11.10.06, 17:50
Wczoraj kupiłem akcje Agory myślę, że spółka ta najgorsze ma już za sobą,
przynajmniej na razie. Wejście na rynek Dziennika też już chyba zostało
zdyskontowane. Cena akcji mocno spadła, od stycznia 60%. Z punktu AT też
wygląda to nieźle, uteworzył się 2- miesięczy trójkąt, z którego już niebawem
powinno nastąpić wybicie. Nie przekroczona zostałe jeszcze linia trendu
spadkowego, ale uważam, że w najbliższych dniach może to nastąpić. A wy co
myślicie o tej spółeczce?? Warto czy nie warto??
Obserwuj wątek
    • all Re: AGORA 11.10.06, 20:47
      Ja bym się bał w nią wchodzić - ale kto wie, jak wejdziesz teraz to może
      zarobisz.
      Zwykle się zarabia poprzez zakup po niskiej cenie, kiedy nikt nie wierzy, że
      będzie lepiej :-)
      • zawodowiec4 Re: AGORA 11.10.06, 23:16
        Agora czemu nie. Takie spółki można kupować w dołkach. A ponieważ każdy dołek
        może mieć jeszcze niższy dołek polecam dla bezpieczeństwa umiejscowić pod
        ostatnim minimum stop lossa.
        Myslę, że ta spółka jeszcze nie zaliczyła twardego dna ale jakaś porządna
        korekta jej sie należy. Zagranie ma szansę powodzenia tylko rozgrywaj to z
        głową.
    • smok_sielski Re: AGORA 12.10.06, 11:57
      Ja co prawda bawie sie tylko wirtualnymi pieniedzmi, ale staram sie to traktowac
      jak pieniadze realne. Agora to moj konik, a wczoraj moj "system" dal sygnal do
      zakupow. Poki co wyglada to dobrze.
      smok
    • makler2006 Re: AGORA 12.10.06, 13:22
      O to właśnie chodzi, aby inwestować w spółki, które wśród graczy budzą odrazę
      (niektórzy obecnie tak oceniają Agore). Może to nie jest już koniec spadków,
      ale korekta by się przydała. Sam na własnej skórze przekonałem sie że nie warto
      inwestować w spółki, o których dużo sie mówi i na których jest euforia. Wtedy
      sie powinno sprzedawać, a nie jak wieksząć i tłum(kupować).
      • josner Re: AGORA 13.10.06, 09:44
        makler2006 napisał:

> O to właśnie chodzi, aby inwestować w spółki, które wśród graczy budzą odrazę
        > (niektórzy obecnie tak oceniają Agore). Może to nie jest już koniec spadków,
        > ale korekta by się przydała. Sam na własnej skórze przekonałem sie że nie
        warto
        >
        > inwestować w spółki, o których dużo sie mówi i na których jest euforia. Wtedy
        > sie powinno sprzedawać, a nie jak wieksząć i tłum(kupować).

Podobne stwierdzenie słyszałem na seminarium zorganizowanym przez SII. "Wszyscy
        wiedzą że najlepiej kupować w dołkach i sprzedawać na górkach. To dlaczego nikt
        nie kupuje w trakcie bessy?"
    • makler2006 Re: AGORA 12.10.06, 16:12
      Dokupiłem jeszcze dziś po 30,79. Myśle, że na tym wzroście, który dzisiaj may
      się nie skończy. Obroty spore, potwierdzają wzrost cen. Może wreszcie zostanie
      przebita linia trednu spadkowego, może już się to stało. ;-)
      • zawodowiec4 Re: AGORA 12.10.06, 16:27
        Robi się coraz ciekawiej. Myślę, że eksperyment powinien być kontynuowany.
        • aloha11 Re: AGORA 13.10.06, 09:32
          wiadomosci.onet.pl/1417577,11,item.html
          Ciekawe jak rynek zareaguje na taką informacje. Faktycznie ciekawy eksperyment.
          Mario
          • smok_sielski Re: AGORA 16.10.06, 21:42
            Jak widac rynek sie tymi informacjami nie przejal. Wyglada na to, ze stwierdzil,
            ze agora juz jest wystarczajaco zdolowana.
            smok
    • gczern Re: AGORA 29.10.06, 14:40
      No i jak czy na dzień dzisiejszy nadal taki optymizm? ;) W sumie wygląda nieźle
      tylko papier każe na siebie czekać
      • plessok Re: AGORA 29.10.06, 16:41
        z wykresu wynika ze od jakiegos czasu spolka porusza sie w pewnym kanale...wiec
        warto pokusic sie o spekulacje ale jedno ale to nie jest spolka ktora moze
        uzaleznic w znacznej czesci swoja kondycje od zamowienia rzadowego zeby w
        krotkim okresie pojsc do gory...nawet wolumen nie jest zadowalajacy...tak poza
        tym w dobie wielkiego upolitycznienia spolki na chwile obecna jest ryzyko no
        moze nie ryzyko ale zamrozenie srodkow na blizej nieokreslony czas...jakis czas
        temu bacznie obserwowalem mieszko ostatnio szybko jak na slodycze do gory ale
        jedno ale w przeciagu roku od kiedy obserwuje urosla no 15procent wiec to jest
        malo ale za to ryzyko jest bardzo male-niby jest na minimach ale kto wie:)
      • smok_sielski Re: AGORA 29.10.06, 17:16
        Nie wiem co dla Ciebie oznacza "wielki optymizm". Na pewno agora nie wystrzeli
        nagle w kosmos o 50% jak jakis elektrim czy inny bioton. Tym niemniej
        sredniotrminowo jest w lekkim trendzie wzrostowym. Na najblizsze dni/tygodnie
        obstawiam, ze w nim pozostanie, dajac troche zarobic. Plusem agory jest to, ze
        kazdy podchodzi do niej jak do jeza i dlatego zachowuje sie w miare
        przewidywalnie/spokojnie.

smok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka