elamigo1 02.10.06, 10:58 Technicznie wygląda na kształtowanie dna do odbicia na poziomie minimów z poprzednich dni. Europa i miedź lekko w góre. Region ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorbibanki Re: kształtowanie dna 02.10.06, 11:16 No niestety. Ja dałem ciała na sucho a Ciebie wezmą za antywskaźnik :) Tracę wyczucie rynku od kiedy Stany nie podniecają się już podwyżkami stóp :) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: kształtowanie dna 02.10.06, 11:24 przecież byliśmy już na tych poziomach w zeszłym tygodniu. Kontrakty na indeksy usa wskazują na plusy. Miedź nie spada . Kghm pięknie się broni. Bux się uspokoił . Czygo jeczcze chcesz by rosło do 3000. Kontrakty tez wyraźnie celują w górę. Antywskaźnik - no cóż;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:27 Nie tak dawno zewsząd płynęły głosy że jestem zbyt tendencyjny w swoim postowaniu i uzależniam je od zajmowanej pozycji. Że jestem bardziej misiowaty niż grizzly. Ty też zwracałeś na to uwagę - a teraz Ci przeszkadza. UpUP up. UOP. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:33 To nie to :) Zapomniałem Ci powiedzieć, że ja swoje i innych prognozy uznaję za niecelne jeżeli nie zaczynają się sprawdzać najpóźniej następnego dnia :) Prognoza była z czwartku a wszyscy widzieli co się stało w piątek :) Nadal jestem optymistą ale lubię trafiać z dokładnoscią co do dnia :) Nie mogę pisać, że dzisiaj będą fajerwerki bo wiem, że spudłuję :) Ty po prostu zawsze bierzesz szerszy horyzont prognozy pod uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:42 Eh panowie. Wciąż ten niepoprawny optymizm. Ja nie widze powodów do wzrostu, może jedynie poprawe sytuacji na ropie i może miedzi. Spora szansa na wzrosty PKN, Lotos i KGHM (tyle, że KGHM raczej nie przebije sie przez opór na 105). Ale reszta rynku ? Może troszkę. USA raczej będzie spadać niż rosnąć. Typowe zachowanie koło szczytów. Tu nie liczyłbym na wsparcie dla nas. Banki nasze chyba zakończyły wzrosty i szykuja sie do spadków. Zagranica ma nas gdzieś. Oni wolą Azję. Więc cały rynek będzie się w najlepszym razie telepał w ostatniej konsolidacji. Olać to. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: jeszcze jedno. 02.10.06, 11:50 Zagranica owszem nie kupuje ale nasi mają kasę z nierobienia widnows dressing. Wsparcie 2900 jest bardzo mocne. Jeszcze troszkę i misie będą mciekać masakrując się nawzajem. Zbyt duzy pesymizm na rynku. Mamy poooooootwrorny wrzost gosp. etc tec cet... Na w co niby trzeba inwestować ? W japońskie ackje? Polska jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 brak koszy? 02.10.06, 11:55 zauważcie że niewiele transakcji koszowych. Koszykowcy czekają na odpowiedni moment by ustawić indeks na poziomie którego jest wart = 3000 pkt,,, Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: brak koszy? hehe 02.10.06, 12:02 no i co? już na plusach. lop pokazał południe. dzisiaj celem jest 3000. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: brak koszy? hehe 02.10.06, 12:16 Życzę trafionej prognozy. W ciągu kilku dni kto wie. Ale w średnim terminie widze dużą szanse na spadki. A co do pesymizmu. A gdzie go widzisz ? Nawet na wigometrze jest neutralnie (z pewnościa nie ma tam pesymizmu). Właśnie. W USA za to jest coraz większy optymizm. Byki są w większości więc szanse na wzrosty w USA maleją. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: brak koszy? hehe 02.10.06, 12:28 Od kiedy optymizm czy pesymizm ma wpływ na nasz rynek:-) Wyobraź sobie sytuację "tych są są obecni i muszą być obecni na rynku" ponadtwo wyobraź sobie co by opozycja zrobiła z PiS gdybyśmy przełamali wsparcie na walucie czy nawet na giełdzie. Złe siły i układy nie przełamią wsparć na wykresach gospodarki. Coś w tym jest... popostuję sobie jeszcze trochę po byczej stronie. Byki zarabiają więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:28 jeszcze 15 punktów i będziemy przy małym oporze. Pestka. Złotówka się umocniła - mimo osłabiena forinta... Mówicitocoś? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:38 Nic mi nie mówi bo takie zachowanie złotówki nie ma żadnego wpływu na akcje. Po drugie widze cos innego niz Ty. Kompletną bryndzę. Najlepszą rzeczą jest wyłączyć komputer i jechać na grzyby jak citro. Nic z tego nie będzie. A jak juz to zwała. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:44 O jakiej zwale mówisz jeśli indeks jest na plusie? Coś się komuś wymskło. Jako odstający od braci zostanie przykładnie ukarany. 10 punktów... Czy nie wierzysz w rozwkwitającą gospodarkę i kraj wielkich szans? Z jakiego poziomu obserwujesz rynek? Mój stop jest daaaaleko:-) bez emocji Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:48 To uważaj, żebyś nie musiał robic szybkiej ewakuacji. Mi to brzydko wygląda. A te marne 0,2% nazywasz plusem ? Jak na tak niby silny rynek to cos tu nie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 13:55 Ważne jest by przetrzymać kryzys i ustawić się na koniec dnia. Moja ewakuacja z rynku tkwi w tym samym miejscu co tydzień temu. Zrealizowałem część zysków ale jedna sztuka wciąż tam tkwi, nadal zyskowna i z głęboką wiarą w słusznie obrany kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 14:00 Ja równiez czuję się bardzo dobrze z moimi krótkimi. Tyle, że wiara nie ma tu nic do tego. Po prostu. Dobra zawodowa analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: czyż nie pięknie podciągają? 02.10.06, 14:11 no to już jest nas co najmniej dwóch co się dobrze czują ze swoimi pozycjami:-) Cytując za Sztandarem Młodych : " Wystarczy spojrzeć dookoła i widać postępy naszej gospodarki" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 14:32 Coraz bardziej wierzę w sens zwiększenia wielkości pozycji. Takiej ceny niedługo może już nie być. Jeszcze chwila. Może z limitem? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 15:01 Jak widać blada d...a. Nie ma popytu. Rację miał citro. Tylko grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 15:08 Zadziwiająco silny jest ten 2900. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: to co? zwiększamy słuszne pozycje? 02.10.06, 15:19 Silny jest 2.885 bo tam jest wsparcie. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 i jak to się skończy/ 02.10.06, 16:13 "big drop in residential activity was offset by strength in office building and other nonresidential projects. " AP No i usa nie spadają;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: i jak to się skończy/ 02.10.06, 16:15 Na moim komputerze spadają. Ale mój jest drewniany to coś może nie tego. Odpowiedz Link Zgłoś