
                dobiero z raportu za drugi kwartal. W pierwszym kwartale ropa byla na niskich
                poziomach. To nie usprawiedliwia sprzdaz akcji przez czlonka RN.
                Zawsze wyszukujemy powodów które moglyby usprawiedliwic spadek kursu.
                Przypominam sobie TOORE w której mialem spory kapital po 18zl za akcje. Na
                poczatku ladnie rosla, potem zaczela spadac. Spólka do produkcji uzywa
                aluminium i drożejacym surowcem mozna bylo tlumaczyc spadki. Tak zapewne
                zrobilo wielu graczy i wyszlo z TOORY. Dzis juz mamy 23zl na Torce.
                • vertical1 Re: jago 24.04.06, 12:59
                  Cos się dzieje na JAGO!!!
                  • dopra Re: jago 24.04.06, 13:16
                    jak to co? ja sprzedałem to rośnie - cholera jasna
                    • zablokowany Re: jago 24.04.06, 13:37
                      Zachowaj spokój. Po drugie znajdz takie walory które pozwolą Tobie odrobić to
                      co straciłeś. Po trzecie czy wiesz ile JAGO powinno dzisiaj kosztować aby
                      wyrównać wzrost do takich spółek jak Bioton, KGHM, PGNiG czy PEKAO SA?
                      • dopra Re: jago 24.04.06, 13:46
                        ja jestem spokojny, swoja drogą wszedłem w almę po 54 zł i już odrobiłem po 3
                        sesjach miesięczną stratę na jago, także luz. no i biotek oczywiście!!
                        • zablokowany Re: jago 24.04.06, 13:49
                          To powodzenia:)
                          Pozdrawiam
                          A jak znajdziesz chwilkę to popatrz sobie na taką spółeczkę
                          Jangxi Copper Co (HK:358)
                          • dopra Re: jago 24.04.06, 13:50
                            to nie ta spółka co ktoś ją porównywał do kghm?? nie wiem o co Ci chodzi?
                            • zablokowany Re: jago 24.04.06, 14:00
                              Tak to jest ta sama spółka...:):):)
                              A chodzi mi o to, że odczytałem Twoją wypowiedź, że strasznie cierpisz z powodu
                              tego, że JAGO odbija do góry. Jednak widzę, że masz się lepiej niż spodziewałem
                              się. Pomyślałem sobie, że podam Tobie nazwę spółki na bazie której KGHM kopiuje
                              ruchy...i to tyle:)
                              Pozdrawiam
                              • vertical1 Re: jago 24.04.06, 15:53
                                Wydaje mie sie że dzisiejsze wzrosty to nie koniec. Na 3,57 ktoś skupuje z
                                ukrytego, na 3,58 ustawil sie ktoś kogo zlecenia kupna uaktywnia sie wtedy gdy
                                zlecenie sprzedazy jest wyzsze niż 1000 akcji.
                                Będzie sie dzialo!
                                • frolama Re: jago 24.04.06, 16:21
                                  Ufff na szczęście nei sprzedałem - zacząłem odrabiac strate ! Vertical obys
                                  okazał sie prorokiem ! Bo miałem fatalny kwiecień !
                                  • vertical1 Re: jago 24.04.06, 16:29
                                    Popatrz co sie dzieje, na ostatnim fixingu po 3,59zl poszlo prawie 200.000
                                    akcji w pakietach po 30-40 tysięcy. Tego nie kupowali leszcze. Jestem pewien że
                                    cos sie szykuje. Niedlugo sie okaże.
                                    • wyzarty Re: jago 24.04.06, 17:48
                                      Coś śię szykuje...masz jakieś przewidywania?...pozdrawiam.
                                      • vertical1 Re: jago 26.04.06, 11:21
                                        Wydaje mi się że razem z raportem za 1 kwartal może byc także podane info o
                                        nowej emsji. Wystarczy spojrzeć na kurs. Ktoś sprytnie skupuje z ukrytych
                                        zleceń tak aby nie windowac kursu. Podobne bylo na kilka dni przed rekomendacją.
                                        Co do emisji to wczoraj spólka FAM podala info o emisji(dziś na otwarciu + 20%)
                                        JAGO jest o wiele mniejszą spólka to zapewne spowoduje o wiele wiekse wzrosty.
                                        • zablokowany Re: jago 26.04.06, 11:24
                                          Czy emisja będzie z prawem poboru?
                                        • vertical1 Re: jago 26.04.06, 11:26
                                          Jeszcze jedno; TESCO podalo wczoraj że w tym roku powstanie 50 nowych sklepów.
                                          TESCO to jeden z najważniejszych odbiorców mrożonek o JAGO. Wnioski nasuwają
                                          się same.
                                          Pozdrawiam.
                                          Frolama mam nadzieje że nie pozbles sie Jagódek?
                                          • ahead1 zablokowany 26.04.06, 11:43
                                            powiedziales, ze jak wytrzezwiejesz to odpiszesz :P czekam;)
                                            • zablokowany Do Szanowny Ahead1 26.04.06, 11:52
                                              Napisałem i słowa dotrzymam. Teraz jestem trochę zajęty ale dzisiaj odezwę się:)
                                              Pozdrawiam
                                            • zablokowany Ahead1 26.04.06, 13:59
                                              Odpowiedź na Ciebie czeka.
    • vertical1 Re: jago 26.04.06, 12:25
      Napisalem maila do zarządu w tej sprawie i mam nadzieje że nie jest to
      tajemnica i otrzymam odpowiedz. Zdrowy rozsądek podpowiada ze tylko PP wchodzi
      w gre.
      Zablokowany i Ahead1 prosze nie zalatwiac prywatnych spraw w tym wątku! hehe
      • frolama Re: jago 26.04.06, 12:31
        Nie Vertical jestem z Tobą :) w jagodkach nie dokupuje narazie ale na 100%
        trzymam w sumie mam 9 tysiecy sztuk akcji.
      • zablokowany Re: jago 26.04.06, 13:58
        Dzien dobry
        Przepraszam, że wtrącam się ale czy napisałeś do Zarządu e-maila w sprawie
        złatwiania ( ojej jaki brzydki wyraz) prywatnych spraw między mną a Ahead1?
        Dopiero Zarząd ździwi się.....
        A co do Jago..jesli nowa emisja bez prawa poboru to współczuję...Jeśli z prawem
        poboru to może wariant Biotonu...To tylko wolna sugestia...
        Pozdrawiam
        • vertical1 Re: jago 26.04.06, 14:08
          Zablokowany ciężko sie z Toba dyskutuje. Proponuje dokladnie czytac posty.
          Pozdrawiam.
        • frolama Re: jago 26.04.06, 14:11
          Twoje sugestie są zawsze mile widziane.

Wątpię jednak by "zarząd" raczył odpowiedzieć. Acha .. napiszmy do Nich gdzie
          jadą na długi weekend i dlaczego za sianko ze sprzedaży swoich akcji :D
          • vertical1 Re: jago 26.04.06, 14:15
            Nie pytalem zarządu kiedy ma byc emisja ale czy zamierząją taka emisje
            przeprowadzic z prawem poboru. Mam nadzieje ża tak jak wczesniej odpowiedza na
            mojego maila.
            • wyzarty Re: jago 27.04.06, 18:09
              witam. Czy Ci coś odpowiedzieli?...ten papier jakiś nerwowy jest bardzo.
              pozdrawiam
          • zablokowany Re: jago 26.04.06, 14:16
            a może musieli uzbierać na bilety na mecz Barcelona - Milan...
            Tak dzisiaj ze mną ciężko dyskutuje się....:D
            • frolama Re: jago 27.04.06, 11:07
              Ktos wywalil 100 mil Jago tuz przed wynikami - juz mi sie to przestaje podobac
              wlasnie jest -3%
              • vertical1 Re: jago 27.04.06, 11:46
                Jakie 100 milionów? Caly kapital JAGO to 15 mil akcji czyli cos kolo 50 mil zl.
                Napisz o co chodzi?
                • luki9222 Re: jago 27.04.06, 15:31
                  jakie prognozy na jutro?
                • frolama Re: jago 27.04.06, 16:05
                  Przepraszam pomylilem sie chodzilo mi o 100k obrotu ktore spowodowalo spadek o
                  3% - wkurza mnie to - beznadziejny wolumen i cholerne spadki. Na zamknieciu
                  wolumen 300k i nadal -3% :(
                  • frolama Re: jago 27.04.06, 16:08
                    Napisalem pod wplywem emocji i belkot wyszedl - denerwuja mnie leszcze na tym
                    papierze i brak konkretow.
                    • vertical1 Re: jago 27.04.06, 19:29
                      Narazie odpowiedzi na moje pytanie do zarzadu JAGO brak.
                      Co do dzisiejszych spadków przy znikomych obrotach to nie martwilbym się tym.
                      Do raportu za 1 kwartal możemy się kisić przy 3,60.
                      Juz niedlugo sie okaże co JAGO potrafi.
                      • wyzarty Re: jago 01.05.06, 12:52
                        Jak myślicie co będzie w maju?...pozdro.
                        • tut666 Re: jago 01.05.06, 13:22
                          konsolidacja na obecnym poziomie
                          • vertical1 Re: jago 02.05.06, 20:12
                            Wszystko zależy od raportu za pierwszy kwartal. To już 5 maja.
                            • wyzarty Re: jago 02.05.06, 20:31
                              Jesteś jak sądze specjalistą od Jago, co więc wg. Ciebie będzie się działo na
                              tym papierze 05 maja? Pozdro.
                              • vertical1 Re: jago 02.05.06, 21:08
                                Raport powinien być dobry. Jeżeli bedzie dobry dobijemy do 4zl, jeżeli będzie
                                neutralny to powinno dojśc do 3,85 i na tym poziomie konsolidowac. Raczej nie
                                interesuje mnie raport i związane z nim wzrosty lub spadki. Tak jak juz pisalem
                                czekam decyzje o emisji akcji z PP. Może byc to ogloszone na najblizszym WZA
                                czyli 5 maja. Jeżeli tak sie stanie - to wiadomo co będzie. Jeżeli nie to
                                trzeba będzie czekać nastepny miesiąc. praktycznie dzis moglem pozbywac się
                                JAGO bo kupując po 3,4 juz mam spory zarobek. czekam jednak na zarobek 100% i
                                dopiero wówczas sprzedam.
                                • tut666 Re: jago 03.05.06, 13:40
                                  co? liczysz że jago bedzie po 6,8? wolnego :P
                                  • vertical1 Re: jago 03.05.06, 22:50
                                    Tut możesz poprzeć argumentami Swoją wypowedz. Dlaczego JAGO przy emisji akcji
                                    z prawem poboru nie może wzrosnąć 100%? Może masz jakieś doświadczenia ze
                                    spólkami oglaszającymi PP?
                                    Negować bez powodu kazdy potrafi!
                                    • tut666 Re: jago 04.05.06, 07:05
                                      w tym że wartość akcji po zatwierdzeniu prospektu emisyjnego wzrośnie - mogę
                                      się zgodzić, ale jago to nie jest spółka żeby wzrosła o 100%. zobacz jaki jest
                                      stosunek stałego akcjonariatu do całości. papierka dla leszczy (nas) zostało
                                      niewiele. ja obstawiam +15-20% max
                                      • vertical1 Re: jago 04.05.06, 08:51
                                        Z moich obserwacji wynika ze czym spólka z mniejszą kapitalizają tym wyższe
                                        wzrosty. Przyklad Hygienika. Ostatnia spólka z PP to FAM. Minelo kilka dni i
                                        mamy ponad +30%. Podobnie bioton. Przy tak duzych spólkach wzrosty sa spore.
                                        Czekamy na emisje akcji. Zobaczymy co będzie dzialo się z papierkiem.
                                        • wyzarty Re: jago 04.05.06, 15:28
                                          o czym świadczy ta jednogroszowa flaga?...pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka