Dodaj do ulubionych

kształtowanie dna

02.10.06, 10:58
Technicznie wygląda na kształtowanie dna do odbicia na poziomie minimów z
poprzednich dni. Europa i miedź lekko w góre. Region ciąży.
Obserwuj wątek
    • gorbibanki Re: kształtowanie dna 02.10.06, 11:16
      No niestety. Ja dałem ciała na sucho a Ciebie wezmą za antywskaźnik :) Tracę
      wyczucie rynku od kiedy Stany nie podniecają się już podwyżkami stóp :)
      • elamigo1 Re: kształtowanie dna 02.10.06, 11:24
        przecież byliśmy już na tych poziomach w zeszłym tygodniu. Kontrakty na indeksy
        usa wskazują na plusy. Miedź nie spada . Kghm pięknie się broni. Bux się
        uspokoił . Czygo jeczcze chcesz by rosło do 3000. Kontrakty tez wyraźnie celują
        w górę.
        Antywskaźnik - no cóż;-)
        • elamigo1 Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:27
          Nie tak dawno zewsząd płynęły głosy że jestem zbyt tendencyjny w swoim
          postowaniu i uzależniam je od zajmowanej pozycji. Że jestem bardziej misiowaty
          niż grizzly. Ty też zwracałeś na to uwagę - a teraz Ci przeszkadza. UpUP up.
          UOP.
          • gorbibanki Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:33
            To nie to :) Zapomniałem Ci powiedzieć, że ja swoje i innych prognozy uznaję za
            niecelne jeżeli nie zaczynają się sprawdzać najpóźniej następnego dnia :)
            Prognoza była z czwartku a wszyscy widzieli co się stało w piątek :) Nadal
            jestem optymistą ale lubię trafiać z dokładnoscią co do dnia :) Nie mogę pisać,
            że dzisiaj będą fajerwerki bo wiem, że spudłuję :) Ty po prostu zawsze bierzesz
            szerszy horyzont prognozy pod uwagę :)
            • zawodowiec4 Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:42
              Eh panowie. Wciąż ten niepoprawny optymizm. Ja nie widze powodów do wzrostu,
              może jedynie poprawe sytuacji na ropie i może miedzi. Spora szansa na wzrosty
              PKN, Lotos i KGHM (tyle, że KGHM raczej nie przebije sie przez opór na 105).
              Ale reszta rynku ? Może troszkę.
              USA raczej będzie spadać niż rosnąć. Typowe zachowanie koło szczytów. Tu nie
              liczyłbym na wsparcie dla nas.
              Banki nasze chyba zakończyły wzrosty i szykuja sie do spadków. Zagranica ma nas
              gdzieś. Oni wolą Azję. Więc cały rynek będzie się w najlepszym razie telepał w
              ostatniej konsolidacji. Olać to.
              • elamigo1 Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:50
                Zagranica owszem nie kupuje ale nasi mają kasę z nierobienia widnows dressing.
                Wsparcie 2900 jest bardzo mocne. Jeszcze troszkę i misie będą mciekać
                masakrując się nawzajem. Zbyt duzy pesymizm na rynku. Mamy poooooootwrorny
                wrzost gosp. etc tec cet...
                Na w co niby trzeba inwestować ? W japońskie ackje? Polska jest cool.
    • elamigo1 brak koszy? 02.10.06, 11:55
      zauważcie że niewiele transakcji koszowych. Koszykowcy czekają na odpowiedni
      moment by ustawić indeks na poziomie którego jest wart = 3000 pkt,,,
      • elamigo1 Re: brak koszy? hehe 02.10.06, 12:02
        no i co? już na plusach. lop pokazał południe. dzisiaj celem jest 3000.
        • zawodowiec4 Re: brak koszy? hehe 02.10.06, 12:16
          Życzę trafionej prognozy. W ciągu kilku dni kto wie. Ale w średnim terminie
          widze dużą szanse na spadki. A co do pesymizmu. A gdzie go widzisz ? Nawet na
          wigometrze jest neutralnie (z pewnościa nie ma tam pesymizmu).
          Właśnie. W USA za to jest coraz większy optymizm. Byki są w większości więc
          szanse na wzrosty w USA maleją.
          • elamigo1 Re: brak koszy? hehe 02.10.06, 12:28
            Od kiedy optymizm czy pesymizm ma wpływ na nasz rynek:-)
            Wyobraź sobie sytuację "tych są są obecni i muszą być obecni na rynku"
            ponadtwo wyobraź sobie co by opozycja zrobiła z PiS gdybyśmy przełamali
            wsparcie na walucie czy nawet na giełdzie. Złe siły i układy nie przełamią
            wsparć na wykresach gospodarki.
            Coś w tym jest...
            popostuję sobie jeszcze trochę po byczej stronie. Byki zarabiają więcej.
    • elamigo1 czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:28
      jeszcze 15 punktów i będziemy przy małym oporze. Pestka.
      Złotówka się umocniła - mimo osłabiena forinta...
      Mówicitocoś?
      • zawodowiec4 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:38
        Nic mi nie mówi bo takie zachowanie złotówki nie ma żadnego wpływu na akcje.
        Po drugie widze cos innego niz Ty. Kompletną bryndzę. Najlepszą rzeczą jest
        wyłączyć komputer i jechać na grzyby jak citro.
        Nic z tego nie będzie. A jak juz to zwała.
        • elamigo1 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:44
          O jakiej zwale mówisz jeśli indeks jest na plusie?
          Coś się komuś wymskło. Jako odstający od braci zostanie przykładnie ukarany. 10
          punktów...
          Czy nie wierzysz w rozwkwitającą gospodarkę i kraj wielkich szans?
          Z jakiego poziomu obserwujesz rynek? Mój stop jest daaaaleko:-) bez emocji
          • zawodowiec4 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:48
            To uważaj, żebyś nie musiał robic szybkiej ewakuacji. Mi to brzydko wygląda. A
            te marne 0,2% nazywasz plusem ? Jak na tak niby silny rynek to cos tu nie tego.
            • elamigo1 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:55
              Ważne jest by przetrzymać kryzys i ustawić się na koniec dnia.
              Moja ewakuacja z rynku tkwi w tym samym miejscu co tydzień temu. Zrealizowałem
              część zysków ale jedna sztuka wciąż tam tkwi, nadal zyskowna i z głęboką wiarą
              w słusznie obrany kierunek.
              • zawodowiec4 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 14:00
                Ja równiez czuję się bardzo dobrze z moimi krótkimi. Tyle, że wiara nie ma tu
                nic do tego. Po prostu. Dobra zawodowa analiza.
                • elamigo1 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 14:11
                  no to już jest nas co najmniej dwóch co się dobrze czują ze swoimi pozycjami:-)

Cytując za Sztandarem Młodych : " Wystarczy spojrzeć dookoła i widać postępy
                  naszej gospodarki" ;-)
    • elamigo1 to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 14:32
      Coraz bardziej wierzę w sens zwiększenia wielkości pozycji. Takiej ceny
      niedługo może już nie być. Jeszcze chwila. Może z limitem?
      • zawodowiec4 Re: to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 15:01
        Jak widać blada d...a. Nie ma popytu. Rację miał citro. Tylko grzyby.
        • elamigo1 Re: to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 15:08
          Zadziwiająco silny jest ten 2900.
          • zawodowiec4 Re: to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 15:19
            Silny jest 2.885 bo tam jest wsparcie. Na razie.
            • elamigo1 i jak to się skończy/ 02.10.06, 16:13
              "big drop in residential activity was offset by strength in office building and
              other nonresidential projects. " AP
              No i usa nie spadają;-)
              • zawodowiec4 Re: i jak to się skończy/ 02.10.06, 16:15
                Na moim komputerze spadają. Ale mój jest drewniany to coś może nie tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka