02.08.06, 11:02
od wczoraj drastycznie spada LOP na kontraktach terminowych. czyzby ktos
pakował walizki ?

przekonamy sie za pare dni
Obserwuj wątek
    • 6an1 Re: LOP 02.08.06, 12:07
      Witaj po wakacjach. Nie żal Ci Arki, że wyszedłeś? Planujesz wejść z powrotem?
      • fular1 Re: LOP 02.08.06, 12:11
        witam po wakacjach rowniez serdecznie. nie zal. przed wyjazdem ( 7 lipca ) se
        tak do picu wsadzilem 2000 zł do f. akcji. mam 180 zł zysku. wczoraj dalem
        konwersje do ochrony. na piwo sie zwrocilo. ja sobie przeczekam okres
        wakacyjny ;-) wejde jak spadniemy. nie na gorce.
    • plessok Re: LOP 02.08.06, 13:00
      dlugo mnie tutaj nie bylo ale wszystko pilotowalem przez telewizje Tv biznes-i
      mowiac szczerze doczekalem sie swojej korekty a teraz moge malymi kroczkami
      wchodzic swiat papierow wartosciowych i instrumentow pochodnych-zobaczymy i
      pozdrawiam starych wyjadaczy
    • frolama Re: LOP 02.08.06, 13:10
      Czesć Fular .

Tak pakuje walizki :) Na sierpień , wszystko wrzucę sobie w jakiś
      fundusz "ochrony" i lece do Turcji.

A co do korekty to ja ciągle czekam na falę C :)
      • fular1 Re: LOP 02.08.06, 15:01
        witam ! milego wypoczynku !

ps dobrze zrobisz - wakacje sa o wiele przyjemniejsze wtedy ;-)
    • elamigo1 Re: LOP 02.08.06, 16:54

witka Fular. Opalony?
      GTG zamyka pozycje. Na chwilę...
      A może po prostu ci którzy liczyli na wybicie z konsolidacji i testowanie
      szczytów doszli do wniosku że ten scenariusz jest jednak mniej realny niż się im
      zdawało jeszcze kilka dni temu. No i ktoś przecież musi zrealizować zyski...
      Sam dzisiaj byłem poza rynkiem. Awaria monitora.Stary wysłałem do reklamacji i
      kupiłem sobie nowy. Instalacja tego badziewia (ten kto wymyślił "profesjonalne"
      monitory powinien se je sam konfigurować) zajęła mi prawie cały dzień.
      Widzę że nie mam czego żałować. Znów ktoś se rzucał zlecenia jakby kontrakty to
      było siano. Słoma wręcz. Ciężko coś by było dzisiaj ugrać.
      Na technicznym obrazku sytuacja nie wygląda już tak różowo. Jest miękko zarówno
      po jednej jak i po drugiej stronie. To znaczy że obroty możemy mieć jeszcze
      niższe i za chwile jak stefan z guciem się umówią że indeks ma wynieść 2200 lub
      3700 to zrobią to w jeden dzień.
      Zobaczymy jutro. Jak się przyzwyczaję do monitora (oczy bolą i ciągle majstruję
      przy pokrętłach) to jutro cosik postaram się ugrać na tym badziewiastym rynku.

PS. Podsumowałem miesiąc lipiec na kontrakach. Kapitał w obrocie 10k. Zysk po
      potrąceniu prowizji, opłat i teoretycznego podatku 1,2 k... Prawie monitor...
      Przybliżone minimum -1,6k. pMaksimum +2,2k. Wychodzi że bardzo słaba ta "pensja"
      . Biorąc pod uwagę zmienność i ryzyko - mało opłacalne by pakawać większy
      kapitał przy obecnym rynku. Nawet licząc że to pół etatu 10k to akurat.
      Ciężki kawałek chleba. Ale będę próbował dalej:-) ... i szukał normalniejszej
      roboty;-) a może ja na etat powinienem iść?
      pozdro
      • fular1 Re: LOP 02.08.06, 17:09
        witam witam ;-) opalony ale troszke, bo nie lubie przesadzac. nie masz pojecia
        jak sie jest poza rynkiem, jak sie wieczorem siedzi nad morzem i czyta
        rzeczpospolita jaka to frajda. moim zdaniem kazdy inwestor musi sobie zrobic
        przerwe od tego gowna choc raz w roku. polecam.

teraz ze swiezymi silami i checiami ruszam dalej. zobaczymy. znow widze na
        forum jednym i drugim i trzecim posty typu wczoraj wszedlem w f. akcji, czy
        bedzie spadac. ludzie sie jeszcze nie nauczyli ze nie wchodzi sie na szczytach.
        no ale coz...

narazie pare dni poobserwuje nasza gielde i nadrobie niedoczytane infa.
        zobaczymy. je ok.
        • ahead1 Re: LOP 02.08.06, 18:48
          ooo czesc Full. Fajnie ze wrociles, nabrales sil, bo zaczynamy wszystko od
          pocztku:) No moze nie najlepszy moment bo jakbys jeszcze troche sie pobyczyl to
          niewiele bys stracil, znowu nam sie gielda korekci i teraz to juz nic tylko
          obserwowac. No albo cwiczyc kontrakty:)
          Pozdrawiam
          do nastepnego
          • fular1 Re: LOP 02.08.06, 18:55
            wiesz korekta jak korekta -1% to nic.

wtedy to byl hardcore jak bylo co dziennie po -4,5%. bedzie ok ;-)
    • imafreak Re: LOP 03.08.06, 01:51
      Fakt, spada. Jednak patrząc na wig20 na razie wygląda to tylko na korektę ruchu
      wzrostowego. Jutro (właściwie dzisiaj :D) zapowiada się ciekawa sesja, jeżeli
      wig20 spadnie poniżej 3070 to będzie mała panika i pewnie ponad 100pkt zjazd w
      dół. Ale ja stawiam na odbicie do góry od linii wsparcia. No i znowu trzeba
      będzie patrzeć się na usa, chociaż moim zdaniem będzie tam teraz kilka dni
      spokoju/konsolidacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka