08.06.06, 08:32
Czy krach nie wiadomo - okaże się za kilka tygodni. RZEŹ BYKÓW na pewno.
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: krach? 08.06.06, 09:06
      jeszcze powalcza. trudno oddac 4 letnie wzrosty. ja sie przekonalem juz pare
      razy i w ostatnim czasie ze gielda to nie maszyna do zarabiania kasy. niestety.
    • fular1 Re: krach? 08.06.06, 09:29
      ale rzeź w europie.
      • elamigo1 Re: krach? 08.06.06, 09:35
        patrz na ropę. Za chwilę przełamie wsparcie. Dziś dane o bezrobociu w usa. Może
        być nerwowo.
        ALE JAZDA
    • eliot33 Re: krach? 08.06.06, 09:50
      Nie znam sie na tym ale wiem jedno ze dzisiaj tych spadających bombek z tej
      choinki dzisiaj rzaczej nie rusze.Nie mówie o inwestycji na dłuzej bo taka to od
      dłuższego czasu nie wchodzi w rachube.Mysle o takich skubianiach jak codzień
      staram sie robić.Dzisiaj natomiast chyba odpuszcze bo wątpie czy cos co złapie
      do koszyczka ma szanse na tyle wzrosnąć zeby jeszcze dzisiaj oddac to z zyskiem.
      Rynek jest straszony z dwóch stron,z jenej tym co miało miejsce w azji a z
      drugiej wyobrażeniami co moze byc w stanach.Nie miedzy takie nożyce nie
      wchodze,korzystam z tego ze nam chociaz pogoda sie poprawiła przynajmniej tam
      mam wieksze szanse spotkac byczka niz niedzwiedzia,a moze i jaka kuna przeleci
      czyli 2 w jednym.
      • elamigo1 Re: krach? 08.06.06, 10:05
        Gra dzisiaj ma dużo z loterii. Ja obserwuję kilka wskaźników. Nie mam dostępu
        do notowań online ani platformy banku. Jestem poza rynkiem. Nawet lepiej.
        Za jakieś dwie - trzy godziny to się zmieni. Będę w domu. Jeśli ropa utrzyma
        się poniżej 70 to przymierzę się do długiej z ultrakrótkim stopem. Nawet kilka
        prób. No chyba że coś się zmieni. Podniesienie stóp?? przez ecb może też coś
        zmienić - pod kątem futuresów na amerykę.Taki dzień że wszyskto się może
        zdarzyć - choć ciężar rynku jest przeogromny. Kusi mnie wystawić krótką ,
        zgodnie z kierunkiem i ze stopem na lokalnym oporze i wziąć psa na bardzo długi
        spacer. Jednak przypominało by to loterię. Relacja potencjalnej straty do
        potencjalnego zyzku jest jednak dla mnie niekorzystna. Korzystniejsze
        obstawianie długich...
        Tylko mi proszę nie postować że to niezgodne z trendem... Przy intraday trend
        który mnie interesuje nie trwa zwykle dłużej niż pół godziny..
    • elamigo1 Re: krach? 08.06.06, 10:08
      I jeszcze jedno. Wczorajszy wynik indeksów w usa to głóenie sprawka
      spółek "energetycznych". Ważą sporo w indeksach. Spadły 15%. Jednak dla
      kondycji am. gospodarki i nastrojów - to dobrze że spadają... Jeśli nałoży się
      na to bezrobocie możemy mieć nie tylk dzień świstaka ale i tydzień świstaka.
      • elamigo1 Re: krach? 08.06.06, 17:29
        No i spółki energetyczne ciągną dowa. Inne nie zostają w tyle. Jeśli tempo
        spadków się utrzyma do końca sesji to znów będą mówić że w wyninku "załamania na
        rynkach azjatyckich" ameryka ma mały (jak na razie) krach giełdowy.
        Niestety europa zalicza kolejne minima. Europie właśnie zawdzięczam pozostanie
        na noc z krótką pozycją. Dzięki ci FTSE. Tylko tyś troszkę zwątpił w otwarcie w
        usa. Faktem jest ze równolegle patzyłem tylko na miedź i na ropę.:-) uwierzyłem
        akurtat ftse. Misia natura;-)
        Przełamane zostały wsparcia które się dzielnie ostatnio broniły - te w usa i w
        europie. Po czerwonej ameryce azja będzie miała mniej do powiedzenia. Tylko
        zmasowany atak byków może uchronić bycze tyłki. Niewielka szansa. Choć jest.
        Szykuje się nerwowe popołudnie dla inwestorów nocujących z pozycjami.
        • fular1 Re: krach? 08.06.06, 17:33
          stany sie bronia jak moga. ciekawi mnie godzina 22:00 i 8:00
          • elamigo1 Re: krach? 08.06.06, 17:38
            patrzę na wykres obrotów dowa. Byki starają się jak mogą. Wszystko możliwe ale
            odbicie z tego poziomu na plusy jest bardzo mało prawdopodobne.
            Jak znam życie zaraz wyjdzie GREENSPAN (tak on) i powie wszystkim że fed zrobi
            co powinien w takiej sytuacji...... ;-(
            • fular1 Re: krach? 08.06.06, 18:18
              06/08 17:58 NASDAQ 2.103,42 -2,2%

Migo co jest grane ?
              • elamigo1 odbicie od linii mimimów początku roku - wsparcie 08.06.06, 19:49
                No i mamy odbicie od niższego wsparcia. Na razie bez wyrazu - ale jeszcze dwie
                godziny przed nami - spekuluję że wylądujemy pomiędzy minus 0,5 a minus1
                • elamigo1 Re: odbicie od linii mimimów początku roku - wsp 08.06.06, 19:57
                  Ile nadziei wzbudzi ten cień pod świecą? Miliardy dolarów zmienią właściciela
                  tylko z tego tytułu.
                • imafreak Re: odbicie od linii mimimów początku roku - wsp 08.06.06, 20:08
                  Patrzę na S&P i NASDAQ - faktycznie pewnie czas na korektę wzrostową, ale
                  obroty są przy tym małe. Cóż, dalej będzie jazda w dół.
                  • elamigo1 Re: odbicie od linii mimimów początku roku - wsp 08.06.06, 20:40
                    byki zaczynają mieć przewagę. Czy uda im się wyprowadzić na plusy? Jeszcze
                    końcowa faza sesji.
                    • imafreak Re: odbicie od linii mimimów początku roku - wsp 08.06.06, 21:44
                      Tak, teraz bedzie najciekawiej, zaraz zobaczymy, czy odbiją się od oporu, czy
                      pójdą dalej do góry...
                • elamigo1 Oni czytają nasze forum - ci z MarketWatch 08.06.06, 21:36
                  Znów to zrobili. Ja coś piszę o wsparciach a godzinę później ci z MW piszą że
                  się odbiło. Przeca każdy widzi że się odbiło - no nie?

No tera jak stanie ciut poniżej -0,5 to tata będzie zadowolony;-)
                  Byłby bardziej gdyby indeks stanął o 12 ich czasu...
                  A tak to zagwostka dal spekulantów będzie. Czarna świeczka (czarna?) z
                  zaje....ście długim cieniem dolnym.... A nad wigiem luka....
                  Myślażem że nie będę jadł sushi na śniadanie. Taka kara za brak zamknięcia
                  pozycji dzisiaj... Pobudka, najpierw kangur; dalej sushi, na deser coś po
                  shanghajsku.
                  Zobaczymy zamknięcie w usa. Ostatnie minuty lubią przynosić niespodzianki.
                  • eliot33 Re: Oni czytają nasze forum - ci z MarketWatch 08.06.06, 21:41
                    Lubią przynosic niespodzianki ale nie w tym temacie.Jesli sesja spadkowa i po 20
                    zaczynają dobrze odrabiac to zazwyczaj nastepuje korekta po 21,10 jesli ona
                    zbytnio nie opada to zazwyczaj po 21,30 juz tylko duszą i gonią niedzwiedzie,Tak
                    przynajmniej było jak ogładałem prawie zawsze wszystkie sejse na zywo.No juz
                    dosyc dawno ostatnio ogladałem pare sesji i sposób mają podobnyu jak dawniej
                • elamigo1 tu link 08.06.06, 21:37
                  biz.yahoo.com/cbsm-top/060608/68cccedc0010ab9ec5453233cb382463.html?.v=1
                  • harryportier Re:Ratowali dziś wsparcie wszelkimi sposobami... 08.06.06, 22:54
                    tymi mało eleganckimi, jak na podobno wolny rynek, jakim jest NYSE też (np
                    czasowy zakaz sprzedaży dla arbitrażystów).
                    Fakt faktem, że wyratowali. I choć w kościach coś mnie łamie, że Bernanke
                    jutro, wbrew oczekiwaniom ogółu znowu pośle rynek w dół, to jednak całość
                    pozycji wolałem pozamykać po sesji i spać spokojnie. Jutro rano przemyślę temat
                    i zobaczę, jaką strategię na SP500 ustawić.
                    A szkoda, bo już było +100% włożonego depozytu więcej :-( ale ostateczne +33%
                    też nie jest najgorszym wynikiem :-)
                    PZDR
                    • imafreak Re:Ratowali dziś wsparcie wszelkimi sposobami... 08.06.06, 22:56
                      Mógłbyś napisać, gdzie masz rachunek na SP500? I jakie są koszty?
                      • harryportier Re:Ratowali dziś wsparcie wszelkimi sposobami... 08.06.06, 23:11
                        Ja korzystam z brytyjskiego spreadbettera City Index
                        A info tu:
                        www.cityindex.co.uk/main.asp?file=14xqx4y93d4p
                        • imafreak Re:Ratowali dziś wsparcie wszelkimi sposobami... 08.06.06, 23:18
                          Thx.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka