mundial20022 01.09.06, 20:05 Witam, Co myślicie o społce Tim ? Konsekwentnie pnie sie do góry po każdej dobrej informacji. Korekty sa okazjami do kupna i nawet majową korekte przetrwał w miare spokojnie. Licze na Wasze zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citro1 Re: TIM S.A. 01.09.06, 20:55 Witam.No tu to Ci moge dużo powiedzieć. TIM spółka z Wrocławia,to po pierwsze!!!.A tak na poważnie,firma handluje materiałami elektroenergetycznymi.Pare lat temu wybudowała nowoczesny magazyn wysokiego składowania wraz z częścią biurową we Wrocławiu.Troche mniejszy magazyn wybudowała w Łodzi,ma kilkadziesiąt oddziałów handlowych w polsce i teraz zakupiła pod Wrocławiem działka i będzie budować nowe centrum logistyczne.Główny asortyment to kable i przewody elektryczne miedziane.A jaka jest cena miedzi na rynku to wiesz.Mamy wzrost inwestycji w budownictwe,a jak wiesz wszędzie potrzeba energji która płynie miedzianymi kabelkami.Na dzisiaj nie ma na to alternatywy.Miedż jest, można powiedzieć jedynym nośnikiem energi na teraz i jeszcze pozostanie na długo.TIM ma bardzo silny i stabilny akcjonariat.Mam przyjemność znać osobiście prezesa i jeszcze paru członków zarządu.Kiedyś wykonywałem dla nich sporo usług.Firma miała swoje kiepskie lata w 2001/2002r.Akcje kosztowały 0,4/0,5 zł,ale to juz historia.Od trzech lat poprawia wyniki i rynek to docenia.Walne które ma się odbyć w najbliższym czasie na pewno podniesie prognozy zysku na ten rok.Co mogę dodać jeszcze,załoga to w wiekszości młodzi ludzie,wysoko specjalizowana kadra kierownicza " takie drapieżne wilczki ",spory majątek i co jeszcze mogę dodać jako ciekawostke,to to,że prezes i wiceprezes,jeszcze trzy lub cztery lata temu mieszkał w skromnym M3,a juz wtedy dysponowali sporym majątkiem,który pakowali w rozwój firmy.Zdaje sobie sprawe,że brzmi to jak sponsorowany tekst,ale to wszystko prawda i nic nie przesładzam.Sukces firmi,a o takim można tu mówić,to efekt naprawde przemyślanych działan. Popatrz na Ampli,to taki TIM w pigółce,działający na terenie południowej Polski.To tyle pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mundial20022 Re: TIM S.A. 01.09.06, 22:57 Dzięki za informacje.. Własnie zauważylem ze fundusze siedza w timie. Podoba mi sie taki ładny spokojny wzrost, be specjalnych wystrzałow, które często sa krótkotrwałe i niebezpieczne a tutaj spokojna wspinaczka w górę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mundial20022 Re: TIM S.A. 02.09.06, 20:22 No faktycznie podwyższyli prognozę wyników : www.pb.pl/content.aspx?sid=7777&guid=4F6C5AB9-2077-416D-8629-A51427D5AC8B Odpowiedz Link Zgłoś